ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:45/169)

Bajaderki (Ziemniaczki) 391

prostu kakao albo cukrem pudrem. Do środka możemy również dodać drobno posiekane bakalie.   Bajaderki (Ziemniaczki) - Składniki: 360 g ciasta biszkoptowego (najlepiej lekko podsuszonego) 75 g herbatników 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru pudru ok. 100 g konfitury wiśniowej (lub dżemu) 50 g masła 50 g czekolady gorzkiej czubata łyżka kakao wiórki kokosowe drobno posiekane orzechy Bajaderki (Ziemniaczki) - Sposób przygotowania(...)podgrzewamy wraz z masłem i cukrem pudrem. Następnie dodajemy czekoladę oraz kakao i nadal podgrzewamy do rozpuszczenia składników (nie gotujemy). Ciasto biszkoptowe szatkujemy (najlepiej w food procesorze). Herbatniki kruszymy na "piasek". Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy konfiturę wiśniową i miksujemy (najlepiej w food procesorze) do otrzymania gładkiej konsystencji. Z powstałej masy formujemy kuleczki, które następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych

Słodka Strona
Wiśniowe westchnienie 361

kremówki (30%) 3 łyżki cukru pudru Ubić i podzielić na dwie części. Do każdej dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie.  2 galaretki wiśniowe ( przygotować według przepisu na opakowaniu) Słoik drylowanych wiśni Złożenie ciasta: 1 ciasto, ½ porcji śmietany wiśnie galaretka ½ porcji śmietany na wierzch ciasto z bezą

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik na zimno z brzoskwiniami 134

lodówki do czasu stężania (u mnie wystarczyła 1 godzina). Gdy masa serowa jest już stabilna wykładam na nią połówki brzoskwiń i zalewam tężejącą galaretką wiśniową. Wkładam do lodówki na kolejną godzinę. Jak wyjąć ciasto z tortownicy i usunąć folię spożywczą? Najpierw rozpięłam brzegi. Łopatką do ciasta i długim nożem przeniosłam wraz z folią sernik na talerz. Folię odsunęłam od brzegów

MojaQchnia.pl
Pychotka 136

Staram się aby moje ciasta były smaczne  Pychotka Składniki: Biszkopt 7 jajek 1 szkl mąki 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz do formy KREM 1 szkl śmietany 36% 2 śmietan-fix DODATKOWO 1 dżem wiśniowy 1 słoik marmolada jabłkowa 1 galaretka cytrynowa 1 tabliczka czekolady z orzechami PRZYGOTOWANIE  BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić(...)Ostudzony biszkopt przekroić na połowę. KREM Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan fix na sztywno. DODATKOWO Do rondla wyłożyć dżem wiśniowy i marmoladę jabłkową, mieszając doprowadzić do zagotowania. Zdjąć rondel z ognia, wsypać galaretkę dobrze rozmieszać. Odstawić do ostudzenia. PRZEŁOŻENIE CIASTA Na pierwszą część biszkoptu, wyłożyć dżem, przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć krem śmietankowy. Czekoladę z orzechami, zetrzeć na tarce, posypać

Kuchnia Danusi
Murzynek na maślance 258

się błyskawicznie, kilka machnięć łyżką, przelanie do keksówki, niecała godzinka i ciasto gotowe. Pycha Składniki (jedna mniejsza keksówka): – 1,5 szklanki mąki; – 1 szklanka maślanki; – 20 g czekolady pokrojonej na drobne kawałki; – 1/4 szklanki oleju; – 2 łyżki kakao; – 2 czubate łyżki konfitury wiśniowej; – 1 łyżeczka sody oczyszczonej; – 16 g cukru wanilinowego(...)keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni, do tzw. suchego patyczka. Wyciągnąć, ułożyć na kratce do wystudzenia, polać czekoladą i posypać posypką cukrową. Ciasto gotowe, a jakie pyszne! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

dom-agi.pl
Ciasta bez pieczenia 3967

bita i tak oto powstało to mega pyszne ciasto :)) Wypróbujcie je koniecznie! Przejdź do przepisu… Ciasto 3 bit Przejdź do przepisu… Przepisy na ciasto bez pieczenia z mlekiem skondensowanym / zagęszczonym : Pianka wiśniowo-cytrynowa Pyszna pianka z mleka skondensowanego, rozpływająca się w ustach Przejdź do przepisu… Przepisy na serniki na zimno: Sernik na zimno z malinami Przejdź

Kulinarne Przeboje
Halloween Potworki Brownie 110

jednej połowie ciastka. Dekorujemy ciasto Oreo i kolorowymi cukiereczkami. Uśmiechy można namalować prostym lukrem: do kilku łyżeczek cukru pudru dodajemy kilka kropel syropu wiśniowego lub malinowego i dokładnie mieszamy. Lukier przekładamy do woreczka i wyciskamy na ciasto. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Halloween Potworki Brownie pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Halloween Potworki Brownie 158

jednej połowie ciastka. Dekorujemy ciasto Oreo i kolorowymi cukiereczkami. Uśmiechy można namalować prostym lukrem: do kilku łyżeczek cukru pudru dodajemy kilka kropel syropu wiśniowego lub malinowego i dokładnie mieszamy. Lukier przekładamy do woreczka i wyciskamy na ciasto. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tarta z poziomkami, pistacjami i mascarpone 203

mascarpone idealnie nadaje się do wielu deserów jak ten z truskawkami  czy tiramisu , ale jest też świetnym dodatkiem do ciast. Moje ciasto z mascarpone jest mało słodkie, bo dominują tu kwaśne smaki z konfitury wiśniowej domowej roboty bez cukru i kwaskowatych poziomek, słodkości dodaje Poziomkowa tarta z pistacjami i kremem mascarpone Składniki: kruche ciasto na tartę

Pełna Lodówka
Ciasto z mikrofalówki 153

chwilę ciasto, by sprawdzić czy jest gotowe. Nie powinno być jeszcze bardzo płynne w środku, ale za długo też nie należy trzymać, bo ciasto będzie suche- wtedy najlepiej zjeść je z jakaś konfiturą, np wiśniową. Taka ilość porcji wystarcza na 4-5 filiżanek do kawy. Wskazówki: Ilość cukru czy nutelli możemy ustalać dowolnie, w zależności jak bardzo słodkie na myć

upichcic
Jak ugotować babkę? Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana) 126

używa). W smaku jest dość charakterystyczna, mączna. W konsystencji wilgotna, zbita. Dla urozmaicenia polałam ją galaretką z wiśniowej frużeliny i był to strzał0w dziesiątkę. Nadało jej to świeżości i wyraźniejszego smaku.  *na foremkę o pojemności 1,5 litra Składniki: na ciasto: 6 jajek 8 opakowań budyniu waniliowego bez cukru (po 40 g) 40 g mąki pszennej 1 szklanka cukru(...)frużeliny wiśniowej (ewentualnie dżemu) 1/2 opakowania galaretki wiśniowej  Miękkie masło rozetrzeć i ucierając powoli dodawać po trochę cukru. Kiedy masa będzie pulchna wrzucać po jednym żółtku. Budynie wymieszać z mąką i proszkiem, przesiać do masy i krótko zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać pianę do ciasta.  Foremkę wysmarować masłem i wysypać mąką. Przełożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto wiśniowo orzechowe 114

około 30 minut. Wiśnie ze słoiczków wykładamy na sitko do odsączenia. Syrop z wiśni rozcieńczyć w 3 szklankach wody.Trzy szklanki soku wiśniowego zagotować w pozostałym soku rozprowadzić budyń. Do ugotowanego budyniu dodajemy wiśnie, mieszamy dokładnie, wykładamy na przestudzone ciasto orzechowe, odstawiamy do ostygnięci. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem w trakcie ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę w wodzie, ubitą śmietanę wykładamy

kgwjanczewo
Miodownik 57

Miodownik , u mnie w domu znany jako kaszak , a w innych domostwach nazywane Stefanka , to ciasto typowo świąteczne pieczone najczęściej na Boże Narodzenie lub Nowy Rok. Ponieważ ciasto to można przygotować kilka dni wcześniej, nas dzieci, kusiło ono na długo przed Wigilią i naprawdę musieliśmy wysilać swoją wolę, aby nie ukroić dla siebie choć kawałeczka. Niezależnie od tego, czy miodownik(...)manny) 250 g margaryny 1 szklanka cukru Polewa: 125 g margaryny 2 łyżki kakao 4 łyżki miodu 2 łyżki mleka Dodatkowo: 1 słoiczek kwaśnego dżemu (wiśniowego, śliwkowego) garść orzechów włoskich (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto miodowe: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojoną margarynę, posiekać ją nożem. Dodać cukier, miód, jajka oraz sodę, szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na 4 części

niecodziennikpary
Ciasto orzechowo - truflowe 2246

trufle, dokładnie utrzeć. 1/3 kremu odłożyć,do reszty dodać sparzone orzechy, wymieszać. Na pierwszą część ciasta wyłożyć krem z orzechami, przykryć drugim blatem ciasta. Rozsmarować odłożony krem truflowy. Schłodzić. Pianka:  5 białek,  galaretka wiśniowa,  2/3 szklanki cukru,  50g startej mlecznej czekolady. Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku, przestudzić. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier

Z miłości do słodkości
Chałka królewska - trzy smaki 200

Najsmaczniejsza chałka jaką upiekłam i jaką jadłam. Soczyste i bardzo aromatyczne ciasto smakuje wyjątkowo, dzięki 3 rodzajom nadzienia. Każdy z trzech warkoczy chałki wypełnia inny farsz - nadzienie pomarańczowo - orzechowe, pistacjowo - marcepanowe i wiśniowe. Smakuje i pachnie obłędnie. Idealna i na wielkanocne śniadanie i do popołudniowej kawki. Przepis sugeruje upieczenie jednej chałki, zrobiłam jednak 2 sztuki. Może się skusisz na pyszną(...)chałkę? Składniki na ciasto:   500 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa 630) 250 ml mleka 1 jajko 0,5 łyżeczki soli 75 g cukru 80 g masła 1 op. suchych drożdży Składniki na nadzienie: wiśniowe: 125 g suszonych lub kandyzowanych wiśni 60 g dżemu wiśniowego 2 łyżeczki soku z cytryny marcepanowe: 200 g marcepanu 5 łyżek mleka 3 łyżki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania