ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:548/780)

Kostka cappuccino 330

Moje imieninowe ciasto. Pyszne, lekkie. Nie za słodkie i z aromatem kawy. Jeśli kogoś przekonałam do tych smaków, to zapraszam. Składniki :Biszkopt :* 3 jajka* szklanka mąki pszennej* łyżeczka proszku do pieczenia* 3/4 szklanki cukruPrzygotowanie :Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor(...)stopniach. Wystudzony biszkopt przekroić na pół.Do nasączenia potrzebujemy pół kubka cappuccino z ilości 6 łyżeczek kawy.Masa budyniowa :* litr mleka* 3 budynie czekoladowe bez cukru* 6 łyżek cukruPrzygotowanie : Mleko zagotować z cukrem, rozpuścić proszek budyniowy i wlać do gotującego się mleka. Mieszać, zagotować.Masa cappuccino :* 2 małe śmietanki kremówki po 200 ml* 2 łyżki żelatyny * pół kubka cappuccino

Magiczne Życie Marty
Sernik kawowy z musem malinowym 124

biszkopcikami i musem malinowym to kolejna propozycja ciasta na weekend. Ciasto jest smaczne i podzielne. Z pewnością zadowoli fanów tych mniej tradycyjnych serników. Spód: 180 g herbatników 85 g masła Sernik: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie Piątnica z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 3/4 szkl. drobnego cukru 3 jajka 1 op. budyniu śmietankowego 3 łyżeczki mielonej kawy Pianka malinowa

Smaki Na Talerzu
BUDYNIOWE RACUCHY JABŁKOWO-ANANASOWE 168

jajka 2 łyżki cukru pudru 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 małe jabłka 2-3 krążki ananasa olej do smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je. Następnie dodajemy maślankę, proszek do pieczenia, cukier puder, proszek budyniowy oraz mąkę i miksujemy, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Odstawiamy na około 15-20 min. Jabłka obieramy

Kuchnia MagdaLeny
Kruchy placek z truskawkami 140

się (około 20-25 min.). Nie należy piec ciasta na brązowo, ponieważ będzie zbyt twarde. 2 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem i z cukrem waniliowym. Pozostałe 1/2 szklanki zmiksować z mąkami, ajerkoniakiem i żółtkiem. Wlać miksturę do gorącego mleka i bardzo energicznie mieszać, aż do zgęstnienia i zagotowania budyniu. Zestawić z ognia. Przykryć folią spożywczą, tak żeby dotykała

Świat Ciasta
Sernik tradycyjny Mojej Babci 193

cukier waniliowy, mieszamy a na koniec dodajemy mąkę, budyń, kaszę manną i bakalie. Ubite wcześniej białka dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do dużej tortownicy (posypanej mąką albo wyłożonej papierem do pieczenia) i wstawiamy do rozgrzanego do 150 *C piekarnika. Pieczemy około 80 minut. Gotowe, zarumienione ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kokosowo - Owsiane Ciasteczka Na Białkach 169

jeszcze chwilkę ubijamy. Następnie dodajemy 4 łyżki budyniu w proszku i króciutko miksujemy. 4. Teraz do białek dodajemy masę z kokosem i mieszamy całość delikatnie szpatułką/łyżką, a następnie dodajemy podprażone płatki owsiane  i ewentualnie esencję waniliową. Całość delikatnie mieszamy. 5. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta, formując łyżką płaskie ciasteczka wielkości

Gotowanie...to proste !
Stefanka bez pieczenia przekładana gotowanym serem 169

Witajcie :) Mam dzisiaj dla Was fajne ciasto bez pieczenia.Ciasto jest z herbatników przekładanych gotowanym serem, pyszne i proste w wykonaniu. Jeśli nie macie czasu na pieczenie to polecam je zrobić. Zapraszam :)    Składniki : 5 kostek sera białego pół tłustego po 250 g 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 budynie waniliowe Winiary z cukrem 1 szklanka mleka 1/2 szklanki

Sama słodycz i szczypta chili
NALEŚNIKI BUDYNIOWE. NAJLEPSZE. DZIŚ Z JAGODAMI. 214

mineralna gazowana) szczypta soli 2 łyżki oleju 2 budynie waniliowe bez cukru po 60g każdy  3 łyżki cukru 150 g mąki pszennej + odrobina oleju do smażenia Wykonanie: Jaja miksujemy z cukrem i szczyptą soli. Dodajemy olej, proszek budyniowy, mleko i wodę oraz przesiana mąkę. Mieszamy lub miksujemy do połączenia składników. Ciasto ma dosyć rzadką konsystencję, co jest prawidłowe. Odstawiamy

Walijskie Pichcenie
Elastyczne cienkie naleśniki z masłem orzechowym -polecam pysznie smakują 143

jajka 1 1/2 szklanka mleka 3 opakowania budyniu waniliowego -może być inny smak 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki cukru brązowego 3 łyżki oleju szczypta proszku do pieczenia tak na koniec małej łyżeczki cukier waniliowy przygotowanie wszystkie składniki dajemy do jednego garnka i mieszamy robotem aż będzie jednolita masa ciasto wychodzi takie lejące się nie zagęste ,ale tym się

Moje Wyroby
GRZYBKI 136

niego nóżkę Nóżki grzybków: Wykorzystujemy do tego skrawki ciasta. Dłońmi formujemy nóżkę. Grubszy koniec nóżki maczamy w białku oraz w maku. Wszystko pieczemy przez ok 20minut w temperaturze 180 o C (do złotego koloru). Wykonanie kremu budyniowego: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej zmiksować jaja oraz mąkę. Ugotować budyń. Wystudzić. Masło ubić na puszysty krem i powoli dodawać

Słodki Zakątek
Przepis na sernik czekoladowy 211

gładka dodawać po łyżce sera i ucierać, dodać budyń- utrzeć Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem, ewentualnie dno wyłożyć ciastkami Piec ok. godziny w temp. 180 *C, u mnie w foremce w kształcie serca. Wymiary 21 cm dł. i 20 cm szer. Zrobienie sernika jest proste, a ciasto smaczne. Na pewno polubicie... Polałam gotową polewą czekoladową

Proste Potrawy
ŁATWA TARTA Z KREMEM I GALARETKĄ Z CZARNEJ PORZECZKI 294

powinna lekko się zarumienić). Po tym czasie wyjąć ciasto i delikatnie ściągnąć z formy. Odwrócić na drugą stronę. Krem podgrzać 4 – 6 minut na małym ogniu, mieszająć od czasu do czasu. Nałożyć na tartę. Polać galaretką kiedy stężeje do połowy. Można także dodać owoce. Zamiast kremu równie dobrze można użyć budyniu waniliowego lub śmietankowego zmniejszając ilość mleka podaną na opakowaniu

kuchniabellissima.wordpress.com
sernik z powidłem śliwkowym 324

składniki: 1000 g sera białego 160 g cukru 125 ml oleju 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) 20 g kaszy manny 1 budyń waniliowy 20 g

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na jogurtach greckich 278

mase. Natomiast w trzeciej misce mieszamy jogurty z budyniami. Następnie do masy jajecznej dodajemy jogurty i delitanie mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i znów delitanie mieszamy najlepiej drewnianą szpatułką. Dno blachy wykładamy biszkoptami. Na to wylewamy mase serową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na około godzinę. Ciasto pozostawiamy do wystygnięcia w piekarniku. Polewamy rozpuszczoną w kąpeli

Smaki Natalii