ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:43/169)

frużelina wiśniowa 162

Przygotowując frużelinę wiśniową miałam przed oczami wspaniały torcik bezowy, który zamierzam udekorować owocami w żelu. Torcik niebawem, a dziś przepis na pyszny i błyskawiczny dodatek, który

babka w formie
Frużelina wiśniowa 274

Frużelina wiśniowa to gęsta, słodko-kwaśna polewa. Jest wprost idealna do kawałków sernika, do tortów, a przede wszystkim lodów i deserów. Jeśli macie w domu wiśnie

Poezja smaku
łatwa, tania, smaczna deserowa czarna porzeczka na zimno... 232

Składniki: galaretka wiśniowa 1 opakowanie, czarna porzeczka 2 szklanki, jogurt gęsty 380 ml, cukier 4 łyżki, czarna porzeczka 2 szklanki, żelatyna 5 łyżeczek, herbatniki 200 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Pianka wiśniowo-cytrynowa 2786

Składniki: Galaretka wiśniowa - 1 opak. Galaretka cytrynowa – 1 opak. Mleko skondensowane niesłodzone – 340g Biała czekolada – kilka kostek Gorzka czekolada – kilka kostek Wykonanie

Kulinarne Przeboje
CIASTO SHREK 181

Pyszne orzeźwiające ciasto, z masą z zielonego soku, lekką pianką wiśniową, herbatnikami w czekoladzie, zalane galaretką ... pychotka     SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 24x 38 cm 5 jajek, 1 szkl. mąki  tortowej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, ½ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Masa zielona: 900 ml soku zielonego Pysio, 3 budynie śmietankowe Masa różowa(...)śmietany 30%, 1 serek Danio (125g), 1 galaretka wiśniowa Dodatkowo: 20 herbatników regionalnych , 2 galaretki agrestowe WYKONANIE: Biszkopt:   Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, a następnie żółtka. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem, dodajemy do masy, a na końcu olej, wszystko delikatnie mieszamy, wylewamy na formę wyłożoną pergaminem. Biszkopt pieczemy do suchego patyczka ok. 20 min.w

słodki bratek
Galaretkowa pychotka 138

cukru. Żółtka mieszamy z octem i proszkiem do pieczenia dodajemy do białek i dalej ubijamy na koniec dokładamy mąkę delikatnie miesząc. Ciasto wykładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 170 stopni C około 30 minut. Galaretki wiśniowe rozprowadzamy w 1/2 litra przegotowanej gorącej wodzie odstawiamy do stężenia. Śmietanę ubijamy ze szczyptą soli wlewamy stężałą galaretkę dokładnie miksujemy masę. Ostudzony

kgwjanczewo
Kruche babeczki z bitą śmietaną i dżemem wiśniowym 111

cukru pudru 1 żółtko 15 dag masła lub margaryny Na śmietankę: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 200 ml zimnego mleka Dodatkowo: 1 słoiczek domowego dżemu wiśniowego mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych babeczek: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną, wylepiamy foremki i nakłuwamy widelcem. Układamy na blaszkach i pieczemy w temperaturze 180 stopni

Izabelawkuchni
Tort czekoladowo-miętowy 153

przesiać wcześniej). Delikatnie łączymy za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki. Ważne, aby nie miksować, tylko delikatnie wymieszać. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki bardzo cieniutko smarujemy masłem. Przekładamy ciasto i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 - 40 minut. Pod koniec sprawdzamy czy jest upieczone za pomocą patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy je w formie(...)kuchence mikrofalowej, dodajemy masło i mieszamy za pomocą szpatułki, aż polewa się roztopi. SKŁADANIE TORTU: Na paterze układamy pierwszy blat ciasta. Nasączamy kilkoma łyżkami wiśniówki lub wody z cytryną.  Rozsmarowujemy na nim dwie łyżki dżemu wiśniowego lub z czarnej porzeczki. Nakładamy połowę kremu czekoladowo-miętowego.  Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynności pkt. 2-4 (nasączamy, smarujemy dżemem i wykładamy

bistro mama
Papugowe ciasto 166

pieczenia. Dodać do ciasta i dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywno z jedną łyżką wody i delikatnie połączyć z ciastem, najlepiej szpatułką (fot.1) lub drewnianą łyżką. Podzielić na 4 równe części. Do każdej z osobna dodać: kisiel cytrynowy, wiśniowy + czerwony barwik, kakao, mak (fot.2) . Delikatnie wymieszać. Formę do babki o średnicy 23 cm wysmarować dokładnie masłem i wysypać bułką tartą

Świat Ciasta
Bajaderki (Ziemniaczki) 425

prostu kakao albo cukrem pudrem. Do środka możemy również dodać drobno posiekane bakalie.   Bajaderki (Ziemniaczki) - Składniki: 360 g ciasta biszkoptowego (najlepiej lekko podsuszonego) 75 g herbatników 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru pudru ok. 100 g konfitury wiśniowej (lub dżemu) 50 g masła 50 g czekolady gorzkiej czubata łyżka kakao wiórki kokosowe drobno posiekane orzechy Bajaderki (Ziemniaczki) - Sposób przygotowania(...)podgrzewamy wraz z masłem i cukrem pudrem. Następnie dodajemy czekoladę oraz kakao i nadal podgrzewamy do rozpuszczenia składników (nie gotujemy). Ciasto biszkoptowe szatkujemy (najlepiej w food procesorze). Herbatniki kruszymy na "piasek". Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy konfiturę wiśniową i miksujemy (najlepiej w food procesorze) do otrzymania gładkiej konsystencji. Z powstałej masy formujemy kuleczki, które następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych

Słodka Strona
Wiśniowe westchnienie 388

kremówki (30%) 3 łyżki cukru pudru Ubić i podzielić na dwie części. Do każdej dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie.  2 galaretki wiśniowe ( przygotować według przepisu na opakowaniu) Słoik drylowanych wiśni Złożenie ciasta: 1 ciasto, ½ porcji śmietany wiśnie galaretka ½ porcji śmietany na wierzch ciasto z bezą

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik na zimno z brzoskwiniami 153

lodówki do czasu stężania (u mnie wystarczyła 1 godzina). Gdy masa serowa jest już stabilna wykładam na nią połówki brzoskwiń i zalewam tężejącą galaretką wiśniową. Wkładam do lodówki na kolejną godzinę. Jak wyjąć ciasto z tortownicy i usunąć folię spożywczą? Najpierw rozpięłam brzegi. Łopatką do ciasta i długim nożem przeniosłam wraz z folią sernik na talerz. Folię odsunęłam od brzegów

MojaQchnia.pl
Pychotka 159

Staram się aby moje ciasta były smaczne  Pychotka Składniki: Biszkopt 7 jajek 1 szkl mąki 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz do formy KREM 1 szkl śmietany 36% 2 śmietan-fix DODATKOWO 1 dżem wiśniowy 1 słoik marmolada jabłkowa 1 galaretka cytrynowa 1 tabliczka czekolady z orzechami PRZYGOTOWANIE  BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić(...)Ostudzony biszkopt przekroić na połowę. KREM Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan fix na sztywno. DODATKOWO Do rondla wyłożyć dżem wiśniowy i marmoladę jabłkową, mieszając doprowadzić do zagotowania. Zdjąć rondel z ognia, wsypać galaretkę dobrze rozmieszać. Odstawić do ostudzenia. PRZEŁOŻENIE CIASTA Na pierwszą część biszkoptu, wyłożyć dżem, przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć krem śmietankowy. Czekoladę z orzechami, zetrzeć na tarce, posypać

Kuchnia Danusi
Murzynek na maślance 277

się błyskawicznie, kilka machnięć łyżką, przelanie do keksówki, niecała godzinka i ciasto gotowe. Pycha Składniki (jedna mniejsza keksówka): – 1,5 szklanki mąki; – 1 szklanka maślanki; – 20 g czekolady pokrojonej na drobne kawałki; – 1/4 szklanki oleju; – 2 łyżki kakao; – 2 czubate łyżki konfitury wiśniowej; – 1 łyżeczka sody oczyszczonej; – 16 g cukru wanilinowego(...)keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni, do tzw. suchego patyczka. Wyciągnąć, ułożyć na kratce do wystudzenia, polać czekoladą i posypać posypką cukrową. Ciasto gotowe, a jakie pyszne! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

dom-agi.pl
Ciasta bez pieczenia 3993

bita i tak oto powstało to mega pyszne ciasto :)) Wypróbujcie je koniecznie! Przejdź do przepisu… Ciasto 3 bit Przejdź do przepisu… Przepisy na ciasto bez pieczenia z mlekiem skondensowanym / zagęszczonym : Pianka wiśniowo-cytrynowa Pyszna pianka z mleka skondensowanego, rozpływająca się w ustach Przejdź do przepisu… Przepisy na serniki na zimno: Sernik na zimno z malinami Przejdź

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania