ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:329/881)

pyszny sernik na zimno z truskawkami i galaretką 1227

masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany wykonanie: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy na stolnicy. Dodajemy masło, jajko oraz śmietanę, siekamy nożem i zagniatamy ciasto. Wkładamy do tortownicy o średnicy 24 cm i pieczemy na złoty kolor w 180 st. C. przez ok. 20 min. składniki na masę serową: 1000 g sera białego zmielonego trzykrotnie(...)stężenia. Masło roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Do naczynia miksującego wlewamy masło, dodajemy ser, cukier i ucieramy na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodajemy lekko stężałą galaretkę i miksujemy, aż masa stanie się aksamitna. Na upieczone ciasto wylewamy masę serową odstawiamy do lekkiego stężenia. wierzch ciasta: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 2 szkl gorącej wody

Domowy Smak Jedzenia
Keks świąteczny 146

Keks świąteczny Składniki : Ciasto : 150 g cukru sól- szczypta 5- jajka 250- g mąki masło - 250g aromat cytrynowy bakalie - 1 szkl 1,5  łyżeczki proszku do pieczenia Lukier 0,5 szkl cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny skórka pomarańczowa(...)opak Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka jaj utrzeć do białości z cukrem, następnie dodawać pokrojone masło i aromat cytrynowy, dalej ucierać. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do masy żółtkowej, utrzeć. Bakalie oprószyć mąkę, przełożyć do ciasta, wymieszać. Do białek dodać szczyptę soli, ubić na sztywną pianę, przełożyć do ciasta, ostrożnie wymieszać. Formę keksową o wymiarach 10 × 28 cm wysmarować

Kuchnia Danusi
PTYSIOWY DESER PARIS-BREST 103

Ciasto  Mąkę wymieszać z cukrem i solą. Do garnka wlać wodę i wrzucić masło.Podgrzewać aż masło się rozpuści a woda lekko zagotuje. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę i wymieszać drewnianą łyżką na gładką i lśniącą masę. W czasie mieszania jeszcze chwilkę podgrzewać na małym ogniu. Masę pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Mikserem ze spiralnymi końcówkami ucieramy masę dodając jajko(...)Krem pralinowo - maślany: Mikserem utrzeć masło na puszystą i jasną masę. Stopniowo dodawać Nutellę, mielone migdały i ucierać. Łyżką po łyżce dodawać przygotowany wcześniej Crème pâtissière ciągle miksując do uzyskania gładkiego kremu.  Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Przekrojone ciasto wypełnić kremem i przykryć górną częścią ciasta. Wierzch posypać uprażonymi wcześniej płatkami migdałowymi, można również oprószyć cukrem pudrem

Kuchnia w opałach
Babka bananowa 86

cukier, mieszamy. Dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, mieszamy aż składniki połączą się. Foremkę na babkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąkę i przekładamy ciasto. Pieczemy 35-45 min w 200st. ok 3 łyżki cukru pudru ucieramy z łyżeczką soku cytrynowego. Powstałym lukrem dekorujemy zimną babkę. Artykuł Babka bananowa pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Babka cytrynowa 71

Piekę tę babkę nie tylko na święta, ale również bez okazji. Jest mało pracochłonna, szybka i smakuje super do kawy czy herbaty.

Prosty przepis na
Ciasto kokosowe- z masą jagodową 158

gotującego się mleka i mieszamy aż będzie gęsty i żeby się nie przypaliło . Jak budyń będzie zimny trzeba go utrzeć z masłem .Pierwsze ucieramy masło a potem dodajemy zimny budyń i masa gotowa ,dajemy na ciasto jako 1 warstwę. 2 warstwa ciasta krem jagodowy 1 opakowanie mrożonych jagod 300g Musimy je rozmrozić i na sitko . śmietanę 36 procentową ubijamy

Moje Wyroby
Naleśniki z syropem z bzu, truskawkami i twarogiem 91

przekładamy twaróg, nasiona z przepołowionej połówki laski wanilii, śmietanę oraz mleko, a jeśli chcemy słodsze nadzienie, dodajemy także cukru pudru do smaku. Całość ucieramy lub blendujemy na gładko. Wstawiamy do lodówki do chwili użycia.   Przygotowujemy ciasto naleśnikowe – łyżkę masła rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wybijamy jajko, dodajemy do niego mleko, wodę, syrop, szczyptę soli oraz rozpuszczone

Smaczna Strona
Ciasto łaciate jogurtowe z truskawkami i kruszonką 130

łyżka kakao KRUSZONKA -3 łyżki cukru -50g masła -mąka -ile zabierze DODATKOWO -truskawki Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Wszystko miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao.  Do blaszki wykładamy najpierw ciasto jasne-wyrównujemy, następnie ciasto ciemne.  Przejeżdżamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Orzechowiec 183

cukier,budynie i mąkę. Wlewamy do gotującego mleka, gotujemy aż zgęstnieje. Następnie garnek przykrywamy i odstawiamy do przestygnięcia. Miękką margarynę ucieramy z budyniem na gładki krem.  Krem budyniowy dzielimy na trzy części. Dno blaszki wykładamy papierem, następnie wkładamy ciasto bez orzechów.Delikatnie nasączamy herbatą.Następnie wykładamy jedną część kremu, warstwę herbatników,masę budyniową, warstwę krakersów, masę krówkową, warstwę herbatników

Sama słodycz i szczypta chili
Półkruche ciasteczka z orzechami i czekoladą 102

słodziwa 1 jajko 180 g mąki 50 g drażetek ciemnej czekolady (lub pokruszona tabliczka) 90 g orzechów włoskich Masło kroimy na kawałki, ucieramy ze słodziwem i jajkiem. Dodajemy mąkę, orzechy i czekoladę. Zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy je na 4 porcje. Z każdej formujemy wałeczek o średnicy, jaką chcemy, aby miały ciasteczka. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki

Kucharzyca
Rewelacyjne drożdżówki z serem 104

termomixa, dodajemy ciepłe mleko, rozpuszczone masło, jajko, cukier waniliowy oraz mąkę przesianą przez sitko, wyrabiamy ciasto (zamknięte naczynie/ 2minuty/kłos). Dalej postępujemy z ciastem jak powyżej. Nadzienie: W naczyniu zakładamy motylek, dodajemy żółtko i cukry, ucieramy 2 minuty/ 60stopni/obroty 6. Ściągamy motylek, dodajemy ser i śmietanę, ucieramy 30 sekund/obroty 6, używając przy tym kopystki. Dalej postępujemy jak w przepisie powyżej

KulinarneImpresje.pl
Tarta przypominająca w smaku sernik -jest przepyszny 121

masa 4 duże jajka lub 5 malych 200 ml śmietany 36 % 2 lyżki mąki ziemniaczannej sok z 3 cytryn Wszystkie skłdniki ucieramy ze sobą. Masa będzie nie za gęsta ale wylewamy ją na ciasto i zapiekamy w piekarniku. Pieczemy w piekarniku tem18o st ok35 min i polecam jadłam u córki w smaku przypomina sernik

Moje Wyroby
Nutellamisu - tiramisu z nutellą 2512

rondelku podgrzewamy mleko. Dodajemy 3 łyżki nutelli i mieszamy. W czekoladowym mleku maczamy biszkopty, a następnie wykładamy nimi dno formy do ciasta. Mleko zagęszczamy kolejnymi 6-cioma łyżkami nutelli i tak powstałą masę odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty, jasny krem. Dodajemy serki mascarpone i dalej miksujemy. W oddzielnej misce ubijamy na sztywno mocno schłodzoną śmietankę. Przekładamy

Qchnia po prostu