ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:24/780)

CIASTO KRUCHE Z BUDYNIEM I TRUSKAWKAMI 156

zrobiłam jeszcze jedno ciasto z truskawkami :).Jest to bardzo proste ciasto które cudownie smakuje.   Składniki na ciasto kruche 2 szklanki mąki pszennej  200g masła jajko 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Pozostałe składniki 3 budynie śmietankowe bez cukru  4 łyżki cukru 3,5 szklanki mleka 700 g truskawek  WYKONANIE Do miski wsypujemy(...)być jeszcze ciepły.. Budyń rozkładamy równomiernie na całej powierzchni. Wyjmujemy kawałek ciasta, które zostało wcześniej umieszczone w zamrażalniku i ścieramy je na tarce z grubymi oczkami. Startym ciastem kruchym posypujemy budyń. Formę z ciastem umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na środkowej półce i pieczemy ciasto przez minimum 45 minut, ale nie dłużej niż 55 minut. Kruszonka powinna

Mała w garnku miesza
karpatka domowa na maśle z kremem budyniowym... 152

Składniki: ciasto: woda 1,5 szklanki , masło 125 gram, mąka tortowa 1,5 szklanki, jajka 5 sztuk "M" krem budyniowy: mleko 1/2 litra + 1 szklanka, cukier 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, sok z cytryny 1 łyżka, masło miękkie 12,5 dag, cukier puder - ile potrzeba Wodę zagotować z masłem, wsypać mąkę i szybko zamieszać do gładkiej masy, zdjąć(...)końcem zmieniłam na termoobieg, ciasto dobrze wystudzić i przekroić na połowę. Ciasto można upiec w dwóch mniejszych formach, dla mnie jest wygodniej w jednej i podzielić na pół upieczone ciasto. Budynie wymieszać w szklance mleka, resztę zagotować z cukrem, wlać budynie i mieszać do zagęszczenia, dobrze wystudzić . Do zimnego budyniu dać miękkie masło i mikserem połączyć krem na gładką masę

W Mojej Kuchni Lubię
Oczy carycy 143

szklanki cukru 1 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne :  6 żółtek  2 jajka  6 łyżek cukru  4 łyżki mąki pszennej  1 łyżka proszku do pieczenia  2 łyżki kakao  1/3 szklanki oleju Krem : 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 i 3/4 szkanki mleka 4 czubate(...)wlać rozrobiony budyń i ciągle mieszając zagotować. Odstawić do wystygnięcia (od czasu do czasu wymieszać). Miękkie masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać ostudzony do temperaturze pokojowej budyńCiasto przekroić na dwa placki. Jeden z nich posmarować połową kremu, na wierzchu ułożyć zamaczane w kawie biszkopty, jeden obok drugiego. Zalać mocno tężejącą galaretką i wstawić na jakiś czas

cucinare
Oczy carycy 156

szklanki cukru 1 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne :  6 żółtek  2 jajka  6 łyżek cukru  4 łyżki mąki pszennej  1 łyżka proszku do pieczenia  2 łyżki kakao  1/3 szklanki oleju Krem : 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 i 3/4 szkanki mleka 4 czubate(...)wlać rozrobiony budyń i ciągle mieszając zagotować. Odstawić do wystygnięcia (od czasu do czasu wymieszać). Miękkie masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać ostudzony do temperaturze pokojowej budyńCiasto przekroić na dwa placki. Jeden z nich posmarować połową kremu, na wierzchu ułożyć zamaczane w kawie biszkopty, jeden obok drugiego. Zalać mocno tężejącą galaretką i wstawić na jakiś czas

cucinare
Ciasto rabarbarowe z puszystą masą budyniową 225

bułką tartą. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 15 minut. Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika, i rozłożyć na nim rabarbar. ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 25 minut. Masa – żelatynę zalać zimną wodą aby napęczniała. Ugotować budyń dodając do mleka(...)cukru. Do gorącego budyniu dodać żelatynę i dokładnie rozmieszać. Poczekać,żeby masa ostygła. Ubić śmietanę na sztywno i połączyć z budyniem, ale mieszać delikatnie. Wylać masę na rabarbar, obsypać orzeszkami i odstawić na co najmniej 4 godziny. Ciasto jest super, polecam

Kuchnia Pokoleń
Kruche z jabłkami i budyniem 188

szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 4 jaja 1 margaryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Dodatkowo: 1 łyżka bułki tartej 2 opakowania budyniu waniliowego 1 litr mleka jabłka Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, schładzamy w lodówce przez około 30 minut. 2/3 ciasta rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, przekładamy do blaszki i zapiekamy w 180 st. C aż będzie(...)mleka żeby budyń był gęściejszy. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Podpieczony spód posypujemy bułką tartą (wchłonie sok z jabłek) na bułkę układamy równomiernie jabłka i polewamy całość budyniem. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy i przykrywamy nim masę budyniową. Całość pieczemy ok 30 minut w 170 st. C. Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. Smacznego

Cynamonowe szczęście
,,Ciasto różowa bajka’’ 193

jasne: 6 białek 1 i 1/2 szkl. cukru 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szkl. oleju Ciasto 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1/3 szkl. oleju Krem: 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 i 3/4 szkl. mleka 4 czubate łyżki cukru 250 g kostka masła Poza tym: ciastka(...)mleka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, wlewamy rozrobiony budyń i ciągle mieszając zagotowujemy. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie miękkie masło ucieramy na puszystą masę i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Ciasto przekrawamy na dwa placki. Jeden z nich smarujemy połową kremu, na wierzchu układamy ciastka, jeden obok drugiego. Zalewamy tężejącą galaretką, mieszamy z konfiturą i wstawiamy do lodówki, żeby całkowicie

Podróż w kulinaria
Ciasto budyniowe bez laktozy i bez pieczenia 440

Pamiętacie ciasto rafaello ? Nie osiadam na laurach w temacie bezlaktozowych ciast :) Żeby było zdrowiej, posłodziłam swój budyń fruktozą, ale tak naprawdę nie ma znaczenia, jakiego słodzika czy też cukru użyjecie. Pamiętajcie jednak, by przy wyborze czekolady sprawdzić skład, bo paradoksalnie nie każda gorzka jest bezlaktozowa... Inspirowałam się tym przepisem, tam znajdziecie również wskazówki, jak zrobić to ciacho bez glutenu. Wybrałam(...)rozmiarów blaszki. Składniki: - dwa opakowania budyniu waniliowego - 3 łyżki fruktozy - ok. 800 ml mleka bezlaktozowego - wybrane herbatniki Polewa: - tabliczka gorzkiej czekolady - 2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie naszego ciasta jest niezwykle szybkie - przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale dodając mniej mleka niż kazali. Słodzimy fruktozą i dajemy mu przestygnąć. W tym czasie układamy nasze herbatniki na spodzie blaszki / innego

Kulinarne zapędy Kokosa
Majowe Wyzwanie B&B - Drożdżówki z truskawkami, budyniem i kruszonką 159

kulinarneszalenstwamaniusi .blogspot.com Monika papryczkaa.blogspot.com Natalia studentskitchenblog.blogsp ot.com   Patryk i Ada cookpl.blogspot.com Składniki na 12 drożdżówek: Ciasto: 500 - 550 g mąki 30 g świeżych drożdży 250 ml mleka 100 g masła 2 jajka 4 łyżki cukru Nadzienie: 0,5 kg truskawek 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 300 ml mleka Kruszonka: 100 g mąki 50 g masła 35 g cukru(...)wymienione składniki łączymy i zagniatamy ze sobą. Odstawiamy do lodówki. Truskawki myjemy i obieramy z zielonych szypułek. Kroimy na mniejsze kawałki. Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Gdy ciasto ładnie nam wyrośnie dzielimy je na 12 części. Z ciasta formujemy kule i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odstępach. Pozostawiamy na 10 minut

My simple kitchen
Szarlotka z białym winem 204

gniazda nasienne Masa z białym winem: 2 szklanki białego wina 2 szklanki soku jabłkowego szczypta cynamonu 4 jasne budynie, (najlepiej bez cukru) Na soku jabłkowym i winie ugotować budynie. Przygotowanie ciasta:Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem wyłożyć dno i boki blaszki, ułożyć ciasno połówki lib ćwiartki jabłek, zalać ciasto gorącym budyniem i upiec w tem. 180C, przez

Apetyczna babeczka
Ciasto św Jakuba 202

ciasta i przykrywamy nim bezę. Podobnie przygotowujemy jeszcze 2 placki. Finalnie mamy mieć 3 placki: ciasto kruche/beza/ciasto kruche. Gotowe wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy ok 25 minut na złoty kolor. Ja piekłam 2 na raz z termoobiegiem. Krem: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru 200 g masła W szklance mleka(...)wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na najwyższych obrotach miksera na puch, a następnie dalej ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu Złożenie ciasta: połowę budyniu wykładamy na jeden z ostudzonych placków, przykrywamy drugim, wykładamy resztę masy i przykrywamy kolejnym. Dodatkowo można ciasto posypać po wierzchu np cukrem pudrem. Smacznego var widgetParams

Cynamonowe szczęście
Keto babeczki z budyniem i owocami (Paleo, LowCarb) 184

podniebienie Babeczki są oczywiście bezzbożowe, beznabiałowe, a w dodatku niskowęglowodanowe i zgodne z dietą Paleo oraz ketogeniczną . Spód powstał z ciasta kruchego na bazie mąki kokosowej , oleju kokosowego , erytrytolu i jajka. Natomiast nadzienie to budyń na mleku kokosowym . Wszystko komponowało się wyśmienicie. Babeczki są idealnym towarzyszem popołudniowej kawy. Jeśli więc marzy Wam się jakaś słodka weekendowa przekąska, to biegiem(...)Obłędne w smaku i wyglądzie keto babeczki z budyniem i owocami sezonowymi to deser utrzymany w letnich klimatach. Musicie je spróbować! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Wege Keyword babeczki , budyń , ciasto z owocami , owoce Porcje 6 sztuk Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 15 minut Czas oczekiwania 15 minut Składniki Babeczki 1 jajko 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/4 szklanki erytrytolu

Modern Cave Girl
UCIERANE CIASTO Z JABŁKAMI I BUDYNIEM 210

przepis na łatwą szarlotkę z dodatkiem budyniu. Ucierane ciasto, masa jabłkowa, masa budyniowa. Wszystko razem smakuje obłędnie. Ciasto jest miękkie i puszyste. Uwielbiam ciasta z jabłkami, a to smakowało mi wyjątkowo dobrze i na pewno upiekę je jeszcze nie raz. Może kolejne będzie z innymi owocami? :) Składniki na ucierane ciasto: * 2 szklanki (240 g) mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku(...)zapiec spód ciasta około 15 minut. W między czasie przygotować budyń. 500 ml mleka zagotować w garnku z dodatkiem cukru, pozostałe 250 ml wymieszać z proszkiem budyniowym. Mleko z budyniem wlać do gorącego mleka, ugotować budyń ciągle mieszając, by nie zrobiły się grudki. Podpieczony spód ciasta wyjąć z piekarnika. Na wierzch wyłożyć masę jabłkową. Na jabłka wylać gorący budyń

Zrób to smacznie
Ciasto malinowo jeżynowe z budyniem malinowym 209

Coś pysznego do kawy Składniki ciasto - 60 dkg mąki - 1 kostka margaryny - 1 szklanka cukru - 1 proszek do pieczenia - 5 żółtek budyń - 3 łyżki śmietany - 3 budynie malinowe - 1 litr mleka - 6 łyżek cukru ponadto - 1 szklanka malin - 1 szklanka jeżyn - cukier puder do posypania ciasta Sposób przygotowania 1. ciasto - Z podanych składnik zagnieść ciasto podzielić na dwie części Jedną(...)gotować mleko wlać rozmieszany budyń mieszać aż powstanie  gęsta masa 3. - Na wyłożone ciasto wsypać maliny i jeżyny Na owoce wlać gorący budyń Rozwałkować drugą część  ciasta dać na budyń piec ok 40 - 45 minut 180 stopni - Zimne ciasto posypać obficie cukrem pudrem

W królestwie smaków Beaty
Krakers z budyniem 227

sytuacje, w których naprawdę warto je zrobić. Od kilku dni chodziło za mną jakieś ciasto z kremem. Stanęło na tym, że zamiast kremu, głównym elementem ciasta będzie budyń, który bardzo fajnie komponuje się z kajmakiem i słonymi krakersami. Przygotowanie nie jest jakoś specjalnie pracochłonne. Warto tylko jednak zrobić je dzień wcześniej – uwierzcie na słowo, zdąrzy wtedy idealnie ściągnąć Podane(...)mleka lub wody oraz oba rodzaje mąki. Mieszamy, aby nie było grudek i wlewamy do gotującego się mleka. Energicznie mieszamy, aby budyń się nie przypalił i gotujemy kilkanaście sekund, aby nie było czuć surowizny mąki. Czas na składanie ciasta. Na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układam herbatniki. Na herbatniki wykładam ciepłą jeszcze masę budyniową i wyrównuję powierzchnię. Na masie

Jacob Tastes