ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:12/780)

Szarlotka z budyniem 175

Jeśli masz ochotę na chwileczkę zapomnienia ......to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu na szarlotkę z budyniem :) Delikatne ciasto , chrupiące z wierzchu z dodatkiem budyniu sprawia ,że ciasto to figuruje u nas na TOPIE najlepszych ciast. :) Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 min. + 45 min. Składniki: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl(...)papierem do pieczenia i wyłożyć 1 część ciasta i zapiec ok.30 minut . Drugą schować do zamrażalnika . Po podpieczeniu spo du wylewamy jabłka, na jabłka ugotowany wcześniej budyń. Na wierzch wykorzystujemy 2 część ciasta Piec w temp. 180 C ok. 45 min. . Czas pieczenia i temp. zależy od piekarnika. Piec do czasu jak ciasto nabierze pięknego złotego koloru :) SMACZNEGO

Różne smaki w kuchni
Ciasto Orzechowiec 424

smaku. Orzechowiec to dość łatwe ciasto . Warstwy sprawiają, że wydaje się być pracochłonne. Jednak daję słowo, że wcale nie ma przy nim tak dużo roboty. Ciasto zagniata się szybko, tak samo szybko gotuje się budyń(...)trzeba tylko odczekać żeby dobrze wystygł. Zrobienie orzechów w karmelu to też nie problem, a kiedy wszystkie te rzeczy są gotowe to można piec i składać całego orzechowca. Ciasto z budyniem i orzechami najlepiej zrobić dzień lub nawet dwa dni wcześniej przed planowanym podaniem żeby ciasto przełożone kremem zmiękło. Warto poczekać i cieszyć się jego smakiem. Orzechy włoskie nadają się

Smaczna Pyza
Szarlotka z budyniem jaglanym i kokosową kruszonką 202

Naprawdę ta szarlotka smakuje rewelacyjnie. Bardzo przypadło mi do gustu ciasto z mąki kokosowej - robiłam je pierwszy raz, w smaku bardziej przypominało biszkopt niż kruche ciasto, ale do tej szarlotki pasowało idealnie. Dla urozmaicenia budyń postanowiłam zrobić z kaszy jaglanej, co również okazało się świetnym pomysłem, a przy okazji sprawiło, że szarlotka wyszła bardziej sycąca, choć oczywiście jeśli ma się(...)zbyt gęsta to dolać troszkę mleka). Następnie wyłożyć budyń na jabłka. Kruszonka: Wszystkie składniki wrzucić do miski i wyrobić na kruszonkę. Posypać ją po wierzchu ciasta, lekko wciskając w budyń. Ciasto piec przez około 15-20 minut (aż wierzch się przyrumieni

Healthy food explorer
Krucha tarta z cynamonowymi jabłkami i budyniem 163

Ostatnio trafiłam tutaj  na rewelacyjny przepis na kruche ciasto z budyniem i morelami. Z racji tego, że moreli akurat nie miałam, a w ręce wpadła mi siatka cudownie kwaśnych jabłek, powstała waniliowa tarta jabłkowa. Ciasto jest idealnie kruche, budyń nadaje słodyczy, a owoce są mięciutkie i cudownie pachną cynamonem. Zapach i smak tarty jest tak kuszący, że ostała się(...)stopni. ( Moja forma ma wyjmowane dno, dzięki czemu nie muszę smarować blachy, bo ciasto ładnie odchodzi. Jeśli boicie się, że ciasto nie odejdzie, można dla bezpieczeństwa wyłożyć formę papierem do pieczenia). Na podpieczony spód wylewamy budyń ( może być jeszcze ciepły) i układamy gęsto jabłka. Posypujemy całość cynamonem i brązowym cukrem. Jeśli zostało nam jescze ciasto, można pokruszyć je na wierzchu

DefinicjaSmaku
Kostka makowo herbaciana 173

Berry Budynie gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 3 łyżeczki żelatyny zalewamy mlekiem, a gdy napęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do gorącego budyniu i mieszamy dokładnie. Budyń wylewamy na ostudzone ciasto. Pozostałe(...)łyżeczki żelatyny zalewamy odrobiną wody i znów odstawiamy do napęcznienia. Herbaty zalewamy  1/2 litra wrzątku, dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy. Gdy herbaciana galaretka zacznie gęstnieć wylewamy ją na budyń. Ciasto przechowujemy w lodówce. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Kruche ciasto z budyniem i musem z papierówek 198

Zostałam ostatnio obdarowana znacznym zapasem papierówek. Zrobiłam z nich mus, kompot, przecier i oczywiście ciacho :) Przepis na bardzo fajne ciasto no kruchym spodzie z budyniem i musem z papierówek podrzucam poniżej.  Ps. Zamiast piec mus z papierówek specjalnie do ciasta można wykorzystać gotowy mus jabłkowy ze słoika Ilość porcji: Duża prostokątna blacha (ok. 20 kawałków) Składniki: Na ciasto kruche(...)dokładnie mieszamy. Kiedy mleko zacznie kipieć dodajemy rozpuszczony budyń i mieszamy rózgą aż powstanie budyń. Wyłączamy gaz. Na placek ciasta wykładamy mus z papierówek, na to delikatnie rozprowadzamy budyń. Pozostałą część ciasta ścieramy na tarce na dużych oczkach na wierzchu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 40 minut. Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Kolizje Smaków
Brzoskwiniowiec – ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami i budyniem. 169

Moja rodzinka uwielbia ciasta z budyniem, dlatego jak natknęłam się na ten przepis to wiedziałam, że muszę go przetestować. Ciasto wyszło wspaniale – delikatne, owocowe i kremowe, lekkie i proste w wykonaniu. W sam raz na ciepłe, letnie popołudnie.   Przepis ten znalazłam tutaj i cytuję go z moimi niewielkimi modyfikacjami. Autorka proponuje, aby użyć […] Artykuł Brzoskwiniowiec – ciasto biszkoptowe

Wiszniówka
Ciasto z jabłkami i budyniem posypane kruszonką 265

cukru około 2 łyżek masła około 1,5 kg jabłek (przed obraniem) szara reneta lub szampion (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem na: Ciasto z jabłkami i budyniem Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto (ciasto można przygotować ręcznie lub miksera): Na blat wysypuję mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, dodaję dobrze schłodzony tłuszcz (pokrojony) i pocierając dłońmi łączę(...)półkę i podpiekam około 20 minut (piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu), tak aby góra ciasta delikatnie się zrumieniła. W tym czasie gdy podpiekam ciasto przygotuję budyń i jabłka: Do miseczki wlewam około 1 szklanki mleka, pozostałe mleko wlewam do garnka, dodaję masło i zagotowuję. Do mleka w miseczce dodaję budyń, cukier i dokładnie mieszam. Następnie

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto kruche z budyniem, rabarbarem i bezą 393

Kruche ciasto z budyniem rabarbarowym i bezą. Budyń powstał na bazie smażonego rabarbaru, więc smak jest bardzo ciekawy. Masa budyniowa jest lekko kwaskowata i dlatego pysznie łączy się ze słodką bezą. Chrupiącą z wierzchu, a w środku piankową. 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki cukru 100 g masła 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)jeszcze w lekko uchylonym piekarniku, aż całkiem wystygnie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , rabarbar

https:KKuchniaMniam
Kruche babeczki z budyniem 276

Dziś przepis na klasyczne kruche babeczki nadziane budyniem waniliowym . Proste w wykonaniu i pyszne w smaku.  Przepis był już na blogu przy babeczkach karmelowych .Tutaj w wersji z budyniem CIASTO: 30 dag mąki ( 2 szklanki) 12 dag masła 1/2 szkl cukru 1 jajo 2 łyżeczki zsiadłego mleka lub śmietany na czubek noża sodki oczyszczonej KREM: 1 szkl mleka(...)szkl cukru cukier waniliowy WYKONANIE: Krem: z podanych składników ugotować krem - wszystko razem wymieszać i zagotować, cały czas mieszając, gotować ok 5 min do zgęstnienia ( tak jak budyń). Odstawić do ostudzenia Ciasto: Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Foremki do babeczek posmarować masłem i wylepić pierwszą częścią ciasta.  Nałożyć krem i przykryć drugą

Z Marcepanem
Tarta z truskawkami Fit (bez pieczenia, wege, bez glutenu) 23244

Truskawki wspaniale sprawdzają się jako dodatek do ciast i deserów.  Tym razem proponuję zdrową wersję tarty z truskawkami. Prawdziwa tarta FIT! Tarta bez wyrzutów sumienia :-) Kruche przepyszne ciasto, delikatny budyń z kokosową nutą i masa truskawek. Bez pieczenia, bez glutenu, bez jajek, masła.. i bardzo prosto! Najprostsze ciasto kruche. Do tego zdrowy budyń z kaszy jaglanej. Tu znów(...)Podane proporcje powinny dać ciasto o idealnej konsystencji. Dno okrągłej formy do tarty o średnicy 25 cm z wyjmowanym dnem, wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić formę ciastem. Wstawić ciasto do lodówki. Budyń jaglany z nutą kokosową: puszka pełnotłustego mleczka kokosowego (400 ml) 100 g suchej kaszy jaglanej 60 ml wody 2 łyżki wiórków kokosowych dowolny zdrowy słodzik (ilość wedle uznania

maniapieczenia
Mazurek Pina colada 165

przez 20 minut. Czekolada • Czekoladę pokroić na kawałki, zalać śmietanką i rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. • Polewą posmarować wystygnięte kruche ciasto. Budyń kokosowy • Gęste mleko kokosowe zagotować w rondelku z cukrem. • Płyn z puszki wymieszać z budyniem i zagotować z pozostałym mlekiem kokosowym. Cały czas mieszać(...)przypalić. • Wylać budyń na kruche ciasto posmarowane czekoladą. • Ananasy pokroić na ćwiartki i ułożyć na budyniu. • Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni i posypać mazurek po wierzchu

To co kocham
Ciasto drożdżowe z budyniem, wiśniami i kruszonką. 315

stopniu od niego uzależniona. W lodówce może zabraknąć mleka, masła, śmietany, ale nie może zabraknąć drożdży! Tak już mam :-) A że sezon na owoce w pełni, zapraszam na ciasto drożdżowe z budyniem, wiśniami i kruszonką. Jest to połączenie niebanalne w swej prostocie, a jakie pyszne!!! Słodki, kremowy budyń i kwaśne, intensywne w smaku wiśnie, wszystko to na mięciutkim drożdżowym placku(...)delikatnie oprószone kruszonką... No mówię Wam, dla mnie bomba!!! Polecam! Składniki na ciasto drożdżowe z budyniem, wiśniami i kruszonką CIASTO: 400 g mąki pszennej, ja zawsze używam tortowej (dobrej jakości) 20 g świeżych drożdży 180 ml ciepłego mleka 80 g cukru 150 g rozpuszczonego masła 2 jajka szczypta soli MASA: 400 ml mleka 1 budyń waniliowy 40 g (bez cukru

Rozpustne gotowanie
Drożdżówki z budyniem i rabarbarem 211

grządce w ogrodzie i wręcz prosi się by coś z nim upiec. Sernik już był, kruche też więc padło na drożdżówki i to nie byle jakie,bo z budyniem. ciasto:  500 g mąki pszennej wrocławskiej 150 ml ciepłego mleka 50 g drożdży 4 łyżki cukru 2 jajka 1 żółtko szczypta soli 1 łyżka cukru z wanilią ponadto(...)masło,zagnieść ciasto. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić na 45 minut by wyrosło. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę i uformować za pomocą wałka spory prostokąt. Budyń rozsmarować na całej powierzchni ciasta a następnie posypać pokrojonym na kawałki rabarbarem. Zwinąć tworząc roladę,którą należy pokroić na 1/5 cm plastry. Pocięte zawijasy ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia,posmarować

Kolorowa kuchnia Elki