ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:51/169)

Najlepszy sernik wykwintny z wiśniowo-różaną pianką 192

jajek i całej reszty płynów, ale bez obaw po upieczeniu i wystudzeniu sernik jest idealnie gładki, delikatnie śmietankowy,puszysty niczym chmurka. Lekkości dodaje również wiśniowo-różana pianka na białkach. Całość skomponowana jest w cynamonowym kruchym cieście, które wzbogaca doznania smakowe. Jedyną wadą było czekanie na wystudzenie i jeśli zdecydujecie się, na ten przepis to zdecydowanie zalecane jest chłodzenie wypieku całą(...)mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej  3 łyżki mleka w proszku *** (niekoniecznie) 50 ml oleju z pestek winogron  1 buteleczka (5ml) aromatu śmietankowego Na piankę wiśniowo-różaną :  6 białek  10 ml soku z limonki/cytryny 150 g cukru pudru  140 g Dżemu Wiśnia z płatkami róży Łowicz  Dodatkowo:  140 g dżemu  Wiśnia

vaniliowoczekoladowa
LEŚNY MECH 149

pomyślałam?  Nie było innego wyjścia jak je upiec. Pięknie wyrosło :)  Przełożyłam masą budyniową i wiśniową na bazie jogurtu. Nadeszła chwila prawdy i..... wielkie rozczarowanie. Oczekiwałam wielkiego wow, a wyszło nijakie, na pewno go już więcej nie zrobię. Ale co do ciast jestem bardzo wybredna, reszcie próbujących smakowało. Także wybór należy do Was ;) SKŁADNIKI NA CIASTO : 4 całe jajka(...)szklanki mleka 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku MASA 1: 1,5 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 6 łyżek cukru masło MASA 2: kubek jogurtu greckiego 400 g galaretka wiśniowa 3-4 łyżki cukru pudru WYKONANIE : Szpinak wyciągamy, żeby się rozmroził, następnie porządnie odciskamy i blendujemy. Jaja ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Mąki przesiewamy razem z proszkiem

Pani na deser
Sos wiśniowy 202

Lekko gęsty, z całymi owocami, lśniący, kwaskowy i pyszny… po prostu :) Znakomity dodatek do wielu deserów: bitej śmietany, czekoladowych musów, lodów, ciast, bezowych tortów… Zastosowań jak sami widzicie wiele. Ze względu na porę roku użyłam wiśni mrożonych (drylowanych), w sezonie polecam świeże owoce :) Przygotowałam ten sos do konkretnego deseru. Jakiego? Tego dowiecie się w następnym wpisie :) Składniki: 200 g wiśni(...)ziemniaczaną i dokładnie rozrabiamy, a po chwili wlewamy do wiśni i mieszamy energicznie, aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostudzenia. Sos wiśniowy to doskonały dodatek do bitej śmietany, czekoladowych musów, lodów, ciast, bezowych tortów. Możemy zwiększyć proporcjonalnie ilość składników sosu, aby dostosować ją do swoich potrzeb (np. do przełożenia kilku blatów tortu). Sos przechowujemy w lodówce

MyCookBook.pl
PRZEPIS NA CIASTO TRUSKAWKOWE 223

więcej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki 80 ml oleju 2 czubate łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki cukru waniliowego kisiel wiśniowy z kawałkami owoców (błyskawiczny) 500 g truskawek dodatkowo cukier puder do posypania Sposób przygotowania ciasta truskawkowego: Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C. Jajka ubijamy na najwyższych obrotach razem z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy partiami olej

Słodkie Przyjemności
Ciasto Szafirowa Fala 1769

gorącej wodzie, odstawić do wystygnięcia, gdy zacznie tężeć wylać na masę śmietanową. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. PRZEŁOŻENIE: biszkopt - masa kakaowa - galaretka wiśniowa - masa śmietanowa - galaretka szafirowa Placuszek włożony w pojemniku na ciasto, który jest rewelacyjny. <3 Wydłuża świeżość ciasta a w dodatku chroni ciasto przed zapachami w lodówce :) Jeśli jeszcze nie macie takiego pojemnika zapraszam

Dziś Ja gotuje
Tort wiśniowy z kremem śmietankowym z białą czekoladą 193

fakt, że innym smakuje. Tort przełożony jest kremem na bazie śmietany, mascarpone, białej czekolady, z dodatkiem galaretki wiśniowej. Do tego frużelina wiśniowa, która przełamuje słodycz tortu. Uwielbiam takie smaki. Z powodu tego, że robiłam równocześnie trzy ciasta, trochę za dużo kremu nałożyłam na dolny placek tortu, ale to już tylko kwestia samego wyglądu. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli

Passions hobbies life
3 sprawdzone przepisy na tłusty czwartek 169

wódki) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia cukier puder do posypania wiśnie w syropie lub konfitura wiśniowa Przygotowanie: Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i przesiej ją. Dodaj śmietanę, żółtka, sól i alkohol. Wymieszaj składniki i zagnieć ciasto. Przygotuj teraz kawałki do złożenia róży: z ciasta wytnij krążki w 3 rozmiarach (np. szklanką, literatką i kieliszkiem(...)głębokim garnku. Kiedy zaczyna skwierczeć, a po dodaniu kawałka ciasta wypływa na powierzchnię i się rumieni – możesz zacząć smażenie. Wrzucaj róże najmniejszym krążkiem do dołu. Kiedy się zarumieni – odwróć i smaż jeszcze chwilę. Odsącz róże z nadmiaru tłuszczu. Udekoruj róże cukrem pudrem, a w środek nałóż konfiturę wiśniową lub wiśnię. Oponki serowe Ostatni przepis na oponki serowe

Rozdomowiona
Tartaletki z masą budyniową i świeżymi owocami 151

łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka cukru wanilinowego 2 żółtka 2 łyżki cukru 200g truskawek 100g borówki amerykańskiej 200g frużeliny wiśniowej Wykonanie: 1. Borówki i truskawki umyć, truskawki pokroić na połówki. 2. Ciasto: Mąkę przesiać, dodać cukier puder, kawałki masła i wszystko posiekać siekaczką. Dodać żółtka, zagnieść na jednolite ciasto, winąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowe z serem i wiśniami 132

dokładkę! SKŁADNIKI: ( blacha 25 x 22 ) CIASTO: * duże jajka – 2 szt * mąka – 80 g * cukier – 80 g * kakao – 2 łyżki MASA: * serek homogenizowany naturalny – 400 g * cukier wanilinowy – 1 op * cukier puder – 3 łyżki * wiśnie – 250 g * żelatyna – 3 łyżki * sok wiśniowy – 150 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Całe jajka ubijmy(...)cukrem wanilinowym , a następnie dodajemy 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach wody – bardzo! dokładnie miksujemy. Przygotowane serki wylewamy na ciasto czekoladowe, wygładzamy. Wypestkowane wiśnie mieszamy z 2 łyżkami żelatyny rozpuszczonymi w 150 ml gorącego soku wiśniowego – dokładnie mieszamy. Wylewamy na masę serową, wygładzamy. Wkładamy do lodówki na conajmniej 3 godziny. Podajemy np. z gałką lodów ;) Smacznego

Ostra na Słodko
Kolorowa babka 122

pewno zaskoczy gości wyglądem i smakiem. Ciasto ucierane jest puszyste i delikatne. U mnie pieczona w dużej formie do pieczenia wieńców, jednak pomimo, iż była duża szybko zniknęła :) Ciasto można upiec w zwykłej keksówce. Przepis z Moich Wypieków . Polecam!  Kolorowa babka Składniki na formę z kominem o średnicy 26cm: 250g masła lub margaryny 6 jajek 1 szklanka drobnego cukru(...)drugiej dodajemy kisiel cytrynowy i mieszamy. Do trzeciej dodajemy suchy mak, mieszamy. Do czwartej dodajemy kisiel wiśniowy i mieszamy. Masy kolejno wykładamy do formy nasmarowanej masłem i oprószonej mąką (kolejność warstw dowolna lub tak jak u mnie biała, kakaowa, różowa i makowa). Ciasto pieczemy około 50-60 minut w 170 stopniach (do suchego patyczka). Po lekkim przestudzeniu ciasto wyjmujemy

Smak mojej kuchni
Tort czekoladowo-orzechowy 345

pewno nie będzie to pierwszy przepis z jego użyciem. Tort czekoladowo-orzechowy nie jest przesadnie słodki, słodycz łamie masło orzechowe i konfitura wiśniowa. Inspiracja tutaj . Moim zdaniem jeden z lepszych tortów jakie jadłam   Składniki na czekoladowe ciasto: 3 duże jajka 150 ml mleka 120 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego 1 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)ciasto przekroić wzdłuż na 3 części. Krem orzechowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g masła orzechowego, w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem ubić, dodać masło orzechowe i wymieszać. Krem podzielić na 3 części, 2 na przełożenie tortu, jedna na wierzch i boki. Dodatkowo: ​2/3 szklanki konfitury wiśniowej garść

dom-agi.pl
Wiśniowiec z kremem 145

koleżanki, która sobie to ciasto bardzo zachwalała :) A wszystkim kobietkom życzę z okazji dzisiejszego Dnia Kobiet samych wspaniałości :) Miłego dnia! :) Składniki na dużą blachę: Biszkopt: 6 łyżek ciepłej wody 1 i 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 i 1/2 szklanki mąki 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa wiśniowa: 2 małe słoiki wiśni 3 galaretki wiśniowe(...)pieczenia. Ciasto przelewany na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu ciasto lekko studzimy i gdy jest jeszcze dość ciepłe, ściągamy z niego papier. Warstwa wiśniowa: Wiśnie odsączamy z kompotu. Sok zlewamy do garnka i dolewamy tyle wody, aby całość miała objętość 1 litra. Wodę z sokiem zagotowujemy. Zdejmujemy

My simple kitchen
kruche ciasteczka z serduszkiem dla babci i dziadka 118

składniki: 180 g mąki 120 g masła, schłodzonego 55 g cukru pudru 1 żółtko 1 szczypta soli dodatkowo: dżem wiśniowy lub frużelina lub marmolada do przełożenia ciasteczek wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do woreczka spożywczego i schładzamy w lodówce przez ok. 45-60 min. Następnie rozwałkowujemy ciasto na oprószonej mąką stolnicy. Wykrawamy ciasteczka, w połowie mniejszą

Domowy Smak Jedzenia
Szarlotka z kisielem 97

spód i boki formy.  Dodatkowo: 1 kg jabłek Jabłka obieramy ze skórki, wydrążamy środki. Miąższ kroimy na niewielkie kawałki. Wykładamy na przygotowane ciasto. Piana z białek: 5 białek 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie kisielu wiśniowego szczypta soli Białka z solą ubijamy na sztywno. Następnie łyżka po łyżce dodajemy cukier, miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy kisiel, miksujemy. Gotową pianę

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania