ciasto słonecznikowe - 1285 przepisów (strona:33/86)

KRUCHE CIASTO Z MALINAMI I LEKKĄ BUDYNIOWĄ PIANKĄ 351

wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta(60%), lekko przyklepać dłonią i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temp. 190 stopni C przez około 15 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Delikatna budyniowa pianka: -3/4 szklanki ksylitolu -5 białek -1/2 szklanki oleju słonecznikowego -2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (2x40g) -1 opakowanie(...)czas ubijając na najwyższych obrotach. Następnie powoli wsypywać proszek budyniowy, cały czas miksując, by dobrze się rozpuścił. Cieniutką strużką wlewać olej, miksując do połączenia.  Na podpieczony, zimny spód ciasta, wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i układać gęsto maliny(otworkami do góry). Maliny łopatką lekko wepchnąć w pianę. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta(40%). Piec w temp. 190 stopni

Smaczne Zdrowe
Ciasto z rabarbarem i truskawkami 139

niesamowicie kojarzy się z latem i wakacjami. Idealne też do kawki czy herbatki. Ciasto z rabarbarem i truskawkami – składniki: -4 jajka -1 i 3/4 szklanki przesianej mąki pszennej (szklanka ma u mnie pojemność 250ml) -niepełna szklanka cukru drobnoziarnistego do wypieków -pół szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego (może być też roztopiona i przestudzona margaryna) -cukier puder do posypania -łyżeczka proszku(...)miksując jednak już na niższych obrotach dolewam olej. Kolejno wsypuję mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Miksuję krótko, tylko do dokładnego wymieszania się składników (na najniższych obrotach miksera), aż ciasto stanie się gładkie. Blaszkę (moja ma wymiar 21x21cm- mierzona od spodu) wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. A na jego wierzch układam wcześniej przygotowany rabarbar i truskawki. Piekę w piekarniku

Arbuziaki
Ciasto kakaowe z rabarbarem, bez glutenu i bez laktozy 58

Ciasto z rabarbarem Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka mąki jaglanej pół szklanki mąki kokosowej 1 łyżka proszku do pieczenia BIO 1 łyżeczka sody BIO pół puszki mleka kokosowego BIO 1/4 szklanki oleju słonecznikowego pół szklanki mleka ryżowego 3 łyżki kakao 1 jajko 4 szklanki pokrojonego rabarbaru agawa/stevia/ miód do posłodzenia Wszystkie mąki zmieszałam, dodałam do nich proszek(...)miodem. Nagrzałam piekarnik do temp 180 ºC i w międzyczasie obrałam i pokroiłam rabarbar na kawałki ok. 2 cm.. Rabarbar wymieszałam z agawą i miodem. Wylałam masę na ciasto do tortownicy. Włożyłam do piekarnika na 15 min. Następnie wyjęłam masę z piekarnika i nałożyłam na nią odpowiednio przygotowany rabarbar. Całość włożyłam ponownie do piekarnika na ok 40 min. Tortownica

nietadieta
Ciasto z pianką budyniową i malinami 577

Kruche ciasto z pianką budyniową i malinami, to deser który uwielbiam i często piekę. Ciasto wygląda i smakuje wyśmienicie. Poznaj mój sprawdzony przepis na pyszne ciasto, które rozpływa się w ustach. Trudno oprzeć się dokładce. Porcja ciasta z pianką budyniową i malinami. Kruche ciasto z pianką budyniową i malinami. Składniki na ciasto: Szklanka to pojemność 250 ml. Podane składniki(...)łyżka cukru waniliowego pół szklanki oleju ( u mnie słonecznikowy) Dodatkowo: około pół kg malin (oczywiście możesz użyć innych ulubionych owoców, np wiśni lub owoców mrożonych) cukier puder 100 gram cista to około 350 kcal. Zobacz jak krok po kroku zrobić kruche ciasto z pianką budyniową i malinami Krok 1. Zagniatam ciasto. Zimne masło kroję w kostkę i wrzucam do miski

Ania gotuje
Rogaliki drożdżowe z kremem czekoladowo- słonecznikowym 101

jestem, że lubię zrobić dużo żeby potem rozdawać :) Ciasto: 2 ¼ szklanki mąki (+1/2 szklanki na podsypanie) 2 łyżki cukru 3 dag drożdży (+1 łyżeczka cukru) ¾ szklanki mleka 1 jajko 1 żółtko* 1 łyżka oliwy 1 płaska łyżeczka soli 100g margaryny 1 łyżeczka cukru waniliowego *Białko do posmarowania rogalików Krem czekoladowo- słonecznikowy 100g czekolady 2 łyżki nutelli lub masła

Smakowy Raj
Mini pączki serowe 72

umiejętności. A do tego zrobisz je w 30 minut! Lubisz ciasta wypróbuj także: – ciasto drożdżowe ze śliwkami – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka – tort czekoladowy z owocami MINI PĄCZKI SEROWE PRZYGOTOWANIE(...)pół łyżeczki sody – 500-700 ml oleju roślinnego (rzepakowego, słonecznikowego) Przygotowanie: Do głębokiej patelni wlej olej i podgrzewaj aby olej stał się gorący do smażenia. W tym czasie przygotuj pączki. Do miski dodaj ser, mąkę, jajka, 2 łyżki cukru pudru, proszek do pieczenia, sodę. Wyrabiaj ciasto rękami aż składniki się połączą. Talerz lub deskę na której będziesz układać pączki

nietylkopasta.pl
Drożdżowe pierogi z soczewicą 38

mojprzepisna.pl | Drożdżowe pierogi z soczewicą Długo, długo za mną chodziły pierogi, ale wiadomo pół dnia trzeba poświęcić na robienie, więc pomyślałam, że jak już robić pierogi

moj przepis na
Drożdżowe pierogi z soczewicą 44

mojprzepisna.pl | Drożdżowe pierogi z soczewicą Długo, długo za mną chodziły pierogi, ale wiadomo pół dnia trzeba poświęcić na robienie, więc pomyślałam, że jak już robić pierogi

moj przepis na
Drożdżowe pierogi z soczewicą 103

mojprzepisna.pl | Drożdżowe pierogi z soczewicą Długo, długo za mną chodziły pierogi, ale wiadomo pół dnia trzeba poświęcić na robienie, więc pomyślałam, że jak już robić pierogi

moj przepis na
Drożdżowe pierogi z soczewicą 128

mojprzepisna.pl | Drożdżowe pierogi z soczewicą Długo, długo za mną chodziły pierogi, ale wiadomo pół dnia trzeba poświęcić na robienie, więc pomyślałam, że jak już robić pierogi

moj przepis na
Babka świąteczna z ajerkoniakiem 92

waniliowy 1 łyżeczka Olej słonecznikowy 1 szklanka Ajerkoniak 1 szklanka Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Szczypta soli Cukier puder do posypki Wykonanie: Jajka ubić z cukrem pudrem, aromatem i szczyptą soli. Nadal ubijając wlewać cienką strużką ajerkoniak a następnie olej. Do masy dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie ale dokładnie wymieszać łyżką. Gotowe ciasto przelać do formy posmarowanej

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z mortadeli 50

Bardzo smaczna, a zarazem bardzo prosta w przygotowaniu sałatka z dodatkiem mortadeli. Składniki 800g mortadeli 4 ogórki konserwowe 2 średnie cebule 40 ml oleju słonecznikowego 30

Wasze Przepisy
Chałwa słonecznikowa - konkurencja dla sezamowej;) 173

Dopiero teraz zwróciłam uwag ę na to, że prawie wszystkie moje wpisy październikowe dotyczą słodkości - ciast , deserów i t y m podobnych . Ponieważ jednak są to

Zdrowa Kuchnia Sowy
Naleśniki z serem ricotta, szpinakiem i wędzonym łososiem z sosem beszamelowym 140

pieczenia Ilość porcji: 5-6 Składniki: Na naleśniki:* 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej (można dodać drugą szklankę mąki pszennej) 2 szklanki mleka 1 łyżka oleju słonecznikowego Jajko Szczypta soli Margaryna lub olej (do smażenia) *Z tej ilości otrzymałyśmy 5 dużych naleśników Na farsz: 250g ricotty (zazwyczaj 1 opakowanie) 250g świeżego szpinaku (1 opakowanie jeśli kupujemy(...)umieszczamy wszystkie składniki na naleśniki i wyrabiamy robotem kuchennym jednolite ciasto. Jeśli będzie zbyt płynne dosypujemy mąki, jeśli zbyt gęste dolewamy mleka. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. W między czasie rozgrzewamy drugą patelnię. Dodajemy na nią nieco oleju ze słoika z suszonymi pomidorami (lub oleju słonecznikowego jeśli suszone pomidory nie są z oleju). Dodajemy pokrojone w kostkę

Kolizje Smaków
pyszne, łatwe drożdżówki śliwkowe z lukrem... 131

Składniki: drożdże świeże 5 dag, jajka 3 sztuki "M", cukier 3/4 szklanki, olejek migdałowy 1 kropla, mleko letnie 220 ml, olej słonecznikowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 60 dag, sól 1 szczypta śliwki 60 dag, cukier puder 1 szklanka, sok z cytryny 1 łyżeczka, olejek migdałowy 1 kropla, wrząca woda 2 - 3 łyżki Pokruszone drożdże, cukier, jajka, olejek migdałowy mikserem utrzeć(...)mleka i wszystko wlać do drożdży, mikserem połączyć składniki z 1 minutę na najwyższych obrotach. Wsypać przesianą mąkę tortową z solą, do miksera wpiąć końcówki spirale. Spiralami wyrabiać ciasto z 4 minuty na najwyższych obrotach, jak będą pęcherzyki powietrza pękać, ciasto gotowe jest, miskę nakryć ręcznikiem kuchennym i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Papier do pieczenia położyć na ruszcie

W Mojej Kuchni Lubię