ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:48/780)

Najprostsze muffinki 138

wykorzystując ok. 350 ml mleka. Suche składniki wsypuje do miski i mieszam, później dodaję mokre składniki + dodatki.Nie mieszam dokładnie tylko by składniki się połączyły. Do foremek wlewam łyżkę ciasta, łyżkę budyniu i przykrywam resztę ciastem. Wkładam to do piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni na 20 minut.Można je udekorować, są mięciutkie, budyń nadaje im charakteru, smakują doskonale

NA MOIM TALERZU
10 słodkich przepisów na święta 119

korzennych przypraw. 10. Szybki jabłecznik z budyniem i maślaną kruszonką I na koniec klasyk, czyli szybki jabłecznik z budyniem i maślaną kruszonką. Delikatne kruche ciasto przełożone jabłkami i budyniem. Uwielbiam to ciasto, bo jest bardzo uniwersalne, pasuje o każdej porze roku i na każdą okazję. Dobrego jabłecznika nigdy za wiele . Artykuł 10 słodkich przepisów na święta pochodzi z serwisu Słodkie

Słodkie Gotowanie
Ciasto budyniowe z rabarbarem 147

łyżeczek siemienia lnianego namoczonego w 5 łyżkach wody. Ciasto budyniowe z rabarbarem Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Składniki ciasto 500 g mąki 2 łyżeczka proszek do pieczenia 3 łyżka mąka ziemniaczana 150 g ksylitol lub inne słodziwo 1 op. budyń waniliowy bez cukru 300 g masło klarowane 5 szt żółtko jaja masa budyniowa 500 g rabarbar 2 op. budyń waniliowy(...)gładkie ciasto. Wyrobione ciasto podzielić na dwie części - jedną częścią wyłożyć blachę do pieczenia, a drugą część schować do lodówki. Budyń rozrobić w szklance mleka. Pozostałą część mleka zagotować z ksylitolem. Rabarbar oczyścić. Połowę ułożyć na cieście wyłożonym w blasze do pieczenia. Wyłożyć na rabarbar część masy budyniowej. Ułożyć kolejną warstwę rabarbaru i masy budyniowej. Ciasto schłodzone w lodówce zetrzeć

Kucharzyca
Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym 224

biszkoptowe nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto. Biszkopt możemy nasączyć sokiem z cytryny, wtedy będą mogły go jeść także dzieci. Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Składniki na biszkopt jasny: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)studzimy. Biszkopt przekrawamy na pół. Spód nasączamy połową soku z cytryny rozrobionym pół na pół z wodą. Maliny rozgniatamy lekko widelcem i odlewamy sok. Przekładamy je na ciasto. Na maliny nakładamy przestudzony budyń. Całość przykrywamy drugim kawałkiem biszkoptu i nasączamy go resztą soku cytrynowego z wodą. Wierzch ciasta możemy posmarować cienką warstwą budyniu kokosowego. Gotowe

Dieta bez mleka
Kruche ciasto z brzoskwiniami i lekką budyniową pianką 155

language:EN-US;}   Uwielbiam to ciasto i po wersji z malinami dałam tym razem brzoskwinie z puszki i zmieniałam budyń  waniliowy , na budyń karmelowy. Przepis wzięłam z tej strony Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej lub krupczatki 5 żółtek 250 g schłodzonej margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru Sposób wykonania Schłodzoną(...)docisnąć. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni aż do chwili aż ciasto się zarumieni. Po upieczeniu, pozostawić ciasto do wystudzenia. Przygotować budyniową piankę: Składniki: 5 białek 2 opakowania budyniu karmelowego bez cukru 1 szklanka drobnego cukru do wypieków ( dałam zwykły cukier) 1 opakowanie cukru wanilinowego 16 g 1/2 szklanki oleju Dodatkowo:  Około

Na słodko lub wytrawnie
Kruche ciasto z czekoladową pianką i porzeczkami 205

najwyższych obrotach i dodawać porcjami cukier, po łyżce. Kolejną porcję należy wsypywać, kiedy miksowany cukier się rozpuści. Zmniejszyć obroty i wsypać budynie w proszku. Na końcu cienkim strumykiem wlać olej. Budyniową piankę przełożyć na podpieczone ciasto i wyłożyć oczyszczoną porzeczkę, lekko wciskając ją w piankę. Na wierzch zetrzeć zmrożoną część ciasta, przy użyciu tarki jarzynowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego(...)piec przez około 60 min. Smacznego :) Wystudzone ciasto można oprószyć dodatkowo cukrem pudrem. Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , kremówka , porzeczki

https:KKuchniaMniam
Nie marnuje – ryż 148

Dziś podrzucam Wam swoje propozycje na kreatywne wykorzystanie ryżu. Jeśli macie jakieś pomysły, piszcie śmiało Nie marnuje – ryż Budyń ryżowy z nektarynką Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe Ryżowy budyń czekoladowy Dietetyczne ciasto ryżowe na spodzie słonecznikowym Sałatka ryżowo – pieczarkowa Krem ryżowy z musem jabłkowym Buziaki, Angelika Artykuł Nie marnuje – ryż pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Szarlotka z budyniem 175

trochę czasu, jednak z powodzeniem możecie wykorzystać inne jabłka.  Dodatek waniliowego budyniu sprawia, że zwykła szarlotka nabiera niecodziennego charakteru. Można powiedzieć, że budyń zastępuje tutaj gałkę lodów :D  Blacha o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto: 500 g mąki 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie jabłkowe: 1 kg jabłek (waga(...)lodówki wraz z mniejszym kawałkiem ciasta. Nadzienie jabłkowe: Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cynamon, cukier oraz kisiel. Wymieszać. Spód ciasta posypać bułką tartą a na nią wyłożyć jabłka i równo je rozprowadzić. Budyń: Z podanych składników ugotować gęsty budyń. Gdy będzie jeszcze ciepły (ale nie gorący) wyłożyć go na masę jabłkową. Drugą część ciasta wyjąć z lodówki

My simple kitchen
Kruche babeczki z budyniem i owocami. 202

Miały być z kremem budyniowym, ale kto by tam czekał, aż budyń wystygnie! Łakomstwo wzięło górę i dobrze, bo całość wyszła świetnie! Kruche, delikatne ciasto, kremowy, aksamitny, waniliowy budyń i owoce... Pyszny, lekki, wyjątkowy deser! Polecam!!! Składniki na babeczki z budyniem i owocami na około 35 szt. CIASTO: 300 g mąki szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wanilii PRZYBRANIE: czarne i czerwone porzeczki maliny dżem wiśniowy (opcjonalnie-ja akurat smażyłam, wiec dodałam taki świeżutki, przestudzony, jeszcze trochę płynny, wspaniale się komponował ze słodkim budyniem) cukier puder      Przygotowujemy ciasto. W misce łączymy mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier puder, mieszamy i przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier waniliowy, mieszamy. Do suchych składników dodajemy masło i siekamy

Rozpustne gotowanie
Ciasto cegiełka z budyniem porzeczkowym i kremem śmietanowo-waniliowym 201

Witajcie :) Ostatnio miałam ochotę na jakieś nie typowe ciasto, biszkoptowe się przejadły serniki też :) Wpadłam na pomysł przygotowania takiego oto ciasta ucieranego z ugotowanym budyniem na soku z czarnej porzeczki i kremu ze śmietany homogenizowanej z nutką wanilii, na wierzch ułożyłam czekoladowe herbatniki od Cukrów Nyskich. Ciasto z wyglądu może jest takie sobie ale w smaku bardzo dobre. Zapraszam :) Składniki(...)suchego patyczka. Do garnka wlewamy połowę soku z porzeczki i zagotowujemy, w drugiej połowie mieszamy budynie i mąkę ziemniaczaną, wlewamy do gotującego soku. mieszamy aż zgęstnieje.Gorący budyń wykładamy na zimne ciasto i odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę przelewamy do misy miksera,dodajemy cukier, cukier waniliowy i po jednej śmietanie fix, ubijamy na sztywno. Masę śmietanową wykładamy na zimny budyń

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto ucierane ze śliwkami - przepis 185

wyrost, a ciasto wcale nie wyrasta. Ciasto ucierane ze śliwkami Składniki: kostka masła – 200g ¾ szklanki cukru szczypta soli 4 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki budyń waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia śliwki (ok. ½ kg) Ciasto ucierane ze śliwkami - składniki Przygotowanie: Masło i jajka wyciągamy z lodówki odpowiednio wcześnie aby osiągnęły temperaturę pokojową. Śliwki przekrawamy na połowę i pozbywamy się pestek(...)jednolitą masę. Dodajemy szczyptę soli (w myśl zasady: gdzie cukier tam i sól). Dodajemy jajka, jedno po drugim. Po każdym jajku ucieramy ciasto na jednolita masę. Dodajemy mąkę, najlepiej przesiana przez sito. Ucieramy do połączenia. Dodajemy budyń i proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko. Otrzymaną masę wykładamy na średniej wielkości blachę i układamy na wierzchu śliwki. Nigdy nie wiem czy lepiej

Pyza i Surówka
Fornetti z jabłkami i budyniem 205

Jesienne popołudnia stają się dłuższe, aura za oknem nie zachęca do dłuższych spacerów,  to dobra okazja żeby w domowym zaciszu  upiec fornetti z ciasta francuskiego,  budyniem i jabłkami, a potem zaprosić koleżanki na babskie pogaduchy przy winie MONTE SANTI   które idealnie nadaje się do deserów lub jest deserem samym w sobie. Wypróbujcie koniecznie to połączenie(...)cynamonem  i trzymamy na ogniu mieszając aż zrobi się złocisty karmel dodajemy jabłka mieszamy podduszamy chwilę, studzimy. Gotowe jabłka przekładamy łyżeczką na przygotowane ciasto po stronie bez nacięcia, dodajemy po łyżeczce budyniu zawijamy nacięciem do góry, zlepiamy brzegi, smarujemy rozkłóconym jajkiem,posypujemy grubo cukrem trzcinowym  z cynamonem.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 195*c i pieczemy

Wanilia i Kardamon
Szarlotka z budyniem 164

Szarlotka pod koniec lata czy na początku jesieni jest obowiązkowa. Ta którą dziś przedstawiam to smak, aromat i wygląd. Idealna na śniadanie czy na podwieczorek, polecam gorąco. Ciasto z jabłkami i budyniem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ciasto budyniowe z gruszkami 129

gruszkowe: 6 gruszek 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny na nadzienie budyniowe: 3/4 litra mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 3 łyżki cukru dodatkowo: cukier puder do posypania Składniki na ciasto zagnieść i podzielić je na połowę. Jedną częścią ciasta wyłożyć dno foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Gruszki obrać i pokroić w kostkę, przełożyć(...)wody. Dusić kilka minut. Budyń rozpuścić w 1/3 szklanki wody i wlać do gruszek. Gotować mieszając, aż zgęstnieje. Dwa pozostałe budynie ugotować osobno na mleku z cukrem. Na ciasto wyłożyć ciepły budyń gruszkowy a następnie budyń waniliowy. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec w 200*C około 30-40 minut. Dobrze wystudzić a następnie umieścić w lodówce na kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche ciasto z budyniem i owocami 84

ulubiony rodzaj ciast, a ten konkretny przepis najbardziej przypadł do gustu mojemu przedszkolakowi -zapewne za sprawą budyniu ;). I choć trzeba przy cieście kruchym użyć rąk do gniecenia- pobrudzić się troszkę, to mimo wszystk Artykuł Kruche ciasto z budyniem i owocami pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!

Proponowane wyszukiwania