ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:61/169)

Pleśniak 177

pieczenia cukier waniliowy szczypta soli Ponadto: łyżeczka kakao 1/3 szkl. cukru 4 białka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej dżem najlepiej wiśniowy lub jagodowy Wykonanie: Wykonanie: Margarynę posiekać z mąką dodać resztę sypkich składników i jajka. Wszystko dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić na 3 części:  - pierwszą od razu rozwałkować i włożyć do blaszki lub tortownicy (posmarowanej masłem i oproszonej bułką tartą

Moje pyszne gotowanie
MUFFINKI SERNIKOWE Z OWOCAMI 140

Składniki na ciasto : 100 g margaryny 2 łyżki kakao 2 jajka 4 łyżki cukru 2 łyżki konfitury wiśniowej lub frużeliny owocowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  100 g mąki pszennej(...)Twaróg przekładamy do miski i mieszamy z cukrem, budyniem, jajkiem i olejem. W razie konieczności dosładzamy.  Papilotki na muffinki rozkładamy do formy na muffinki. Nakładamy po łyżce ciasta czekoladowego, resztę foremek uzupełniamy masą serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 30 minut. Serniczki po upieczeniu trochę opadną. Studzimy na metalowej kratce. Bardzo zimną śmietanę ubijamy robotem

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Łabędzi puch 483

słodkie ciasta, to czarną porzeczkę możecie zastąpić dżemem jagodowym lub borówkowym. Jak dla mnie ciasto najlepsze jest na drugi dzień, gdy smaki nieco się już przegryzą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Łabędzi puch – Składniki: Łabędzi puch – składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru – ok. 150 g 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej typ 450 – ok. 100 g 1/4 szklanki(...)pudru 3 łyżki soku z cytryny – ok. pół średniej cytryny Łabędzi puch – dodatkowe składniki: ok. 400 g dżemu porzeczkowego, wiśniowego, malinowego, jagodowego lub borówkowego * szklanka o pojemności 250 ml.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto Łabędzi puch: Upiec biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli i ubić je na bardzo sztywną pianę. Następnie dodawać stopniowo łyżka

Kulinarne Przeboje
Proste rogaliki drożdżowe 152

drożdży cukier waniliowy 1/4 szkl.cukru kostka margaryny lub masła (250g) 2 jajka 1/2 dużego kubka śmietany 12% dżem wiśniowy lub z czarnej porzeczki  (żeby nie były mdłe) PRZYGOTOWANIE: Drożdże wkruszamy do mąki , dodajemy margarynę i pozostałe składniki zagniatamy gładkie ciasto dzielimy na 3 części najpierw rozwałkowujemy pierwszą na w miarę okrągły kształt   nożem albo radełkiem rozcinamy ciasto

Swojskie jedzonko
Ciasta i wypieki świąteczne 974

Sernik Twix PRZEPIS TUTAJ Sękaczek PRZEPIS TUTAJ Miodownik z orzechami PRZEPIS TUTAJ Sernik królewski PRZEPIS TUTAJ Wiśniowa pokusa PRZEPIS TUTAJ Snikers bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Makowiec zawijany PRZEPIS TUTAJ Makowa gwiazda świąteczna PRZEPIS TUTAJ Księżniczka – ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Snikers, miodowo-orzechowe ciasto z dwiema pysznymi masami PRZEPIS TUTAJ Karmelowiec – ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ Ciasto Michałek

Blog z Apetytem
Jabłka pieczone w cieście wg Christophera 126

przywitanie naszej złotej jesieni. Jako, że Christopher jest mistrzem kuchni, poprosiłam go, żeby to  on przedstawił jakiś swój  przepis. Wybór padł na  nadziewane jabłka w cieście. Efekt.. wspaniały, czegoś tak wspaniałego jeszcze nie jadłam. Dzięki Christopher za ten wspaniały przepis, na pewno wrócę do niego nie raz :) A teraz zdjęcia Christchopera:  i moje a teraz(...)porcji:  2szkl. mąki 0,5 kostki margaryny 0,5szkl. śmietany 18% 2 dag drożdży 1 łyżeczka cukru konfitura wiśniowa migdały płatki cukier cynamonowy jabłka,najlepiej antonówki,reneta,kruche. ( u mnie 6 sztuk bo na tyle starczyło ciasta ) Sposób wykonania: Jabłka wydrążyć i nadziać konfiturą. Tłuszcz posiekać z mąką,dodać drożdże ze śmietaną i cukrem. Ciasto zagnieść i rozwałkować.Pokroić

Na słodko lub wytrawnie
Czekoladowa babka bez jajek 341

początku pomyślałam o kruchym cieście - tak można go z łatwością zrobić bez dodatku jaj - klik , ale potem moje myśli przeniosły się na bardziej Wielkanocne smaki. Od razu zabrałam się za przygotowanie świątecznej baby czekoladowej bez dodatku jaj i sztucznych dodatków. Jeżeli chodzi o składnik padło na proszek do pieczenia, zamiast mleka dodałam sok wiśniowy z letnich zbiorów i wodę, zamiast(...)miski wsypujemy obie mąki, kakao, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. W drugiej misce łączymy ekstrakt waniliowy, sok wiśniowy, olej, wodę. Mieszamy, następnie wsypujemy suche składniki i łączymy. Do wymieszanych składników dodajemy sok z cytryny a następnie ciasto przekładamy do wysmarowanej olejem i obsypanej mąką formy na babkę. Wstawiamy do nagrzanego do 175`C piekarnika i pieczemy około

Słodkie Przyjemności
Knedle serowe z morelami 172

bardzo miłe;)  Na początek zostawiam przepis na pyszne, mięciutkie  knedle ziemniaczane z morelami. Do ciasta dodałam kisiel, nadał im ładnego koloru:)   Morele przed sklejeniem, można nadziać dżemem. około 70 dkg ugotowanych ziemniaków 50 dkg mąki pszennej 1 kisiel wiśniowy 250 g białego sera 2 jajka  morele (ilość uzależniona od wielkości ) śmietana cukier trzcinowy Przestudzone ziemniaki rozgniatam

Takie tam pichcenie
Murzynek z konfiturą z wiśni 220

cieszy się dużą popularnością:) Dzisiaj mam również dla Was murzynka, jednak w zupełnie innej wersji. Dzisiejszy murzynek jest bardzo wilgotny, czekoladowy, z dodatkiem domowej konfitury wiśniowo-czekoladowej . Na wierzchu jeszcze obowiązkowa czekoladowa polewa... Inspiracja Ciasto:  150g mąki pszennej, 150g drobnego cukru do wypieków,  125g masła lub margaryny, 100g gorzkiej czekolady,  300g domowej konfitury z wiśni

Z miłości do słodkości
Kruche Z Budyniem I Borówkami 328

opakowania dodajemy 100 gr masła i 1 jajko kilka kropel esencji waniliowej (jeśli nie lubimy, nie dajemy) 1 budyń wiśniowy na 3/4 litra mleka 2 i 1/2 szkl mleka 4-5 łyżek cukru 200 gr borówek 1. Gotowe opakowanie ciasta przesypujemy do miski i dodajemy zimne masło oraz jajko i zagniatamy ciasto, następnie dzielimy ciasto na dwie nie równe części

Gotowanie...to proste !
Jagodowa kostka 525

kruchy spód, warstwę owoców zatopionych w galaretce, śmietankową masę z dodatkiem serka philadelphia oraz kokosową bezę. Osobiście bardzo lubię tego typu ciasta, więc kto wie, być może w przyszłym roku pokuszę się jeszcze o wersję malinową lub wiśniową?;) Kruchy spód: 200 g mąki tortowej 150 g masła, zimnego 4 żółtka 40 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta(...)proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder przesiewamy razem. Dodajemy pokrojone na kawałki zimne masło i szybko siekamy. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy dość szybko, by niepotrzebnie nie ogrzewać ciasta. Przygotowanym ciastem wykładamy dno prostokątnej formy (21×32 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy całość widelcem. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni. Studzimy. Galaretki rozpuszczamy

Smaki Na Talerzu
Pleśniak 136

margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki cukru 6 jaj 3 łyżki kakao dżem wiśniowy Sposób przyrządzenia: Białka z 6 jaj ubić na sztywno z cukrem. Żółtka zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia oraz miękką margaryną. Ciasto podzielić na 3 części. Jedną z części połączyć z 3 łyżkami kakao. Jasną część wyłożyć na spód blachy wyłożonej papierem

upichcic
Tort Kinder 209

form polecam upiec blaty ciasta pojedynczo). Rozkładamy ciasto po równo na 3 formy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczmy około 25 – 30 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest w środku upieczone. Upieczone odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej na drobne kawałeczki (wiórki(...)Następnie mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy na bok, aż czekolada zgęstnieje. Dodatkowo: 0,5 słoiczka konfitury truskawkowej, porzeczkowej lub wiśniowej słodycze do ozdobienia np. Kinder Bueno, Kinderki, SchocoBons, KitKat, czekoladka itp. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę konfitury. Następnie 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostałą konfiturę i 1/3 kremu. Przykrywamy trzecim blatem. Wykładamy pozostały krem. Polewamy czekoladowym

Made By Mom And Son
tort orzechowy z wiśniami 661

krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny na masę wiśniową: 2 opakowania galaretki wiśniowej szklanka wiśni (mrożonych lub z kompotu) na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki orzechy do dekoracji Ciasto: żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Orzechy zetrzeć na drobnej tarce lub zmielić w maszynce do mięsa. Wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik wielkanocny na kisielowym spodzie 154

składniki na ciasto kisielowe: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 60 g masła 2 jaja 1 kisiel truskawkowy lub wiśniowy bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Masło roztapiamy i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy na przemian żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na pulchną masę. Do ubitej masy dodajemy przesianą mąkę zmieszaną(...)proszkiem do pieczenia i kisielem. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką, następnie dodajemy masło i dalej delikatnie mieszamy do momentu, aż ciasto wchłonie masło. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy na tortownicę i pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 st. C z termoobiegiem ok. 30-35 min. składniki na masę serową: 500 g zmielonego sera białego tłustego 80 g masła

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania