ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:557/780)

Ciasto Brazylianka 1786

mało elastyczne) Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 3 równe części.  Jedną część rozwałkować i przenieść do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec ok. 20 minut w 180 st. C. Pozostałe dwie części upiec tak samo. Składniki na masę budyniową:  2 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 150 g masła

talerz przyjemności
Sernik ze śliwkami 177

jego wykonania. Jak na dobry sernik przystało ciasto jest wilgotne i odpowiednio słodkie, a zarazem lekko kwaśne (za sprawą owoców). Poza sezonem oczywiście użyjcie śliwek mrożonych lub możecie dodać inne, Wasze ulubione owoce :) Składniki: 600 g twarogu sernikowego (lub zwykłego twarogu trzykrotnie zmielonego) 4 jajka 1 czubata szklanka cukru pudru 1 op. budyniu smietankowego (ja użyłam waniliowego) 100 g masła

MyCookBook.pl
Mąka kukurydziana - cena, właściwości, przepisy. 224

zagęszczania sosów czy produktów takich jak budyń, kisiel. Mąka z kolei jest ziarnista i lepiej sprawdzi się w wypiekach. Skrobia w przeciwieństwie do mąki nie zawiera w ogóle tłuszczu, ma także śladowe ilości białka.   Do czego używać? Mąka kukurydziana jest dość uniwersalna i nadaje się w zasadzie do wszystkiego - chleba, naleśników, ciast (szczególnie kruchych), biszkoptów, placków, bułek czy zagęszczania

Powiedz dietom nie
Bezy z budyniem. 297

Tym razem postanowiłam bezy połączyć z masą budyniową. Muszę przyznać, że są one dla osób kochających bardzo słodkie desery. Przepis: 1. Bezy - przepis tutaj . 2.Masa budyniowa

W kuchni u Moniki
"Ptasie mleczko" z brzoskwiniami 185

Bardzo lekkie ciacho. W sam raz na dzisiejszą słoneczną pogodę :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Na Ciasteczkowych Papierach
łatwy tort biszkoptowy 301

ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia i kroimy na 2 części. składniki na masę budyniową: 1000 g mleka 240 g cukru 4 łyżki budyniu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 400 g masła

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Bounty- smak raju 465

święta powstało wiele ciast, każde doskonałe  w swoim rodzaju. Jedno z nich to Bounty. PolecamSKŁADNIKINa biszkopt:7 jaj 28 dag cukru 16 dag mąki pszennej  4 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa kokosowa:3 szklanki mleka  ¾ szklanki cukru cukier waniliowy 35 dag wiórków kokosowych budyń śmietankowy 250 g masłaWYKONANIE

W kuchennym oknie Ewy
Andrzejkowe szybkie przysmaki 260

wątrobianką zapiekane z żółtym seremPiwoszki, czyli zapiekane pierożki z ciasta piwnego z farszem szpinakowymNuggets'y z sosem musztardowo-miodowymZupa serowa po studenckuNa zimno:Sałatka z boczkiem i jajkiemTortilla wegetariańska z pasta z czerwonej fasoliŁososiowa przekąska na szybkoNa słodko:Błyskawiczny jabłecznik sypanySkubaniec, czyli szybki kruchy placek z budyniem i owocamiGruszka Moniki, czyli tarta z gruszką na miodzie cynamonowymŻyczę wszystkim

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cytrynowiec 435

Pyszne cytrynowe, orzeźwiające ciasto z masą cytrynową i bitą śmietaną . Ciasto pochodzi ze zbiorów Siostry Anastazji , ja jednak je lekko zmodyfikowałam dając zamiast ananasów brzoskwinie i na wierzch herbatniki pełnoziarnisteCzas pieczenia:  około 30 min                    Temperatura pieczenia:  170 °C          Wielkość formy(...)SkładnikiUpiec cienki jasny biszkopt wg sprawdzonego przepisu np. taki biszkoptMasa cytrynowa2 budynie śmietankowe1 kostka masła3/4 szkl. cukru kryształu3 żółtka3 cytryny małe lub 1 1/2 dużej1 1/2 łyżki mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1 cukier waniliowyMasa śmietankowa1/2 litra śmietany kremówki2/3 łyżki cukru pudru4 łyżeczki żelatyny(rozpuszczonej w 1/3 szkl  wody)Dodatki1 puszka ananasów )ja dałam brzoskwinie)2-3 paczki herbatników szkolnych

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik kokosowy na biszkoptach 233

 Sernik kokosowy na biszkoptach To połączenie sera z jogurtem brzoskwiniowym  i kokosem .Składniki :600 g sera białego półtłustego 1 szkl cukru1 cukier wanilinowy

Sama słodycz i szczypta chili
Kremówki domowe 286

lodówki na 15 minut. Powtarzać wałkowanie ciasta 3 razy, ciasto należy lekko wałkować i zawsze w 1 stronę. Upiec 2 placki na złoty kolor w tem.200C, przez 20-25 minut i przełożyć masę budyniową. Piękne patery z kamienia na stroniehttp://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24804096Masa do kremówki: 1 litr mleka  4 budynie śmietankowe lub waniliowe cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru pudru

Apetyczna babeczka
Pychotka 2447

ubić na pianę z cukrem. 5. Oba ciasta posmarować powidłem i nałożyć ubitą pianę. 6. Posypać pokrojonymi orzechami. 7. Piec w temp. 200 st.C przez 30 min. Masa Składniki: 1 kostka margaryny 1/2 litra mleka 5 żółtek 20 dag cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: 1. Ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia. 2. Margarynę utrzeć

Pasja Smaku
Brzoskwiniowiec 520

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1

Czerwona Porzeczka
Błyskawiczny sernik z jagodami 200

budyń waniliowy (40 g) 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka jagód Wszystkie składniki masy serowej (poza jagodami) umieszczamy w misce i krótko miksujemy, tylko do połączenia składników, nie ubijamy. Masę serową wylewamy na schłodzony spód, wyrównujemy, a na wierzchu równomierną warstwą rozsypujemy jagody. Pieczemy ok 55 minut w 170 st. C. Studzimy i możemy się cieszyć pysznym ciastem var widgetParams

Cynamonowe szczęście
Setny wpis - sernikowe szaleństwo. 225

starając się uzyskać jednolitą masę. Rozkładamy na spodzie blachy (okrągła 23cm) wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie bierzemy się za masę serową. Ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy twaróg, mascarpone, budyń i ubijamy. Gdy uzyskaliśmy jednolitą masę - dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy cukier waniliowy, do drugiej nutellę i opcjonalnie kakao. Mieszamy. I teraz zaczyna się zabawa. Zaczynając od środka(...)następnie na nią masę jasną i tak cały czas, aż wykończymy obydwie masy.  Wstawiamy blachę do piekarnika na 180 st i 60 min. Gdy minie godzina studzimy ciasto w uchylonym piekarniku. Gdy już wystygnie możemy przygotować polewę. Nic prostszego. Łączymy wszystkie składniki w rondelku, podgrzewamy aby wszystko ładnie się połączyło i możemy wylewać na ciasto. Następnie studzimy w lodówce

Brzuszki Łakomczuszki