podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce około godziny. Następnie rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (moja miała 23,5 x 35,5 cm) i podpiekamy na złoty kolor (ok 10-15 minut w 180 st. C) Masa serowa: 1 kg sera 5 jaj 1/2 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 1 szkl
Cynamonowe szczęścieCiasto Shrek piekłam dawno temu ale zdj są! I to najważniejsze jakość nie powala wręcz doprowadza mnie do depresji ale wstawiam. Skladniki: Biszkopt 5 jaj 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki 1 lyżka mąki ziemiaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa zielona: 1 l Zielonego soku kubuś pysio lub inny budyń śmietankowy 4 duże łyzki cukru Śmietana: 500 ml śmietany
Pychotkaaacukru 1 budyń waniliowy 1/2 słoiczka powideł śliwkowych Puree zmiksować z mlekiem i 50 ml soku z pomarańczy. Masło roztopić, przestudzić. Dodać jajka i zmiksować razem ze skórką z pomarańczy. Dodać mus dyniowy i wymieszać. W drugiej misce wymieszać suche składniki. Połączyć suche i mokre składniki i wymieszać do uzyskania gładkiego ciasta. Rozłożyć masę pomiędzy silikonowe lub papierowe foremki
Chocolate Muffin Blogcukru, dodając porcjami wystudzony budyń i szklankę mleka w proszku. Tak samo przygotować drugą masę. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, biszkopty moczyć w chłodnej galaretce i układać na spód blachy. Na biszkopty wyłożyć jedną masę, na wierzch ponownie biszkopty moczone w galaretce,na to druga masa. całość zalać pozostałą galaretką i schłodzić. Ciasto najlepiej zostawić na całą
Ciasteczkowy Potwórcukru 1 opakowanie budyniu bananowego mokre 150 ml mleka 2 jajka 50 ml oleju 2 dojrzałe banany Dodatkowo wiórki kokosowe drażetki cukrowe wąsy rozpuszczona biała czekolada Sposób przygotowania W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka, dodać mleko, olej i rozgniecione banany, wymieszać. Przelać mokre składniki do suchych, przemieszać ciasto kilka razy. Napełnić ciastem ok. 3/4 wysokości
pink envelopesmażenia konfitura / dżem (truskawkowy) / budyń lukier lub cukier puder do dekoracji Sposób wykonania: 1. Robimy rozczyn: drożdże kruszyny, dodajemy łyżeczkę cukru, 2 łyżki mąki i letnie mleko, mieszamy, odstawiamy do podrośnięcia. 2. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy podrośnięte drożdże i pozostałe składniki poza masłem. Wyrabiamy kilka minut po czym dodajemy roztopione masło. Wyrabiałam ciasto mikserem z hakami do ciasta drożdżowego
Kuchnia domowa Aniwyczekiwanie kawałkiem przepysznego ciasta. Czego potrzebujemy? Do spodu: -250 gram sucharków -garść płatków owsianych -4 duże łyżki kremu orzechowego Sucharki rozkruszamy i łączymy z kremem na jednolitą masę. Dodajemy płatki owsiane, które pochłoną nadmiar wody, mieszamy i wykładamy masę na spód tortownicy, dociskamy łyżką, by utworzyć równy spód. Masa gruszkowa: -2 opakowania budyniu śmietankowego, lub waniliowego -masło ok 200 gram
BaRepasmąka napęczniała.Następnie przelewamy ciasto do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 - 60 minut w 160 stopniach, góra - dół z termoobiegiem. PRZYPRAWA PIERNIKOWA DOMOWA - Przepis na nią tutaj: KLIKNIJ. MASA - WYKONANIE:Odmierzamy pół butelki piwa (szklankę) i doprowadzamy do wrzenia, w drugiej szklance piwa rozrabiamy mąkę z cukrem trzcinowym. Gotujemy jak normalny budyń aż zmieni kolor
Wypisz Wymalujjajecznej dodać ser z wiaderka, budyń, i dobrze wyrobić mikserem dodać ubitą pianę z białek, wsypać obsypane mąką sparzone rodzynki i delikatnie łyżką wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem i tartą bułką na dno tortownicy wsypać zmiksowane herbatniki z masłem i lekko je ubić do dna formy wlać ciasto i piec w 200C około
W Mojej Kuchni Lubięmogel do masy jajecznej dodać budyń i ser z wiaderka i mikserem dobrze wymieszać dodać ubitą pianę i łyżką delikatnie wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia biszkopty rozłożyć na dnie i bokach blaszki i przelać masę sernikową odsączone brzoskwinie powkładać do masy sernikowej piec w 200C około 45 minut - jeśli się wierzch ciasta szybko przypieka to przykryć
W Mojej Kuchni Lubięgrzybka. Resztę ciasta rozwałkować, wycinać niewielkie trójkąty, nakładać po odrobinie ulubionej gęstej konfitury. Zwinąć w rulon. Nóżki zamoczyć w białku, następnie samą końcówkę obtoczyć w maku. Kapelusze oblepić na zewnętrznych stronach foremek do babeczek. Wszystko piec ok. 15-20 min w temp. 175st. Krem: 1 l mleka, 5 żółtek, 2 duże budynie waniliowe
Z miłości do słodkościProste i łatwe ciasto idealne na cieplejsze dni bo nie trzeba odpalać piekarnika ;) Składniki na tortownicę o śred 22 cm Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miękkiego masła 5-6 łyżek cukru Dodatkowo: 2 galaretki "rubinowe" lub o smaku takim aby były ciemno różowe 3/4 słoiczka gęstego dżemu(...)użyłam malinowo jeżynowego) 400 g herbatników 2 łyżki jogurtu naturalnego do dekoracji wiśnie kandyzowane folia spożywcza do wyłożenia foremki. 1. Z podanych proporcji gotujemy budyń (słodzimy w zależności od upodobań) i studzimy. 2. Masło ubijamy na puch, a następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy. Jeśli masa ma grudki, rozwarstwia się to można ją jeszcze uratować, stawiając miskę
Gotowanie...to proste !Wykonane na wzór popularnego batonika „3 bit” – ciasto bez pieczenia, które kiedyś zrobiło prawdziwą furorę :) Nie robiłam go już bardzo dawno, a że zbliża się koniec roku, to nadarzyła się idealna okazja :) „3 bit” z pewnością zachwyci wszystkich łasuchów, ale jako, że jest to deser bardzo słodki, to nie zjecie go naraz zbyt wiele (ale to akurat chyba dobrze?) ;) Ciacho(...)także adepci sztuki kulinarnej dopiero zaczynający swoją przygodę, zaś jego smak docenią absolutnie wszyscy :) Polecam! Składniki: ok. 300-350 g herbatników (użyłam pełnoziarnistych) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 2 budynie waniliowe bez cukru (1 op. 40 g) 2 czubate łyżki cukru 500 ml mleka 100 g masła w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 30% (schłodzonej) ok. 2-3 czubate łyżki
MyCookBook.plmusiała zakładać na siebie tych wszystkich warstW wychodząc na pole. Skupmy się i chociaż oczami wyobraźni poczujmy powiew wiosny. Mam dla Was pyszny serniczek w wykonaniu mojej Mamy. Ciasto jest znane, ale pewnie jeszcze spora część z Was nigdy go nie próbowała, nie wspominając o pieczeniu. A to nic trudnego! Przekonajcie się sami :) Normal 0 21 false false false(...)sera białego 8 jajek 1 szklanka cukru pudru ½ szklanki drobnego cukru kryształu 1 kostka masła w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki rodzynek (opcjonalnie) Krem: 300g masła w temperaturze pokojowej ½ szklanki adwokata- również w temperaturze pokojowej ¾ szklanki cukru pudru Galaretka jabłkowa: 1 duży słoik prażonych jabłek 3 galaretki agrestowe 400ml wody Krem
Kuchnia w czekoladziePudding ryżowy z sosem waniliowym jest to taki domowy, przepyszny deser dla każdego. Składniki na pudding: 100 g krótko ziarnistego ryżu 4 szklanki mleka 1/2 szklanki
Smaczne Potrawy