ciasto słonecznikowe - 1285 przepisów (strona:47/86)

Bułki pszenne z ziarnami 112

mąką, dodać masło, wyrobić ciasto. Miskę z ciastem przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę, ciasto powinno podwoić swoją objętość. Po tym czasie ciasto wyjąć na blat podzielić na 12 lub 10 równych części, z każdej uformować wałek o długości 35-40 cm. Wałek zakręcamy jakbyśmy chcieli zawiązać pętelkę. Wystawić końce ciasta na zewnątrz wałka i okręcić(...)siemieniem Bułki z płatkami owsianymi Bułki gryczano słonecznikowe Bułeczki pszenne na jogurcie 📖 Przepis Print Bułki pszenne z ziarnami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wyśmienite domowe bułeczki z nasionkami Course Pieczywo Cuisine Polska Prep Time 20 minutes Cook Time 15 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 270 g mąki pszennej

SprawdzonaKuchnia.pl
Jeżynianki 74

jajko 1/4 szklanki oleju słonecznikowego/rzepakowego 1/4 szklanki cukru Jeżynowe nadzienie: 300 g jeżyn 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać. Mąkę połączyć z drożdżami, dodać sól (ze świeżych drożdży wcześniej zrobić rozczyn). Wlać mleko, wbić jajko, wymieszać dokładnie. Dodać olej i resztę składników. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto. Zostawić je na godzinę do wyrośnięcia, podwojenia

moj przepis na
Jeżynianki 80

jajko 1/4 szklanki oleju słonecznikowego/rzepakowego 1/4 szklanki cukru Jeżynowe nadzienie: 300 g jeżyn 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać. Mąkę połączyć z drożdżami, dodać sól (ze świeżych drożdży wcześniej zrobić rozczyn). Wlać mleko, wbić jajko, wymieszać dokładnie. Dodać olej i resztę składników. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto. Zostawić je na godzinę do wyrośnięcia, podwojenia

moj przepis na
Jeżynianki 96

jajko 1/4 szklanki oleju słonecznikowego/rzepakowego 1/4 szklanki cukru Jeżynowe nadzienie: 300 g jeżyn 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać. Mąkę połączyć z drożdżami, dodać sól (ze świeżych drożdży wcześniej zrobić rozczyn). Wlać mleko, wbić jajko, wymieszać dokładnie. Dodać olej i resztę składników. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto. Zostawić je na godzinę do wyrośnięcia, podwojenia

moj przepis na
Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne 87

cieście. Na wierzchu dodający jeszcze więcej słodkości cukier puder wieńczący super efekt wizualny. Ciasto sprawdzi się idealnie na przyjęcia, czy dla domowników na smaczny deser. Polecam również inną wersję ciasta z truskawkami. Bazą jest kasza jaglana i smakuje również obłędnie. Szczególnie polecam je osobom, które starają się zmniejszyć ilość kalorii w deserach.  Tarta jaglana z truskawkami LINK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)Składniki: (forma 24 cm): UWAGA- jaja muszą być w temperaturze pokojowej ▸4 jaja ▸3/4 szklanki cukru/słodzika ▸pół szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego ▸2 szklanki mąki (u mnie pszenna pełnoziarnista) ▸2 łyżeczki proszku do pieczenia ▸700 g truskawek  ▸cukier puder (u mnie zmielony słodzik) Przygotowanie: 1. Jajka ubijamy z cukrem/słodzikiem na puszysto.  2. Dodajemy do tego olej

zdrowo i aktywnie
Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne 166

cieście. Na wierzchu dodający jeszcze więcej słodkości cukier puder wieńczący super efekt wizualny. Ciasto sprawdzi się idealnie na przyjęcia, czy dla domowników na smaczny deser. Polecam również inną wersję ciasta z truskawkami. Bazą jest kasza jaglana i smakuje również obłędnie. Szczególnie polecam je osobom, które starają się zmniejszyć ilość kalorii w deserach.  Tarta jaglana z truskawkami LINK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)Składniki: (forma 24 cm): UWAGA- jaja muszą być w temperaturze pokojowej ▸4 jaja ▸3/4 szklanki cukru/słodzika ▸pół szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego ▸2 szklanki mąki (u mnie pszenna pełnoziarnista) ▸2 łyżeczki proszku do pieczenia ▸700 g truskawek  ▸cukier puder (u mnie zmielony słodzik) Przygotowanie: 1. Jajka ubijamy z cukrem/słodzikiem na puszysto.  2. Dodajemy do tego olej

Zdrowie i pysznie na talerzu
Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami 65

domowa_chalwa_slonecznikowa_z_migdalami Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami to przepyszny sposób na wykorzystanie ziaren słonecznika. Aby ją robić nie potrzebujecie zbyt dużo składników, wystarczą

moj przepis na
Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami 66

domowa_chalwa_slonecznikowa_z_migdalami Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami to przepyszny sposób na wykorzystanie ziaren słonecznika. Aby ją robić nie potrzebujecie zbyt dużo składników, wystarczą

moj przepis na
Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami 105

domowa_chalwa_slonecznikowa_z_migdalami Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami to przepyszny sposób na wykorzystanie ziaren słonecznika. Aby ją robić nie potrzebujecie zbyt dużo składników, wystarczą

moj przepis na
spaghetti z pesto z czosnku niedźwiedziego 152

*składniki: ok. 300 g makaronu spaghetti 100 g liści czosnku niedźwiedziego 25 g pestek dyni Helio 70 ml oleju np. słonecznikowego ok.1 łyżka soku z cytryny

Domowy Smak Jedzenia
Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami 191

domowa_chalwa_slonecznikowa_z_migdalami Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami to przepyszny sposób na wykorzystanie ziaren słonecznika. Aby ją robić nie potrzebujecie zbyt dużo składników, wystarczą

moj przepis na
sałatka makaronowa z sosem curry 327

składniki: 200 g makaronu wstążki 150 g wędzonego boczku 100 g cebuli 2 czerwone papryki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju słonecznikowego wykonanie: Makaron gotujemy w

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka słonecznikowe z pastą 93

tylko. Ciastka są mega kruche.                 ciasteczka słonecznikowe: 50 g słonecznika 1 łyżka czarnego sezamu 150 g mąki pszennej typ 500 1/4 łyżeczki soli czosnek granulowany 100 g masła 1 żółtko   pasta słonecznikowa: 50 g słonecznika 8 pomidorów suszonych z oleju sól, pieprz    pozostałe: mix rukola pomidory koktajlowe 1 kawałek(...)ogórka zielonego oliwki czosnek marynowany   Ciastka: Słonecznik rozdrabniam w kielichu blendującym. Przesypuję do miski, dodaję mąkę, sól, sezam, żółtko, zimne masło pokrojone. Ciasto wyrabiam krótko rękoma. Wstawiam na 30 minut do zamrażalnika. Ciasto rozwałkowuję na stolnicy podsypanej mąką. Za pomocą foremki do pierników wycinam kwiatki. Układam na blaszce na papierze do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do temp 190 stopni. Wstawiam

wesoła kuchnia
Muffinki z jagodami 144

śmietany 18% 180 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki oleju słonecznikowego 250 g jagód (świeżych lub mrożonych) Sposób wykonania: W miseczce połączyć jajka, olej, jogurt i śmietanę. W drugiej miseczce wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Do składników suchych dodać mokre. Połączyć do uzyskania jednolitej masy. Do ciasta dodać jagody. Delikatnie wymieszać. Formy do muffinek wyłożyć papilotkami

Smaki Natalii
Muffinki z owocami. Bez glutenu, bez laktozy, bez jajek. Mąka ryżowa oraz jaglana. 99

mąki ryżowej 1 szklanka mąki jaglanej 150 ml oleju słonecznikowego 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy owoce: maliny, borówki, agrest, czerwona pożeczka Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, olej i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dodać mąki. Jeśli natomiast jest zbyt

nietadieta