Karpatka

Karpatka

Karpatka

Składniki: 1 szklanka wody 1/2 kostki masła 1 szklanka mąki 5 jajek Masa: 1/2 litra mleka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 1 żółtko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła sok z 1 cytryny Wykonanie: Wodę z masłem zagotować, wsypać mąkę i wymieszać, aż powstanie kula. Ciasto wystudzić, do zimnego wbijać po jednym jajku i dokładnie ucierać. Gotowe ciasto podzielić na dwie części, cieniutko rozsmarować na blasze i piec ok 30 min w 200°C do zrumienienia Pół litra mle... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasteczkowy Potwór

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.