ciasto puch - 2218 przepisów (strona:88/148)

Ciasto Biszkoptowe Z Owocami Pod Pierzynką 171

puszystą masę. 2. Następnie dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone na mniejsze kawałki. 3. Gotowe ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Pieczemy w 180 stop. przez około 35 minut. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia ! Masa budyniowa 4. Budyń(...)odstawiamy do prawie całkowitego wystudzenia (przykrywamy folią spożywczą, wierzch budyniu aby nie utworzył się kożuch, możemy też wstawić go do lodowatej wody aby szybciej ostygł) 5. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu. Postępujemy tak aż do wykończenia składników. 6. Wystudzony biszkopt smarujemy z wierzchu masą budyniową i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania polewy

Gotowanie...to proste !
ZAKRĘCONY TORT 222

suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto w pozostawić do wystudzenia. Krem W kąpieli wodnej ubijamy jajka  z cukrem  do momentu aż potroi swoją objętości i mas będzie bardzo puszysta, (gotową masę jajeczną można przelać do osobnej miski na 5 minuta aby  odrobinę przestygła). Masło ucieramy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy

RAROSSA
Kajmakowa napoleonka bez pieczenia 231

odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch. Do masła dodawać po łyżce zimny budyń, miksując na wysokich obrotach, aż do powstania gęstego kremu. Krem wyłożyć na krakersy, przykryć ich drugą warstwą - solą do kremu. Na wierzchu rozsmarować kajmak, a na kajmaku ułożyć kolejną warstwę krakersów. Tak przygotowane ciasto schować do lodówki, najlepiej na całą

Cakes By Kejt
Przepyszna babeczka łaciata na białkach 186

wysokiej misy wlewamy białka , ubijamy je na puch . Dodajemy ksylitol i ubijamy,  aż będzie sztywna masa. Przesiewamy mąkę w raz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej . Masło rozpuszczamy wcześniej i zostawiamy do ostudzenia i na końcu je dodajemy i mieszamy łopatką. Do jednakowych miseczek przekładamy ciasto i do jednej dodajemy błonnik kakaowy

Różowa kuchnia
Jabłecznik z kruszonką 151

mąki) 3. Jajka utrzeć z cukrem na biały puch. 4. Dodać proszek do pieczenia i olej. Miksować ok. 2 min. 5. Do masy jajecznej dodawać stopniowo przesianą mąkę i mleko. Miksować na najniższych obrotach. 6. Gotową masę wylać na przygotowaną blachę. Rozłożyć wcześniej pokrojone jabłka i posypać kruszonką. 7. Ciasto wstawić do nagrzanego do 190 st. C piekarnika

A Ty Smakuj Mnie
Ciateczka z płatków owsianych i mieszanki prażonych ziaren Migdałowy przyladek 126

cukrem waniliowym , olejkiem migdałowym i masłem na puch. Białka ubić na sztywną pianę. Do uprażonych i lekko ciepłych ( nie gorących  płatków dodać , 2 łyżki mieszanki ziaren , kakao, i utarte masło , wymieszać mikserem . Następnie dodać mąkę ze sodą  jeszcze raz wymieszać. Na końcu dodać białka i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto odstawić na około 10 minut aby zgęstniało

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i musem truskakowym 207

Jajka ucieramy z cukrem na puszysty krem, a następnie dodajemy olej,  śmietanę i mleko z czekoladą. Wsypujemy wszystkie suche składniki i krótko miksujemy tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23,5x35 cm) i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C.    Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej(...)zagotowujemy. W pozostałych 100 ml dokładnie mieszamy mąki i budyń. Mieszankę budyniową wlewamy do do gotującego się mleka i gotujemy mieszając aż budyń zgęstnieje. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy partiami zimny budyń.     Masa owocowa: 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki żelatyny 0,5 l truskawek świeżych lub mrożonych 200-250 ml wody Truskawki

Cynamonowe szczęście
Ucierane ciasto z truskawkami - bezglutenowe 202

Właściwie nie może się nie udać. Proste i szybkie w wykonaniu a uzyskany efekt to puszyste, lekkie i wilgotne ciasto nasączone truskawkami i uzupełnione chrupiącą kruszonką. Idealna propozycja na sezon truskawkowy.   Składniki: 60 g masła/ margaryny 130 g cukru białego - najlepiej drobnego 8 cukru waniliowego - jedno opakowanie 2 duże jaja 200 - 250 ml maślanki 270 g mąki - może być(...)cukru waniliowego Masło lub margarynę (swoją drogą to zawsze używam Palmy z murzynkiem - jako jedyna nie zawiera oleju palmowego a wyłącznie rzepakowy i słonecznikowy) utrzeć na puch z cukrem białym i cukrem waniliowym. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać do połączenia składników. Oczywiście można to robić mikserem. (jeśli masa zacznie się warzyć to nie należy się przejmować

Ze smakiem bez glutenu
Krówka bez pieczenia 1433

szybką Krówkę na zimno. Tutaj znajdziecie przepis na krówkę z pieczonym spodem. Ciasto dietetyczne nie jest, co mi to kompletnie nie przeszkadza;)) Za to jest przepyszne!!! I jak zwykle, ciasta było za mało... foremka 24 x 27 cm Masa budyniowa:      1/2 litra mleka,  2 łyżki maki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  100g krówek(...)mąki. Resztę  mleka zagotować z krówkami. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki, stale mieszając, gotować, aż masa zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, stale ucierając dodawać po łyżce przestudzonej masy budyniowej. Herbatniki dosłownie chwilkę maczać w mleku i układać na dnie blaszki. Rozsmarować masę budyniową i przykryć kolejną warstwą namoczonych ciastek

Z miłości do słodkości
Ciasto Makowy Ślimaczek 385

łyżek śmietany 18% Ciasto: Na stolnicy mieszamy mąkę z cukrem, sodą i proszkiem do pieczenia. Następnie całość siekamy z masłem.  Dodajemy jajka, stopniowo wlewamy mleko i zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy je na 6 części i chłodzimy w lodówce przez godzinę. Po tym czasie 2 części rozwałkowujemy, umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez(...)mieszamy z obiema mąkami, tak żeby nie było grudek i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i zdejmujemy z gazu. Tak przygotowany budyń odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch. Następnie nadal ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż powstanie gładka masa. Polewa: Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody.  Margarynę, cukier i kakao umieszczamy w garnuszku

Czerwona Porzeczka
Ciasto ucierane z rabarbarem 163

najłatwiejsze ucierane ciasto do którego dodałam rabarbar i na koniec wsypałam kruszonkę, która wcześniej została po jakimś wypieku.   Oczywiście, można zrobić bez kruszonki, ale sami wiecie, że na cieście to właśnie ona jest najsmaczniejsza     (Foremka 25x31 cm)   Składniki: 650 g rabarbaru (opłukany, obrany) 60 g brązowego cukru 200 g masła 200 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu(...)minut. Po tym czasie przemieszałam rabarbar i wstawiłam ponownie do piekarnika bez przykrycia. Tym razem na 5-7 minut. Odstawiłam do wystudzenia.   Masło utarłam z cukrem na puch. Nie przerywając ucierania wbijałam po jednym żółtku. Następne dodawałam wtedy, kiedy poprzednie dobrze wmieszało się do masy. Dodałam startą na tarce skórkę z cytryny.    Mąkę zmieszałam

Kuchnia u Krysi
brzoskwiniowiec z delicjami 695

kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: 2 opakowania delicji o smaku brzoskwiniowym 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsączamy z nadmiaru syropu a następnie kroimy w kostkę. wykonanie ciasta: Biszkopt wkładamy do foremki wyłożonej

Domowy Smak Jedzenia
MAKOWIEC - najlepszy z najlepszych (tradycyjny i owsiany - bezglutenowy) 214

Tęsknota za świętami osiągnęła najwyższy poziom! Czas wytoczyć ciężki kaliber. Tajna broń pt. "Najlepszy Makowiec" w pełnej gotowości. I nagle wiesz, że "figa z makiem" to

Wypisz Wymaluj
Ucierane ciasto z dynią 132

szybkie do zrobienia. Poradzi sobie z nim nawet dziecko. O ile ma już pure z dyni A jak zrobić pure z dyni przeczytacie w tym wpisie . Przepis na to ciasto pochodzi stąd . Ciacho robimy podobnie jak muffinki, czyli w jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej składniki mokre i potem łączymy do połączenia składników. Ja do kremu użyłam sera filmy(...)sobie świetnie smakuje i ma odpowiednią konsystencję. Wasz wybór, czy dodacie masło czy nie. Jeśli decydujecie się na jego dodatek, to najpierw ubijacie masło z cukrem na puch, potem dodajecie po trochu ser do masy. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/10\/ciasto-z-dynia.jpg","recipeIngredient":["330 g m\u0105ki pszennej\r","1 szkl. cukru

Mieszam w Garnku
Babka ucierana z chałwą - turecka chałwa sezamowa 177

ostatnie, samotne opakowanie chałwy, które kłuło mnie w oczy swoją obecnością.  Osobiście za tym przysmakiem w jego oryginalnej postaci nie przepadam, więc postanowiłam zaeksperymentować i wykorzystać go w cieście. Zaintrygował mnie przepis panimagoga na Babkę z chałwą i postanowiłam patent wypróbować. Przepis spełnił moje najśmielsze oczekiwania! Babka wyszła bajecznie smaczna, z chałwowym zapachem i sezamowym posmaczkiem. Taką chałwę(...)foremek masło - do natłuszczenia foremek Miękką margarynę utrzeć mikserem z cukrem na biały puch - cukier dosypując po trochu . Mnie co prawda zawsze brak cierpliwości i do białego puchu nigdy nie docieram - ucieram mikserem po prostu do momentu, gdy cukier się mniej więcej rozetrze z margaryną i całość zmieni kolor na bardziej kremowy.   Chałwę rozdrobnić palcami, dodać

Grunt to przepis!
Cappucino na herbatnikach 947

Ciasto bez pieczenia, które nie może się nie udać. Kwaskowate powidła idealnie komponują się w smaku ze słodką masą cappuccino. Idealne do kawy. Moim gościom bardzo smakowało. Masa: kostka miękkiego masła 5 łyżek cappuccino orzechowego 1/3 szkl cukru pudru kieliszek wódki Polewa: 1/4 kostki masła 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny 350g herbatników mały(...)słoiczek powideł śliwkowych 1/2 szkl mleka bita śmietana do dekoracji Masa: Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Cały czas miksując dodać cappuccino a na koniec wódkę. Mleko przelać do głębokiego talerza i maczać w nim herbatniki. Ciastka układać w 2 rzędach po 5 herbatników. Każdą warstwę ciastek posmarować cienko powidłami a następnie masą. Czynność powtórzyć

Smakołyki Asi
Magiczne ciasto – HIT! 1753

jedną rzadką masę, którą wylewa się na blaszkę, a podczas studzenia ciasto rozwarstwia się na trzy części. Góra jest biszkoptowa, środek jest kremem, a dół przypomina zbitą masę budyniową. Ciasto robiłam już dwa razy, jest bardzo smaczne i efektowne. Plus za wielką radość i czekanie niczym dziecko, czy się uda. W wykonaniu jest bardzo łatwe, należy jednak wykonywać je krok(...)Przygotowanie: masło rozpuścić w garnuszku i ostudzić podgrzać mleko otrzeć skórkę z cytryny. Wykonanie: Piekarnik nagrzać do temperatury 160º C Żółtka ubić mikserem z cukrem, łyżką wody – na puch. Dodać skórkę z cytryny, esencję Wlać od razu całe, rozpuszczone masło – ubić do połączenia Na to wsypać przez sitko mąkę – partiami – ubijać Wlać od razu

Mojewlasne.pl

Proponowane wyszukiwania