ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:44/169)

SZARLOTKA Z BUDYNIOWĄ PIANKĄ 121

łyżka kakao, ½ szkl. cukru, 1 cukier waniliowy Masa jabłkowa: 750 ml smażonych jabłek, 1 galaretka cytrynowa Pianka budyniowa: 4 białka, 3 łyżki budyniu wiśniowego, 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: kasza manna WYKONANIE  Ciasto: z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. 1/3 ciasta chowamy do zamrażarki. Resztą ciasta wykładamy foremkę, podpiekamy 20 min. w 180 stopniach. Masa jabłkowa: Jabłka zagotowujemy, dodajemy

słodki bratek
Słodka pokusa 264

Wykwintne, delikatne i rozpływające się ustach ciasto. A do tego ten smak!, jabłka, kokos, bita śmietana i puszysty biszkopt....do kawy pasuje idealnie!. Przepis na dużą formę 25x40 cm Biszkopt jasny: Składniki:    5 jaj    3/4 szklanki cukru    3/4 szklanki mąki pszennej    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia     1. Białka(...)cukru    3/4 szklanki mąki pszennej    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Do nadania różowego koloru należy użyć soku z buraków, wiśniowego kisielu lub barwnika spożywczego.     Wykonanie jak wyżej. Ciasto kokosowe: 5 białek 15 dag wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Po składniki zapraszam do sprawdzonego sprzedawcy  www.Skworcu.com.pl

Apetyczna babeczka
Chałka z kruszonką 169

mogła się z nią równać. Dostaniecie więc przepis „babciny”. Ciasto jest miękkie, delikatne i może sprawiać wrażenie, że się zaraz porwie, ale spokojnie, nic się takiego nie stanie. Ciasto jest też elastyczne, bo musimy z niego upleść warkocz. Zaplatam chałkę tak jak babcia, z trzech ruloników. Pokazywałam wam kiedyś na FB Lady Kitchen sposoby plecenia w stylu: „Jezuuu(...)bardzo kocham, tak bardzo nie umiałam jej zrobić. Kilka niepowodzeń kruszonkowych nastroiło mnie na prosecco. Poszłam do Zuzi, o której wam pisałam przy okazji tarty wiśniowej , i która do swojego Atelier piecze najlepsze ciasta. Zuzia pokiwała litościwie głową nad moim kretynizmem piekarniczym oraz cukierniczym i kazała mi zrobić kruszonkę podług tego, co mi powie. I wierzcie mi, to jest najlepsza

ladykitchen
Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką 88

Składniki Biszkopt przepis znajdziesz na blogu Budyń waniliowy 2 budynie Mleko 800ml Cukier 3 łyżki Śmietana kremówka 100ml Galaretka wiśniowa 2 opakowania Woda 800ml Brzoskwinie w puszce 1 puszka (masa brzoskwiń bez syropu: 470g) Wykonanie: Up The post Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto drożdżowe z jagodami 70

ciasta drożdżowe piecze moja Mama, ale pewnie jak większość Mam i Babć robi to na oko. Podczas sobotniego pieczenia została więc zaopatrzona w wagę, a ja z notatnikiem siedziałam obok i wszystko skrzętnie zapisywałam. Dzięki temu nie tylko powstało pyszne ciasto drożdżowe z jagodami , ale także dokładny przepis, którym dzielimy się z Wami. Składniki na ciasto drożdżowe z jagodami Ciasto(...)opakowanie cukru wanilinowego 60 g masła Kruszonka: 50 g masła 50 g cukru 100 g mąki Bezowa pianka: 3 białka 100 g cukru 1 kisiel wiśniowy Owoce: jagody wiśnie (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto drożdżowe: Drożdże rozetrzeć z dwiema łyżkami cukru, wlać 1 / 2 szklanki lekko podgrzanego mleka, wsypać 3 łyżki mąki, rozmieszać. Rozczyn przykryć i pozostawić

niecodziennikpary
Pianka wiśniowo-cytrynowa 44

Pianka wiśniowo-cytrynowa – Pyszna pianka z mleka skondensowanego, rozpływająca się w ustach <3 Pianka wiśniowo-cytrynowa – Składniki: Galaretka wiśniowa – 1 opak. Galaretka

Kulinarne Przeboje
frużelina wiśniowa 142

Przygotowując frużelinę wiśniową miałam przed oczami wspaniały torcik bezowy, który zamierzam udekorować owocami w żelu. Torcik niebawem, a dziś przepis na pyszny i błyskawiczny dodatek, który

babka w formie
Frużelina wiśniowa 234

Frużelina wiśniowa to gęsta, słodko-kwaśna polewa. Jest wprost idealna do kawałków sernika, do tortów, a przede wszystkim lodów i deserów. Jeśli macie w domu wiśnie

Poezja smaku
łatwa, tania, smaczna deserowa czarna porzeczka na zimno... 206

Składniki: galaretka wiśniowa 1 opakowanie, czarna porzeczka 2 szklanki, jogurt gęsty 380 ml, cukier 4 łyżki, czarna porzeczka 2 szklanki, żelatyna 5 łyżeczek, herbatniki 200 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Pianka wiśniowo-cytrynowa 2748

Składniki: Galaretka wiśniowa - 1 opak. Galaretka cytrynowa – 1 opak. Mleko skondensowane niesłodzone – 340g Biała czekolada – kilka kostek Gorzka czekolada – kilka kostek Wykonanie

Kulinarne Przeboje
CIASTO SHREK 166

Pyszne orzeźwiające ciasto, z masą z zielonego soku, lekką pianką wiśniową, herbatnikami w czekoladzie, zalane galaretką ... pychotka     SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 24x 38 cm 5 jajek, 1 szkl. mąki  tortowej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, ½ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Masa zielona: 900 ml soku zielonego Pysio, 3 budynie śmietankowe Masa różowa(...)śmietany 30%, 1 serek Danio (125g), 1 galaretka wiśniowa Dodatkowo: 20 herbatników regionalnych , 2 galaretki agrestowe WYKONANIE: Biszkopt:   Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, a następnie żółtka. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem, dodajemy do masy, a na końcu olej, wszystko delikatnie mieszamy, wylewamy na formę wyłożoną pergaminem. Biszkopt pieczemy do suchego patyczka ok. 20 min.w

słodki bratek
Galaretkowa pychotka 119

cukru. Żółtka mieszamy z octem i proszkiem do pieczenia dodajemy do białek i dalej ubijamy na koniec dokładamy mąkę delikatnie miesząc. Ciasto wykładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 170 stopni C około 30 minut. Galaretki wiśniowe rozprowadzamy w 1/2 litra przegotowanej gorącej wodzie odstawiamy do stężenia. Śmietanę ubijamy ze szczyptą soli wlewamy stężałą galaretkę dokładnie miksujemy masę. Ostudzony

kgwjanczewo
Kruche babeczki z bitą śmietaną i dżemem wiśniowym 84

cukru pudru 1 żółtko 15 dag masła lub margaryny Na śmietankę: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 200 ml zimnego mleka Dodatkowo: 1 słoiczek domowego dżemu wiśniowego mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych babeczek: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną, wylepiamy foremki i nakłuwamy widelcem. Układamy na blaszkach i pieczemy w temperaturze 180 stopni

Izabelawkuchni
Tort czekoladowo-miętowy 133

przesiać wcześniej). Delikatnie łączymy za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki. Ważne, aby nie miksować, tylko delikatnie wymieszać. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki bardzo cieniutko smarujemy masłem. Przekładamy ciasto i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 - 40 minut. Pod koniec sprawdzamy czy jest upieczone za pomocą patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy je w formie(...)kuchence mikrofalowej, dodajemy masło i mieszamy za pomocą szpatułki, aż polewa się roztopi. SKŁADANIE TORTU: Na paterze układamy pierwszy blat ciasta. Nasączamy kilkoma łyżkami wiśniówki lub wody z cytryną.  Rozsmarowujemy na nim dwie łyżki dżemu wiśniowego lub z czarnej porzeczki. Nakładamy połowę kremu czekoladowo-miętowego.  Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynności pkt. 2-4 (nasączamy, smarujemy dżemem i wykładamy

bistro mama
Papugowe ciasto 136

pieczenia. Dodać do ciasta i dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywno z jedną łyżką wody i delikatnie połączyć z ciastem, najlepiej szpatułką (fot.1) lub drewnianą łyżką. Podzielić na 4 równe części. Do każdej z osobna dodać: kisiel cytrynowy, wiśniowy + czerwony barwik, kakao, mak (fot.2) . Delikatnie wymieszać. Formę do babki o średnicy 23 cm wysmarować dokładnie masłem i wysypać bułką tartą

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania