ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:11/780)

Ciasto z gruszkami 280

Przepis na ciasto z gruszkami Szybkie ciasto z gruszkami, budyniem i migdałami. Nie do końca byłem przekonany do tego połączenia, ale jednak okazało się trafione. Ciasto bardzo szybko się wykonuje a gruszki można zastąpić jabłkami.    Składniki na foremkę do tarty Ciasto: 150g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70g cukru 1 jajka 70g margaryny 1 cukier waniliowy Nadzienie(...)tartą foremkę. 2. Budyń przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu z 4łyżkami cukru i  400ml mleka.  Gruszki obieramy i kroimy w słupki mieszamy je dokładnie z cynamonem. Wylewamy ciepły budyń na ciasto, następnie na budyń układamy gruszki. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180C  na około 40 min.  Po 15 min pieczenia na ciasto sypiemy płatki migdałów

zjem to blog kulinarny
Piernikowiec z budyniem 201

masa 1 budyń śmietankowy kostka miękkiego masła dodatkowo powidła Wykonanie: Składniki na ciasto suche wymieszać z mokrymi i po prostu upiec 45-50 minut w 185 stopniach. Ugotować budyń. Gdy ciasto i budyń będą zimne ciasto przekroić na 2 blaty dolny posmarować cienką warstwą powideł. Budyń zmiksować z miękkim masłem, taką masę rozsmarować cienko na powidłach, przykryć drugim blatem

Pychotkaaa
Ciasto budyniowe z rabarbarem 273

rabarbaru póki jest, także kompoty i ciasta odchodzą. Mam jeszcze chęć na drożdżówki z nimi. Pewnie i one się pojawią na blogu. Póki co zapraszam na kruche ciasto z rabarbarem i budyniem, oprószone cukrem pudrem. Składniki : Ciasto : * kostka Kasi * 450 g mąki pszennej * 3/4 szklanki cukru pudru * 1 jajko * 2 żółtka * 2 łyżki kwaśnej śmietany * łyżeczka proszku do pieczenia Masa(...)zamrozić. Rabarbar obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Z jabłek wyciąć gniazdka nasienne, pokroić w ósemki. Rabarbar i jabłka można przesypać cukrem i skropić sokiem z cytryny. Wyłożyć na ciasto. Przygotować budyń, gorący wylać na owoce. Resztę ciasta zetrzeć na budyń. Piec 50 minut w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem

Magiczne Życie Marty
Karpatka z kremem budyniowym 161

Czynność powtórzyć z drugą częścią ciasta. Masa budyniowa: Masło o temperaturze pokojowej zmiksować na puch, a następnie dodać do niego po łyżce budyniu. Wystudzone ciasto przełożyć masą i udekorować cukrem pudrem. Odstawić na 3 h (najlepiej całą noc) do lodówki, aby ciasto zmiękło. Krok po kroku: 1. Zagotować wodę(...)wysmarować blachę 8. Ciasto piec przez 25-30 minut w 200 stopniach do czasu zarumienienia 9. Mało zmiksować na puch 10. Do masła stopniowo dodawać wcześniej przygotowany budyń 11. Wystudzić ciasto 12. Przełożyć ciasto masą budyniową 13. Ciasto udekorować cukrem pudrem Poprzedni 1 z 13 Następny   Artykuł Karpatka z kremem budyniowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Kruche ciasto z budyniem i śliwkami 152

Kruche ciasto, budyń, śliwki i beza posypana migdałami. Najlepsze będą śliwki węgierki. Nie można używać zbyt soczystych odmian, bo ciasto może podejść wodą. Nieco zmodyfikowany przepis ze strony kwestiasmaku.com Kruche ciasto: 250 g mąki + ok. 1 łyżka do podsypywania 50 g cukru 4 żółtka 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 4 białka 150 g cukru 3 łyżeczki(...)Ciasto rozwałkować (podsypując mąką) i wyłożyć nim dno formy. Dopasować do kształtu formy ugniatając palcami. Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec 20 minut. W czasie kiedy ciasto się piecze, przygotować budyń (zgodnie z przepisem na opakowaniu), śliwki oraz bezę. Beza: Białka ubić dodając po łyżce cukru. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Miksować do powstania sztywnej piany. Śliwki umyć, pokroić

Bullio
Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami 398

masa:500 ml mlekabudyń waniliowyłyżka mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukrużółtko125 g miękkiego masłacukier waniliowyopakowanie ciasta francuskiegocukier puder odrobina mlekaCiastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami - Sposób przygotowania:Masa:Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami(...)następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - studzimy. Masło miksujemy wraz z żółtkiem na jasną, puszystą masę i ciągle miksując stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wielkości ok. 8x8 cm. Na każde ciasteczko będą się składały trzy kwadraty: dwa z nich nakładamy jedno na drugim i wycinamy wzór (u mnie

Słodka Strona
Słodkie środy - Kruche ciasto z budyniem i malinami 168

Sezon na owoce mamy w pełni, jedne się kończą kolejne  raczą nas swym smakiem. Dzisiaj zapraszam na maliny w roli głównej. Klasyczne kruche ciasto z domowym budyniem i świeżymy malinami to nasza propozycja deserowa dla Was.  Moja(...)córcia uwielbia to ciasto z rożnymi owocami, a kompozycja malin okazała się przepyszną.  Dodatkowo zaznaczam, że kusi swym wyglądem więc znika błyskawicznie...  Kruche ciasto z budyniem i malinami SKŁADNIKI : ciasto: 2 szklanki mąki 3 żółtka 200 g masła sól 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru budyń: 900 ml mleka 3 żółtka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 207

Sezon na śliwki w pełni , więc jak tu nie połączyć kwaskowatych śliwek ze słodkim budyniem i kruchym ciastem. Śliwki miałam bardzo soczyste dlatego zabarwiły troszkę budyń ale w niczym to nie przeszkadzało bo ciasto było naprawdę pyszne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki miodu 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 kostka(...)niej 2 budynie. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać proszek budyniowy i chwilkę gotować ciągle mieszając. Śliwki umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Układać na cieście , posypać cynamonem i zalać gorącym budyniem. Na wierzch rozwałkować drugą część ciasta. Można posypać grubym cukrem lub po wyjęciu z piekarnika oprószyć cukrem pudrem. Piec 45 minut w temp. 180st

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tarta z mirabelkami i budyniem (tarta kukurydziana z owocami) 200

kruche ciasto nie potrzeba chłodzić w lodówce. Formę na tartę smarujemy margaryną i lekko posypujemy mąką, ciastem wykładamy formę, podnosimy brzegi ciasta do wysokości formy, lekko ciasto dociskamy. Składniki na budyń domowy: 1,5 szklanki mleka 125 ml  syropu malinowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej Mieszamy mąkę w 1/2 szklanki mleka(...)Resztę mleka zagotowujemy z  syropem malinowym . Wlewamy rozrobioną mąkę . Gotujemy cały czas mieszając aż budyń zgęstnieje. Przykrywamy folią i zostawiamy do ostygnięcia . Gdy budyń ostygnie przekładamy na surowe ciasto i obkładamy budyń połówkami umytych, suchych żółtych i czerwonych mirabelek, posypujemy cukrem trzcinowym. Wkładamy formę do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem, zmniejszamy do 120 stopni i pieczemy 30 minut

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rabarbarowe z budyniem 251

tego że mamy sezon na rabarbar przygotowałam oto takie ciasto.  Przepis zaczerpnięty z  internetu. Dekoracje motylki czekoladowe od fimy -  SŁODKI ŚWIAT   Rabarbarowe z budyniem Składniki: na ciasto żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt margaryna - 250 g mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki budyń mleko(...)wymiarach 40x26 wysmarować tłuszczem. Podzielić ciasto na 2 części, jedną część włożyć do zamrażalki, drugą częścią ciasta , wyłożyć dno i boki formy. Rabarbar odlać z soku, ułożyć go na cieście. Budyń: Do garnka wlać 3 szkl mleka, dodać cukier, zagotować. Wsypać budyń do garnuszka, zalać pozostałym mlekiem, dokładnie wymieszać, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania

Kuchnia Danusi
Szarlotka z delikatnym budyniem śmietankowym 139

szarlotkę. Ciasto to chyba nigdy się nie nudzi, jest tak pyszne, że doczekało się wielu wersji. Tym razem zdecydowałam się na jabłkową kostkę lekko podsmażaną oraz dodatek w postaci budyniu. CIASTO  1,5 szklanki mąki 0,5 margaryny 4 żółtka 0,25 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto zagniatamy. Najpierw mąkę z proszkiem i margaryną, następnie(...)mleka o 100 ml. PRZYGOTOWANIE Ciasto wyjmujemy z zamrażalnika. Rozwałkowujemy (tym razem użyłam formy do tarty), trochę ciasta zostawiamy. Na ciasto wykładamy jabłka, następnie wylewamy budyń. Na budyń układamy paseczki z ciasta, które zostało, tak by ułożyć piękną kratkę. Ciasto pieczemy 40 minut w temp. 180 st. Elekt po upieczeniu... ...a tu po skosztowaniu pierwszego, jeszcze ciepłego kawałka :) PYSZNOŚCI

Mój Smak na Życie
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 154

Dziś mam dla Was kruche ciasto, śliwki i budyń - tak po prostu, bez udziwnień ale za to pysznie. To ciasto robię także często w wersji z jabłkami, albo rabarbarem, zawsze smakuje wybornie. Ciasto kruche: 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 jaja 3 żółtka 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche(...)dodaję troszkę mniej mleka żeby budyń był gęściejszy. Śliwki myjemy i pozbawiamy pestek. podpieczony spód posypujemy kaszą manną (wchłonie sok z owoców), układamy równomiernie śliwki i polewamy całość budyniem. Pozostałe ciasto ścieramy na tartce na masę budyniową. Całość pieczemy ok 30 minut w 170 st. C. var widgetParams = "{ 'Id':'1914fb15-0ac0-4810-b1b8-9295b9b79433','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify

Cynamonowe szczęście
ciasto kruche z budyniem jabłkami i pianką 87

Average:  5 /5] składniki na ciasto kruche: 400 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g masła, schłodzonego 4 jajka (żółtak do ciasta, białka na piankę) 80 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka, cukier oraz masło. Wszystko siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części, większą część(...)mleka 2 budynie waniliowe 3 łyżki cukru lub do smaku 2 łyżki masła wykonanie: ok. 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy budynie i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Zestawiamy z ognia, dodajemy masło, mieszamy, aż połączy się z budyniem. Gorący budyń przekładamy na podpieczony spód ciasta. Na budyń wykładamy

Domowy Smak Jedzenia
Orkiszowe ciasto z rabarbarem i budyniem 185

TEGO ciasta skutecznie poprawi humor i będzie stanowić idealne rozpoczęcie sezonu rabarbarowego. Zapraszam! Składniki (na tortownicę o średnicy ok. 23 cm) : budyń - szklanka mleka 2% - 1/2 opakowanie budyniu waniliowego - tabliczka białej czekolady ciasto  - 200 g mąki (u mnie pół na pół tortowa i pełnoziarnista żytnia) - 100 g zmielonych płatków orkiszowych lub mąki orkiszowej - 100 g miękkiego masła(...)nabrał ładnego, lśniącego koloru. ;) 8. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec przez ok. 50-60 minut do tzw. ,,suchego patyczka". Orkiszowe ciasto z rabarbarem i budyniem 9. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia Ellie
Ciasto Biały Lion 1071

cytryny 1 łyżeczka cukru Dodatkowo: puszka masy kajmakowej (najlepiej z Gostynia) 50 g ryżu preparowanego ok. 100g orzeszków ziemnych solonych 2 białe batoniki Lion (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Biały Lion – Wykonanie: Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier. Kiedy piana będzie już dość sztywna i błyszcząca, a cukier całkowicie rozpuszczony, dodawać stopniowo(...)doprowadzić do wrzenia. Tak przygotowany budyń przykryć i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. Na koniec dodać sok z cytryny i krótko zmiksować. Masa kajmakowa: Kajmak wymieszać z ryżem preparowanym. Składanie ciasta: Biszkopt przekroić na pół. Można go dodatkowo lekko nasączyć ponczem (wymieszane ze sobą: 100ml wody +2 łyżki soku z cytryny +1 łyżeczka

Kulinarne Przeboje