ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:17/780)

Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 559

Zapraszam na pyszny jabłecznik z kokosem i bezą. Na kruchym cieście z jabłkami zagęszczonymi budyniem. Ciasto pięknie pachnie i apetycznie się prezentuje. Z przepisu otrzymamy dużą blaszkę ciasta, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień:). Do masy jabłkowej możemy dodać około 100g ulubionych bakalii, polecam orzechy włoskie lub rodzynki. Jabłecznik nie należy do szybkich w przygotowaniu, ale uważam(...)warto go upiec. Smacznego!     Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 6 łyżek cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 380g schłodzonego masła 5 żółtek 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Masa jabłkowa: 2kg jabłek 1/2 szklanki cukru 2 opakowania + 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku bez cukru 1 szklanka soku jabłkowego

Mała Cukierenka
Napoleonka 189

napoleonki przyznaję, że trochę poszłam na "łatwiznę" i nie zrobiłam własnego ciasta francuskiego, ale tego ze sklepu, ale mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone :) Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego Budyń:   3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru budyń śmietankowy 1 cukier wanilinowy (32g) 4 duże jaja 4 łyżki mąki pszennej Śmietanka:   500ml śmietany 30% cukier waniliowy(...)Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć i powoli przelać do gotującego się mleka, ciągle mieszając. Budyń bardzo zgęstnieje po niecałych 2 minutach. Przelać delikatnie na jedną część przestudzonego ciasta francuskiego kiedy budyń będzie jeszcze bardzo ciepły.   W tym czasie szybko przelać śmietankę do miski i ubić na sztywna pianę z cukrem oraz śmietanfixem. Pod koniec ubijania wlać

ChilliJemy
Ciasto 3 bit 96

Ciasto 3 bit jest ciastem bez pieczenia, które zawsze się udaje i świetnie smakuje. Swego czasu u mnie w domu było ono bardzo często robione i zawsze z taką samą chęcią i apetytem zjadane. Przepis pochodzi z serwisu “wielkieżarcie” i zagościł tam w 2004 roku. Dzisiaj, przeglądając liczne przepisy na ciasto 3 bit , można zauważyć, że wiele(...)składnikach i wykonaniu się zmieniło, ale z pewnością każda wersja smakuje równie słodko i trudno jest się oprzeć kolejnej porcji. Składniki na ciasto 3 bit 1 duże opakowanie krakersów (180g) 2 duże opakowanie herbatników (400g) Masa budyniowa: 1 szklanka mąki krupczatki 1 / 2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 litr mleka 200 g masła Masa śmietankowa: 500 ml dobrze schłodzonej

niecodziennikpary
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem 192

rozpuszczamy 2 budynie i wlewamy do gotującego się soku, mieszamy do zgęstnienia. Ściągamy z ognia i dodajemy do gorącej masy masło lub margarynę, miksujemy do rozpuszczenia.  Gorący budyń wylewamy na ciasto. UWAGA zostawiamy troszkę do dekoracji. Ciasto wstawiamy(...)lodówki by całkowicie ostygło. Potem jeśli mamy takie życzenie możemy fajnie udekorować ciasto. Ja to zrobiłam i uważam, że wygląda słodko.  :-) Robimy małe marcheweczki na całym cieście z budyniu i kremu. ja znalazłam jeszcze resztę barwnika zielonego-efekt był jeszcze fajniejszy :-) Bierzemy szprycę z okrągłą tylką i dajemy do niej marchewkowy budyń, robimy kropkę i przeciągamy nadając jej kształt

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem-pyszne, wilgotne,zdrowe. 179

rozpuszczamy 2 budynie i wlewamy do gotującego się soku, mieszamy do zgęstnienia. Ściągamy z ognia i dodajemy do gorącej masy masło lub margarynę, miksujemy do rozpuszczenia.  Gorący budyń wylewamy na ciasto. UWAGA zostawiamy troszkę do dekoracji. Ciasto wstawiamy(...)lodówki by całkowicie ostygło. Potem jeśli mamy takie życzenie możemy fajnie udekorować ciasto. Ja to zrobiłam i uważam, że wygląda słodko.  :-) Robimy małe marcheweczki na całym cieście z budyniu i kremu. ja znalazłam jeszcze resztę barwnika zielonego-efekt był jeszcze fajniejszy :-) Bierzemy szprycę z okrągłą tylką i dajemy do niej marchewkowy budyń, robimy kropkę i przeciągamy nadając jej kształt

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto "Snikers" Siostry Anastazji (Ciasto Orzechowo - Kokosowe z Masą Budyniową) 578

umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Pieczemy do zrumienienia przez ok. 20-30 minut. Podobnie postępujemy z drugą częścią ciasta. Krem: 1,5 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem oraz z cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń oraz mąkę, dodajemy także żółtka i mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji (można do tego celu użyć miksera w celu pozbycia się(...)folią aluminiową i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło miksujemy na jasną, puszystą masę (przez minimum 5 minut - im dłużej tym lepiej). Następnie do ubitego masła stopniowo, partiami dodajemy budyń ciągle miksując. Ciasto Kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając stopniowo dodajemy cukier, na końcu wsypujemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Masę przekładamy do formy

Słodka Strona
Ciasto na niedzielę – ciasto budyniowe bez budyniu 116

ochotę na pyszne ciasto? Ciasto na niedzielę koniecznie trzeba upiec. Co wymyśliłam? Cytrynowe ciasto budyniowe bez budyniu! To ciasto ma fajnie przypieczony wierzch, a w środku wygląda jak budyń. Jest pyszne i zapewniam, że łatwe w pieczeniu. Pięknie pachnie cytryną i migdałami. Cytrusy i migdały świetnie ze sobą pasują. Cytrynowe ciasto budyniowe przypomina magic cake , choć sposób pieczenia jest zupełnie(...)zrumień na suchej patelni. Posyp ciasto migdałami i oprósz cukrem pudrem do dekoracji. Nałóż ciasto na talerzyki i polej amaretto. Smacznego! The post Ciasto na niedzielę – ciasto budyniowe bez budyniu appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Słodka Chałwa 1046

około 400 ml. dżemu z czarnej porzeczki  Białka ubić z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sproszkowany budyń. Ciasto przelać do przygotowanej blaszki o wym. 22x33cm. Piec ok.35-40 min w 180st. 2,5 szkl. mleka zagotować. W reszcie rozrobić budynie, wlać na gotujące się mleko. Gotować, aż zgęstnieje(...)Masło lub margarynę utrzeć na puch, dodawać na przemian po łyżce przestudzonego  budyniu i po odrobinie pokruszonej chałwy. Zimne ciasto przekroić. Na pierwszy blat ciasta nakładamy cały słoiczek dżemu, następnie większą część masy. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Posypać startą czekoladą lub kakao.. Przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje gdy po leżakuje całą noc w lodówce

NaKońcuJęzyka
Ciasto z truskawkami i budyniem jaglanym 159

znów przepis na kolejny deser ;) Tym razem przedstawiam doskonałe ciasto z mnóstwem truskawek, galaretką i budyniem jaglanym.  Ten torcik to mój mały eksperyment. Bardzo lubię popularne ciasta z truskawkami i budyniem lub bitą śmietaną, ale tym razem postanowiłam zrobić ciasto nieco uzdrowione i bez nabiału. Świetną alternatywą okazał się budyń jaglany w połączeniu z gęstym mlekiem kokosowym. Pierwszy(...)zmian - mnóstwo dużych, czerwonych i słodkich truskawek oraz orzeźwiająca galaretka. Takie ciasto świetnie sprawdzi się na letni deser nie tylko dla osób, które nie spożywają nabiału czy glutenu. Pycha! Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki ksylitolu 8 łyżek mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Budyń jaglany: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody lub mleka roślinnego 1 puszka

Healthy food explorer
Szarlotka z budyniem 153

Jeśli masz ochotę na chwileczkę zapomnienia  ......to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu na szarlotkę z budyniem :) Delikatne ciasto , chrupiące z wierzchu z dodatkiem budyniu sprawia ,że ciasto to figuruje u  nas na TOPIE najlepszych ciast. :) Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 min. + 45 min. Składniki: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl(...)wyłożyć 1 część ciasta i zapiec ok.30 minut. Druga włozyć ponownie do zamrażalnika. Po podpieczeniu spodu wylewamy jabłka na to ugotowany wcześniej budyń. Na wierzch wykorzystujemy 2 część ciasta Piec w temp. 180 C ok.45 min. . Czas pieczenia i temp. zależy od piekarnika. Piec do czasu jak ciasto nabierze pięknego złotego koloru i będzie smakowicie chrupkie :) SMACZNEGO

Różne smaki w kuchni
Francuskie ciastka z budyniem i dżemem 214

Zawsze, ale to zawsze gdy wchodzę do dużego sklepu/marketu one tam leżą i pachną...i wołają "kup mnie" . To ciastka z ciasta francuskiego nadziane dżemem i budyniem, lub samym dżemem. Pokusiłam się tym razem, nie na gotowca, a na przygotowania ciastek w domu. I nigdy więcej sklepowych. NIGDY ! Domowe ciastka francuskie, smakują wybornie. Najlepsze jeszcze ciepłe, prosto z piekarnika. Swoje(...)francuskie rozwinąć na blacie lub stolnicy. Przeciąć wzdłuż na dwa równe kawałki. Następnie każdy pasek ciasta podzielić na 3 równe części. Na połowie każdego z wyciętych kawałków ciasta francuskiego układać warstwę budyniu, na budyń trochę dżemu.  Brzegi ciasta smarować rozmąconym jajkiem i dobrze sklejać. Można dociskać widelcem. W taki sposób przygotować wszystkie ciastka. Wierzch złożonych ciastek ponacinać ostrym nożem

kolorowotorcikowo
Ciasto kremówka z kokosem + film 129

wszystkich tych którzy lubią budyń i kokos, bardzo smaczne ciasto kremówka na  kruchym cieście. Ciasto bardzo proste w wykonaniu ze słodkim spodem i masą kokosową. Ważnym elementem ciasta jest budyń bez cukru aby wypiek nie był przytłaczająco słodki . składniki na okrągłą tortownicę(...)ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier . Do ubitej piany z białek dodajemy żółtka, wiórki kokosowe oraz wlewamy wystudzoną margarynę, całość delikatnie mieszamy. Na surowe ciasto nakładamy wystudzony budyń i dokładnie rozprowadzamy, a na budyniu kładziemy masę kokosową i również dokładnie rozprowadzamy ją po cieście. Tak przygotowane ciasto możemy przykryć papierem do pieczenia żeby za bardzo się

Smakowite Dania
Kruche ciasto z budyniem, czerwoną porzeczką i kokosową kruszonką 161

minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Już dawno nie piekłam ciasta kruchego, więc postanowiłam upiec ciasto z owocami i budyniem. Na tej stronie znalazłam przepis na ciasto z dodatkiem jagód. Ja postanowiłam je upiec   z czerwonymi porzeczkami.   Niesamowicie kruche ciasto ze wspaniałą kokosową kruszonką na wierzchu(...)piec 12 – 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Na upieczony spód wyłożyć owoce. Jeżeli są mrożone, nie ma potrzeby ich wcześniejszego rozmrażania. Na owoce położyć budyń i całość posypać kruszonką. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35 minut w temperaturze 175 stopni C. Smacznego :-) Przepis bierze udział w akcji

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto rabarbarowy cudak 186

Ciasto ze spodem gryczanym, kwaśną masą rabarbarową i budyniową pianką. Smaczne, pod warunkiem, że lubicie smak mąki gryczanej :-) Jeżeli nie przepadacie, to można wykorzystać w całości mąkę pszenną. U mnie coraz częściej pojawia się mąką gryczana, ponieważ jest zdrowa, a do jej smaku łatwo można się przyzwyczaić. SKŁADNIKI 5 jajek szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego(...)Zostawić do ostudzenia (najlepiej kilka razy go przemieszać). Masło w temperaturze pokojowej ubić z cukrem pudrem na jednolity krem, po czym dodawać po łyżce budyniu i miksować, aż do powstania jednolitego budyniowego kremu. Na ostudzone ciasto nałożyć lekko już zgęstniałą masę rabarbarową. Gdy masa stężeje odpowiednio, nałożyć równomiernie krem budyniowy. Ciasto umieścić w zimnym miejscu na co najmniej 2 godziny

Passions hobbies life