musiałam się bawić w nakładanie ciasta łyżką i przy okazji miałam czystą formę do muffinek. A teraz zapraszam na przepis bo muffinki wyszły po prostu pyszne. Babeczki czekoladowe: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 tabliczki czekolady 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml oleju Jajka ubijamy z cukrem na puch, wlewamy olej, dodajemy mąkę, proszek
Cynamonowe szczęścieOdstawiłam do wystudzenia. Przygotowałam spód ciasta. Biszkopty zmieliłam w blederze, dodałam stopione ciepłe masło i dokładnie wymieszałam. Tą mieszanką wylepiłam spód tortownicy (średn. 26 cm) i wstawiłam do lodówki na 30 min. W tym czasie zrobiłam masę do tortu (inspirowałam się przepisem na masę z programu „Ewa gotuje”) Śmietanę ubiłam na puch. W trakcie ubijania (mikser na małych
Kuchnia u Krysiobsyp bułką tartą. Wyjmij ciasto z zamrażalnika. Jedną część zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Rozprowadź równomiernie po blaszce. Włóż na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C. Po upływie wskazanego czasu wyjmij upieczony spód z piekarnika, ostudź. Masa serowa. Żółtka oddziel od białek. Utrzyj masło z cukrem na puch. Dodaj ser i żółtka. Miksuj dokładnie. Dodaj
Niuniokimorele masło utrzeć na puch. Dodawać na przemian cukier i jajka każdorazowo ucierając około 1/2 minuty na średnich obrotach miksera w misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać żurawinę, morele i mleko kokosowe, następnie stopniowo wmieszać do masy jajecznej foremkę wysmarowaną masłem i wysypaną mąką lub bułką tartą napełmić ciastem. Piec
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!papierem do pieczenia formę (23x28cm). Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. Studzimy. Masa truflowa: do rondelka wlewamy 3 łyżki śmietanki 30%, wrzucamy kostki czekolady i mieszamy do rozpuszczenia (na małym ogniu, aby masy nie zagotować). Studzimy. Masa serowa: masło ucieramy na puch, następnie dodajemy
Kolorowy Przepisownikjajka 0,5 szklanki cukru 3/4 szklanki kaszy manny Dodatkowo: 1 banan 5 mandarynek 1 galaretka pomarańczowa 1,5 szklanki wrzątku Spód: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy jajka. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dosypujemy do margaryny i jajek. Miksujemy do połączenia składników. Masę przekładamy i rozsmarowujemy w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy(...)makowa: Jajka ubijamy z cukrem na puszysta pianę. Dodajemy gotową masę makową i kasze manną. Miksujemy do połączenia składników. Masę przelewamy do tortownicy. Rodzynki w czekoladzie wciskamy w mak. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 45 minut. Studzimy. Wierzch: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Banana kroimy w półplasterki, mandarynki obieramy z łupinek i dzielimy na cząstki. Przekładamy
VioletoweKucharzeniecukrem, dodawać stopniowo po jednym żółtku i cukier waniliowy. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i wszystko delikatnie zamieszać. Ciasto upiec w tej samej formie co poprzednie ciasta, około 30 minut w temp. 175 stopni. Masa pomarańczowa · 3 pomarańcze · 2 jabłka(...)masła Wykonanie W rondelku rozpuścić mleko z margaryną, dodać cukier, kakao i cukier waniliowy. Wszystko razem wymieszać, zagotować na bardzo wolnym ogniu, a następnie odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puch, dodawać po jednej łyżce wystudzonej masy. Pianka · 1/2 litra śmietany kremówki
Moje Słodkie Piekiełkośmietany 30% Dodatkowo: 350 g herbatników kakaowych. Przygotowanie: Mleko wlewam do rondelka, dodaję dwa rodzaje cukrów. Podgrzewam mieszając do momentu zagotowania i rozpuszczenia się cukru. Studzę. Masło miksuję na puch. Cały czas miksując dodaję na przemian porcję mleka w proszku i mleka gotowanego. Miksuję do czasu otrzymania gładkiego kremu na niskich obrotach. Śmietanę zagotowuję, zestawiam z ognia, dokładnie(...)uzyskam gładką polewę czekoladową. Odkładam, aby nieco przestygła. Blachę wykładam folią spożywczą. Układam warstwę herbatników, wylewam 1/2 masy mlecznej, następnie kolejno: herbatniki, pozostała masa, herbatniki i polewa czekoladowa. Ciasto chłodzę w lodówce około 12 godzin
JejKuchniaherbatników maślanych około 16 szt. herbatników kakaowych ( użyłam również maślanych) Do nasączenia biszkoptu: ½ szklanki zaparzonej kawy ( przestudzonej) 3 łyżki rumu lub wódki Dodatkowo: ciemne kako do posypania wierzchu ciasta wiórki czekoladowe Wykonanie: Biszkopt: białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli ,następnie partiami wsypujemy cukier, gdy cukier się rozpuści dodajemy po kolei żółtka, na koniec do masy delikatnie wsypujemy mąkę zmieszaną(...)gotowy budyń przykrywamy najlepiej folią spożywczą i odstawiamy do ostudzenia ( dzięki folii unikniemy tworzenie się kożucha który zawsze po wystygnięciu robi się na budyniu) masło ucieramy na puch, następnie partiami dodajemy do niego zimy budyń ,a na koniec 2 łyżki nutelii, całość jeszcze raz dokładnie miksujemy, aż wszystko ładnie się ze sobą połączy Wykonanie kolejność: biszkopt
Słodkie zapomnieniePrzepyszne ciasto idealne do małej czarnej. Ciasto 3 bit na delikatnym biszkopcie sprawdzi się również na przyjęciu dla najmłodszych pociech. biszkopt 3 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Przygotowanie: Białka jajek ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Następnie do piany dodajemy porcjami cukier. Do sztywnej piany dodajemy(...)cukrem w 3 szklankach. Podczas gotowania, należy bardzo dokładnie mieszać masę, aby uniknąć powstania ewentualnych grudek. Odstawiamy do przestudzenia. W misie miksera umieszczamy masło i dokładnie je ucieramy na puch. Do utartego masła dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Ucieramy do momentu wykorzystania całego budyniu i powstania gładkiej aksamitnej masy. Tak przygotowaną masę budyniową rozprowadzamy równomiernie na wystudzonym biszkopcie
Podróż w kulinariamisce. Miękkie masło ucieram na puch z cukrem, wbijam stopniowo jajka, miksując po każdym dodaniu. Wlewam ekstrakt z wanilii, wlewam mleko, wsypuję zmieszaną mąkę z orzechami, miksuję tylko do połączenia. Masa jest dość gęsta-wykładam ją łyżką do papierowych papilotek na wysokość ¾ formy. Posypuję suszonym berberysem, który również można wymieszać z ciastem. Piekę
Wanilia i Kardamonproszek do pieczenia. Miksujemy Ciasto wylewamy do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 170-180 stopni, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy biszkopt z tortownicy i studzimy. Zimny przecinamy na trzy blaty. Wracamy do przygotowania masy. Masło lub margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, dodajemy po łyżce budyniu-masa
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuzmielić. Masło utrzeć na puch i nadal ucierając dodawać po 1 łyżce ostudzonej soi. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru, połączyć z masą sojową, następnie dodać obie mąki, aromat, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i drugą połową cukru pudru. Połączyć delikatnie z masą. Ciasto przełożyć do natłuszczonej keksowej formy . Piec
Tradycyjna Kuchnialodówki . Rozwałkowujemy ciasto na grubość która nam odpowiada czy też jest potrzebna , lekko podsypujemy mąką wycinamy serduszka i inne kształty . Pieczemy 8-10 min w temperaturze 180 stopni. Dekoracje : Gotowa masa cukrowa dostępna w wielu sklepach internetowych Lukier królewski ( 2 szklanki cukru pudru plus 2 białka ucieramy na biały puch dodajemy barwniki spożywcze
Wypieki UliKochani dzisiaj zapraszam Was na przepyszne ciasto inspirowane słodkością podawaną w Coffee Heaven tj. Caramel Brownie Tower. Nie chciałam stworzyć kopii tego ciasta o ile to możliwe, ale chciałam uzyskać bardzo podobny specyficzny smak tego niepowtarzalnego smakołyku. Biszkopt - 6 jajek - 1,5 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru pudru - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 4 czubate łyżki kakao - 2 czubate łyżeczki(...)łyżce dodajemy budyń i cukier. Ucieramy na puszysty krem. Krem nr 2 1/3 margaryny 5 łyżek masła orzechowego 2 łyżki cukru pudru 2 paczki krakersów pokruszonych Margarynę ucieramy na puch z cukrem pudrem, dodajemy masło orzechowe, ciągle ucierając. Do kremu dodajemy pokruszone krakersy i mieszamy łyżką. Krem nr 3 1/2 masła pudełko serka mascarpone cukier puder- 2 łyżki
SMYKWKUCHNI