ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:549/780)

Tort bezglutenowy 173

krócej ;-) ). Po tym czasie piekarnik wyłączamy, zostawiamy tam ciasto jeszcze przez 20 minut i dopiero wtedy wyjmujemy (wcześniej nie otwieramy piekarnika).   Z mleka odlewamy pół szklanki i łączymy z mąką i żółtkami. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i do gotującego się wlewamy przygotowaną wcześniej mieszaninę; gotujemy do chwili aż powstanie budyń. Masę dokładnie studzimy. Masło miksujemy, a następnie dodajemy

Czary - gary w kuchni
tarta serowa z różyczkami 155

lodówce. Po tym czasie wyciągamy ciasto, rozwałkowujemy na kształt foremki na tartę (24 cm średnicy) i wykładamy nim formę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez ok. 15- 20 min. w 180 st. C. składniki na masę serową: 300 g serka białego 25 g masła 100 g cukru 1/2 opakowania budyniu waniliowego 1 jajko 100 ml mleka wykonanie: Ser mielimy dwa razy. Białko

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekane naleśniki z serem 171

szklanki mleka 0,5% 1 (bardzo) czubata łyżka budyniu waniliowego 2 jajka 5 (rozkruszonych) tabletek stewii farsz serowy: 400-500g sera białego chudego (Emilka) 1 żółtko 7 (rozkruszonych) tabletek stewii na wierzch: 1 białko 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 (rozkruszone) tabletki stewii Sposób przygotowania: Składniki na naleśniki miksujemy wylewamy ciasto na rozgrzaną teflonową patelnie (najlepiej specjalną do naleśników

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placek serowy 273

sera opakowanie rodzynek bo lubię to połączenie. Ciasto jest słodkie, dla mnie troszkę za bardzo, więc przy kolejnym jego pieczeniu zmniejszę trochę ilość cukru, ale Was zostawiam z oryginalną wersją :) Składniki: - 1 i 1/2 kg mielonego sera - 9 jajek - 300 g cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 budyń śmietankowy - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 250 g margaryny piana

Zainspirowana w kuchni
Dżem z rabarbaru z pomarańczą i wanilią 151

byle jaki - bo z rabarbaru.  Uwielbiam ciasta i przetwory z rabarbarem, tę jego wyjątkową, kwaśną nutę, która idealnie balansuje słodycz. Wypieki z tymi różowymi łodygami, nawet te najprostsze,  nigdy nie są nudne. A dżem z rabarbaru mogę jeść do wszystkiego - kanapek, naleśników, placuszków czy też jako dodatek do budyniu. Świetnie się sprawdza jako nadzienie bułeczek czy innych drożdżowych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik wiedeński ze skórką cytrynową. 204

dodajemy kaszę mannę ,otartą skórkę z cytryny i budyń, dokładnie wszystko razem mieszamy. Z białek ubić pianę. Dodawać do masy serowej, po łyżce delikatnie mieszając. Gotową masę wylać na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 C około godziny, aż ser z góry się zarumieni. Po upieczeniu, zostawić ciasto do wystudzenia w brytfance. Zimne ciasto wyjąć z formy

Przepisy i porady kulinarne
Sernik marcepanowy z solonymi migdałami 178

chwilę na wolnych obrotach do połączenia się ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 40 minut, pamiętając o wstawieniu na dolną półkę naczynia z wrzącą wodą. Studzimy przy otwartych drzwiczkach.       Śmietankę, masło, cukier i mąkę ziemniaczaną zagotowujemy i cały czas mieszamy jak szatan aż do uzyskania konsystencji budyniu. Studzimy i dodajemy pokrojony w kosteczkę marcepan

sama złodycz
Szybki torcik królowej bez pieczenia 475

beztalencie  jest w stanie zrobić takie ciasto (przetestowałam na znajomych) ale żeby nie być taka goło słowna postanowiłam zrobić identyczny torcik sama. Oceńcie więc teraz sami  jak mi poszło i czy rzeczywiście miałam rację: Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: dwie paczki herbatników 0.5 l mleka 2 budynie waniliowe  200 g rodzynek 4 łyżki rumu

ciastkarnia na kruchym spodzie
SERNIK BUDYNIOWY Z MANGO 335

nazwie, ani trochę nie przypomina tego tradycyjnego, serowego ciasta. Smakuje raczej jak delikatna budyniowa rozkosz i...no nie potrafię tego opisać słowami. Spróbujcie, a sami się przekonacie:)Przepis jest na tortownicę 26cm. Składniki na masę serową: -1250g serka mascarpone -6 jajek -210g ksylitolu(dałam niepełną szklankę) -3 łyżki budyniu -2 opakowania cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Wszystkie składniki

Smaczne Zdrowe
Seromakowiec z piernikami na kruchym spodzie 256

serze- z piernikami! Ciasta tego typu najlepsze są z reguły dzień po. Składniki na masę serową 1 kg twarogu pełnotłustego (mielimy go 3 razy w maszynce do mięsa) 4 duże jaja (oddzielamy żółtko od białka) 120 g cukru pudru skórka otarta z dużej cytryny 4 krople aromatu waniliowego 2 łyżki grysiku (kaszy manny) 1 budyń śmietankowy 1 łyżka nierafinowanego(...)delikatnie wmieszać w masę makową! Do tego przepisu będziemy potrzebowali 500 g gotowej masy makowej, dlatego porcję powyżej należy podwoić,chyba,że wolicie mniej warstwy makowej. Spód z kruchego ciasta 80 g zimnego masła 160 g mąki pszennej 60 g nierafinowanego  cukru trzcinowego 1 żółtko (odłożyć białko, będzie potrzebne do posmarowania ciasta opcjonalnie) pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

Z Kuchni Do Kuchni
Krem cytrynowy ( krem do tart i kruchych babeczek ) 167

Powinien przypominać konsystencją rzadki budyń. Zdjąć krem z palnika, dodać namoczoną żelatynę i mieszać, do połączenia składników. PROPOZYCJE WYKORZYSTANIA KREMU CYTRYNOWEGO:  * Jeśli kremu nie chcemy zużywać od razu - przełożyć do słoiczków, zakręcić szczelnie i przechowywać w lodówce około tygodnia. * Jeśli kremem chcemy wypełnić tartę lub babeczki - ostudzić krem, następnie szybko zmiksować i wyłożyć na ciasto. * Krem możemy także zmiksować

kolorowotorcikowo
Urodzinowa biedronka 196

Witajcie, dziś mija już pięć lat od czasu gdy założyłam blog. Dziękuję, że jesteście ze mną i zaglądacie do moich przepisów. Dziś polecam ciasto biedronka, które zrobiłam inspirując się przepisem z bloga Moje wypieki, Polecam, w szczególności dzieciom się podoba.  Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 80 ml oleju 100 g mąki ziemniaczanej 220 g mąki pszennej tortowej(...)stopniowo budyń, aż powstanie gładki krem. Pierwszy blat ułożyć na tacy. Posmarować dżemem. Na dżem rozłożyć 3/4 kremu. W drugim blacie małą szklaneczką powycinać otworki i położyć na kremie. Blat z otworkami posmarować resztą kremu i posypać wiórkami kokosowymi. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Pozostawić do przestudzenia. Gdy galaretka zacznie tężeć przełożyć do otworków w cieście. Schłodzić

Ewusiowe Smaki
Tarta serowa z żurawiną (waniliowa) 215

żurawiną Naszło mnie na świąteczne wypieki! I tak na moim stole zagościła tarta serowa ze świeżą żurawiną i szczyptą cynamonu. Z ciasta, które pozostało, zrobiłam "kratkę", którą przyozdobiłam wierzch ciasta. Przepis długi, ale nie obawiajcie się - banalnie prosty! Zobacz również inne przepisy na ----> tarty Tarta serowa z żurawiną - przepis: Składniki: (na formę do tarty o średnicy 26 cm) Spód(...)cukru 1/2 opakowania cukru z wanilią i kardamonem (opcjonalnie) 1 jajko szczypta soli szczypta cynamonu do oprószenia Masa serowa: 750 g mielonego sera waniliowego na sernik (z wiaderka) 1 budyń waniliowy (47 g) 3 jajka "M" (osobno żółtka, osobno białka) 10 dag świeżej żurawiny 1 laska wanilii 1/2 szklanki cukru Tarta serowa z żurawiną - jak zrobić? Mąkę przesiej do miski

Moje Qulinaria
Sernik karmelowo-kokosowy. 239

masła (lub margaryny) 1 jajko 1 żółtko      Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę i miksujemy, aż otrzymamy ciasto o konsystencji sypkiej kruszonki, następnie dodajemy jajko i żółtko i znów miksujemy, do chwili aż otrzymamy zwartą kruszonkę. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy kruszonkę i dokładnie dociskamy grzbietem łyżki(...)szklanki oleju      Wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie miksujemy, dzielimy na 4 części. Do drugiej miski przekładamy 1/4 powstałej masy. KARMELOWA: 3/4 masy serowej 1 budyń karmelowy (toffi) na 750 ml mleka (64 g w wersji bez cukru) 1,5 szklanki mleka      Wszystkie składniki miksujemy i ostrożnie przelewamy na wcześniej przygotowany spód. KOKOSOWA

Rozpustne gotowanie
Rafaello + film 322

wystudzonego budyniu dodajemy partiami miękkie masło i całość dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodajemy 200 g wiórków kokosowych i wszystko mieszamy łyżką. Na spodzie blachy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów a na ciastkach rozprowadzamy 3/4 części masy kokosowej. Następnie układamy drugą warstwę krakersów a na nich rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta posypujemy

Smakowite Dania