ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:45/169)

KOLOROWA PIANKA- ZEBRA 135

swojej córki postanowiłam przyrządzić taką piankę- zebrę. Pyszna, lekka jak chmurka, nie za słodka. Ciasto bez pieczenia, deser z dosłownie 3 składników a zadowolenie dziecka bezcenne :) Składniki (użyłam okrągłej blachy o średnicy 24 cm): * 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego * 2 galaretki (użyłam wiśniowej i cytrynowej) Wykonanie: Galaretki rozpuścić każdą osobno w szklance wrzącej wody(...)wystudzić. Schłodzone mleko w puszce wylać do miski, ubić mikserem na sztywno. Ubitą piankę podzielić na dwie równe części. Do jednej wlać zimną galaretkę wiśniową, do drugiej cytrynową. Obie masy dobrze wymieszać mikserem. Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Na środku blachy wylać 3 łyżki jednej masy, na to 3 łyżki masy drugiego koloru i tak na zmianę

Zrób to smacznie
KOSTKA BLACK FOREST 134

pięknie rośnie, a po upieczeniu pozostaje wilgotne, mięsiste i lekkie zarazem. Nie trzeba go nasączać. Podczas krojenia na porcje, bita śmietana nie zsuwa się  i nie oddziela od ciasta. SKŁADNIKI 125 g masła 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka kawy zbożowej lub rozpuszczalnej 150 ml mleka lub wody 150 g cukru 2 jajka(...)czereśni KREM 500 g śmietany 30%, schładzanej minimum 12 godzin 1 łyżka cukru 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody PRZEŁOŻENIE: 200 g dżemu wiśniowego DEKORACJA: 100 g gorzkiej czekolady, świeże czereśnie WYKONANIE CIASTO: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni C, bez termoobiegu. Formę o wymiarach 20x30 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Czereśnie myjemy, kroimy na połówki i usuwamy

cool and minty
Ciasto czekoladowe nadziewane wiśniami 147

blogu był komentarz ..cytuję - To ciasto z tego przepisu jest nie do zmiksowania Malo co nie popsulam miksera ..i faktycznie ciasto jest dość gęste i jest problem z miksowaniem...Ciasto zjedzone, ale nie byłam z niego za bardzo zadowolona..no, ale przepis wstawiam..może ktoś się skusi i zrobi lepsze od mojego. 2 3/4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru(...)kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3 jajka 3/4 szkl. oleju roślinnego 1/3 szkl.mleka 1 słoiczek (min. 300 g) powideł lub dżemu wiśniowego Wszystkie składniki z wyjątkiem powideł/dżemu zmiksować. Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na łyżeczkę nabrać powidła/dżem, robić wgłębienia w cieście (im więcej, tym lepiej) i zostawiać w nich

Moje domowe kucharzenie
Tort czekoladowo wiśniowy z frużeliną i musem wiśniowym 364

Ostatnio mieliśmy przyjemność przygotować tort dla Frisco.pl . Tematem przewodnim dla nas były wiśnie i postanowiliśmy wykorzystać je w kilku wariantach - do nasączenia tortu, przygotowania frużeliny wiśniowej

Plate of Joy
Ciasto z czereśniami 148

Ciasto z czereśniami SKŁADNIKI: czereśnie- 1 kg cukier -250 g mąka -250g jajka -4 szt mąka ziemniaczana -1 łyżka proszek do pieczenia -1 łyżka galaretki wiśniowe -2 opak śmietana18%-0,5 l biszkopty okrągłe -0,5 paczki PRZYGOTOWANIE: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier, dalej ubijać. Następnie stopniowo dodawać po jednym żółtku, utrzeć. Mąki(...)biszkopt wyłożyć śmietanę, prosto z kubka, rozsmarować nożem, przykryć drugą połową biszkoptu. Środek biszkopta wyłożyć biszkoptami. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 700 ml, gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Czereśnie umyć, osączyć, wydrylować. Blenderem zmiksować czereśnie, dodać galaretkę, zmiksować, wyłożyć na biszkopty. Ciasto odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
Dlaczego tak trudno zerwać z cukrem? Przepis na pełnoziarniste ciasto pomarańczowe bez cukru 128

zdrowe desery: Tarta milky way Ciasto kakaowe z budyniem Sernik na zimno na biszkoptowym spodzie Piernikowe praliny Tarta na kruchym spodzie z wiśniowym kremem Torcik kakaowy Serniko-brownie Sernik z brzoskwiniami Kakaowo-waniliowy torcik PEŁNOZIARNISTE CIASTO POMARAŃCZOWE BEZ CUKRU Czas przygotowania 15 minut + 50-60 minut pieczenia Składniki na małą keksówkę 20 cm 90 g mąki owsianej 30 g mąki

HealthyCreations
Kakaowe ciasto z rabarbarem 168

karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Jagielnik rabarbarowy Dżem rabarbarowy Domowe lody wiśniowe z karmelizowanym rabarbarem Kompot z rabarbaru Lemoniada z rabarbaru ------------------------------------------------------------- Kakaowe ciasto z rabarbarem Czas przygotowania:  120 minut Proporcje na formę o wymiarach 30 x 40 cm Składniki Na ciasto: 250 g zimnego masła

Kulinarne przygody Gatity
Wiśnia w czekoladzie 120

gorzkiej czekoladzie, dodanej do ciasta. Premiera ciasta już za mną. Dziś w piekarniku dochodzi wersja gryczana. Pachnie i drażni ślinianki :) Wiśnia w czekoladzie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Składniki Wiśniowy spód 1 szklanka wiśnie mrożone 2 łyżka mąka ziemniaczana 1 łyżka eyrtrol Czekoladowe ciacho 200 g masło 1 szklanka erytrol niepełna 5 szt jajka 2 szklanka mąka

Kucharzyca
Frużelina wiśniowa 138

Frużelina wiśniowa to najsmaczniejszy dodatek do naleśników, gofrów, placków, ciasta.     Składniki: (10 słoiczków) 3 kg wydrylowanych wiśni  1 kg cukru sok z jednej cytryny 6 łyżek mąki ziemniaczanej Wydrylowane wiśnie wrzucamy do garnka. W związku z tym, że wiśnie podczas drylowania puszczają dużo soku  - wlewamy go również do garnka,  pozostawiając dwie szklanki soku. Wsypujemy cukier

Pyszności Słodkości
Babka Tulipanowa 159

proszek do pieczenia. Podzielić na 4 części. do 1 części dodać żółtka i 2 łyżki mąki do 2 dodać kakao do 3 dodać kisiel wiśniowy do 4 dodać mak Wlewać na blaszkę ciasto poczynając od 1 części do 4 na środek blachy. piec 40 – 45 min var bbSite='http___gotujmy.pl'; var bbMainDomain='new.smartcontext.pl

Moje Słodkie Piekiełko
Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem 243

cukru, szczypta soli. Masa serowa: 250g sera białego, 3 łyżki śmietany 18%, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/2 łyżki cukru, Dodatkowo: 1/2 słoiczka dżemu wiśniowego ORZECH, kilka nitek ugotowanego makaronu spaghetti olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta razem ze sobą mieszam, tak aby nie było grudek. Na patelni z rozgrzanym olejem smażę cienkie naleśniki. 2. Masa serowa(...)masy serowej. Na masę serową nakładam porcję dżemu. Delikatnie rozsmarowuję. Naleśnika składam w sakiewkę i związuję makaronem spaghetti. Sakiewki układam na talerzu i podaję. Do przygotowania sakiewek użyłam dżemu wiśniowego ORZECH . Dżem ma doskonałą konsystencję, znajdziemy w nim mnóstwo pysznych owoców. Warto wykorzystać go do przygotowania pysznych deserów

Tradycyjna kuchnia Kasi
Babka kolorowa 130

pieczenia 6 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki tortowej 1 cukier waniliowy (16 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 1 kisiel cytrynowy 1 kisiel wiśniowy 1 łyżka kakao 1/2 szklanki maku kropla czerwonego barwnika spożywczego Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym w misie miksera na puszystą białą masę. Potem jedno po drugim, stopniowo, dodajemy(...)misy miksera wciąż miksując. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z resztą masy. Już nie mikserem tylko szpatułką, delikatnie. To ciasto dzielimy na 4 równe części. Do każdej z osobna dodajemy: kisiel cytrynowy, kisiel wiśniowy z odrobiną czerwonego barwnika spożywczego, kakao i mak. Delikatnie mieszamy. Formę do babki (taką z kominem, średnica 23 cm) smarujemy masłem i oprószamy mąką

Marder&Marder Manufacture
Konfitura z wiśni z cynamonem i goździkami 149

goździkami to produkt, którego nie może zabraknąć na naszej liście domowych przetworów. Robimy ją co roku, pod koniec wiśniowego sezonu, kiedy owoce są najsłodsze i najbardziej dojrzałe. Wybieramy te najpiękniejsze, nieuszkodzone, roztaczające wokół swój przepiękny zapach. Zimą dodajemy do herbaty, ciast. naleśników i cieszymy się jej smakiem Konfitura z wiśni z dodatkiem cynamonu i goździków rozgrzewa nas w mroźne zimowe(...)latem zapasów, konfiturę z wiśni i korzennych przypraw przygotowuję także zimą z mrożonych owoców. W dobie ciągłego pośpiechu, żelfixów, dżemixów, cukrów żelujących i innych "przyśpieszaczy" taka tradycyjna domowa konfitura wiśniowa z cynamonem i goździkami to prawdziwy rarytas. Warto jej poświęcić nieco czasu, nie będziecie tego żałować. Konfitura z wiśni z cynamonem i goździkami - składniki 1 kg wydrylowanych wiśni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Cygańskie ścieżki 223

jest o niebo lepszy, z polewą efekt smakowy gwarantowany :) Składniki: ciasto: 9 białek 4 żółtka 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1,5 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 1 łyżka kakao 3 łyżki maku 1 opakowanie kisielu wiśniowego masa: 5 kolorowych galaretek 400 g serka z wiaderka lub waniliowego(...)proszkiem do pieczenia, wlać olej cieniutkim strumieniem i delikatnie wymieszać wszystko łyżką, aż do połączenia się wszystkich składników. Ciasto podzielić na 4 równe części. Do każdej z części dodać odpowiednio: 2 łyżki mąki i 4 żółtka łyżkę kakao kisiel wiśniowy 3 łyżki maku Każdą z mas wymieszać, aż do połączenia się składników. Blaszkę (u mnie 30x25) wyłożyć papierem do pieczenia

na moim stole...
Babka trójkolorowa 128

margaryny * 6 jajek * 1 i 1/2 cukru pudru * 1 cukier wanilinowy * 2 szklanki mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 szklanki oleju * 1 kisiel brzoskwiniowy * 1 kisiel wiśniowy (i opcjonalnie nieco czerwonego barwnika) * 1 łyżka kakao Sposób wykonania Margarynę o temperaturze pokojowej utrzeć na puch, następnie dodawać kolejno 6 żółtek ciągle ucierając, dodać cukier i cukier wanilinowy i dalej(...)ucierać. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kisiel brzoskwiniowy (proszek), do drugiej kisiel wiśniowy ( proszek) i ewentualnie dla koloru nieco barwnika czerwonego, do trzeciej dodać kakao. Dwie formy babkowe z kominkami wysmarować margaryną i wysypać bułka tartą

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania