ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:57/169)

Ciasto „Przysmak bogów” 137

części z tego mniejszą pokroić w drobną kostkę). Przygotować krem. Masło rozetrzeć ze zgęszczonym mlekiem na puszystą masę (ja dodaję trochę syropu wiśniowego, można też dodać sok z cytryny). Posmarować kremem krążek, resztę kremu wymieszać z pokrojonym ciastem i orzechami. Wyłożyć na posmarowany kremem pierwszy krążek. Udekorować i wstawić do lodówki. Krem można przygotować też z jogurtu, śmietany kremówki

kulinarnajamka.blogspot.com
Sernik przekładany I wg Siostry Anastazji 185

Składniki: Ciasto 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 kisiel wiśniowy (warto dodać doby jakościowo kisiel z cukrem, ponieważ mamy pewność, że kolor wyjdzie) Ser 1 kg sera 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru budyń śmietankowy 6 jaj bakalie Wykonanie: Ciasto Przygotować ciasto jak na biszkopt i podzielić

Pychotkaaa
Ciasto „Styropian” 209

brzoskwiniowego oraz truskawkowego. Czytelniczka Małej Cukierenki Pani Katarzyny M., od której dostałam ten przepis lubi go robić w wersji wiśniowej i marakui. Polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Fabuleux oraz Birds of Europe .     Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 200g masła 5 żółtek

Mała Cukierenka
Naleśniki czekoladowo-wiśniowe 106

Postanowiliśmy przedłużyć sobie Święto Czekolady na cały weekend. Wobec tego na wczorajszy obiad przygotowałam naleśniki czekoladowo-wiśniowe i poczyniłam także pewne przygotowania do niedzielnych wypieków. Te naleśniki tym się różnią od prezentowanych już na tym blogu naleśników czekoladowych, że ciasto jest z dodatkiem nie tylko kakao, ale również stopionej czekolady i dodatkowo zawiera 30% mąki pełnoziarnistej. Nadzienie zrobiłam z serka

Wiem co jem
WYPIEKI, KTÓRE WARTO ZROBIĆ LATEM! CIASTA I BUŁECZKI NA LATO! 130

Najsmaczniejsze ciasta i wypieki, które możesz przygotować latem: 1.  JAGODZIANKI MAŚLANE WYPEŁNIONE PO BRZEGI JAGODAMI! 2.  KRUCHA TARTA Z OWOCAMI BEZĄ I KRUSZONKĄ! 5 ZASAD IDEALNIE KRUCHEGO CIASTA. 3.  SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI TYLKO 5 SKŁADNIKÓW! 4.  DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z CZEREŚNIAMI I RABARBAREM! 5.  RUSTYKALNA TARTA - CROSTATA 6.  TARTA Z KREMEM(...)KREMEM KOKOSOWYM! 8.  TARTA Z MALINAMI I BEZĄ KOKOSOWĄ . 9.  PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 10.  UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! 11.  ZAPIEKANE OWOCE : ŚLIWKI POD MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ! PRZEPYSZNY DESER Z PIEKARNIKA 12.  TARTA Z FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ , BEZĄ I KREMEM BUDYNIOWYM! TO JEST HIT LATA! 13.  SERNIK Z BORÓWKAMI NA CIASTECZKOWYM SPODZIE. 14.  TRUSKAWKI

SMYKWKUCHNI
delikatny jogurtowiec z wiśniami i borówkami 182

ciasto czy deser. Skusiłam się niedawno na pyszny jogurtowiec z owocami. Za sprawą śnieżki - niezwykle delikatny i lekki, w sam raz na letni czas ;-) W bardzo łatwy sposób przygotujecie znakomity deser. składniki: herbatniki do wyłożenia blaszki (u mnie 15 sztuk)  400 g jogurtu greckiego 1 szklanka mleka 1 opakowanie śmietanki śnieżki  2 galaretki cytrynowe 1 galaretka wiśniowa(...)wstawiam całość do lodówki. Umyte wiśnie dryluję, nieco rozgniatam i zasypuję cukrem. odstawiam na chwilę, by puściły sok. Do lekko tężejącej galaretki wiśniowej dodaję borówki i wydrylowane wiśnie razem z sokiem, mieszam i wykładam na masę jogurtową. Ciasto pozostawiam w lodówce do stężenia na co najmniej 12 godzin (choć czasem trudno wytrzymać

babka w formie
Pleśniaczek z wiśnią 120

Ciasto z pianką i powidłami nazywane jest dosyć zabawnie "pleśniakiem". Pomimo niezbyt apetycznej nazwy to ciasto jest wprost przepyszne ! Składanki: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jaja 1 kostka masła 1 mały słoiczek konfitury wiśniowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Tłuszcz i wiórki do formy Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białek. Mąkę z proszkiem dokładanie siekamy

Tradycyjna Kuchnia
Pączki z konfiturą wiśniową z kandyzowaną skórką pomarańczową 102

Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 150 g cukru pudru konfitura wiśniowa jako nadzienie opakowanie skórki kandyzowanej z pomarańczy (może być też z cytryny) 100 g masła 3 żółtka szklanka mleka 50 g drożdży 2 opakowania cukru wanilinowego 50 g cukru 4 łyżki soku z cytryny olej rzepakowy do smażenia pączków(...)niecałą godzinę, potem raz jeszcze zagnieć ciasto. Teraz najprzyjemniejsze - podziel na kulki, lekko spłaszcz. Ułóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, odstaw w ciepłe miejsce, a gdy urosną smaż w rozgrzanym oleju (lub jak kto woli w rozgrzanym smalcu). Gdy lekko wystygną wstrzyknij w nie za pomocą szprycy konfiturę wiśniową. Teraz lukier: Dodawaj do cukru pudru kilka

Zasmakuj Kuchni
Ciasto "Wiśniowa fantazja". 597

Znalazłam przepis na to ciasto na blogu Moje Ciacho i tak mi się spodobało, że musiałam je upiec. Nie pożałowałam decyzji, a wręcz przeciwnie chce, żeby jeszcze więcej osób poznało ten przepis, bo ciacho jest naprawde pyszne i na dodatek bardzo efektowne. Polecam :)       Składniki: na biszkopt:   5 jajek   1 szklanka cukru 1/2 szklanki maku(...)ucieramy do białości, następnie dodajemy porcjami zimny budyń. Miksujemy do połączenia się składników. Na spodzie blaszki umieszczamy jeden płat ciasta i wykładamy masę budyniową, odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Kolejno zabieramy się za galaretkę wiśniową. Sok z kompotu oraz wodę zagotowujemy w garnku. Odstawiamy z ognia. Dodajemy 2 galaretki wiśniowe, dokładnie mieszamy

Symfonia smakowa
Ciasto bananowe 153

razie to pogoda nas nie rozpieszcza... ale miejmy nadzieję, że za nie długo nastaną gorące dni, a w tedy polecam gorąco ciasto bananowe. Najlepiej smakuje mocno schłodzone w lodówce. Ciasto nie jest zamulające i doskonale orzeźwia. Banany to moje ulubione owoce, bez których nie wyobrażam sobie dnia. Same w sobie są pysznym deserem, a w połączeniu z biszkoptem, masą(...)papkę. Do masła dodajemy stopniowo po łyżce bananów oraz tężejącą galaretkę. Gotową masą smarujemy równomiernie biszkopt. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w trzech szklankach gorącej wody, gdy galaretki zaczną tężeć to na masie układamy plasterki bananów i delikatnie polewamy je galaretką. Ciasto wkładamy do lodówki

kulinarne odsłony pati
Ciasto bez pieczenia Filadelfia 143

cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżeczki żelatyny 75 mililitrów wrzątku Składniki na galaretkę owocową 2 opakowania galaretki wiśniowej słoik wiśni z kompotu bądź syropu 400 mililitrów syropu z wiśni 500 mililitrów wrzątku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Filadelfia – Wykonanie W pierwszej kolejności należy przygotować spód do ciasta. Sucharki połamać na mniejsze kawałki i zblednować bądź(...)minut. Sok ze słoika z wiśniami przelać do garnka, połączyć z 500 ml wody i zagotować. Wiśnie wrzucić na sitko, by ściekły. Do wody z sokiem wsypać 2 galaretki wiśniowe, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia się proszku. Postawić w chłodne miejsce do momentu stężenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Następnym krokiem jest przygotowanie masy serowej. Żelatynę zalać gorącą wodą i zamieszać

To Musisz Wiedzieć
Makowa panienka z kremem waniliowym 578

szklanki mleka 1/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią Bourbon Dr. Oetkera 4 żółtka (pozostałe z ciasta) 3 łyżki mąki (skrobii) ziemniaczanej 3 łyżki likieru kokosowego lub amaretto 200 g miękkiego masła Dodatkowo: słoiczek kwaskowego dżemu lub konfitury np. wiśniowego, porzeczkowego, malinowego, żurawinowego 100 g wiórków kokosowych Jajka przelewamy ciepłą wodą, aby się ogrzały. Wycieramy je i oddzielamy białka

Poezja smaku
Czekoladowe ciasto "Błoto Mississippi" 129

dodałam jeszcze 2 łyżki gorącej śmietanki, ponieważ moja polewa nie była zbyt kremowa - dolanie pozwoliło mi uzyskać polewę kremową, która łatwo się rozprowadzała). Ciasto jest mokre w środku. Pyszne. Dodatek według upodobań: waniliowe lody, konfitura wiśniowa

AZgotuj!
Tort Szwarcwaldzki 159

Znacie ten tort? Czekoladowe biszkopty, przełożone frużeliną wiśniową i kremem z mascarpone. Słodko kwaśne połączenie smaków, które doskonale smakuje z filiżanką słodkiej kawy. Składniki (tortownica o

kulinarne odsłony pati
Tarta biszkoptowa z chia i wiśniami 178

Śmietankę ubijamy na bitą śmietanę, pod koniec dodajemy cukier i miksujemy do połączenia. Dodajemy nasiona chia i mieszamy do połączenia się składników. Składamy ciasto. Na biszkoptowy spód nakładamy krem śmietanowy z chia, a następnie galaretkę wiśniową z wiśniami

Życie zaczyna się w kuchni
Tort szwarcwaldzki na każdą okazję 144

nagrzanym piekarniku, w temperaturze 165ºC na termoobiegu (180ºC bez termoobiegu ) około 30 – 40 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wystudź przekrój ciasto na 3 blaty. Ubij śmietanę na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszaj wiśniową wódkę z kompotem. Ułóż pierwszy blat na talerzu i nasącz syropem. Posmaruj częścią śmietany ułóż połowę wiśni. Przykryj drugim blatem i powtórz procedurę. Przykryj

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania