Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami

Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami

Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami

Ciasto francuskie – moja absolutna zmora, moja absolutna trudna miłość. Przyznam od razu szczerze i otwarcie, że robić go, no cóż, nie przepadam. Ale jak się zrobi je raz to… koniec. Człowiek przepada i żadne kupne mrożone ciasto nie jest w stanie go zadowolić. Wypróbowałam wiele przepisów na nie, ale najbardziej smakuje mi to z przepisu Julii Child z książki pt. „Francuski szef kuchni”. Jest to zbiór przepisów pochodzących z programu telewizyjnego o oszałamiającej niegdyś oglądalności prowadzonego właśnie przez Julię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kate's Kitchen

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Autor

Kate's KitchenKate's Kitchen

O mnie

Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.

Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, babeczki, placki, ciasto francuskie, ciasto francuskie, kiwi, jabłka, desery, budyń, ananas, deser, tarta, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta z masa, ciasta z jabłkami, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, placki z jabłkami, placki ziemniaczane, tarta z jabłkami

Inne przepisy z Kate's Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.