ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:49/780)

Ciasto cegiełka z budyniem porzeczkowym i kremem śmietanowo-waniliowym 183

Witajcie :) Ostatnio miałam ochotę na jakieś nie typowe ciasto, biszkoptowe się przejadły serniki też :) Wpadłam na pomysł przygotowania takiego oto ciasta ucieranego z ugotowanym budyniem na soku z czarnej porzeczki i kremu ze śmietany homogenizowanej z nutką wanilii, na wierzch ułożyłam czekoladowe herbatniki od Cukrów Nyskich. Ciasto z wyglądu może jest takie sobie ale w smaku bardzo dobre. Zapraszam :) Składniki(...)suchego patyczka. Do garnka wlewamy połowę soku z porzeczki i zagotowujemy, w drugiej połowie mieszamy budynie i mąkę ziemniaczaną, wlewamy do gotującego soku. mieszamy aż zgęstnieje.Gorący budyń wykładamy na zimne ciasto i odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę przelewamy do misy miksera,dodajemy cukier, cukier waniliowy i po jednej śmietanie fix, ubijamy na sztywno. Masę śmietanową wykładamy na zimny budyń

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto ucierane ze śliwkami - przepis 167

wyrost, a ciasto wcale nie wyrasta. Ciasto ucierane ze śliwkami Składniki: kostka masła – 200g ¾ szklanki cukru szczypta soli 4 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki budyń waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia śliwki (ok. ½ kg) Ciasto ucierane ze śliwkami - składniki Przygotowanie: Masło i jajka wyciągamy z lodówki odpowiednio wcześnie aby osiągnęły temperaturę pokojową. Śliwki przekrawamy na połowę i pozbywamy się pestek(...)jednolitą masę. Dodajemy szczyptę soli (w myśl zasady: gdzie cukier tam i sól). Dodajemy jajka, jedno po drugim. Po każdym jajku ucieramy ciasto na jednolita masę. Dodajemy mąkę, najlepiej przesiana przez sito. Ucieramy do połączenia. Dodajemy budyń i proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko. Otrzymaną masę wykładamy na średniej wielkości blachę i układamy na wierzchu śliwki. Nigdy nie wiem czy lepiej

Pyza i Surówka
Fornetti z jabłkami i budyniem 194

Jesienne popołudnia stają się dłuższe, aura za oknem nie zachęca do dłuższych spacerów,  to dobra okazja żeby w domowym zaciszu  upiec fornetti z ciasta francuskiego,  budyniem i jabłkami, a potem zaprosić koleżanki na babskie pogaduchy przy winie MONTE SANTI   które idealnie nadaje się do deserów lub jest deserem samym w sobie. Wypróbujcie koniecznie to połączenie(...)cynamonem  i trzymamy na ogniu mieszając aż zrobi się złocisty karmel dodajemy jabłka mieszamy podduszamy chwilę, studzimy. Gotowe jabłka przekładamy łyżeczką na przygotowane ciasto po stronie bez nacięcia, dodajemy po łyżeczce budyniu zawijamy nacięciem do góry, zlepiamy brzegi, smarujemy rozkłóconym jajkiem,posypujemy grubo cukrem trzcinowym  z cynamonem.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 195*c i pieczemy

Wanilia i Kardamon
Szarlotka z budyniem 150

Szarlotka pod koniec lata czy na początku jesieni jest obowiązkowa. Ta którą dziś przedstawiam to smak, aromat i wygląd. Idealna na śniadanie czy na podwieczorek, polecam gorąco. Ciasto z jabłkami i budyniem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ciasto budyniowe z gruszkami 116

gruszkowe: 6 gruszek 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny na nadzienie budyniowe: 3/4 litra mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 3 łyżki cukru dodatkowo: cukier puder do posypania Składniki na ciasto zagnieść i podzielić je na połowę. Jedną częścią ciasta wyłożyć dno foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Gruszki obrać i pokroić w kostkę, przełożyć(...)wody. Dusić kilka minut. Budyń rozpuścić w 1/3 szklanki wody i wlać do gruszek. Gotować mieszając, aż zgęstnieje. Dwa pozostałe budynie ugotować osobno na mleku z cukrem. Na ciasto wyłożyć ciepły budyń gruszkowy a następnie budyń waniliowy. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec w 200*C około 30-40 minut. Dobrze wystudzić a następnie umieścić w lodówce na kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche ciasto z budyniem i owocami 71

ulubiony rodzaj ciast, a ten konkretny przepis najbardziej przypadł do gustu mojemu przedszkolakowi -zapewne za sprawą budyniu ;). I choć trzeba przy cieście kruchym użyć rąk do gniecenia- pobrudzić się troszkę, to mimo wszystk Artykuł Kruche ciasto z budyniem i owocami pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Napoleonka - klasyczna, najlepsza 329

Czynności powtórzyć przy pozostałych 3 częściach ciasta. Upieczone blaty wystudzić. Uwaga: ciasto jest bardzo kruche więc może się łamać, ale nie ma się co przejmować bo budyń wszystko sklei;) Ciasto wydaje się bardzo pracochłonne ale najdłużej schodzi się z upieczeniem 4 blatów. Ja aby usprawnić sobie pracę najpierw wylepiam na papier do pieczenia wszystkie 4 części ciasta i odkładam(...)Ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki, zimne posypać cukrem pudrem. U mnie nigdy jeszcze tyle nie odstała - po 1-2 godzinach ląduje na talerzykach, wtedy ciasto jest jeszcze chrupiące a budyń lekko lejący (co widać na zdjęciach).   MIŁYCH I SŁODKICH WALENTYNEK DLA WSZYSTKICH

Kto ugości moich gości?
Piernik z herbatą 258

Temperatura pieczenia:  175 °C          Wielkość formy :  Ciasto:3 szklanki mąki1 szklanka sztucznego miodu1 szklanka oleju1 szklanka mocnej herbaty1 szklanka cukru4 jajkaprzyprawa do piernika2 łyżeczki sodyszczypta soliHerbatę zalać 1 szklanką gotowanej wody i ostudzić. Wszystkie składniki oprócz białek wymieszać i dobrze utrzeć. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec około(...)całości upiec 3 placki osobno.Masa budyniowa:2 szklanki mleka3/4 margaryny3/4 szklanki cukruWszystkie składniki zagotować2 jajka3/4 szkl śmietany2 budynie śmietankowe1 cukier waniliowyWszystkie składniki połączyć, rozmieszać i wlać do gotującego się mleka, gotować aż masa zgęstnieje cały czas mieszając.Przełożyć placki masą, posmarować wierzch ciasta i posypać rodzynkami, orzechami i prażonymi płatkami migdałów

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Waniliowa tarta z truskawkami i budyniem 144

Dzisiaj ponownie zachęcam Was do zrobienia ciasta z truskawkami. Tym razem mam dla Was waniliową tartę z truskawkami i budyniem. Słodką, delikatną, aromatyczną, truskawkową. Czy dacie się skusić? Ciasto zrobiłam w dwóch jednorazowych, papierowych foremkach od PapilArt . Jedną, w ten weekend, zabrałam ze sobą na piknik pod gołym niebem. Jednorazowe foremki nadają się do tego idealnie.  Przepis(...)widelcem i leciutko docisnąć. Po raz drugi ciasto raczej się nie uniesie. Ciasto wyjmujemy z pieca, gdy będzie miało ładny brązowy kolor. Czekamy, aż ciasto ostygnie. Na ostudzone ciasto wykładamy przygotowany budyń. Truskawki kroimy na pół i rozkładamy na cieście. Na wierzch wylewamy galaretkę, która zaczęła już tężeć. Galaretkę rozkładamy na cieście łyżką, wylewając ją na truskawki. Dzięki temu góra

Smak mojego domu
Francuskie ciasteczka z budyniem i owocami 136

ekspresowo, są przepyszne i ładnie się prezentują na stole. Do ich przygotowania nie są potrzebne świeże owoce. Ja np. wykorzystałam mrożone maliny. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml mleka 3,5 % 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem dowolne owoce (np. maliny, borówki) cukier puder do dekoracji 1 jajko masło do posmarowania formy WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)lodówki i rozwinąć. Następnie pokroić na kwadraty (u mnie 8 x 8 cm). Każdy kwadrat przełożyć i lekko wcisnąć w wgłębienie formy, dodać łyżkę budyniu, a na wierzch 3 dowolne owoce. Brzegi ciasta francuskiego posmarować pędzelkiem rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika. Piec około 20 minut, po czym wyciągnąć z piekarnika, a po kilku minutach wyciągnąć również z formy

Passions hobbies life
Kajmakowa pysznotka 622

drugą częścią ciasta – smarujemy dżemem, wykładamy pianę z białek, posypujemy orzechami i pieczemy. Pół szklanki mleka rozmącić z żółtkami i mąką. Resztę mleka przelać do garnka i podgrzewając połączyć z masą kajmakową. Dla ułatwienia można zmiksować blenderem, a gdyby nadal były grudki przelać przez sitko. Kiedy się zagotuje wlać mieszankę z mąki i ugotować gęsty budyń. Przykryć folią spożywczą(...)jednym upieczonym kruchym blacie ciasta i przykryć drugim lekko dociskając. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , dżemy , kajmak , orzechy włoskie

https:KKuchniaMniam
Kokosanka 200

masła Wykonanie: Mąkę przesiać, zrobić w niej zagłębienie, wybić jaja, dodać masło, cukier i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie zagnieść i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Budyń rozmieszać w niewielkiej ilości mleka(...)resztę przelać do garnuszka, dodać cukier i podgrzewać. Gdy mleko zacznie wrzeć dodać rozmieszany budyń i gotować do czasu,aż będzie on gęsty. Przygotowaną wcześniej blaszkę wyłożyć ciastem, wyłożyć na niego gorący budyń. Następnie przygotować masę kokosową. Białka oddzielić od żółtek i ubić je na gęstą pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier i ubijać do czasu, aż masa będzie

Krakowskie smaki Ani
Szarlotka z Budyniem.... 162

mąki pszennej 1 jajko 2 żółtka 1/2 szkl. cukru pudru 2 łyżki śmietany kwaśnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg. jabłek 2 budynie waniliowy i toffi z cukrem 750 ml. mleka szczypta cynamonu Składniki na ciasto mieszamy razem i wyrabiamy ciasto...następnie dzielimy masę na dwie części formujemy kulki i jedną z nich wkładamy do zamrażalnika  do całkowitego(...)ml.mlekaBlachę wykładamy papierem do pieczenia...rozwałkowujemy jedną część ciasta,wykładamy nią formę i nakłuwamy widelcem, następnie ciasto pokrywamy jabłkami posypujemy cynamonem tudzież wanilią i zalewamy jeszcze ciepłym budyniem...Zamrożone ciasto ścieramy na tartce o dużych oczkach i posypujemy nasze ciachoooo...Pieczemy w 200st. około 45-50 minut.UWAGA: W przepisie nie ma cukru miejcie to na uwadze, więc jeśli lubicie

NaKońcuJęzyka
Babka budyniowa(szybka) 119

miło się zaskoczyłam. Przygotowanie i zrobienie babki budyniowej nie zajęło dużo czasu. Sama babka jest super pulchna i pyszna. Mąkę zastąpiłam budyniami waniliowymi wiec sam wypiek nabrał niezwykłego smaku i aromatu. Babka budyniowa to doskonałe ciasto na weekend lub gdy chcemy przygotować smaczne i szybkie ciasto do kawki. Mogę śmiało powiedzieć, iż jest to jedno z moich ulubionych ciast, które(...)jajek Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy śmietanę. Miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i budynie waniliowe. Miksujemy do połączenia się składników. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Do formy przelewamy ciasto. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Cukier puder, sok z cytryny i wrzącą wodę mieszamy do momentu

Ciasta z tradycjami