ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:42/780)

Czekoladowe z malinami 246

cukier, zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na 2 części. Przełożyć ciasto do foliowych torebek, odstawić na 30 minut do lodówki. MASA BUDYNIOWA Do białek jaj dodać sól i cukier ubić białka na sztywną pianę. Do piany wsypać proszek budyniowy, wymieszać. Gdy budyń z białkami został wymieszany , dolewamy po trochu olej, dokładnie mieszamy. DODATKOWO(...)Maliny przebrać, opłukać, osączyć. Blachę o wymiarach 25 x 36 cm. wysmarować tłuszczemCiasto wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o dużych otworach jedną część. Na ciasto wyłożyć budyń czekoladowy i osączone maliny. Resztę ciasta zetrzeć na masę i owoce . Wstawić ciasto do piekarnika i piec ok.40 minut w 180 stop

Kuchnia Danusi
Ciasto z kremem budyniowym i galaretką bez żelatyny 289

Propozycja na smaczne ciasto z galaretką, do której nie potrzeba żelatyny. 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 jajka 3/4 szklanki mleka 6 łyżek masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Garść preparowanych ziaren Opakowanie budyniu Mleko Mrożone wiśnie Agar agar Oliwa Mąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy ze sobą i łączymy z masłem. Mleko mieszamy z jajkami. Do masy(...)ryż, kukurydza – co akurat mamy. Przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. Gdy ciasto będzie się studzić przygotowujemy budyń. Robimy wszystko tak, jak na opakowaniu, dodajemy jednak rozpuszczony z niedużej ilości wrzątku agar agar. Płaska łyżeczka na litr płynu. Agar-agar rozpuszcza się w temp

MarcinChef
Sielska drożdżówka z budyniem i owocami 194

był przygotowany. Całość wyrobił robot przez kilka minut. Przykryte ciasto należy na około godzinę odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. W tym czasie  przygotować owoce oraz budyń do ciasta. W tym konkretnym przypadku wykorzystałam różne:  gruszki, morele, garść borówek. Umyć i osuszyć. Większe owoce obrać i  podzielić na podobnej wielkości cząstki.  Budyń zrobić(...)wcześniej - 200ml mleka - 2 żółtko - 50g mąki pszennej - 50g mąki ziemniaczanej Mieszać całość na średnim ogniu tak, by nie przypalić, lecz zagotować bulgoczący delikatnie budyń. Zdjąć z palnika i przykryć folią do wystudzenia. Kiedy ciasto wyrosło, 2/3 jego części rozwałkować na blaszkę posmarowaną masłem, wymiary mojej to około 35 na 25 centymetrów. Na nią równomiernie rozsmarować wystudzony budyń, po czym

I tu będę miała takie te
Półkruche ciasto ze śliwkami i budyniem 124

Pyszne ciasto na półkruchym cieście z dodatkiem śliwek i budyniu. Wymiary blaszki: 24cm(...)28cm Składniki Półkruche ciasto Mąka pszenna tortowa 2,5 szklanki (400g) Masło 200g Cukier 1 szklanka Sól 1/3 łyżeczki Proszek do pieczenia 2 p The post Półkruche ciasto ze śliwkami i budyniem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Metrowiec szachownica . 239

zagotować. W drugiej połowie rozpuścić budynie , cukier cukier waniliowy , mąkę i żółtka , wlać do gotującego mleka. Gotować aż zgęstnieje. Masło utrzeć na puch , stopniowo dodawać po łyżce zimnego budyniu. Zimne ciasta pociąć w równe paski. Smarować bok jasnego paska następnie przyłożyć ciemny pasek i tak na przemian. Gdy dolne paski połączymy ze sobą  wierzch smarujemy budyniem i układamy(...)odwrót  na jasny ciemny pasek na ciemny jasny pasek.Całe ciasto w koło smarujemy masą budyniową. Pamiętajcie że każdy pasek należy posmarować budyniem aby skleić z drugim. Wstawiamy do lodówki na godzinkę i następnie smarujemy całość polewą zimną polewą. Wierzch dekorujemy według uznania . Na to ciasto polecam polewę według siostry Anastazji z żelatyną jet naprawdę mięciutka. Polewa: Do garnuszka

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta z budyniem i rabarbarem 188

więc gdy zobaczyłam pierwszy rabarbar, stało się jasne, że pora z nim poszaleć! :) Akurat miałam gości, więc postawiłam na słodki, ale jednocześnie lekki wypiek w postaci tarty. Kruche ciasto wypełniłam budyniem, który został zapieczony wraz z lekko podduszonym rabarbarem, który wykonał resztę pracy w postaci kropki nad przysłowiowym "i". Chyba nie muszę wspominać, że okazała się hitem? :) Składniki na formę(...)pieczenia i obciążyć ryżem/grochem lub specjalnymi kulkami) i piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Następnie wyłożyć na niego ugotowany budyń, na budyniu ułożyć odsączony rabarbar. Wierzch dodatkowo posypać 1 łyżką cukru. Pozostałe ciasto rozwałkować, wyciąć paski i ułożyć z niego kratkę na wierzchu. Piec na złoty kolor w 180 stopniach około 30 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Tarta z rabarbarem 189

właśnie sobie uświadomiłam, że jeszcze nic z niego nie robiłam. Więc szybko nadrobiłam zaległości i upiekłam   tarte z rabarbarem. Wyszła pyszna. Kwaśny rabarbar przełamuje słodycz budyniu i ciasta a do tego wszystkie jest jeszcze kruszonka.   W sam raz do kawki. Zresztą przekonajcie się sami. Jeszcze jedna sprawa na blogu „ Ostra na słodko”   przeczytałam informację o konkursie(...)rabarbaru, 3 łyżki cukru, 1 budyń waniliowy, mleko Wykonanie: Mąkę i proszek   przesiewamy do miski, dodajemy cukier, olej, cukier waniliowy, jajka. Zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Gotujemy budyń według instrukcji na opakowaniu. Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, mieszamy   z cukrem. Wyjmujemy ciasto z lodówki. ¾ ciasta wykładamy do wysmarowanej formy

Passion of Cooking
Kruche z truskawkami i budyniem 258

Gotowanie to moja pasja, lubię nowe wyzwania kulinarne. Kruche z truskawkami i budyniem SKŁADNIKI : na ciasto żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt margaryna - 250 g mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki budyń : mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 4 łyżki dodatkowo : truskawki(...)wlać 0,5 litra mleka, dodać cukier , zagotować. W pozostałym mleku, rozmieszać budynie, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu. Wylać gorący budyń na truskawki. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce. Wstawić blachę z ciastem do nagrzanego piekarnika do 180 stop. Piec przez 45 minut. Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. (function

Kuchnia Danusi
Szarlotka z kisielem 129

> Gotowe w : 1 h Średnica blaszki : 28cm.   Szarlotka taka, szarlotka owaka, ale jeszcze nie było mojej ulubionej którą piekę od kilkunastu (no dobra, kilkudziesięciu

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Grandma Flexington Cranberry pie – Borderlands 2 DLC 198

skupiliśmy się na zestawieniu smaków i tekstur. Mocno tu flambirują… Brzmi znajomo, co nie? Wspomniany domowy sos żurawinowy o słodko-kwaśnym smaku, do tego kruche ciasto z domieszką orzechów i aksamitny czekoladowy budyń własnej roboty dla przełamania smaku. Po prostu EXPLOSIVE GREAT TASTE, jakby to powiedział sam Mister Torgue! Uwaga – lepiej zrobić sobie małe porcje takich placków(...)tego powodu, że ciasto raczej nie nadaje się do długiego przechowywania (szybko mięknie od farszu). Takie babcine placuszki. GRANDMA FLEXINGTON CRANBERRY PIE Borderlands 2 kruche orzechowe ciasto z żurawiną i budyniem czekoladowym CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 min (+ 30 min pieczenie) CENA: 20 zł LICZBA PORCJI: 8 porcji POZIOM: łatwe POTRZEBUJESZ miska. forma do pieczenia piekarnik rondelek SKŁADNIKI: MASA ŻURAWINOWA żurawina suszona

Nerds Kitchen
Ciasto grysikowe z czarnymi porzeczkami 483

bardzo smaczne ciasto powstało na potrzeby szybkiego wykorzystania zalegającej w spiżarce kaszy manny (czyli grysiku), której termin ważności nieubłaganie zbliżał się ku końcowi ;) Ciemne, czekoladowe (za sprawą dodatku budyniu czekoladowego) ciasto, a pomiędzy nim jasna grysikowo-jogurtowa masa z dodatkiem owoców czarnej porzeczki. Ciasto jest bardzo słodkie, ale czarna porzeczka równoważy jego smak i dodaje odrobiny wilgoci zwartej konsystencji. Sprawia(...)wraz z cukrem na puch. Nie przerywając ucierania dodajemy żółtka, jedno po drugim. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sól oraz budynie czekoladowe i mieszamy. Następnie mąkę z dodatkami łączymy z masą jajeczną. Wyrabiamy ciasto. Powinno być zwarte, nie klejące się do rąk. Dzielimy je na 2 części. Jedną z nich wyklejamy spód formy wyłożonej papierem do pieczenia

MyCookBook.pl
Tarta z kremem budyniowo-twarogowym i śliwkami 174

Jeśli o mnie chodzi, to plan zrealizowany w 100%. Wyszło pysznie, więc polecam:) Ciasto: 250 g mąki 125 g cukru pudru 125 g masła 1 jajko skórka otarta z 1 cytryny 1-2 łyżeczki soku z cytryny Masa: 300 ml mleka 100 g cukru 1 op. budyniu waniliowego 1 op. cukru wanilinowego 250 g półtłustego twarogu, zmielonego dwu/trzykrotnie(...)wrzenia. W pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy. Wlewamy na gotujące się mleko i cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Studzimy. Zimny budyń miksujemy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny oraz zmielonym twarogiem. Schłodzone ciasto wałkujemy na cienki placek. Wylepiamy nim spód i boki natłuszczonej formy do tarty. W kilku miejscach nakłuwamy widelcem. Na ciasto wykładamy masę serowo-budyniową. Umyte

Smaki Na Talerzu
Tort - Ciasto z Owocami Kiwi 282

łyżek cukru5 kiwibudyń śmietankowyMasa z kiwi - jogurtowa:150 g jogurtu o smaku kiwi200 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej)3 łyżki cukru pudru3 łyżeczki żelatyny + ok. 1/5 szklanki wodyTort - Ciasto z Kiwi - Sposób przygotowania:Tortownice (22 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka na sztywną pianę, następnie powoli(...)trzy części.Dolny biszkopt umieszczamy w tortownicy z obręczą.Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku - studzimy.Masa budyniowa:Kiwi obieramy i kroimy w kosteczkę.W ok. 100 ml soku rozpuszczamy budyń, a resztę zagotowujemy wraz z cukrem. Do gotującego się soku wlewamy budyń i energicznie mieszamy do otrzymania masy zbliżonej do kisielu. Dodajemy pokrojone kiwi i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy

Słodka Strona
Torcik czekoladowo-kokosowy z czereśniami 352

Torcik czekoladowo-kokosowy z czereśniami jest kompozycją trzech warstw o kontrastujących ze sobą kolorach i idealnie do siebie pasujących smakach. Spód ciasta to murzynek, czyli puszyste ciasto czekoladowe, środkową warstwę tworzy kokosowy budyń, a wierzch zwieńcza galaretka z czereśniami. Przepis nie uwzględnia nasączenia ciasta czekoladowego; murzynek nie jest ciężkim i mokrym ciastem, nie jest jednak suchy jak klasyczny biszkopt(...)masło oraz wiórki kokosowe, wszystko zagotować - w pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy, mieszankę wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszać przez kilka minut do zgęstnienia masy - gotowy budyń jeszcze gorący wyłożyć na ciasto czekoladowe, wyrównać, pozostawić do ostygnięcia WARSTWA OWOCOWA - galaretkę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie, ostudzić, następnie wstawić do lodówki, aby zgęstniała na tyle, aby można ją było wyłożyć

Smakołyki Bereniki
Szarlotka z budyniem waniliowym i prażonymi jabłkami 182

prostokąt o tej samej grubości i wykrawamy ok. 10 pasków na kratkę. 2 najdłuższe kawałki, 4 kawałki nieco krótsze i 4 najkrótsze kawałki. W czasie, gdy ciasto się piecze możemy przygotować budyń. Ja użyłam gotowca, ale możecie pokusić się o ten własny, domowy. Budyń waniliowy: 2 budynie waniliowe (u mnie z cukrem) 750ml mleka Niestety nie znalazłam budyniu bez cukru(...)piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 180ºC i grzanie góra+dół Czas - 30-35 minut Ciasto będzie gotowe, gdy kratka na górze ładnie się zezłoci, a boki tarty, gdzie wypłynie budyń lekko się skarmelizują. Wystawiamy ciasto i pozwalamy mu ostygnąć... o ile zdołacie. Bo zapach, który się rozchodzi po domu podczas jego pieczenia jest po prostu obłędny! Zazwyczaj do szarlotki podałabym gałkę lodów

Cooking Monster