ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:30/780)

Ciasto z masą cytrynową 222

cukrem waniliowym i masłem. Następnie dodać sok z cytryny. W kubku rozmieszać zimne mleko z mąką ziemniaczaną i mieszając wlać do gotującej wody z cukrem i masłem. Ugotować jak budyń. Ciasto przekroić na pół i przełożyć ciepłą masą. Wierzch ciasta polac lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

kuchnia doski
Jabłecznik z żurawiną 211

warto więc i Wam polecam. Jabłecznik z żurawiną Drukuj przepis Składniki ciasto ucierane 250g masła 1 szkl cukru 3/4 szkl mąki tortowej 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka szczypta soli (do białek) warstwa owoców 3 duże jabłka 100g suszonej żurawiny szczypta cynamonu budyń 1 budyń śmietankowy 2 szkl mleka 2 łyżki cukru listonic_name = "Jabłecznik(...)dalej ucierać. Krok 5 Połowę ciasta rozsmarować na blasze wyłożonej pergaminem. Następnie obrać jabłka i kroić w plastry. Posypać cynamonem i odsączoną żurawiną. Polać budyniem. Na budyń wyłożyć i rozsmarować pozostałą część ciasta. Nie będzie to łatwe, ale próbujcie ;) Krok 6 Piec ok. 45 minut w 180*C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Niezbyt obficie. Smacznego! :) function load(url, callback

CoolinarniePL
Testowanie Eterno. 190

owocowych, warzywnych i rybnych. Syropy z najlepszych polskich owoców oraz aromatycznych przypraw i ziół są wspaniałym dodatkiem do herbat i wszelkich napojów. Polecają do deserów: jako polewy do lodów, budyniów, ciast i innych przysmaków. Polecają również zestawy prezentowe, które dzięki zestawieniu wspaniałych, tradycyjnych przetworów ucieszą rodzinę i przyjaciół. W prezentach oprócz konfitur i syropów znajdziecie wspaniałe herbaty oraz ciekawe dodatki

Sama słodycz i szczypta chili
Krówka bez pieczenia 148

Krówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach. Jeśli do wykonania tego ciasta użyjemy mleka skondensowanego, to należy gotować

Kulinarne Przeboje
Rogaliki drożdżowe z budyniem dyniowym i żurawiną 198

Dyniowy budyń w delikatnym drożdżowym cieście zawiniętym w rogaliki to mój weekendowy wypiek, myślę,  że całkiem udany.  Rogaliki drożdżowe z budyniem dyniowym i żurawiną ciasto: około  500 g mąki pszennej 50 g masła 1 szklanka mleka 4 łyżki cukru  50 g drożdży 3 jajka  szczypta soli nadzienie: starta w łezkę niewielka dynia sok z dużej(...)minut. Dodaj sok z pomarańczy, cukier i  żurawinę. Budyń wymieszaj w niewielkiej ilości wody - dodaj do dyni i ugotuj budyń. Na końcu dodaj masło, zagotuj budyń i odstaw do ostudzenia. Gdy ciasto wyrośnie przełóż  je na stolnice. Rozwałkuj podsypując mąką. Pokrój ciasto w trójkaty. Rozłóż  na trójkatach ostudzony budyń i zwiń rogaliki.  Przełóż

Gotuj Sam!
Kruche z porzeczkami i budyniem 247

Kruche z porzeczkami i budyniem SKŁADNIKI : na ciasto żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt margaryna - 250 g mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki budyń : mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 4 łyżki dodatkowo : porzeczki czerwone - 500 g cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: Porzeczki(...)pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, włożyć do lodówki na 60 minut. Blachę o wymiarach 40x26 wysmarować tłuszczem, wylepić ciastem dno blachy. Na ciasto wyłożyć porzeczki. Budyń: Do garnka wlać 0,5 litra mleka, dodać cukier , zagotować. W pozostałym mleku, rozmieszać budynie, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu. Wylać gorący

Kuchnia Danusi
Ciasto z galaretką 557

elegancko, a przy tym dalej nie wymaga dużo pracy. Do upieczenia biszkoptu wykorzystałam foremkę o średnicy 20 cm. Składniki na biszkopt Składniki na krem budyniowy (można zrobić też ciasto z samym budyniem zamiast kremu) +truskawki do przełożenia i dekoracji (można wykorzystać dowolne świeże owoce lub owoce z puszki, np. brzoskwinie czy mandarynki), 3 saszetki galaretki, podłużne biszkopty do dekoracji(...)przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu , budyń również można przygotować sobie poprzedniego dnia. Zamiast kremu można przełożyć ciasto samym budyniem, potrzebne będą 3 saszetki. Foremkę, w której piekliśmy biszkopt wykładamy folią spożywczą – dzięki temu łatwiej będzie wyciągnąć gotowe ciasto, zabezpieczy je także przed ewentualnymi przeciekami galaretki ;) Biszkopt przekrawamy

Ciastkozercy
Ciasto " Pawi ogon" 223

Składniki zagnieść na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 4 równe kawałki, zawinąć w folię spożywczą  i wstawić do lodówki na 40 minut. Po wyznaczonym czasie rozwałkujemy 1 część ciasta na wymiar blaszki i pieczemy w temp. 195 C przez ok. 15 - 20 minut. Roladki śliwkowo- orzechowe Pozostałe 3 części również rozwałkujemy i rozsmarowujemy na nich powidła z orzechami. Zwijamy(...)niego mieszankę mleka , jajek i mąk. Składniki połączyć . Przyrządzić gęsty krem i przestudzić, co jakiś czas mieszając. Masło utrzeć mikserem z cukrem waniliowym, następnie dodawać małymi porcjami ostudzony budyń. Ciasto "Pawi ogon" Upieczony kruchy spód układamy na wyścieloną folią spożywczą blaszkę.  Na ciasto wykładamy połowę kremu budyniowego. Wyrównujemy. Na masie budyniowej układamy upieczone rolady . Pomiędzy rolady wykładamy tężejącą galaretkę

Słodkości i nie tylko
z budyniem, wiśniami drożdżówka... 171

robota wkruszyć drożdże, dodać ciepłe mleko, cukier, mąkę, jajka i wyrabiać ciasto, w trakcie ucierania dolać stopione masło letnie - ciasto w misie nakryć talerzem i zostawić na godzinę do wyrośnięcia z 500 ml odlać niepełną szklankę mleka i wymieszać budyń z mąką, pozostałe mleko zagotować(...)cukrem i wlać budyń, mieszając zagęścić, budyń wystudzić - blaszka 24x29 cm, wysmarować masłem i tartą bułką posypać, ciasto wyrośnięte dać do blaszki, na ciesto dać budyń na budyniu i cieście porozkładać wypestkowane wiśnie, zostawić do podrośnięcia na 20 minut piec w 200 C około 45-50 minut, grzanie góra/dół, 2 poziom, po upieczeniu ciasto zostawić do wystudzenia ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Orkiszowe ciasto z budyniem, kaszą manną i nektarynkami (jak sernik) 151

kaszy manny. Moja wersja jest bardziej zdrowa, więc nawet cukier zamieniłam na ksylitol. Pooolecam! (Forma o średnicy 18 cm) Ciasto: 150 g mąki orkiszowej ( Radix-Bis ) 1 jajko  50g ksylitolu ( Radix-Bis ) 50g masła Masa:  1/2 opakowania/20g/3 łyżki budyniu śmietankowego  250 mleka  4 łyżek kaszy manny orkiszowej ( Radix-Bis ) 4 łyżki ksylitolu ( Radix(...)śmietany 18%  1 jajko Dodatkowo: 3 nektarynki   Przygotować ciasto. Wszystkie składniki szybko zagnieść na jednolite ciasto i schłodzić w lodówce. Przygotować masę. Połowę mleka zagotować z cukrem, a w reszcie rozmieszać budyń. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i wsypać kaszę mannę.   Całość energicznie mieszając - zagotować i pozostawić do przestudzenia. W tym czasie nektarynki pokroić

Di gotuje
Szarlotka z cukinią na pysznym kruchym cieście 216

laska wanilii (da\u0142am 2 \u0142y\u017cki domowego cukru waniliowego)\r","1 czubata \u0142y\u017ceczka cynamonu\r","2-3 go\u017adziki\r","1 cytryna\r","1 opakowanie budyniu \u015bmietankowego\r","\r","Ciasto\r","230 g m\u0105ki ( u mnie wysz\u0142o ok 320 g)\r","\u00bc szklanki br\u0105zowego cukru\r","1 \u0142y\u017ceczka proszku do pieczenia(...)szklanka tłoczonego soku jabłkowego 0,5 szklanki wody 1 laska wanilii (dałam 2 łyżki domowego cukru waniliowego) 1 czubata łyżeczka cynamonu 2-3 goździki 1 cytryna 1 opakowanie budyniu śmietankowego Ciasto 230 g mąki ( u mnie wyszło ok 320 g) ¼ szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 50 g smalcu 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 żółtka

Mieszam w Garnku
Jabłecznik z budyniem 292

może też zabraknąć naszego ulubionego jabłecznika z budyniem według przepisu mojej mamy. Bywało też tak, że piekłam go co tydzień:) Kruche ciasto, dużo jabłek i ciepły budyń, smaki moje dzieciństwa;):) Ciasto:4 szklanki mąki pszennej, szklanka cukru, 3 jajka,250g masła lub margaryny, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, jajka(...)szklanki mleka, 2 budynie owocowe, łyżeczka masła, cukier waniliowy oraz cukier do budyniu. Jabłka obrać, pokroić w dość duże plastry i ułożyć na cieście. Posypać je cukrem waniliowym. Budynie rozpuścić w 1/2 szklanki mleka. pozostałe mleko zagotować z cukrem, na gotujące się mleko wlać rozrobione budynie. Mieszać, aż masa zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodać masło. Dokładnie wymieszać. Gorącym budyniem

Z miłości do słodkości
Karha – CHAI MASALA – mieszanka przypraw do herbaty (i nie tylko) 209

przyprawy 5 smaków, a zielona herbata – odrobinę świeżego lub kandyzowanego imbiru. O ile wanilia, migdały, ciemne kakao czy prażony orzech kokosowy kojarzą się na pierwszy niuch nosa z ciepłym ciastem, budyniem, deserem, spokojem i domem, o tyle wszystko to co ostre, takie przyprawy jak czarny i czerwony pieprz, imbir, anyż, cynamon – podkręcają do życia, rozgrzewają, dynamizują.   Indyjska herbata podawana(...)jako podstawa do smoothie z gałką śmietankowych, mlecznych lub waniliowych lodów i kleksem bitej śmietany. Zaparzcie ją w mleku lub kawie i zostawcie do przestygnięcia. Spróbujcie jej też do ciasta herbacianego na które przepis już podawałam albo do nasączenia biszkoptu . Dzisiaj przepis na mieszankę do słoiczka, taką która ładnie wygląda na półce (to dla estetów) a dla czynnie pijących jesienią

Karo in the Kitchen
Babka cytrynowo-jogurtowa 154

dodając cukier  i cukier wanilinowy.   Dodajemy jogurt, olej, skórkę i sok z cytryny. Delikatnie mieszamy składniki. Do masy dodajemy małymi partiami mąkę, proszek do pieczenia i budyń. Ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej masłem  i wysypanej kaszą manną. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 160 stopni. Po upieczeniu studzimy i polewamy dowolna polewą. Smacznego

Pyszności Słodkości
Ciasta wielkanocne - baby, mazurki, serniki 142

zapraszam :) Babki : babka czekoladowa na drożdżach babka drożdżowa babka drożdżowa czekoladowa ponczowa babka kakaowa babka migdałowa na drożdżach babka ponczowa babka sernikowa babka serowa babka szafranowa babka z tartego ciasta budyń orzechowy mazurki : mazurek czekoladowo kajmakowy mazurek czekoladowy mazurek czekoladowy z orzechami mazurek migdałowo pomarańczowy mazurek migdałowy mazurek migdałowy makaronikowy mazurek orzechowy mazurek różany mazurek z polewą czekoladową serniki : sernik

królestwo garów
Ryż na wegańskim mleku 122

mleku nie jadłam. Jakoś mnie do czegoś takiego nie ciągnęło a moja mama nie raczyła nas słodkościami. Mój małżonek, pewnie już wiecie, to słodki pamper, który uwielbia czekoladę, pudding, budynie ciasta, nutellę i też ryż na mleku. Deserek musi po obiedzie być! Tak na prawdę to nie tylko deser, ale również świetny pomysł na śniadanie. Do przygotowania 4 porcji potrzebujemy

Szybko Tanio Smacznie
Konfitura pomarańczowa 235

pewnie nie każdemu przypadnie do gustu... U mnie już jedna kromeczka chleba posmarowana tą słoneczną wspaniałością zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na cukier. Wspaniale smakuje również jako dodatek do ciast, budyniów... Ach, co Wam będę opowiadać... Najlepiej będzie gdy sami spróbujecie.  Konfitura pomarańczowa 2kg pomarańczy 1 duża cytryna 900g cukru pół szklanki wody +odrobina cierpliwości Pomarańcze wyszorować

Zapiski Młodej Żony
Ryż na mleku (bez glutenu, bez laktozy, wegański) 242

mleku nie jadłam. Jakoś mnie do czegos takiego nie ciągnęło a moja mama nie raczyła nas słodkościami. Mój małżonek, pewnie już wiecie, to słodki pamper, który uwielbia czekoladę, pudding, budynie ciasta, nutellę i też ryż na mleku. Deserek musi po obiedzie być! Ja ze wzgledu na nietolerancję laktozy, która się przyplątała, musiałam trochę zmienić naszą kuchnię. Dla tego proponuję dzisiaj

Szybko Tanio Smacznie
zdrowe mleko owsiane domowe... 201

przecierać do uzyskania prawie suchej pulpy mleko można przechowywać w lodówce do 2 dni, ale ja robię koktajle i używam jednorazowo, również można dodać mleko do muffinek, naleśników, ciast, budyniu pulpę z płatków lubię zjeść np. polaną sokiem owocowym, koktajlem, posiekanymi owocami- jest bardzo syta i mega super działa na trawienie , można też piec ciasteczka mleko jest smaczne, syte, zdrowe

W Mojej Kuchni Lubię
Nie żałuj sobie przypraw ! 156

laski są owocami storczykowatego pnącza * słodko-korzennego aromatu nabierają podczas obróbki polegającej na naprzemiennym poceniu i suszeniu * białawy nalot świadczy o najlepszej jakości przyprawy  * wanilię dodajemy do ciast, budyniów, kremów czy lodów  * do napojów albo sosów deserowych tę samą całą laskę możesz wkładać do czterech razy - trzeba po każdym wyjęciu dobrze ją wysuszyć  ZIELE ANGIELSKIE

Magiczne Życie Marty