> Gotowe w : 1 h Średnica blaszki : 28cm. Szarlotka taka, szarlotka owaka, ale jeszcze nie było mojej ulubionej którą piekę od kilkunastu (no dobra, kilkudziesięciu) lat. Zwykła, prosta, która zawsze wychodzi a do tego wszyscy jedzący są mega zachwyceni. Można posypać ją cukrem pudrem. Rewelacyjnie smakuje również z lodami. Składniki na Ciasto 1/2 kg mąki 2 jajka 3/4 szklanki cukru 20 dkg masła (można wykorzystać margarynę) 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany Składniki na masę... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...