ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:28/780)

SERNIK Z DODATKIEM JOGURTU 109

łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki na masę serową:  800g twarogu, 2x400g jogurtu greckiego 1 szklanka cukru, 2 cukry waniliowe, 4 jaja, 2 opakowania budyniu, Ciasto posiekać nożem do uzyskania kruszonki. Schłodzić przez 1 godz. Twaróg wraz z cukrami i jogurtami umieścić w malakserze i dokładnie zblendować na gładką, jednolitą masę. Przelać do misy miksera

Słodki Zakątek
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 164

folią spożywczą i lekko posmarowanej tłuszczem.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 195 C na ok. 15 - 17 minut. Studzimy  Wiśnie odsączamy na sicie. Proszek budyniowy mieszamy z kilkoma łyżkami mleka a resztę mleka należy zagotować w garnuszku. Gdy mleko zaczyna wrzeć wlewamy rozprowadzony proszek i mieszamy do czasu zgęstnienia budyniu. Budyń przelać do miseczki i przykryć folią(...)Żelatynę wymieszać  z małą ilością zimnej wody i poczekać aż spęcznieje. Gdy to nastąpi wlać ją do budyniu , wymieszać i wystudzić. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z budyniem. Ciasto rozkroić na dwa blaty. Połowę kremu rozprowadzamy na 1 blacie. Na kremie równomiernie rozsypujemy odsączone wiśnie i kładziemy pozostałą część kremu. Przykrywamy drugiem blatem. Ciasto wstawiamy do lodówki , najlepiej

Różne smaki w kuchni
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 339

folią spożywczą i lekko posmarowanej tłuszczem.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 195 C na ok. 15 - 17 minut. Studzimy  Wiśnie odsączamy na sicie. Proszek budyniowy mieszamy z kilkoma łyżkami mleka a resztę mleka należy zagotować w garnuszku. Gdy mleko zaczyna wrzeć wlewamy rozprowadzony proszek i mieszamy do czasu zgęstnienia budyniu. Budyń przelać do miseczki i przykryć folią(...)Żelatynę wymieszać  z małą ilością zimnej wody i poczekać aż spęcznieje. Gdy to nastąpi wlać ją do budyniu , wymieszać i wystudzić. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z budyniem. Ciasto rozkroić na dwa blaty. Połowę kremu rozprowadzamy na 1 blacie. Na kremie równomiernie rozsypujemy odsączone wiśnie i kładziemy pozostałą część kremu. Przykrywamy drugiem blatem. Ciasto wstawiamy do lodówki , najlepiej

Słodkości i nie tylko
Ciasteczka francuskie z serem i truskawką. 141

sera białego  1 cukier waniliowy 4/5 łyżek cukru do smaku 1 jajko 1 łyżka budyniu waniliowego Wykonanie : Ser mielimy i ucieramy z cukrem, cukrem waniliowy,jajkiem i budyniem. Ciasto rozwijamy i tniemy na  paski o szerokości około 10 cm, wycinamy kwadraty 10/10. Kwadrat składamy na pół tworząc trójkąt, około1 cm od boków robimy nacięcia w kierunku szpica

Sama słodycz i szczypta chili
Szarlotka na biszkopcie z galaretką , budyniem i posypką z prażonych migdałów . 201

Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was pyszną szarlotkę na biszkopcie z galaretką i masą budyniową a do tego posypka z prażonych migdałów z cukrem trzcinowym .Ciasto podałam na porcelanie Bogucice http://www.porcelanabogucice.pl(...)wyłożyłam jeszcze ciepły budyń i mi troszkę poszło w biszkopt . Migdały wrzucamy na patelnię z odrobinką masła , dodajemy 1 łyżkę    cukru trzcinowego i zarumieniamy. Wykładamy na budyń. Ciasto odstawiam do lodówki na noc . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #1 Tarta Black Red White 5241

zamrażarki. Potem piekę 25 – 30 min. Ciasto musi być mocno „suche” czyli dobrze upieczone, żeby nadzienie go nie rozmiękczyło. Odstawiamy do lekkiego ostudzenia. Pieczony jogurt : – 500 g jogurtu greckiego – 2 jajka – 1/2 szklanki cukru pudru – 1 budyń waniliowy bez cukru (proszek) Wszystkie składniki miksujemy dokładnie do momentu ich połączenia. Przelewamy na kruchy spód(...)malin Maliny myjemy i odstawiamy do odsączenia. Do rondelka z grubym dnem dajemy połamaną czekoladę, mleko i masło. Po podgrzaniu dokładnie mieszamy, aż masa będzie jednolita. Czekoladę przelewamy na ciasto i wstawiamy je do lodówki. Po 10 minutach układamy na cieście maliny lekko je wciskając w czekoladę, która nie będzie już całkiem płynna, ale jeszcze nie zastygnie i ponownie wstawiamy

Relaxtime
Styropian (ciasto) 1940

tarce. Pierwszą część ciasta ścieramy na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, blaszka o o wymiarach 25 x 25 cm i podpiekamy w piekarniku 10 minut w temp. 180 stopni, wyjmujemy i studzimy. . Składniki na masę: 2 op. 330 g kwaśnej śmietany 18 % (Mleczna dolina) 100 g wiórków kokosowych 3 białka 1/2  szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka mąki(...)łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mieszamy w misce śmietanę z budyniem, wiórkami kokosowymi i mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Ubite białka dodajemy do mokrych składników. Wszystko delikatnie łączymy za pomocą silikonowej łyżki. Przekładamy masę na podpieczone, przestudzone ciasto. Na powierzchni rozsypujemy trochę świeżych malin i na wierzch ścieramy drugą część ciasta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dyniowe rogaliki z budyniem czekoladowym 193

Październik to zdecydowanie czas dyni i dyniowych przysmaków. Zapas  dyniowego puree  zrobiony i powstał pierwszy w tym sezonie dyniowy wypiek. Upiekłam krucho-drożdżowe rogaliki z budyniem. Cudowny żółty kolor ciasta pięknie komponuje się z bardzo czekoladowym budyniem a do tego rogaliki smakują wyśmienicie. ciasto:  500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży  3 łyżki ciepłego mleka(...)ciepłe miejsce na 1 godzinę.  Odlać szklankę mleka, resztę zagotować. Budyń,kakao oraz cukier rozpuścić w odlanej porcji mleka,wlać na wrzątek i ugotować gęsty budyń. Budyń odstawić do wystygnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować tworząc koło,które należy pociąć na 8 trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć porcję budyniu,zwinąć ciasno formując rogalika. Rogaliki ułożyć

Kolorowa kuchnia Elki
Gruszkowy rarytas 138

Pachnące cynamonem, na bazie świeżych gruszek, masy śmietanowej i klasycznego biszkoptu ciasto to doskonała propozycja dla fanów owoców sezonowych podanych w postaci chłodnego deseru. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa gruszkowa: 2kg dojrzałych gruszek 3 galaretki o smaku gruszkowym 2 łyżki żelatyny Masa(...)cukrowe Wykonanie: 1.  Biszkopt Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Następnie dodać żółtka, mąkę wymieszane z proszkiem do pieczenia i budyniem. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 24 cm x 24 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. 2.  Masa gruszkowa Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne

Szalona Kuchnia Eweliny
TARTA BEZGLUTENOWA Z KREMEM ("BUDYNIEM") JABŁKOWYM 143

Może zdjęcia o tym nie świadczą, ale ... ZAPEWNIAM, że ta niepiękna tarta jest przepyszna! Chórem rodzinnym przyznaliśmy, że to najlepsza szarlotka, jaką kiedykolwiek jedliśmy. Nadzienie ma konsystencję i smak budyniu. Ciasto jest miękkie i delikatnie kruche. Coś niesamowitego!  Składniki na formę o średnicy 23 cm: 1 1/2 szklanki zmielonych na mąkę płatków owsianych bezglutenowych, 1/2 szklanki zmielonych na mąkę(...)stałej konsystencji lub masło kokosowe. Dolewamy 1/2 szklanki gorącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia oleju lub masła. Powstałym ciastem wylepiamy spód foremki do pieczenia tarty*.  Do odsypanej mieszaniny suchych składników dodajemy starte 3 jabłka, a następnie blendujemy na masę o konsystencji budyniu. Dodajemy (opcjonalnie) 1 jabłko pokrojone w kostkę.  Pieczemy 25 minut. * Spód foremki można posypać 2 łyżkami płatków

Jeść, by żyć w zdrowiu
Sernik marmurkowy (sernik zebra) 1191

się prezentuje i doskonale smakuje. Idealny sernik do kawy lub herbaty. Ten sernik swoim wyglądem przypomina bardzo ciasto zebra. Natomiast masa serowa podobna jest do tej z sernika z truskawkami i czekoladą, nie dałam masła, i śmietany, a mąkę ziemniaczaną zastąpiłam budyniem. Pieczenie tego sernika odbywa się w kąpieli wodnej, umieszczając foremkę z masą sernikową w większej foremce wypełnionej wodą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżowe ślimaczki z budyniem 383

się kupioną w cukierni czy na dworcu drożdżówką? Dziś postanowiłam przygotować takie bułeczki w domu - nie wymagają one zbyt wielu składników, wystarczy przepis na ciasto drożdżowe i dodatki, a ponieważ bardzo lubię smakołyki z budyniem, pokusiłam się na upieczenie ślimaczków z jego dodatkiem. Drożdżowe ślimaczki z budyniemSkładniki:50 dag mąki13 dag margaryny15 dag cukru5 dag drożdży4 jajka250 ml mleka2(...)dodać wyrośnięty rozczyn, utarte żółtka i letnie mleko, wyrobić ciasto- w trakcie wyrabiania wlać margarynę i wyrabiać, aż ciasto zacznie odstawać od ręki, pozostawić do wyrośnięcia- ugotować budyń i pozostawić do ostygnięcia - ciasto podzielić na 3 części, każdą rozwałkować (podsypując mąką) na prostokąt, na cieście rozsmarować ugotowany wcześniej i ostudzony budyń tak, by tworzył dość grubą warstwę- ciasto zwijać wzdłuż

Smakołyki Bereniki
100. Ciasto krówkowo budyniowe 412

mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru Masa krówkowa; 400 g cukierków krówek ok 1 szklanki mleka 400 g orzechów włoskich 2 budynie śmietankowe, waniliowe lub karmelowe Ciasto wyrobić i włożyć do lodówki na 30 minut. Cukierki rozpuścić w mleku na bardzo wolnym ogniu, często mieszając. Na końcu masa musi mieć konsystencje gęstej śmietany(...)orzechy bardzo szybko się przypalają. Gotujemy budynie w 3 i 1/2 szklance mleka. Połowę budyniu wylewamy na upieczone ciasto krówkowe i przykrywamy drugim ciastem krówkowym, na to pozostały budyń i ostatnie ciasto bez masy krówkowej. Całość polewamy pozostałą masą krówkową bez orzechów

Jadło i czytadło
Delikatne ciasto z masą budyniową, nutą truskawkową i rabarbarem 312

boczki a ciasto nakłuć widelcem. Odstawić do lodówki na 15 minut. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ciasto wyłożyć papierem do pieczenia, wsadzić do piekarnika na 17 minut, po upływie czasu zdjąć papier i piec jeszcze ok. 13 minut. Składniki na masę budyniową: 2 budynie waniliowe  3 i 1/2 szklanki mleka 3 łyżki cukru 200 g masła Dodatkowo(...)galaretki truskawkowe WINIARY Zagotować mleko z cukrem, dodać budyń, wystudzić najlepiej całą noc.  Następnego dnia zmiksować masło na puszystą masę i dodawać powoli po łyżce budyniu.  Na kruche ciasto wyłożyć gotową masę budyniową, ciasto odstawić do lodówki  na ok. 3 godziny. 2 galaretki WINIARY przyrządzić zgodnie z tym co pisze na opakowaniu (dodać jedynie trochę mniej wody

Czarnawisienka
Babeczki Fale Dunaju 99

Przepis na 12 babeczek. Składniki Mleko 300ml Cukier 175g (100g do kremu, 75g do ciasta) Budyń śmietankowy 1 opak. Czereśnie z kompotu 24 sztuki Masło 250g o temperaturze pokojowej Cukier waniliowy 1 opak. Jajko 3 jajka Mąka 150g Pro The post Babeczki Fale Dunaju appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Malinowy sernik na kokosowo-daktylowym spodzie 238

Chyba to będzie ostatni przepis na sernik przed świętami, bo przydałby się jakiś mały detoks ;) Do tego ciasta wykorzystałam budyń malinowy, a spód powstał z mąki kokosowej i daktyli. Prosty i dość szybki w wykonaniu sernik, oczywiście bez cukru. Miałam opublikować ten post wcześniej, ale... Zapomniałam o nim. Pomysł wysłałam na konkurs z Bezbolesnego Usuwania Cukru z Diety i udało

FitKot

Proponowane wyszukiwania