słabości wyjąć kawałek i poczekać na rozmrożenie. Rozmrożony sernik smakuje równie doskonale, co już niejednokrotnie sprawdziłam. A takie mrożenie ciasta świetnie sprawdza się w Święta, kiedy mamy dużo pysznych ciast, tylko co z taką ilością zrobić… Do produkcji sernika nowojorskiego w oryginale jest użyty serek Philadelfia, ja użyłam mojego ukochanego sera z Wielunia, ogólnie chodzi o serek kremowy. Składniki(...)Spód 450 g maślanych herbatników 2 łyżki wody 150 g rozpuszczonego masła Masa serowa 1,4 kg kremowego serka 5 szt. jajek 0,25 szkl. mąki pszennej 1 op. budyniu waniliowego 1 szkl. śmietany 18% 1,5 szkl. cukru 1 łyżka cukru waniliowego (domowego) Wykonanie Spód Herbatniki przesypujemy do torby i kruszymy za pomocą wałka. Herbatniki mieszamy z masłem
Mieszam w Garnkuspód: 25 dag mąki pszennej 125 dag masła 100 g cukru pudru 1 jajko Szczypta soli Masa serowa: ½ kg mielonego twarogu 4 duże jajka 25 dag mascarpone 1 budyń waniliowy ½ szklanki mleka w proszku ½ szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 150 ml słodkiej śmietanki 18% Truskawkowy mus ½ kg truskawek 3 łyżki cukru 2 galaretki truskawkowe(...)przygotowania : Kruszonka: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, szczyptą soli, wbić jajko, dodać wiórki zimnego masła i w palcach rozetrzeć tak aby składniki się połączyły i powstała kruszonka (nie zagniatać ciasta) Kruszonkę wysypać na dno blaszki docisnąć delikatnie palcami, włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Wszystkie składniki do przygotowania masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki
Wanilia i Kardamonjogurtu greckiego powiem tylko tyle, iż jego konstystencja zdecydowanie różni się od konsystencji jogurtu naturalnego. Jogurt grecki jest dużo gęstszy i ma nieco inny smak. Początkowo obawiałam się, iż ciasto na jogurcie może wyjść mi dość rzadkie, jednak tak się nie stało. Do jogurtu dodałam dodatkowo serek mascarpone i oczywiście po wierzchu zrobiłam polewę z jagód. Jagody połączyły się świetnie(...)herbatników Masa serowa: 50 dkg serka mascarpone 50 dkg jogurtu greckiego 2 jajka 30 dkg cukru pudru sok z 1 pomarańczy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego Polewa jagodowa: 25 dkg mrożonych jagód 200 ml wody 2 łyżki cukru kryształu 2 płaskie łyżeczki żelatyny Jak przygotować jogurtowy sernik z jagodami . Spód : herbatniki pokruszyć na konsystencję bułki tartej. Kiedy
mecooksledwo dotrwały do zdjęć, ja sama wciągnęłam 3 Składniki na 25 sztuk: 300 g mąki pszennej, z czego 100 może to być mąka pełnoziarnista 2 opakowania po 40 g budyniu waniliowego lub 80 g mąki zeimniaczanej 100 g cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 120 ml mleka roślinnego (sojowe jest najlepsze do wypieków) 100 g nerkowców 60 g oleju roślinnego(...)proszek do pieczenia i budynie/mąkę ziemniaczaną. Namoczone orzechy zblenduj razem z mlekiem w którym się moczyły oraz z cukrem i olejem. Połącz suche składniki z mokrymi i zagnieć ciasto. Uformuj kilki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszcz dłonią, w każdym zrób dziurkę kciukiem i umieść w niej łyżeczkę dżemu. Piecz w temperaturze 180 C przez maksymalnie 15 minut. Po całkowitym wystygnięciu
greenscarfsię w nim rozsmakujecie. Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mleka opakowanie herbatników regionalnych CUKRY NYSKIE 500 g czereśni lub wiśni cukier puder Wykonanie: Masło(...)mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową.wykładamy na nią połówki czereśni lub wiśni, wciskając owoce delikatnie w ciasto.Pieczemy 60 minut . Gotowe wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Ciasto możemy upiec również w piekarniku, w tortownicy o wymiarze 28 cm, piekąc godzinę w 180 s. Serniczek podałam na pięknym, pudrowym talerzu od GALERIA- CUDA ŚWIATA . Zaglądnijcie koniecznie
Z Majeczką w kuchnibiałka - 100 g masła - 1 opakowanie budyniu śmietankowego - 500 ml mleka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masło stop w rondelku lub w kubeczku w kuchence mikrofalowej. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywno, dodaj mleko, mąkę i stopione masło. Całość mieszaj robotem co najmniej 8- 10 minut. Ciasto odstaw na min. kwadrans, wymieszaj i smaż
SMYKWKUCHNIBłyskawiczny w przygotowaniu sernik - idealny dla zabieganych. Delikatny, kremowy na biszkoptach ze słodkimi pierniczkami w środku. Składniki: 1,5 kg sera z wiaderka, 6 jajek L
Lena GotujeSkładniki: upiec 2 biszkopty, proporcje na jeden: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
czarrna od kuchniŚwiąteczne ciasto na bazie sera połączone z aromatycznymi korzennymi piernikami i delikatną czekoladą zawsze świetnie smakuje i szybko znika z Bożonarodzeniowego stołu. Składniki: Masa serowa: 1,2kg białego sera (3 razy zmielonego lub z wiaderka) 180g masła 250g cukru 6 jajek 9ml olejku pomarańczowego 5 łyżek budyniu śmietankowego Dodatkowo: 450g pierniczków w czekoladzie 200g białej czekolady 4 łyżki mleka Dekoracja
Szalona Kuchnia Ewelinyskładniki 1 i 1/2 szklanka mąki tortowej 300 g serka waniliowego lub bieluch 7o g cukru 3 duże jajka 1/2 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do
Moje Wyrobymasła klarowanego 2 żółtka 1 opakowanie budyniu śmietankowego (64 g) 1 czubata łyżka domowego masła orzechowego (lub innego dobrej jakości) 90 g ksylitolu lub erytrytolu (można dosłodzić szczyptą stewii) 3-4 łyżki mleka 1 łyżeczka karobu Masło utrzeć z ksylitolem i żółtkami, dodać pozostałe suche składniki (oprócz karobu) i zagnieść gładkie ciasto. Oddzielić około 1/4 gotowego ciasta i dodać
Fitkotmasła klarowanego 2 żółtka 1 opakowanie budyniu śmietankowego (64 g) 1 czubata łyżka domowego masła orzechowego (lub innego dobrej jakości) 90 g ksylitolu lub erytrytolu (można dosłodzić szczyptą stewii) 3-4 łyżki mleka 1 łyżeczka karobu Masło utrzeć z ksylitolem i żółtkami, dodać pozostałe suche składniki (oprócz karobu) i zagnieść gładkie ciasto. Oddzielić około 1/4 gotowego ciasta i dodać
Fitkotodżywkę białkową i dwa opakowania budyniu waniliowego . Miksujemy całość przez ok. 1-2 minuty na małych obrotach. Do białek (w oddzielnej misce) wsypujemy szczyptę soli i ubijamy do uzyskania sztywnej piany. Stopniowo, łyżka po łyżce, delikatnie mieszając, dodajemy ją do masy sernikowej. Powinna być bardzo puszysta i lekka. Formę do ciasta delikatnie natłuszczamy olejem roślinnym i posypujemy
Kuchnia EllieCiasto nie wymaga pieczenia, jest bardzo proste w przygotowaniu. Połączenie słonych krakersów ze słodką masą kajmakową bardzo dobrze się ze sobą komponuje. Idealne na weekend do kawy lub herbaty. Składniki: 3 paczki krakersów pół tabliczki startej gorzkiej czekolady pół szklanki rumu 2.5 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 5 łyżek cukru 200g masła Mleczko skondensowane słodzone 750ml śmietanki kremówki
AleTorcikziarenka z ½ laski wanilii 1 opakowanie budyniu waniliowego (40g) bez cukru 110g miękkiego masła 2 żółtka 2 łyżki mleka dodatkowo do posypania gotowych rogalików potrzebujemy cukier puder z dodatkiem cynamonu Wykonanie: ze wszystkich składników czyli mąki, cukru, cukru waniliowego lub ziarenek z laski wanilii, proszku budyniowego, masła, żółtek oraz mleka zagniatamy ciasto, które zawijamy w folię i wkładamy
Słodkie zapomnienieśmietany 30 % 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego sok i skórka otarta z połowy cytryny lub ulubiony aromat ROBIMY BISZKOPT : Na sztywno ubijamy białka, dosypujemy stopniowo cukier, dobrze ubijamy. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem, dolewamy po trochu do masy cały czas miksujemy. Mąkę przesiewamy, dodajemy partiami i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto dzielimy na pół i pieczemy w dwóch
Pani na deserdzisiejszego dnia, postanowiłam uczcić to święto pysznym ciastem. Przepis znalazłam na kwestii smaku, ale zmodyfikowałam go po swojemu. Sernik przygotowuje się bardzo szybko. Smakuje świetnie. Będzie idealny, aby uczcić ważne okazje. Polecam. Składniki: • 150 g ciasteczek digestive • 50 g miękkiego masła • 1 kg twarogu sernikowego • 250 g mascarpone • 1 szklanka cukru • 1 budyń waniliowy w proszku • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
W mojej kuchniłyżka cukru pudru waniliowego 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru (40 g) 1 łyżka kakao 110 g margaryny lub masła 2 żółtka 2 łyżki mleka Dodatkowo: 2 białka migdały w płatkach cukier perlisty Przygotowanie: Mąkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz kakao przesiać. Schłodzoną margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk
Ciastka - domowe słodkości