ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:49/169)

Ciasto budyniowe z dżemem i bezą 347

użyłam dżemu z czarnej porzeczki bo jest lekko kwaskowy i fajnie się kontrastuje ze słodkim kremem i bezą,ale fajnie sprawdzi się też wiśniowy-polecam Składnki: na blaszkę-25-36cm  na ciasto: 3 szkl.mąki pszennej,1/2 szkl. cukru pudru 1 kostka margaryny,6 żółtek 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na bezę: 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Swojskie jedzonko
Kakaowe ciastka z czerwoną porzeczką 159

Przygotowanie: Do miski przesypać płatki ryżowe, mąkę pszenną oraz dwie łyżki naturalnego kakao. Dodać ksylitol, rozpuszczony olej kokosowy, a na koniec dwie łyżki dżemu wiśniowego 100%. Całość wymieszać rękoma i ugnieść na jednolite ciasto. Z powstałej masy uformować ciastka, a następnie ułożyć na blasze do pieczenia, ozdobić z wierzchu porzeczkami. Tak przygotowane ciastka pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze

Kuchnia Ellie
Ciasto truflowo wiśniowe 152

kombinowałam i wykombinowałam pyszne ciasto. Biszkopt, masa na budyniu z truflową czekoladą, dżem wiśniowy, ciastka wiśniowe typu delicje i pyszna polewa. Jednym słowem uczta dla podniebienia. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak się wszystko przegryzie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Wiśniowa fantazja z bezą 248

Boki formy do pieczenia również wykleić ciastem i nakłuć. Tak przygotowany spód podpiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut - ciasto powinno nabrać jasnozłotego koloru.  W międzyczasie przygotować nadzienie wiśniowe Nadzienie wiśniowe 400 g bardzo gęstych konfitur wiśniowych (można zastąpić miękkim dżemem wiśniowym) 1 łyżeczka dobrego ciemnego kakao (np. VanHouten ) 30 ml rumu Przygotowanie  nadzienia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kompot wiśniowy w słoikach 149

Znowu trochę smakołyków na zimę. Tym razem pyszny kompocik wiśniowy. Wisienki z kompociku można wydrylować i wykorzystać do ciasta. składniki: 3 kg wiśni cukier,  dałam po 2 czubate łyżki na każdy słoik 0,5 l zimna woda filtrowana Wiśnie dokładnie opłukać i osuszyć. Następnie wisienki przełożyć do słoików, owoców nie ugniatać i nie wciskać na siłę. Ja użyłam słoiczków

Monia miesza i gotuje
.794. rozpusta w środku tygodnia 164

kakaowe ciasto z mąki kokosowej z gruszką nadzianą domowym dżemem wiśniowym ; kawa malibu ~ Co to było za śniadanie! ♥,♥ Jedne z najlepszych ostatnio...Po takim nie straszne pięc godzin praktyk :) Czemu na tak długo zapomniałam o połączeniu maki kokosowej z kakao

breakfast of dreams
Lody jogurtowo-wiśniowe 331

Proszę wolniej!" Jedyny plus jaki dostrzegam w tym ciągle za szybko płynącym czasie, to równie szybko zbliżający się urlop:) Ostatnio na blogu pojawiło się także ciasto o tej samej kombinacji smakowej - Kostka jogurtowo-wiśniowa , ale jeszcze wcześniej były także lody. Moim zdaniem, kwaskowate i soczyste wiśnie doskonale komponują się z kremowym i aksamitnym smakiem jogurtu. Zakochałam się w tym smaku

My simple kitchen
Wiśniowa "Delicja" czyli biszkopt z galaretką, owocami i musem czekoladowym 322

formie normalnego ciasta. Ostatnio przepis taki pojawił się na blogu „Moje Wypieki” i zmotywowało mnie to do wykonania swojej wersji. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie, ciasto jest lekkie, orzeźwiające, nie za słodkie, idealne na wiosnę.   Wiśniowa "Delicja" czyli biszkopt z galaretką, owocami i musem czekoladowym Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka 100 g drobnego cukru lub 80 g cukru pudru(...)mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej ½ szklanki kompotu z wiśni 10 ml wiśniówki (opcjonalnie) Galaretka pomarańczowa: 2 galaretki wiśniowe 750 ml wody 1 szklanka drylowanych wiśni z kompotu Mus czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki przesiewamy, białka oddzielamy od żółtek

Mania Gotowania
Kruche ciasto z czereśniami , mango i budyniową pianką 126

jedno z ciast, które zawsze wychodzi, wszystkim smakuje i można z nim poeksperymentować na wszystkie strony poczynając od owoców, a kończąc na smaku budyniu. U mnie dzisiaj budyń wiśniowy i dwa rodzaje owoców. Składniki niepełne 3 szklanki mąki tortowej przesianej 6 żółtek 2 łyżęczki proszku do peiczenia 4 łyżki cukru pudru 250 g zimnego masła Z podanych składników szybko wyrób(...)godzinę. Drugą połową wylep formę do ciasta (około 25 cm x 35 cm) uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuj widelcem w kilku miejscach i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C około 10 minut. Podpieczony spód wyciągnij z piekarnika, odstaw ,aż wystygnie. Przygotuj teraz piankę. Składniki 6 białek 2 opakowania budyniu wiśniowego 120 ml oleju roślinnego owoce w nierównych

Z Kuchni Do Kuchni
sernik z ziemniakami 242

mnie jogurtu greckiego) 50 g masła 5 jaj 200 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii szczypta soli ponadto: kilka śliwek węgierek 2 galaretki wiśniowe Margarynę posiekać z przesianą mąką, dodać pozostałe składniki, szybko wyrobić ciasto, odłożyć na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować, wylepić nim dno wyłożonej papierem blaszki do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni; piec

6niebo
Samira ma 9 lat! :) I jeszcze jeden szybki torcik... 155

TEGO  przepisu - tyle tylko, że pieczony przez 30 minut w kwadratowej foremce 20cm (jeśli wierzch zaczyna się za szybko przypiekać wystarczy przykryć ciasto kawałkiem folii aluminiowej); - do środka - 3-4 czubate łyżki dżemu wiśniowego, najlepiej dość miękkiego i lejacego i z całymi owocami, lub przynajmniej z ich dużymi kawałkami; - na wierzch - ubić mikserem w sporej misce: 250g serka mascarpone

Lejdi of the house
naleśniki z frużeliną wiśniową 135

odstawiamy na ok. 15 min., dodajemy masło, mieszamy i smażymy partiami z obu stron na złoty kolor. (Przed wylaniem pierwszej porcji ciasta natłuszczamy rozgrzaną patelnię) Usmażone układamy jeden na drugim. Podajemy z ulubionymi dodatkami. składniki na frużelinę wiśniową: ok. 500 g wiśni 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki cukru (do smaku) wykonanie: Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem i odstawimy

Domowy Smak Jedzenia
Najlepszy sernik wykwintny z wiśniowo-różaną pianką 204

jajek i całej reszty płynów, ale bez obaw po upieczeniu i wystudzeniu sernik jest idealnie gładki, delikatnie śmietankowy,puszysty niczym chmurka. Lekkości dodaje również wiśniowo-różana pianka na białkach. Całość skomponowana jest w cynamonowym kruchym cieście, które wzbogaca doznania smakowe. Jedyną wadą było czekanie na wystudzenie i jeśli zdecydujecie się, na ten przepis to zdecydowanie zalecane jest chłodzenie wypieku całą(...)mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej  3 łyżki mleka w proszku *** (niekoniecznie) 50 ml oleju z pestek winogron  1 buteleczka (5ml) aromatu śmietankowego Na piankę wiśniowo-różaną :  6 białek  10 ml soku z limonki/cytryny 150 g cukru pudru  140 g Dżemu Wiśnia z płatkami róży Łowicz  Dodatkowo:  140 g dżemu  Wiśnia

vaniliowoczekoladowa
LEŚNY MECH 160

pomyślałam?  Nie było innego wyjścia jak je upiec. Pięknie wyrosło :)  Przełożyłam masą budyniową i wiśniową na bazie jogurtu. Nadeszła chwila prawdy i..... wielkie rozczarowanie. Oczekiwałam wielkiego wow, a wyszło nijakie, na pewno go już więcej nie zrobię. Ale co do ciast jestem bardzo wybredna, reszcie próbujących smakowało. Także wybór należy do Was ;) SKŁADNIKI NA CIASTO : 4 całe jajka(...)szklanki mleka 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku MASA 1: 1,5 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 6 łyżek cukru masło MASA 2: kubek jogurtu greckiego 400 g galaretka wiśniowa 3-4 łyżki cukru pudru WYKONANIE : Szpinak wyciągamy, żeby się rozmroził, następnie porządnie odciskamy i blendujemy. Jaja ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Mąki przesiewamy razem z proszkiem

Pani na deser
Sos wiśniowy 211

Lekko gęsty, z całymi owocami, lśniący, kwaskowy i pyszny… po prostu :) Znakomity dodatek do wielu deserów: bitej śmietany, czekoladowych musów, lodów, ciast, bezowych tortów… Zastosowań jak sami widzicie wiele. Ze względu na porę roku użyłam wiśni mrożonych (drylowanych), w sezonie polecam świeże owoce :) Przygotowałam ten sos do konkretnego deseru. Jakiego? Tego dowiecie się w następnym wpisie :) Składniki: 200 g wiśni(...)ziemniaczaną i dokładnie rozrabiamy, a po chwili wlewamy do wiśni i mieszamy energicznie, aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostudzenia. Sos wiśniowy to doskonały dodatek do bitej śmietany, czekoladowych musów, lodów, ciast, bezowych tortów. Możemy zwiększyć proporcjonalnie ilość składników sosu, aby dostosować ją do swoich potrzeb (np. do przełożenia kilku blatów tortu). Sos przechowujemy w lodówce

MyCookBook.pl
PRZEPIS NA CIASTO TRUSKAWKOWE 233

więcej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki 80 ml oleju 2 czubate łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki cukru waniliowego kisiel wiśniowy z kawałkami owoców (błyskawiczny) 500 g truskawek dodatkowo cukier puder do posypania Sposób przygotowania ciasta truskawkowego: Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C. Jajka ubijamy na najwyższych obrotach razem z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy partiami olej

Słodkie Przyjemności
Ciasto Szafirowa Fala 1779

gorącej wodzie, odstawić do wystygnięcia, gdy zacznie tężeć wylać na masę śmietanową. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. PRZEŁOŻENIE: biszkopt - masa kakaowa - galaretka wiśniowa - masa śmietanowa - galaretka szafirowa Placuszek włożony w pojemniku na ciasto, który jest rewelacyjny. <3 Wydłuża świeżość ciasta a w dodatku chroni ciasto przed zapachami w lodówce :) Jeśli jeszcze nie macie takiego pojemnika zapraszam

Dziś Ja gotuje
Tort wiśniowy z kremem śmietankowym z białą czekoladą 208

fakt, że innym smakuje. Tort przełożony jest kremem na bazie śmietany, mascarpone, białej czekolady, z dodatkiem galaretki wiśniowej. Do tego frużelina wiśniowa, która przełamuje słodycz tortu. Uwielbiam takie smaki. Z powodu tego, że robiłam równocześnie trzy ciasta, trochę za dużo kremu nałożyłam na dolny placek tortu, ale to już tylko kwestia samego wyglądu. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli

Passions hobbies life
3 sprawdzone przepisy na tłusty czwartek 181

wódki) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia cukier puder do posypania wiśnie w syropie lub konfitura wiśniowa Przygotowanie: Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i przesiej ją. Dodaj śmietanę, żółtka, sól i alkohol. Wymieszaj składniki i zagnieć ciasto. Przygotuj teraz kawałki do złożenia róży: z ciasta wytnij krążki w 3 rozmiarach (np. szklanką, literatką i kieliszkiem(...)głębokim garnku. Kiedy zaczyna skwierczeć, a po dodaniu kawałka ciasta wypływa na powierzchnię i się rumieni – możesz zacząć smażenie. Wrzucaj róże najmniejszym krążkiem do dołu. Kiedy się zarumieni – odwróć i smaż jeszcze chwilę. Odsącz róże z nadmiaru tłuszczu. Udekoruj róże cukrem pudrem, a w środek nałóż konfiturę wiśniową lub wiśnię. Oponki serowe Ostatni przepis na oponki serowe

Rozdomowiona

Proponowane wyszukiwania