ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:18/780)

Tort marchewkowy z masą budyniową 137

dziś coś niesamowicie pysznego!  Jest to tort marchewkowy z masą budyniową, Idealny na Wielkanoc i każdy inny wiosenny dzień! Mocno cynamonowy, zdrowy, z kremowym budyniem... Składniki: Ciasto : 300 g mąki orkiszowej 300 g startej marchewki 4 jajka 50 g drobno posiekanych orzechów 150 ml oleju rzepakowego 1/2 szkl. ksylitolu 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa(...)ksylitolem. Dodajemy kaszę manną. Gdy zacznie się gotować dodajemy budynie rozpuszczone w mleku. Gotujemy do uzyskania gęstej konsystencji. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy mikserem. Stopniowo dodajemy budyń. Smarujemy pierwszą część ciasta masą i na to nakładamy drugą. Gotowe ciasto można polać miodem i posypać orzechami

Czarnawisienka
MURZYNEK Z SEROWYMI KULECZKAMI 423

termoobieg lub 170-180 st. C ustawienie góra dół. Ciasto wlewamy najpierw między serowe kulki, później na nie. Jeśli całych nie przykryjemy nie trzeba się przejmować. Pieczemy ok 50 - 60 minut do suchego patyczka. KREM: Szklankę mleka gotujemy razem z cukrem, w połowie szklanki mleka mieszamy budyń. Wlewamy(...)gotujemy przez chwilę cały czas mieszamy. Odstawiamy i przykrywamy folią spożywczą, tak żeby dotykała budyniu. Masło miksujemy na puch, dodajemy zimny budyń po łyżce, miksujemy aż do wyczerpania budyniu. Ciasto równo smarujemy kremem, posypujemy startą czekoladą. Chowamy na chwilę do lodówki. Smacznego :) Ciasto na którym bazowałam to  USTA ADAMA . Również świetnie wygląda i super smakuje :) MAŁA RADA: Budyń możemy

Pani na deser
Ciasto Doroty 2 194

Zaległości dzisiaj jeszcze ze Świąt. Ciasto robiła ciocia Dorotka, taki smaczny składak. Na dole ciasto orzechowe, następnie budyń na soku wiśniowym z wiśniami, ciasto kakaowe, kolejna warstwa to śmietana z chałwą, petitki, masa z nutellą, petitki i polewa. Ciasto wcale nie było takie słodkie, przełamane kwaskowatym smakiem budyniu z wiśniami :))  Składniki biszkopt orzechowy: 5 jajek 15 dag orzechów zmielonych(...)musimy odebrać, żeby dodać później do niej nutellę do kolejnej warstwy), wkruszamy chałwę i mieszamy. Do odebranej śmietany dodajemy nutellę i mieszamy. Przełożenie ciasta: ciasto orzechowe - masa z budyniem i wiśniami - ciasto kakaowe - masa śmietanowa z chałwą - ciastka petitki - masa z nutella - ciastka petitki - polewa

kruche babeczki
Kilimandżaro 250

wymieszać do połączenia się składników. Ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i piec przez około 50 minut w temperaturze 170 stopni bądź też do tzw. suchego patyczka. Ciasto wystudzić i przeciąć na połowę. Masa jabłkowa:  1,5 kg jabłek 2 galaretki łyżka masła Wykonanie: Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach(...)żółtkami mąki i cały czas energicznie mieszać do czasu, aż masa będzie gęsta i jednolita. Gotowy budyń wystudzić.  W misie miksera rozmieszać masło, stopniowo dodawać wystudzony budyń.  Wykonanie ciasta: Pierwszy blat ciasta kładziemy w blaszce. Na to wykładamy przygotowane jabłka, odstawiamy w chłodne miejsce do czasu, aż masa się zetnie. Gdy jabłka zastygną wyłożyć na to masę budyniową

Krakowskie smaki Ani
Drożdżówki z budyniem 255

miski (trwało to ok. 12 minut). Lekko oprószyłam mąką, przykryłam wilgotną ściereczką i odstawiam do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem krótko wyrobiłam i formowałam drożdżówki. Ciasto podzieliłam na równe porcje, budyń wyciskałam rękawem cukierniczym w zrobione szklanką „dołki”, albo dawałam do środka drożdżówki. Uformowane, układałam  na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryłam i ponownie, tym razem  na 40 minut(...)minut. Upieczone drożdżówki przestudziłam na kratce i polałam lukrem.Od przygotowania do gotowego wypieku minęło kilka godzin, ale czas poświęcony na drożdżówki z budyniem nie jest czasem straconym. Zapach ciasta drożdżowego unoszący się po całym domu, będzie zawsze zapowiedzią wspaniałych doznań kulinarnych dla Waszego podniebienia. Ten zapach, ten smak… i nie tylko, bo to nie wszystko, a jeszcze wanilia, zresztą… sami

mojewypiekiinietylko
Szarlotka z dżemem porzeczkowym i budyniową pianką 815

szklanki cukru 200 g masła lub margaryny 5 żółtek 1 łyżka śmietany PIANKA BUDYNIOWA: 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1 budyń waniliowy Ciasto kruche . Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, wymieszać z mąką krupczatką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekać nożem z zimnym masłem, a następnie dodać żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść. Formę(...)użyciu tarki jarzynowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 60 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , jabłka

https:KKuchniaMniam
ciasto kruche z malinami i budyniem czekoladowym 338

jeszcze będę musiała troszeczkę poczekać. Tym czasem korzystam z wysypu malin na straganach i w sklepach.  A jak maliny to i wypieki z nimi. Miałam ochotę na ciasto kruche z budyniem i owocami, takie jakie zawsze z Mamą kupowałyśmy w cukierni obok. Zrobiłam coś na podobieństwo, ale że mąki zwykłej nie było to użyłam żytniej a jak ciemne ciasto(...)części - 1 owinąć w folię i włożyć do zamrażalnika 2 część wylepić blachę (moja 25*25) i wstawić do lodówki na 10-15 min  wyciągnąć ciasto z lodówki, wylać nie nie budyń i rozrzucić maliny na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta, która była w zamrażalniku, na grubych oczkach ciasto piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez

Gotowanie z pasją
KORZENNE MUFFINKI Z BUDYNIEM / KLEINE GEWÜRZ-NAPFKUCHEN MIT PUDDING 320

jajek, mieszam do połączenia się składników.Jeśli potrzeba- dodaję odrobinę mleka. Foremkę do muffinek wykładam papilotkami (lub składam po 2-3 papilotkirazem,aby je usztywnić) i napełniam ciastem oraz budyniem. Na dnie umieszczamłyżeczkę ciasta, na to budyń i całość przykrywam łyżeczką ciasta.Wstawiam do piekarnika i piekę w 180 stopniach przez 25-30 minut.SMACZNEGO!--------------------------------------------------------------------------------------------- KLEINE GEWÜRZ-NAPFKUCHEN MIT PUDDINGfür

W kuchni Karmel-itki
Ciasto z budyniem kokosowym, galaretką i owocami 174

oknem pierwszy powiew wiosny, co zachęciło mnie do stworzenia wiosennego, kolorowego ciasta. Budyń na mleku kokosowym okazał się idealnym dopełnieniem do owoców i galaretki.  Spód: - 300 g mąki pszennej - 150 g masła - 2 jajka - 1 cukier wanilinowy - 2 łyżki cukru - 1 łyżka wody Do miski przesiewam mąkę oraz dodaję resztę składników. Ciasto energicznie zagniatam i wykładam nim posmarowaną masłem(...)zagęszczenia. Po ostygnięciu wylewam budyń na upieczony spód. Galaretka: - 2 rozpuszczone galaretki - owoce według upodobań ( u mnie jabłka, banany, maliny i jagody) Na wystudzony budyń ułożyć owoce oraz wylać galaretkę. Ciasto włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Podawać z gorącą kawą

Receptura smaku
Tort kruchy z budyniem i owocami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 155

względu na kremy czy biszkopty. Mimo to takie osoby chciałaby obchodzić swoje urodziny stawiając na środku tort. Dlatego ten przepis jest właśnie dla nich! Wizja kruchego ciasta ze słodkim waniliowym budyniem i kwaśnymi owocami dla większości jest pociągająca 😂 A właśnie takim ciachem z warstwami a'la tort można zaskoczyć swoją rodzinkę czy samego solenizanta. Szczerze polecamy bo od dłuższego czasu(...)budyń zgęstnieje. 8. Następnie ciastem wylepić dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. 9. Posypać spód owocami, wlać budyń prawie do połowy tortownicy i wyrównać. 10. Na warstwę budyniu wykładać kruche ciasto partiami. Polecamy kawałki ciasta miażdżyć w rękach na gruby placek i układać obok siebie tworząc jedną warstwę. Znów posypać owocami, wylać budyń i na górze utworzyć kolejną ostatnią warstwę

Candy Pandas
Fit ciasto kokosowe ze świeżymi figami 231

pomocą miksera. Cały czas ubijając dodać olej. Mąkę przesiać wraz z proszkiem i dodać do masy jajecznej – dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki się połączą – ciasto ma przypominać konsystencją budyń. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyłożyć na wierzch maliny i piec 25-30 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony w środek jest suchy. inspiracja

FitKot
Jaglane ciasto pomarańczowe 136

pieczenia. Powoli, cały czas mieszając, dodać mąki do utartych jajek z cukrem. Na końcu dodać ostudzone masło  i mieszać, aż do uzyskania ciasta o konsystencji np. budyniu. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. Piec przez około 40 - 50 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu

Moje domowe kucharzenie
Babka cytrynowa z mocno cytrynowym lukrem 202

Dodać roztopione masło z sokiem i skórką z cytryny i aromat waniliowy. Do całości dodajemy sypkie składniki. miksujemy aż wszystkie składniki się połączą - nie dłużej. Ciasto będzie miało konsystencję budyniu. Ciasto przelać do formy do babek. Piec 45 minut w temperaturze 170 stopni - do suchego patyczka. Lukier: Sok z cytryny lekko podgrzać w rondelku bądź kuchence mikrofalowej. Do ciepłego doku

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!