ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:331/881)

PROSTE CIASTO Z CZERWONĄ PORZECZKĄ NA OLEJU 97

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Słodkie zapomnienie
SZYBKIE CIASTO Z TRUSKAWKAMI NA OLEJU 253

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Słodkie zapomnienie
KORZENNE CIASTO MARCHEWKOWE Z MASĄ ORZECHOWĄ 173

Znane i lubiane ciasto marchewkowe w mojej autorskiej odsłonie... trochę już świątecznej 🎄 Pachnące piernikiem ciasto z marchewką, przełożone masą orzechową oraz bitą śmietaną - proste i szybkie

Kuchnia MagdaLeny
Sernik królewski-najlepszy przepis,zawsze się udaje 4484

początek należy zmielić ser, oraz oddzielić białka od żółtek. Białka dokładamy do tych 4 co nam zostały z ciasta (potem będziemy je ubijać)  :-) Następnie do miski wrzucamy masło lub  margarynę w temp. pokojowej, i cukier i ucieramy przez chwilę, następnie dodajemy po 1 żółtku i ser po dodaniu sera dodajemy budynie-proszek i miksujemy bardzo dokładnie-masa serowa

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowo- bananowe brownie z gruszkami 178

Na sklepowych półkach pojawiło się już całkiem sporo smacznych gruszek. Nie wiem jak Wy, ale mi one smakują zdecydowanie bardziej od jabłek, więc grzechem byłoby nie

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z chałwową pianką i malinami. 133

lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy kaszą manną i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy

Izabelawkuchni
Ciasto migdałowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką 161

szczypta soli. Miękkie masło przekładam do miski, wsypuję cukier i cukier z wanilią i miksuję na puch, stopniowo nie przerywając ucierania wbijam po jednym jajku, każde kolejne gdy poprzednie się połączy. Wlewam mleko oraz wsypuję partiami mąkę, gdy ciasto będzie zmiksowane i  gęste, wykładam na wyłożoną pergaminem kwadratową blaszkę, wygładzam łyżką, układam pokrojone na mniejsze kawałki umyte wcześniej

Wanilia i Kardamon
Domowe jagodzianki 2 125

łyżki oleju kokosowego 2 łyżki ksylitolu ok. 4 łyżek mąki orkiszowej + jagody + łyżka skrobi ziemniaczanej + jajko KRUSZONKA: Masło ucieraj z ksylitolem, następnie dodawaj mąkę i wyrabiaj do powstania grudek. NADZIENIE: Jagody umyj, przełóż do miski, obsyp skrobią ziemniaczaną. CIASTO: Gdy ciasto wyrośnie odrywaj z niego niewielkie kawałki, formuj z nich kulki, a następnie spłaszcz. Na środek ciasta wykładaj jagody

365 dni dookoła kuchni
Ciastka maślane z dżemem 182

margaryny Optima Omega 100 g cukru 2 żółtka 220 g mąki pszennej dżem ja użyłam z truskawek (przepis TUTAJ ) Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Cały czas mieszając dodajemy stopniowo mąkę. Z ciasta formujemy kulki o średnicy około 2,5-3 cm, na środku robimy dziurkę i nakładamy pół łyżeczki dżemu. Tak przygotowane ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Gotuj z Mąką
Kruche ciasto z truskawkami i pianką oraz kruszonką 165

Pyszne delikatne ciasto. Przygotowanie ciasta – masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Podczas mieszania dodawać co chwilkę po żółtku. Dokładnie wymieszać. Dodać mąkę, proszek do

Kuchnia Pokoleń
Tarta kokosowa z serkiem mascarpone i galaretką 158

łyżek ciepłej wody 2 łyżki ksylitolu Wierzch: winogrona 1 galaretka np. pomarańczowa + 1 szklanka wrzącej wody Sposób przygotowania: Spód: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Szybko zagniatamy, ciasto powinno mieć konsystencje mokrego piasku. Gotowe ciasto rozprowadzamy po natłuszczonej formie. Spód pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach. Masa serowa: Serek mascarpone miksujemy

Truskawkowa Fiesta
Ciasto harataniec z serem i migdałami 178

część). Jedną to na spód zostawiamy jasną, do dwóch pozostałych dodajemy kakao i zagniatamy, żeby kakao połączyło się z ciastem. 4. Ciasta owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do zamrażarki. Ser: 1. Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na jasną puszystą masę. Dodajemy po jednym żółtku i naprzemiennie ser i śmietankę. Na końcu dajemy mąkę ziemniaczaną. Cały

kruche babeczki
Babka kefirowa 119

cukrem na puszystą masę i dodajemy po 1 żółtku i dalej ucieramy. Następnie do masy dodajemy kefir na przemian z mąką i ucieramy dalej. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli, wykładamy na ciasto i delikatnie łyżka mieszamy. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku   przez ok. 60 minut w temp

Camilla w kuchni
Tartaletki z owocami 101

margaryny "Kasia" 3 żółtka cukier waniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przesianą mąkę z solą i proszkiem do pieczenia  ucieramy z margaryną.  Dodajemy cukier, cukier waniliowy, żółtka i śmietanę.  Tak przygotowane ciasto dzielimy na małe porcje  (ok. 14) i wyklejamy nimi wcześniej przygotowane foremki do tartaletek (posmarowane masłem).  Na każdą tartaletkę kładziemy

Pyszności Słodkości
UCIERANE CIASTO Z WIŚNIAMI 195

mąki 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 paczki masła -rozpuszczonego 1 szklanka wiśni Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem i na małych obrotach mieszamy, następnie dodajemy roztopione masło i jeszcze chwilę mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tortownicy i posypujemy wiśniami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180st) i pieczemy 45 minut. Ja po upieczeniu polałam

harrisa
Pączki 160

mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.   Jeżeli w pomieszczeniu jest niska temperatura można wstawić miskę do piekarnika nagrzanego do 40C. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, wyrośnięte drożdże,   letnie mleko, spirytus i wyrabiamy ciasto. Można je wyrobić za pomocą drewnianej łyżki lub wspomóc się mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego. Następnie dodajemy roztopione ale przestudzone masło

Passion of Cooking
,,Ule orzechowo- miodowe” 128

kulki i obsypujemy cukrem pudrem. Ciastem wypełniamy foremki i wydrążamy otwór. Wkładamy foremki na kilka godzin do lodówki, do zgęstnienia i osuszenia się ciasta. Otwieramy foremkę i wyjmujemy gotowe ule. Masa miodowa: W misie miksera ucieramy masło z cukrem pudrem do uzyskania jasnego, puszystego kremu. Na końcu dodajemy likier miodowy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego schłodzone ule wypełniamy kremem

Podróż w kulinaria
Pomarańczowe naleśniki 162

twarogu (25 dag) pół kostki masła 4 łyżki cukru 4 żółtka 10 dag rodzynek 2-3 łyżki skórki pomarańczowej Sposób przygotowania: Składniki na ciasto łączymy ze sobą. Odstawiamy na ok. 30 minut. Przygotowujemy farsz. Masło ucieramy z żółtkami i cukrem na gładką masę. Dodajemy twaróg, jeszcze chwilę miksujemy. Dokładamy sparzone rodzynki i skórkę pomarańczową. Na patelni smażymy cienkie naleśniki

Pobite gary Barbary
Muffinki piernikowe z miodem i pomarańczą 137

miód oraz skórkę i sok z pomarańczy. Zawartość obu misek mieszamy ze sobą. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy dużą łyżkę ciasta. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 200ºC i studzimy. Cukier puder ucieramy z łyżką soku pomarańczowego i powstałym lukrem polewamy muffinki. Dekorujemy np. cukrowymi perełkami. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Tartaletki ze sliwkami i migdałami 166

cukru 3 lyzki mielonych migdalow Wykonanie; Mąkę, cukier, sól mieszamy i dodajemy masło. Zagniatamy ciasto. Odkładamy do lodówki na 30 minut.Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i wypełniamy nim tarteletki.Wkładamy do zamrażalnika.Robimy nadzienie. Masło ucieramy z cukrem, jajkiem,mielonymi migdałami.Tarteletki napełniamy masą. Na masę lekko wciskamy kawałki śliwek.Robimy kruszonkę mieszając wszystkie składniki. Tarteletki posypujemy kruszonką i migdałami

Anioły w kuchni
7 POWODÓW, DLA KTÓRYCH WARTO JEŚĆ ŚLIWKI 114

Czy wiesz, że … … że właśnie teraz są najbardziej smaczne i najbardziej wartościowe. Warto je jeść nie tylko ze względu na pyszny smak i mnogość

Ostra na Słodko
Ciasteczka w piegi wg A. Starmach 104

łyżeczki sody oczyszczonej 100 g cukierków m&m   Wykonanie:   Mieszamy mąkę wraz z sodą i cukrem waniliowym. Za pomocą miksera ucieramy miękkie masło z cukrem, dodajemy jajko, a potem stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto zawijamy w przeźroczystą folię i wkładamy na 5 minut do zamrażarki. Na blasze do pieczenia kładziemy arkusz papieru do pieczenia. Z ciasta formujemy małe

psgotujemy
Jogurtowiec 202

Dziś polecam bardzo tanie i szybkie ciasto, które jest również bardzo mięciutkie i puszyste. W wersji bogatszej proponuję na wierzch galaretkę i owoce. Ale

Ciasteczkowy Potwór
Czas na rabarbar 107

płuczemy i kroimy w kawałki około centymetrowej długości. W makutrze ucieramy jajko z brązowym cukrem. Dodajemy pokrojone w kostkę masło i ucieramy do otrzymania jednolitej masy. Dodajemy mąkę, sodę, sól i maślankę. Dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojony rabarbar. Ciasto wylewamy na prostokątną formę- warstwa nie powinna być zbyt gruba, i posypujemy obficie orzechową kruszonką. Pieczemy 30-35 minut, do suchego dźgulca

les mirabelles
Muffinki z serem i szynką 176

chili i odrobina suszonego lubczyku Zabieramy się do pracy :) Mąkę mieszamy z przyprawami (każdej po troszeczkę) i proszkiem do pieczenia, W drugim naczyniu ucieramy jajko z mlekiem i olejem. Następnie stopniowo dodajemy sypkie produkty. Do ciasta dodajemy pokrojony w kostkę ser oraz szynkę, wyciśnięty czosnek i wszystko razem mieszamy. Wykładamy ciasto do papierowych foremek i pieczemy przez

Kolejny blog o gotowaniu
Pijana śliwka 188

Długi czas przymierzałam się do zrobienia tego ciasta  aż w końcu udało mi się namierzyć w sklepie suszone śliwki. No i stało się. Ciasto wylądowało

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciastka ze skórką pomarańczową 157

suche składniki: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Jajko ucieramy z masłem i dodajemy powoli sypkie składniki. Ucieramy mikserem. Na koniec dodajemy posypkę czekoladową i kandyzowaną skórkę pomarańczową, zagniatamy ciasto ręcznie. Formujemy z ciasta 2 wałki. Owijamy je w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na godzinę. Po tym czasie kroimy ciasteczka o grubości

Aga w kuchni
Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa 163

około 15 minut, następnie wysypujemy na nie orzechy, wciskamy je lekko w ciasto i podpiekamy kolejne 10 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjmujemy ciasto z piekarnika i pozwalamy mu trochę przestygnąć. Upieczoną dynię miksujemy, żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy do nich przyprawy i śmietanę, a następnie mieszamy z dynią. Osobno ubijamy białka ze szczyptą soli, łączymy je potem delikatnie

Kulinarne przygody Gatity
Tartaletki z owocami 152

kostka margaryny "Kasia" 3 żółtka cukier waniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przesianą mąkę z solą i proszkiem do pieczenia ucieramy z margaryną. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, żółtka i śmietanę. Tak przygotowane ciasto dzielimy na małe porcje (ok. 14) i wyklejamy nimi wcześniej przygotowane foremki do tartaletek (posmarowane masłem). Na każdą tartaletkę kładziemy papierową foremkę i wysypujemy

Salonik smaków
Ciastka owsiane 181

szklanka cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej masło  2 jajka  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody  Wykonanie: Ucieramy mikserem masło + cukier+ jajka +mąka, soda i proszek. Dodajemy resztę składników. Ciasto wychodzi dosyć gęste, więc proszę się nie przerażać  :)  Formujemy małe ciasteczka i pieczemy w 180 stopniach 20 minut. Smacznego

Czerwona Porzeczka
Mazurek a’la Twix 193

śmietany(jak jest już sztywna) stopniowo dodajemy cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie. Do śmietany dodajemy serek mascarpone i żółto. Ucieramy do połączenia składników. Żelatynę krótko podgrzewamy. Chwilę studzimy. Następnie powoli wlewamy ją do masy. Na wystudzone ciasto nakładamy krem serowo-śmietanowy. Następnie rozsmarowujemy na kremie masę kajmakową. Wkładamy całość wkładamy do lodówki na 15 minut. Czekoladę rozpuszczam

Ciasta z tradycjami