ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:37/780)

Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 150

Kwaśny rabarbar, słodki budyń o nucie waniliowej i perfekcyjnie kruche ciasto stanowią jedno z lepszych połączeń smakowych. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Znika z talerza w mgnieniu oka. 🙂 Składniki na ciasto: 300g mąki pszennej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki(...)cukru opakowanie cukru waniliniowego 200g masła 3 żółtka Do miski wyspujemy mąkę, dodajemy sól, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, cukier i cukier wanilinowy. Przeczytaj cały przepis - Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem at AleTorcik

AleTorcik
Cupcakes potrójnie kokosowe ala pinacolada na Halloween 189

Budyń przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodajemy do lekko przestudzonego budyniu aromat, likier oraz wiórki. Dokładnie mieszamy. Napełniamy papilotki do ok 1/3 ich wysokości ciastem, następnie na ciasto kładziemy łyżkę budyniu i dopełniamy papilotkę ciastem, tak aby przykryło budyń. Pieczemy 20-25  minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Gotowe babeczki studzimy. W międzyczasie przygotowujemy krem. Masło ubijamy

Mania Gotowania
Kruchy placek ze śliwkami i winem 152

zrobić, gdy dostaniesz wielką reklamówkę śliwek ? Ciasto zrobić - obowiązkowo. A reszta do przetworów i do zamrażarki.Kruche ciasto ze śliwkami, w nieco innym wydaniu. Wewnątrz ciasta kryje się winny budyń i śliwki, a na wierzchu chrupiąca kruszonka.Polecam w ten jesienny dzień wziąć porcję ciasta, kubek dobrej kawy, usiać w ogrodzie, w ostatnich ciepłych promieniach słońca ... i delektować się tym wytwornym(...)budyniowy - wlać na wrzące śliwki - zagotować. Owoce odstawić do ostygnięcia.Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wykleić nim tortownicę/blachę, formując rant wysokości około 3-4 cm.Na cieście rozłożyć budyń ze śliwkami.KRUSZONKA:* 70 g masła* 3/4 szklanki mąki* 3 łyżki cukru* 1 łyżeczka cynamonuMasło rozpuścić, pozostawić do wystygnięcia. Mąkę połączyć z cukrem i cynamonem. Wlać zimne masło - rozcierać

kolorowotorcikowo
Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 3613

Proste i bardzo intensywne w smaku ciasto w którym masa budyniowa świetnie łączy się z kruchym spodem, owocami i cudownie przyrumienioną kruszonką :) Zapraszam! Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem Składniki: -ciasto: 450g mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  250g margaryny 1 jajko 2 żółtka łyżka śmietany -dodatkowo: bułka tarta do posypania 4 brzoskwinie (mogą(...)każdą w folię aluminiową. Jedną wkładamy do zamrażarki a druga na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie, blaszkę (24x29cm) wyklejamy ciastem z lodówki, posypujemy bułką tartą. Układamy owoce (zamiennie mogą być np jabłka i cynamon).  Przygotowujemy budyń wedle przepisu na opakowaniu lecz w mniejszej ilości mleka niż zalecane. Gotowy i gorący przekładamy na owoce. Wyrównujemy powierzchnię. Na samą

Tagebuch po polsku
Ciasto truskawkowa fantazja 161

komponują w smaku i nadają ciastu ciekawy wygląd. SKŁADNIKI Na biszkopt makowy: 4 jajka szczypta soli 70 g cukru 35 g maku 70 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na warstwę truskawkową: 750 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 600 ml wody dżem lub marmolada Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 450 ml mleka(...)Przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu i zostawić do ostudzenia. Masło ubić wraz z cukrem pudrem i stopniowo dodawać budyń miksując. Gotowy krem wyłożyć na warstwie galaretki. Dekoracja: Rurki dekoracyjne zmielić np. w młynku do kawy i posypać nimi górę ciasta. truskawki przekroić na pół i ułożyć na każdym kawałku ciasta

Passions hobbies life
Tarta z kozim serem 214

Tarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Napoleonka na kruchym cieście 409

mniej więcej 22 x 30 cm). Ciasto przekładamy na blachy wyłożone papierem do pieczenia lub na silikonowe maty i pieczemy  około 20 minut, aż ciasto będzie złotawe. Odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie gotujemy budyń, z tym, że nie dodajemy do niego ani masła ani cukru. Natomiast do mleka zeskrobujemy nasionka wanilii, wrzucamy też do niego laskę wanilii, która wyjmiemy(...)ciepłego budyniu dodajemy żółtka i dokładnie je rozcieramy. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, a następnie, cały czas ucierając, dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Gotową masą smarujemy jeden blat ciasta i przykrywamy drugim blatem, lekko dociskając. Ciasto dostawiamy na noc i kroimy następnego dnia. Posypujemy cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z truskawkami i masą budyniową 434

ostygnięcia. Masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki brązowego cukru 120 g masła  2 szklanki mleka olejek waniliowy do ciast TRUSKAWKI UMYĆ I POKROIĆ :) Budyń z mąką rozpuścić w połowie szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem.  Jak zacznie wrzeć dolewać budyń, szybko mieszając. Można minimalnie zmniejszyć gaz lub go wyłączyć(...)Taki budyń zostawić do prawie całkowitego ostygnięcia. Następnie po kawałku dodawać ciepłe masło i kilka kropel olejku waniliowego. Połączyć w jednolitą masę. Masę budyniową wylać na upieczone i ostudzone ciasto.  Udekorować umytymi i pokrojonymi wg upodobań truskawkami. Można je na wierzchu posmarować ulubioną galaretką żeby nie straciły jędrności. ( fot.2) Milion kalorii do zjedzenia ! Już się nie mogę doczekać

Jemy Pijemy
Torcik naleśnikowo budyniowo pomarańczowy 169

Torcik z którym każdy sobie poradzi bo zrobiony jest z naleśników.Do zrobienia kremu wykorzystałam nowy budyń Winiary do ciast i kremu z kawałkami wanilii. Rodzina będzie zachwycona jak zrobimy im taki torcik.  ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej(...)łyżeczki soli 1 i 1/2 szklanki mleka 1 i 1/3 szklanki wody 4 łyżki masła klarowanego 2 jajka 1 łyżka kakao olej do smażenia krem budyniowy: 1 budyń do ciast i kremów Winiary waniliowy 500 ml mleka 100 g masła 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 1 łyżka cukru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietany 30 % polewa

wesoła kuchnia
Napoleonka na cieście francuskim 498

przekroić na pół, ułożyć na blasze, każdy blat ponakłuwać gęsto widelcem, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 15-18 minut w temp. 190stC, aż ciasto będzie złote. Ciasto wyjąć, ostudzić. Ugotować budyń: jajka utrzeć z cukrem, wsypać obie mąki, wlać szklankę mleka i wymieszać, żeby nie było grudek. Pozostałe mleko zagotować z wanilią. Do gotujące się mleka wlać masę jajeczną(...)ciągle mieszając. Gdy masa zgęstnieje, jeszcze chwilę gotować energicznie mieszając, żeby się nie przypaliła. Do budyniu dodać masło, wymieszać żeby się rozpuściło. Gorący budyń wyłożyć równomiernie na jeden blat ciasta, przykryć drugim i odstawić do ostudzenia. Przed podaniem ciasto pokroić nożem z ząbkami w dość dużą kostkę, oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Obiad gotowy
Ciasto "3 Bit" na Biszkopcie 495

kremówki 30%2 fixy do ubijania śmietany2-3 łyżki cukru pudruok. 70 g herbatników (miękkich, jeden - 5 g)ok. 80 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną)Ciasto "3 Bit" - Bez Pieczenia - Sposób przygotowania:Biszkopt:Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Formę do pieczenia (ok. 21 x 28 cm) wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy(...)stopni. Pieczemy ok. 20-30 minut do "suchego patyczka". Po całkowitym wystudzeniu biszkopt przekrawamy na dwie części.Masa Budyniowa:Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie studzimy. Masło miksujemy wraz z żółtkiem

Słodka Strona
Różowe naleśniki budyniowe 122

właściwie na słono również możemy ją przerobić nie dodając cukru. Delikatne, cieniutkie a do tego bardzo elastyczne. Takie naleśniki przygotowujemy podobnie jak klasyczne ciasto naleśnikowe. Dodajemy tylko budyń, ale ciasto powinno być nadal płynne. Do środka dodajemy budyń waniliowy lub smakowy, w zależności od Waszych preferencji smakowych. Ja dodałam budyń malinowy, dzięki temu naleśniki uzyskały fajny kolor i smak(...)jajka 1 szklanka mleka 1 op. budyniu smak dowolny, u nas malinowy stąd różowe naleśniki 5 czubatych łyżek mąki  1 łyżka cukru 3 łyżki oleju  Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do miski lub kielicha od blendera, musimy dobrze je wymieszać trzepaczką, mikserem lub blenderem kielichowym właśnie. Patelnię rozgrzewamy bez tłuszczu, nakładamy porcje ciasta i smażymy z obu stron

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto kruche z budyniem i truskawkami 97

Budyń z truskawkami pod słodką kruszonką tworzą super smak. Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Uwielbiam proste ciasta z kruszonką i budyniem. Już parę przepisów wykonałam na swoje stronie np. z jabłkami i brzoskwiniami. Mimo że wyglądają na trudne w przygotowaniu ciasta, są tak naprawdę banalnie proste w wykonaniu. Zawsze dla ułatwienia, szczególnie tym, którzy dopiero zaczynają przygodę z wypiekami, ułatwiłam(...)35x25) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy z zamrażarki jedną połówkę ciasta i ścieramy na tarce o grubszych oczkach na spód. Lekko uklepujemy. Wylewamy ciepły budyń, a na niego układamy truskawki. Na wierzch ścieramy drugą połówkę ciasta. 5. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni na 55 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować

zdrowo i aktywnie
Ciasto kruche z budyniem i truskawkami 141

Budyń z truskawkami pod słodką kruszonką tworzą super smak. Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Uwielbiam proste ciasta z kruszonką i budyniem. Już parę przepisów wykonałam na swoje stronie np. z jabłkami i brzoskwiniami. Mimo że wyglądają na trudne w przygotowaniu ciasta, są tak naprawdę banalnie proste w wykonaniu. Zawsze dla ułatwienia, szczególnie tym, którzy dopiero zaczynają przygodę z wypiekami, ułatwiłam(...)35x25) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy z zamrażarki jedną połówkę ciasta i ścieramy na tarce o grubszych oczkach na spód. Lekko uklepujemy. Wylewamy ciepły budyń, a na niego układamy truskawki. Na wierzch ścieramy drugą połówkę ciasta. 5. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni na 55 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować

Zdrowie i pysznie na talerzu
Szarlotka budyniowa 560

łyżeczka proszku do pieczenia250 gr masła500 gr mąki2 budynie waniliowe lud śmietankowe3 szkl mleka1 łyżeczka mąki ziemniaczanej2 łyżeczki cukru800 gr jabłek- kwśnych Wykonanie:Ubijamy jajka z cukrem na puch, dodajemy proszek do pieczenia i masło. Ubijamy. Powoli dodajemy mąkę, ubijamy tak długo jak pozwoli nam mikser. Resztę ugniatamy- do całkowitego połączenia.Ciasto dzielimy na pół.Jedną polówkę ciasta wykładamy(...)budyń z 3 szklanek mleka. Do budyniu dodajemy płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki cukru.Obieramy jabłka, kroimy na małe cząstki.Jabłka wykładamy na ciasto i zalewamy gorącym budyniem Wyciągamy ciasto z zamrażarki, ścieramy na grubych oczkach.Wkładamy do piekarnika na 200 C na temp 35-40 min.Możemy posypać cukrem pudrem lub podać z bitą śmietaną. Smacznego

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania