ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:51/780)

Muffinki z czekoladowym budyniem 166

Domowe, mięciutkie muffinki wypełnione po brzegi budyniem to mała alternatywa dla tradycyjnego ciasta z masą :)Składniki:- 4 szklanki mąki- 1 szklanka cukru kryształu- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia- szczypta soli- 2 szklanka jogurtu naturalnego- 4 jajka- 1 szklanka oleju- 1 budyń czekoladowy i 1 budyń śmietankowyPrzygotowanie:Budynie gotujemy w połowie ilości mleka podanej(...)łączymy wszystkie suche składniki a w drugiej wszystkie mokre. Do mieszanki suchej przelewamy mieszankę mokrą i wszystko mieszamy łyżką. Do każdej foremki na muffinki wkładamy łyżkę ciasta, następnie łyżkę budyniu a wszystko przykrywamy ponownie ciastem. Pieczemy w 180 C przez około 20 minut

Zainspirowana w kuchni
Tarta budyniowa (bez pieczenia) 149

Na dworze zimno i leje, ale u nas atmosfera przed wyjazdem mocno gorąca ;-) okazało się, że starsza córka potrzebuje jeszcze kilku rzeczy, których nie ma, a

Czary - gary w kuchni
SZYBKIE, SMACZNE CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI + FILMIK 197

rabarbar wyjemy, oczyszczamy,  rabarbar tniemy na małe kawałki a truskawki w talarki. Owoce przekładamy do miski, wsypujemy 3 łyżki cukru i mieszamy.  Budyń gotujemy na dwóch szklankach mleka, słodzimy.   Ciasto - białka ubijamy na sztywno ze szczypta soli, dodajemy żółtka i cukry, chwilę ubijamy. Wlewamy ojej i ucierając(...)stopniowo dodajemy śmietanę. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką.  Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, równo rozsmarowujemy.  Na ciasto rozkładamy partiami budyń, na to rozkładamy owoce bez soku.  Ciasto pieczemy 40 minut w temperaturze 175 % C, na funkcji termoobieg. Gdyby zaczęło się przypiekać temperaturę zmniejszamy.  Po wyjęciu

Kulinarne Fantazje Marioli
Orzechowiec 101

szklanki miód, 2 łyżki Masło roztapiamy, dodajemy cukier, miód i orzechy. Ciepłą masę wykładamy na drugą część ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. ok 20 min. (do zarumienienia). Masa budyniowa: masło, 250 g mleko, 3 szklanki budyń waniliowy lub śmietankowy, 2 op. cukier, 3/4 szklanki kawa rozpuszczalna, 3 łyżeczki gorąca woda, 3 łyżeczki Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie(...)budynie i gotujemy ciągle mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia, najlepiej pod przykryciem żeby nie zrobił się kożuch. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy budyń oraz kawę. Powstałą masę wykładamy na blat ciasta bez orzechów. Następnie przykrywamy go blatem z orzechami. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

iMadzik.pl
Kremówka z truskawkami 227

Mleko – 750 ml*Masło – 50 g*Cukier – 1 szkl*Cukier wanilinowy – 1 op*Mąka pszenna – 2 łyżki*Mąka ziemniaczana – 2 łyżki*Budyń waniliowy – 1 op*Żółtko – 2 szt*Truskawki ( mrożone ) – 250 gDODATKOWO :*Cukier puder SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO :Składniki na ciasto prędko zagniatamy na gładkie ciasto , wkładamy do lodówki na ok. 45 minut.Dzielimy na 2 części , rozwałkowujemy.Okręgiem tortownicy wycinamy

Ostra na Słodko
Sernik waniliowy z owocami 88

starczyło czasu na pozbycie się pestek. Jeśli chodzi o aromat waniliowy, ja najczęściej używam takiego w płynie. Rzadko kiedy mam w posiadaniu laski wanilii, gdy robię nieoczekiwane ciasto. Wiadomo, że sam budyń ma już swój aromat, ale jest mało wyczuwalny. Oczywiście ja nie stosuje tych najtańszych, gdzie w składzie mają mnóstwo dodatków i konserwantów, tylko ekologiczne. Niestety cena przewyższa

zdrowo i aktywnie
Sernik waniliowy z owocami 136

starczyło czasu na pozbycie się pestek. Jeśli chodzi o aromat waniliowy, ja najczęściej używam takiego w płynie. Rzadko kiedy mam w posiadaniu laski wanilii, gdy robię nieoczekiwane ciasto. Wiadomo, że sam budyń ma już swój aromat, ale jest mało wyczuwalny. Oczywiście ja nie stosuje tych najtańszych, gdzie w składzie mają mnóstwo dodatków i konserwantów, tylko ekologiczne. Niestety cena przewyższa

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto "Pijak" 389

jego smak jest na prawdę wyjątkowy. Ciasto "Pijak" - Składniki:Biszkopt:2 jajka4 łyżki cukru1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 łyżki mąki tortowej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 cukru waniliowego (8 g)Warstwa Makowo-Kokosowa:5 białek3/4 szklanki cukru1/2 szklanki suchego maku1/2 szklanki wiórków kokosowych1/4 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem:5 żółtek3/4 szklanki cukru (lub mniej)budyń śmietankowy (bez cukru)500 ml mleka1 łyżka mąki(...)mieszając do momentu zgęstnienia masy. Gdy budyń będzie gotowy zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.Masło utrzeć na białą masę i powoli (po jednej łyżce) dodawać budyń.Biszkopt posmarować dżemem, na niego położyć ciasto makowo-kokosowe i rozprowadzić krem.50 ml wódki wymieszać z 50 ml mleka. Biszkopty moczyć w alkoholu, a następnie układać na masie..Polewa czekoladowa:W kąpieli wodnej

Słodka Strona
Tarta na kremie budyniowym z borówkami 138

wlać do rozkruszonych ciasteczek. Całość zagniatam w kulę, w międzyczasie dodając skórkę cytryny. Gotowe ciasto wykładam w formie o średnicy 23 cm. Należy piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30-35 minut. Krem budyniowy: Składniki: 1 łyżka masła 270 ml mleka 1 opakowanie budyniu 3 łyżeczki brązowego cukru Przygotowanie: Budyń rozpuszczam w mleku z cukrem. Mleko zagotowuje

Pause Gotowanie!
Pełnoziarnista szarlotka z budyniem i orzechową kruszonką 194

prawa tego zmienić. ;)  Od kilku dni pogoda jest typowo jesienna, w związku z czym postanowiłam przywitać wrzesień szarlotką. Taką na pełnoziarnistym, kruchym cieście z warstwą prażonych jabłek z cynamonem, budyniem i orzechową kruszonką...  niebo w gębie! *o* Muszę przyznać, że to najlepsze ciasto jakie do tej pory jadłam. Z każdego wypieku jestem zadowolona, ale ta szarlotka przebiła wszystkie(...)drobno posiekanymi orzechami do czasu powstania kruszonki. Schłodzonym ciastem wylepić formę o wymiarach  20x30 cm, uprzednio natłuszczoną i oprószoną bułką tartą. Spód podziurkować widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec przez ok. 10 minut. Na podpieczonym spodzie wyłożyć równomiernie jabłka, następnie przykryć warstwą budyniu i posypać kruszonką. Piec przez kolejne 35-40 minut. Studzić przez

Kuchnia Ellie
Sypane ciasto ze śliwkami i budyniem. 159

znów trzeba się zwrócić w kierunku ciasta sypanego. Ono nie ma nigdy zakalca, rąk się nie brudzi, szybko robi i świetnie się sprawdza z owocami. szklanka mąki szklanka manny 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy żółtko 120 g masła szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 0,5 l mleka budyń śmietankowy lub waniliowy na 0,75 l Oraz(...)żwirek. Tortownicę (20 cm) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Trzy czwarte mącznej masy wysypujemy na spód formy. Ze śliwek usuwamy pestki, układamy ciasno  na cieście skórką do spodu. Owoce przykrywamy gorącym budyniem,  ugotowanym zgodnie z zaleceniami producenta, tylko z mniejszej ilości mleka. A na koniec wysypujemy  resztę żwirku, wstawiamy do gorącego piekarnika ( 170) i tak pieczemy

Dieta moja pasja
Domowe napoleonki 164

napoleonkami, szczególnie za kitłowatą masą budyniową. Moje napoleonki natomiast mogę śmiało nazwać królewskimi, bo tak właśnie smakują. Wersja nieco uproszczona i mniej czasochłonna, ponieważ użyłam gotowego ciasta francuskiego. Ciasto przełożyłam nie budyniem, a kremem budyniowym - lekkim, puszystym, aksamitnym, po prostu przepysznym. I choć ciastka nie są fit, bez dokładki się nie obędzie. No, ale karnawał ma swoje prawa! Składniki(...)arkusz ciasta francuskiego (na maśle) 1 budyń waniliowy w proszku Oetkera (37 g) 500 ml mleka 200 g masła 2+2 łyżki cukru/ksylitolu 2 łyżki alkoholu - opcjonalnie dodatkowo: cukier puder do posypania Przygotowanie: ciasto francuskie rozwinąć, pozostawiając je na papierze i nieco ocieplić. Przeciąć na 2 równej wielkości części i gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 200* C 15-20 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. 98

Ekspresowa i prosta Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia. Składniki Herbatniki maślane ok. 250g Powidła śliwkowe ok. 280g Migdały w płatkach, 2 garście Bezy kilka sztuk z

Kulinarne Przeboje
Napoleonka na herbatnikach 142

Napoleonka na herbatnikach – to szybkie i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Polecam je wszystkim, którzy uwielbiają maślano-budyniowe kremy :) Podane składniki dotyczą blaszki o

Kulinarne Przeboje
Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami 104

Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami to mała modyfikacja przepisu na Raffaello na herbatnikach, które już od dłuższego czasu jest na blogu. Podane składniki dotyczą blaszki

Kulinarne Przeboje
Pani Walewska (Ciasto Pychotka) 105

Pani Walewska (Ciasto Pychotka) – to ciasto, które kojarzy mi się bardzo z moją Mamą :) Odkąd pamiętam to ciasto było u nas HITem każdych świąt, czy

Kulinarne Przeboje
Karpatka z owocami 232

Wiem, że owoce są teraz w praktycznie każdym moim przepisie. Ale mamy lato i trzeba z nich korzystać, ponieważ zimą będziemy już tylko o nich marzyć

Relaxtime
Magiczne ciasto. 305

Zapraszam na ciekawe ciacho ,które od dłuższego czasu fascynuje wszystkich . Masa jest lejąca ,wręcz wodnista ,dopiero dodanie ubitych białek delikatnie ją zagęszcza , dlatego ciasto jest bardziej pieczonym budyniem ,niż ciastem z biszkoptową dokładką na górze.Mnie nie zachwyciło , męża bardzo .Warto choć raz spróbować. Składniki: blaszka kwadratowa o boku 20 cm 4 jajka w temperaturze pokojowej 1 łyżka wody

Ladylaura.
Ciasto bezglutenowe z masą jaglaną 166

Kolejna moja przygoda z ciastem bez glutenu :-) Kolejna pyszna przygoda, którą zachwyciłam moich gości :-) Szczególnie waniliowa masa z kaszy jaglanej zrobiła furorę :-) Lekko schłodzona smakuje jak

Czary - gary w kuchni
Karpatka tradycyjna 190

Jedno z moich ulubionych ciast. W dzieciństwie bardzo rzadko miałam okazję rozkoszować się jego smakiem, ponieważ moja mama nie przepada za nim. Dlatego teraz staram się

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Babka budyniowo – cytrynowa 169

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl To już kolejna propozycja na babkę Wielkanocną na moim blogu. Tym razem upiekłam babkę z proszkiem budyniowym i

Marta Gotuje
Tarta miodowa 211

  Delikatne ciasto, aksamitna masa i orzeszki w karmelu, to przepyszne połączenie :) Składniki ciasto: 150 g mąki 1 jajko 7 dkg margaryny 2 łyżi cukru pudru

czarrna od kuchni
Kruche ciasto z malinami i przepyszną pianką 423

Przepyszne ciasto z cudną masą w środku. Wszyscy byli zachwyceni, ciasto zniknęło w „sekundę ” Bardzo delikatne, skłaniam się powiedzieć, że to jest jedno z

Kuchnia Pokoleń
Spis Ciast i dań na Boże Narodzenie - Sprawdzone! 174

Pierniki świąteczne Ciastka kruche - przez maszynkę Ciasteczka Korzenne Piernikowy murzynek z kokosowym lukrem Piernikowy keks na konfiturze Ciasto z makiem i serem na kruchym cieście Kakaowy jabłecznik z budyniem Szarlotka Ciasto z makiem na maślance Sałatka jarzynowa

W Moim Magicznym Domu
Czekoladowa szarlotka z budyniem… 3664

Jabłka i czekolada to dwie rzeczy, bez których nie wyobrażam sobie jesieni. Właściwie nie wyobrażam sobie żadnej pory roku bez … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Cytrynowiec 559

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cytrynowiec to ciasto na biszkopcie z masą cytrynową, lekką cytrynową pianką i herbatnikami. Jest lekkie, mocno cytrynowe i

Marta Gotuje
LEŚNY MECH – NAJLEPSZE CIASTO SZPINAKOWE Z KREMEM, GALARETKĄ I GRANATEM 332

Leśny mech to ciasto , o których chyba już każdy słyszał i które zrobiło furorę zarówno w sieci, jak i na stołach! Fantastyczny, zielony kolor, który odrazu

Ostra na Słodko
LEŚNY MECH Z GALARETKĄ I GRANATEM – NAJLEPSZY! 376

Leśny mech to ciasto , o których chyba już każdy słyszał i które zrobiło furorę zarówno w sieci, jak i na stołach! Fantastyczny, zielony kolor, który odrazu

Ostra na Słodko
Karpatka 192

Karpatka to ciasto uwielbiane u nas w domu, jak mało które. Wypróbowałam już ogromną ilość przepisów na to ciasto i to znalezione u Marty jest według

dom-agi.pl
Ciasto ananasek 1172

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny przekładaniec składający się z makowo – kokosowego biszkoptu, masy budyniowej oraz delicji i galaretki pomarańczowej. Smakuje wyśmienicie Polecam

Marta Gotuje
Wiśniowa fantazja 7220

Wpis pochodzi z www.mgotuje.plMakowy biszkopt przełożony w środku budyniową masą i galaretką z wiśniami. To pyszne połączenie składników bardzo dobrze do 

Marta Gotuje