ciasto słonecznikowe - 1285 przepisów (strona:38/86)

Naleśniki-zeberki, z serem i z truskawkami 224

możemy mieć gwarancję tego, że rozmrożone nie połamią się przy zawijaniu w nie nadzienia. SKŁADNIKI CIASTA 300g mąki pszennej, u mnie niezastąpiona Lubella Puszysta 3 jajka, rozmiar M 600ml mleka 2% 50g rozpuszczonego i ostudzonego masła (jeśli nie macie czasu- może być olej słonecznikowy) kakao słodzone Nesquik, 2 płaskie łyżki stołowe SKŁADNIKI NADZIENIA 250g dobrego, prawdziwego tłustego twarogu 2 jajka

Karo in the Kitchen
Muffinki toffi z orzechami 62

szklanki oleju słonecznikowego nadzienie: – puszka masy krówkowej / toffee – orzeszki, migdały, orzechy włoskie Krówkę podgrzewamy w kąpieli wodnej i mieszamy z orzeszkami. Umieść wszystkie suche składniki w jednej misce i wymieszać je. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki. Połączyć mokre z suchym za pomocą łyżki i dodać czekoladę. Na spód papilotek nałożyć trochę ciasta, potem masę „snickersową

Szybko Tanio Smacznie
Muffinki toffi z orzechami 108

szklanki oleju słonecznikowego nadzienie: – puszka masy krówkowej / toffee – orzeszki, migdały, orzechy włoskie Krówkę podgrzewamy w kąpieli wodnej i mieszamy z orzeszkami. Umieść wszystkie suche składniki w jednej misce i wymieszać je. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki. Połączyć mokre z suchym za pomocą łyżki i dodać czekoladę. Na spód papilotek nałożyć trochę ciasta, potem masę „snickersową

Szybko Tanio Smacznie
domowy majonez – ekspresowy + film krok po kroku 61

składniki: 250 ml oleju np. słonecznikowego 1 jajko, świeże 2 łyżeczki musztardy np. stołowej 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Film krok po kroku jak

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z rukolą, awokado i jajkiem z sosem jogurtowo-słonecznikowym 107

Sałatka z rukolą, awokado, ogórkiem, kiełkami jarmużu i ugotowanym na twardo jajkiem, polana sosem jogurtowo-słonecznikowym. Sałatka jest delikatna, smaczna i na pewno urozmaici niejeden obiad

Oryginalny smak
Mazurek marchewkowy 127

świętami Bożego Narodzenia. Składniki na ciasto: 150 g marchewek 2 jajka 120 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru wanilinowego 110 g mąki pszennej typu 650 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 60 g orzechów laskowych, zmielonych 60 g orzechów włoskich, posiekanych 2 szczypty zmielonych goździków 1 łyżeczka cynamonu 110 ml oleju słonecznikowego Masa serowa: 275 g twarogu tłustego, zmiksowanego(...)miksera - jajka i cukier ubić na puszystą masę. Do jaj dodać składniki sypkie naprzemiennie z olejem, cały czas mieszając. Na koniec dodać marchew, mieszając ręcznie - najlepiej łyżką drewnianą.  Ciasto przełożyć na blaszkę o wymiarach 27x17 cm (lub tak jak w moim przypadku 22x22 cm), wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Piec w temp. 175°C przez

Świat Ciasta
Czekoladowe ciasto buraczane 152

wspaniałe, mocno czekoladowe i bardzo wilgotne ciasto z dodatkiem buraków. Tak tak, to nie błąd, w środku są buraki ;) Ale nie martwcie się, są absolutnie niewyczuwalne. Dodatkowym atutem ciasta jest to, że długo zachowuje świeżość, chociaż nie wiem, czy będzie Wam dane się o tym przekonać ;) Polecam serdecznie ;)  Składniki:  50 g kakao 175 g mąki pszennej(...)łyżeczki proszku do pieczenia  200 g drobnego cukru do wypieków  250 g ugotowanych lub upieczonych buraczków, zmiksowanych na puree  3 duże jajka  200 g oleju słonecznikowego lub rzepakowego  100 g deserowej lub gorzkiej czekolady bardzo drobno posiekanej  50g czekolady mlecznej 50ml śmietanki 36%  Łyżeczka miodu Jajka olej i buraczki blendujemy razem. Mąkę, kakao

Czerwona Porzeczka
Cynamonowiec przekładany kremem z białej czekolady 167

smaki idealnie ze sobą współgrają .   Ciasto: 100 g zmielonych orzechów  230 g mąki pszennej  1 łyż. proszku do pieczeniu  1 łyż. sody oczyszczonej  3 łyż. cynamonu można mniej  100g cukru do wypieków  1 szklanka jogurtu naturalnego typu greckiego  150 ml oleju najlepiej słonecznikowy lub rzepakowy  2 duże jajka  50g płynnego(...)Wymieszać fixy z cukrem pudrem, miksować do momentu ubicia przy końcu dodać cukier z fixem. Ubijanie może potrwać troszkę dłużej niż zwykle przy ubijaniu śmietanki.       Ciasto przekroić na pół , nałożyć kremem pozostawiając niewielką ilość na górę ciasta. Na górę nałożyć resztę kremu, można również obsypać kawałkami czekolady lub zetrzeć czekoladę na tarce

Wypieki Uli
SMAŻONE CIASTO KASZTANOWE Z GRUSZKĄ 126

Inne dodatki-inny smak ciasta Do ciasta użyłam Oleju Wielkopolskiego . Producent na swojej stronie pisze:   "Olej Wielkopolski to 100% olej rzepakowy tłoczony tylko raz, z polskich ziaren rzepaku, tak aby uzyskać najlepszą jakość. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów OMEGA 3 i witaminy E. W portfolio Oleju Wielkopolskiego znajdziecie również Olej Słonecznikowy oraz Olej Rzepakowy z 5% Oliwą(...)cukier puder Gruszki obieramy i kroimy na pół. Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. Dodajemy maślankę oraz dolewamy olej rzepakowy Wielkopolski cały czas miksując ciasto. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Miksujemy. Na sam koniec dodajemy krem kasztanowy i połamaną czekoladę i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Patelnię natłuszczamy niewielką ilością

Kuchnia w oparach
rogaliki z nadzieniem makowym 314

pszennej 2 – 3 żółtka 50 g drożdży 2 i 1/2 łyżki cukru (lub ok. 4 jeśli nie będziemy używać lukru) 250 ml mleka, letniego 125 ml oleju np. słonecznikowego 1 szczypta soli dodatkowo: gotowa masa makowa (ok. 16 łyżeczek ) mleko do smarowania lukier płatki migdałowe lub kandyzowana skórka pomarańczy wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z 60 ml mleka, 1 łyżką(...)oraz 2 łyżkami mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Żółtka miksujemy z pozostałą ilością cukru. Do podrośniętego zaczynu dodajemy mąkę, sól, roztarte z cukrem żółtka, pozostałe ciepłe mleko i wyrabiamy ciasto. Podczas wyrabiania dodajemy olej. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne i odchodzić od ręki. Gotowe odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, przykryte bawełnianą ściereczką. Wrośnięte ciasto dzielimy na 2 równe część

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Słonecznikowe 130

kawałek w zupełności wystarcza. Kto by przypuszczał,  że taką ilość słonecznika można wykorzystać w cieście. Serdecznie polecamy! Składniki: Biszkopt - 5 jaj - 3 łyżki gotowanej wody - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - tabliczka gorzkiej czekolady Płyta słonecznikowa - pół kostki margaryny Kasi - 3 łyżki mleka - 1 szklanka cukru - 40 dag slonecznika łuskanego Krem

Pan i Pani Smith w kuchni
Pizza Calezone z Biedronki 196

ocet winny, stabilizator,skrobia modyfikowana), przeciwutleniacz(kwasek cytrynowy), kurczak(15%), woda, ser , olej słonecznikowy, czerwona papryka, zielona papryka, cebula, laktoza, sól, drożdże -  RECENZJA  - Witajcie chciałbym wam przedstawić kolejny Grudniowe odkrycie Pizze Calzone z Grillowanym Kurczakiem. Pizza ma nietypową jak na  Calezone  formę. Ciasto wypada bardzo dobrze jest smaczne w smaku, bardzo chrupkie i delikatne

Sylwetka Od Kuchni
MARCEPANOWE MUFFINKI - NAJLEPSZE! 161

ilość cukru dodanego do ciasta, a górę babeczek wzbogaciłam  maślaną kruszonką , co jeszcze podkręciło ich smak. Składniki: (na 12 sztuk) 175 g masy marcepanowej, startej na tarce o dużych oczkach 260 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki cukru 2 jajka 200 ml mleka 6 łyżek oleju słonecznikowego lub 85 g roztopionego, przestudzonego(...)drugim naczyniu składniki mokre (jajka, mleko, olej, aromat). Połączyć zawartość obu naczyń i wymieszać łyżką, tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto (do 3/4 wysokości papilotki). Posypać płatkami migdałów. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 180ºC lub do tzw. suchego patyczka

Walijskie Pichcenie
Dyniowe muffiny o smaku krówek 134

ciasto możecie śmiało upiec jak tradycyjne, czyli całość w blaszce, gdzie na tortownicę 26 cm należałoby podwoić składniki. Składniki na 6-8 sztuk: 200 g maki pszennej z czego 50 g to może być pełnoziarnista 200 g puree z dyni (upieczona i zblendowana dynia) 150 g sosu toffi ( tu znajdziecie przepis ) 3 łyżki oleju roślinnego (słonecznikowego, rzepakowego lub płynnego kokosowego(...)toffi i puree dyniowe zblenduj na gładką masę Do pozostałej masy przesiej mąkę i sodę. wymieszaj, ale tylko do połączenia się składników. Foremki do babeczki napełnij do 2/3 ciastem. Piecz 20-25 minut. U mnie wyszło 6 sztuk., bo mam ciut większe i grubsze foremki, więc piekłam dokładnie 25 minut. Smacznego!   Artykuł Dyniowe muffiny o smaku krówek pochodzi

greenscarf
barwy jesieni---colori autunnali 137

masła lub margaryny do pieczenia 6 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki tortowej 1 cukier waniliowy (16 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 1 kisiel cytrynowy 1 kisiel wiśniowy 1 łyżka kakao 1/2 szklanki maku kropla  barwnika spożywczego Masło ucieramy w misie miksera na puszystą białą masę. Potem jedno po drugim, stopniowo, dodajemy żółtka(...)mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do misy miksera wciąż miksując. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z resztą masy. Już nie mikserem tylko szpatułką, delikatnie. To ciasto dzielimy na 4 równe części. Do każdej z osobna dodajemy: kisiel cytrynowy, kisiel wiśniowy z odrobiną czerwonego barwnika spożywczego, kakao i mak. Delikatnie mieszamy. Formę do babki (taką z kominem

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania