ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:9/780)

Domowy budyń czekoladowy z owocami 167

Domowy budyń czekoladowy z owocami to wspomnienie dzieciństwa gdzie rodzice bądź dziadkowie przygotowywali budyń. Dziś też możesz go sobie przygotować nie z saszetki lecz taki domowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Amarantusowa szarlotka z budyniem 164

Amarantusowa szarlotka z budyniem Składniki na blachę 25 X 35 Na ciasto:    500 g mąki amarantusowej prażonej    250 g margaryny    2 jaja    16 g cukru wanilinowego    2 łyżeczki proszku do pieczenia    1/2 szklanki cukru  brązowego    3 łyżki śmietany jogurtowej 10% Na masę(...)więc nie smarujemy blaszki dodatkową warstwą tłuszczu).  Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z budyniem. Budyń z jabłkami wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Na wierzch ścieramy na tarce jarzynówce pozostałą 1/3 ciasta, tak aby równomiernie przykryło warstwę budyniową. Pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy. Podajemy

peggiwkuchni
Murzynek z budyniem czekoladowym 376

znowu ciasto czekoladowe zwane murzynkiem z pięknie błyszcząca polewą wykonaną na bazie żelatyny.Murzynek jest szybciutki w wykonaniu no i oczywiście prostota jego wykonania zachęca do wypróbowania :)Czas pieczenia:  około 50 min                    Temperatura pieczenia:  180 °C          Wielkość formy :  Składniki(...)ubijamy z cukrem na puszystą masę, dolewamy mleko, olej i miód. Delikatnie mieszamy. Dosypujemy sodę i proszek do pieczenia, mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę, budyń czekoladowy i kakao, miksujemy do połączenia składników, dosypujemy rodzynki i wykładamy ciasto do keksówki. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Polać czekoladą lub polewąPolewa czekoladowa - błyszcząca3 - 4 łyżki cukru2 łyżki śmietany3 łyżki kakao6 kostek czekolady50

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kruche ciasto z budyniem i rabarbarem 1132

Kruche maślane ciasto, aksamitny budyń, przełamany kwaśnymi kawałkami rabarbaru... Tak w skrócie można opisać to ciasto. O wiele trudniej jednak opisać wrażenia smakowe, które wywołuje każdy jego kęs. To połączenie struktur, smaków i aromatów tworzy bardzo zgrana kompozycję. Tylko proszę, żeby przygotowując przepis nie podkusiło Was pójście na łatwiznę i zastąpienie domowego budyniu proszkiem z torebki. Z pewnością tak byłoby(...)lodówki, a pozostałym wyłożyć dno formy. Ciasto podpiec przez ok 10-12 minut w temp. 170stC. Rabarbar umyć, osuszyć, pokroić w kawałki ok 0,5cm. Wyłożyć na podpieczone ciasto. Przygotować budyń: żółtka rozetrzeć z cukrem, dodać obie mąki, pół szklanki mleka, wymieszać, żeby nie było grudek. Pozostałe mleko wlać do garnka. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół, wyskrobać ziarenka, wrzucić

Obiad gotowy
Szarlotka z budyniem 842

Dzisiaj zapraszam na szarlotkę z budyniem. Ciasto jest lekkie, proste do zrobienia i bardzo dobre. Składniki: 250 g mąki 80 g cukru płaska łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 8 g (pół małej paczki) proszku do pieczenia 80 g margaryny 2 łyżki śmietany 1 jajko 3 czubate łyżki bułki tartej 1 kg jabłek 2 budynie śmietankowe bez cukru 4 czubate łyżki(...)budynie dajemy 650 ml mleka. Po 15 minutach wyciągamy z piekarnika podpieczone ciasto. Posypujemy je równomiernie bułką tartą, rozkładamy jabłka i całość pokrywamy gorącym budyniem. Na budyniu rozkładamy równomiernie resztę ciasta. Ciasto jest zimne, więc już się tak nie klei i łatwo daje rwać na małe kawałeczki. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut w 175 stopniach

Smak mojego domu
Szarlotka z waniliowym budyniem i jabłkami 128

jabłkami i budyniem  Na osłodę dnia polecam to pyszne ciasto które nie jest ani za słodkie ani za mdłe. Uwielbiam roznoszący się zapach jabłek z cynamonem, a ciasto z dodatkiem budyniu to rozkosz dla podniebienia. Polecam.  Miłego dnia dla wszystkich  Przepis: ( blaszka 28x25) Składniki: na ciasto: 400 g mąki 200 g masła 4 łyżki cukru brązowego(...)nakłuwamy widelcem w paru miejscach i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 minut.  5. Po 10 minutach na ciasto wykładamy jabłka i zalewamy budyniem.  6. Wyjmujemy ciasto z zamrażalnika i ścieramy na tarce, na wierzch ciasta.  7. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach. 8. Wyciągamy z piekarnika

Mój pomysł na
Szarlotka z budyniem 252

Szarlotka z budyniem... Kiedy w słońcu rumienią się jabłuszka na drzewie od razu przychodzi chęć na szarlotkę. Jest to szarlotka ze słodkiego ciasta, ze słodkim budyniem przełamana kwaskowym smakiem jabłek z cynamonem. Rozpływa się w ustach, a jaki zapach unosi się w kuchni podczas pieczenia... mmm mniam! Składniki:  0,5 kg mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia (u mnie 25x35) , na ciasto wysypujemy pokrojone lub starte jabłka, przygotowujemy budyń i gorący wylewamy na jabłka. Drugą część ciasta ścieramy na tarce na grubych oczkach bezpośrednio na budyń. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i pieczemy 45 - 50 minut. Jak ciasto ostygnie można posypać cukrem pudrem

Pelusiowa Kuchnia
Tarta z owocami 170

tartę (forma o średnicy 27 cm). Ciasto nakłuć i piec na złoty kolor w 200 stopniach przez 15 – 20 minut. Ciasto przestudzić. Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Na ciasto wyłożyć budyń, ułożyć kawałki owoców, a całość delikatnie posmarować galaretkę. Całość odstawić do lodówki na minimum 30 minut, aby galaretka lekko stężała. Krok po kroku: 1. Margarynę posiekać z mąką(...)Dodać żółtko 3. Zarobić ciasto 4. Przygotować budyń 5. Przygotować galaretkę 6. Rozwałkować ciasto 7. Przełożyć ciasto do formy i zapiec 8. Wysmarować ciasto zimnym budyniem 9. Wyłożyć owoce 10. Wysmarować galaretką Pobierz wersję do druku: Pobierz Tarta z owocami Artykuł Tarta z owocami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ajerkoniakowy snikers 139

masę orzechową: 125g margaryny 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 200g posiekanych orzechów włoskich Wszystkie składniki dodajemy do rondla, mieszamy, gorącą masę wykładamy na surowe ciasto. Dodatkowo: 1 ½ opakowania budyniu waniliowego przygotowanego zgodnie z opisem + kila łyżek ajerkoniaku 1 puszka masy kajmakowej   Wykonanie: z wszystkich składników czyli mąki, cukru, cukru waniliowego, sody, jajek, żółtek, margaryny, mleka   oraz miodu(...)częścią ciasta postępujemy identycznie, natomiast na 3     część ciasta wykładamy gorącą polewę orzechową i     dopiero     pieczemy ciasto studzimy, układamy warstwy : ciasto-  gorący budyń- ciasto- masa kajmakowa-ciasto z polewą orzechową  ciasto najlepsze jest na drugi dzień

Jadło i czytadło
Cytrynowe muffinki z budyniem 133

łyżeczka proszku do pieczenia - kawałeczki kandyzowanej cytryny – według uznania Śmietana na wierzch: - 200g śmietany 36% - 3 łyżki cukru pudru - troszkę startej skórki cytryny   Zaczynamy od budyniu gdyż dodajemy go do ciasta a pasuje aby wcześniej przestygł. W kąpieli wodnej mieszamy cukier, sok z cytryny, jajka (od razu mieszamy żeby się jajka nie zważyły ze względu na kwas cytryny(...)wcześniej przygotowanego budyniu i uzupełniłem papilotki ciastem na 3/4 ich wysokości (z powyższych składników ciasta starczyło na 9 papilotek natomiast budyniu jeszcze na kilka porcji ). Po wyłożeniu papilotek ciastem z budyniem blaszka powędrowała do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 35 minut . Kiedy muffinki się upiekły zostawiłem do wystudzenia aby móc się wziąć za „górę” Do garnuszka przelałem

Kuchenne Wariacje
Kręcone ciasto z rabarbarem 126

Kręcone ciasto z rabarbarem Blacha 21 x 31 cm 1kg mąki pszennej 5 jaj 250 g masła roślinnego (o temperaturze pokojowej) 1,5 szklanki brązowego cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia sok z 1 cytryny szczypta soli ok 700g rabarbaru Rabarbar myjemy i pozostawiamy do wyschnięcia, następnie obcinamy końcówki i kroimy(...)dużej misce mieszamy żółtka z cukrem - miksujemy aż się dokładnie połączą. Dodajemy miękkie masło roślinne i dalej miksujemy. Następnie dosypujemy po trochu mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i budyniem. Ciasto będzie mocno gęstnieć - w czasie miksowania stopniowo dodajemy mleko i sok z cytryny. Powstanie gęste dość zwarte ciasto, ale powinno dawać się mieszać mikserem. Następnie dodajemy pianę z białek

peggiwkuchni
Kostka piernikowa 143

Smakowite warstwowe ciasto z piernikową nutą, pysznym budyniem malinowym i kremem śmietanowym. Nie tylko pysznie smakuje ale i efektownie wygląda, może upieczecie na święta?  Ciasto piernikowe: 450 g mąki 220 g margaryny 3 łyżki miodu sztucznego 1,5 łyżeczki sody 3 łyżki kwaśnej śmietany 150 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka przyprawy do piernika Z podanych składników zagniatamy ciasto(...)następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z cukrem a następnie dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Dodatkowo: herbatniki kakaowe czekolada do polania  Złożenie ciasta: na ciasto piernikowe smarujemy ostudzony budyń malinowy, przykrywamy biszkoptem, na biszkopcie rozsmarowujemy bitą śmietanę, którą przykrywamy herbatnikami, a całość polewamy rozpuszczoną czekoladą

Cynamonowe szczęście
Kruche z rabarbarem 182

Mamy sezon na rabarbar, więc trzeba to wykorzystać. Pyszne kruche ciasto z budyniem i rabarbarem , idealne do kawki. Przepis z internetu.                                                          Kruche z rabarbarem na ciasto żółtka jaj - 2 szt jajko(...)wymiarach 40x26 wysmarować tłuszczem. Podzielić ciasto na 2 części, jedną część włożyć do zamrażalki, drugą częścią ciasta , wyłożyć dno i boki formy. Rabarbar odlać z soku, ułożyć go na cieście. Budyń: Do garnka wlać 3 szkl mleka, dodać cukier, zagotować. Wsypać budyń do garnuszka, zalać pozostałym mlekiem, dokładnie wymieszać, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania

Kuchnia Danusi
Babeczki waniliowe z bogatym budyniowym wnętrzem 137

Zwykle przygotowuję tradycyjny budyń, ale czasem jest fajnie coś z nim też upiec. Kruche ciasto ładnie komponuje się z budyniem, który dodaje mu lekkiej wilgoci. Połączenie smaków jak dla mnie jest idealne. Najbardziej smakują mi takie(...)ciasteczka jeszcze lekko ciepłe. Podobno to nie jest zdrowe, no cóż każda osoba ma swoje ulubione smaki, a ja uwielbiam jeść świeże ciasto :) Polecam moje kruche babeczki z budyniem waniliowym :)  Ciasto kruche na babeczki: 60g margaryny ½ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 1 łyżka śmietany 2 szklanki mąki ( + ½ do podsypania) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 450ml

Smakowy Raj
CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 428

wcześniej, wtedy bardzo dobrze się schłodzi.  Masa serowa - jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, potem dodać ser zmielony przez maszynkę, a na koniec wsypać budyń wymieszać na jednolita masę.  Ciasto kakaowe - margarynę, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą. Wystudzić. W misce przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. jajka ubijać do momentu(...)masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy- ubić na puszysta masę do momentu rozpuszczenia cukru. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ostudzony budyń. Masa powinna być gładka i jednolita. Wystudzone ciasto przekroić na pół uważając by kroić nieco poniżej masy kokosowej. Następnie na spód ciasta rozsmarować masę budyniową i przykryć wierzchem ciasta.   35.  Kruche ciasteczka migdałowe

Ciastka - domowe słodkości