ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:51/780)

Ciasto "Pijak" 398

jego smak jest na prawdę wyjątkowy. Ciasto "Pijak" - Składniki:Biszkopt:2 jajka4 łyżki cukru1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 łyżki mąki tortowej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 cukru waniliowego (8 g)Warstwa Makowo-Kokosowa:5 białek3/4 szklanki cukru1/2 szklanki suchego maku1/2 szklanki wiórków kokosowych1/4 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem:5 żółtek3/4 szklanki cukru (lub mniej)budyń śmietankowy (bez cukru)500 ml mleka1 łyżka mąki(...)mieszając do momentu zgęstnienia masy. Gdy budyń będzie gotowy zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.Masło utrzeć na białą masę i powoli (po jednej łyżce) dodawać budyń.Biszkopt posmarować dżemem, na niego położyć ciasto makowo-kokosowe i rozprowadzić krem.50 ml wódki wymieszać z 50 ml mleka. Biszkopty moczyć w alkoholu, a następnie układać na masie..Polewa czekoladowa:W kąpieli wodnej

Słodka Strona
Tarta na kremie budyniowym z borówkami 150

wlać do rozkruszonych ciasteczek. Całość zagniatam w kulę, w międzyczasie dodając skórkę cytryny. Gotowe ciasto wykładam w formie o średnicy 23 cm. Należy piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30-35 minut. Krem budyniowy: Składniki: 1 łyżka masła 270 ml mleka 1 opakowanie budyniu 3 łyżeczki brązowego cukru Przygotowanie: Budyń rozpuszczam w mleku z cukrem. Mleko zagotowuje

Pause Gotowanie!
Pełnoziarnista szarlotka z budyniem i orzechową kruszonką 208

prawa tego zmienić. ;)  Od kilku dni pogoda jest typowo jesienna, w związku z czym postanowiłam przywitać wrzesień szarlotką. Taką na pełnoziarnistym, kruchym cieście z warstwą prażonych jabłek z cynamonem, budyniem i orzechową kruszonką...  niebo w gębie! *o* Muszę przyznać, że to najlepsze ciasto jakie do tej pory jadłam. Z każdego wypieku jestem zadowolona, ale ta szarlotka przebiła wszystkie(...)drobno posiekanymi orzechami do czasu powstania kruszonki. Schłodzonym ciastem wylepić formę o wymiarach  20x30 cm, uprzednio natłuszczoną i oprószoną bułką tartą. Spód podziurkować widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec przez ok. 10 minut. Na podpieczonym spodzie wyłożyć równomiernie jabłka, następnie przykryć warstwą budyniu i posypać kruszonką. Piec przez kolejne 35-40 minut. Studzić przez

Kuchnia Ellie
Sypane ciasto ze śliwkami i budyniem. 168

znów trzeba się zwrócić w kierunku ciasta sypanego. Ono nie ma nigdy zakalca, rąk się nie brudzi, szybko robi i świetnie się sprawdza z owocami. szklanka mąki szklanka manny 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy żółtko 120 g masła szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 0,5 l mleka budyń śmietankowy lub waniliowy na 0,75 l Oraz(...)żwirek. Tortownicę (20 cm) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Trzy czwarte mącznej masy wysypujemy na spód formy. Ze śliwek usuwamy pestki, układamy ciasno  na cieście skórką do spodu. Owoce przykrywamy gorącym budyniem,  ugotowanym zgodnie z zaleceniami producenta, tylko z mniejszej ilości mleka. A na koniec wysypujemy  resztę żwirku, wstawiamy do gorącego piekarnika ( 170) i tak pieczemy

Dieta moja pasja
Domowe napoleonki 170

napoleonkami, szczególnie za kitłowatą masą budyniową. Moje napoleonki natomiast mogę śmiało nazwać królewskimi, bo tak właśnie smakują. Wersja nieco uproszczona i mniej czasochłonna, ponieważ użyłam gotowego ciasta francuskiego. Ciasto przełożyłam nie budyniem, a kremem budyniowym - lekkim, puszystym, aksamitnym, po prostu przepysznym. I choć ciastka nie są fit, bez dokładki się nie obędzie. No, ale karnawał ma swoje prawa! Składniki(...)arkusz ciasta francuskiego (na maśle) 1 budyń waniliowy w proszku Oetkera (37 g) 500 ml mleka 200 g masła 2+2 łyżki cukru/ksylitolu 2 łyżki alkoholu - opcjonalnie dodatkowo: cukier puder do posypania Przygotowanie: ciasto francuskie rozwinąć, pozostawiając je na papierze i nieco ocieplić. Przeciąć na 2 równej wielkości części i gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 200* C 15-20 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. 109

Ekspresowa i prosta Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia. Składniki Herbatniki maślane ok. 250g Powidła śliwkowe ok. 280g Migdały w płatkach, 2 garście Bezy kilka sztuk z

Kulinarne Przeboje
Napoleonka na herbatnikach 161

Napoleonka na herbatnikach – to szybkie i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Polecam je wszystkim, którzy uwielbiają maślano-budyniowe kremy :) Podane składniki dotyczą blaszki o

Kulinarne Przeboje
Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami 115

Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami to mała modyfikacja przepisu na Raffaello na herbatnikach, które już od dłuższego czasu jest na blogu. Podane składniki dotyczą blaszki

Kulinarne Przeboje
Pani Walewska (Ciasto Pychotka) 116

Pani Walewska (Ciasto Pychotka) – to ciasto, które kojarzy mi się bardzo z moją Mamą :) Odkąd pamiętam to ciasto było u nas HITem każdych świąt, czy

Kulinarne Przeboje
Karpatka z owocami 248

Wiem, że owoce są teraz w praktycznie każdym moim przepisie. Ale mamy lato i trzeba z nich korzystać, ponieważ zimą będziemy już tylko o nich marzyć

Relaxtime
Magiczne ciasto. 328

Zapraszam na ciekawe ciacho ,które od dłuższego czasu fascynuje wszystkich . Masa jest lejąca ,wręcz wodnista ,dopiero dodanie ubitych białek delikatnie ją zagęszcza , dlatego ciasto jest bardziej pieczonym budyniem ,niż ciastem z biszkoptową dokładką na górze.Mnie nie zachwyciło , męża bardzo .Warto choć raz spróbować. Składniki: blaszka kwadratowa o boku 20 cm 4 jajka w temperaturze pokojowej 1 łyżka wody

Ladylaura.
Ciasto bezglutenowe z masą jaglaną 177

Kolejna moja przygoda z ciastem bez glutenu :-) Kolejna pyszna przygoda, którą zachwyciłam moich gości :-) Szczególnie waniliowa masa z kaszy jaglanej zrobiła furorę :-) Lekko schłodzona smakuje jak

Czary - gary w kuchni
Karpatka tradycyjna 214

Jedno z moich ulubionych ciast. W dzieciństwie bardzo rzadko miałam okazję rozkoszować się jego smakiem, ponieważ moja mama nie przepada za nim. Dlatego teraz staram się

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Babka budyniowo – cytrynowa 177

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl To już kolejna propozycja na babkę Wielkanocną na moim blogu. Tym razem upiekłam babkę z proszkiem budyniowym i

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania