ciasto puch - 2218 przepisów (strona:89/148)

Ciasto ucierane z rabarbarem 151

najłatwiejsze ucierane ciasto do którego dodałam rabarbar i na koniec wsypałam kruszonkę, która wcześniej została po jakimś wypieku.   Oczywiście, można zrobić bez kruszonki, ale sami wiecie, że na cieście to właśnie ona jest najsmaczniejsza     (Foremka 25x31 cm)   Składniki: 650 g rabarbaru (opłukany, obrany) 60 g brązowego cukru 200 g masła 200 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu(...)minut. Po tym czasie przemieszałam rabarbar i wstawiłam ponownie do piekarnika bez przykrycia. Tym razem na 5-7 minut. Odstawiłam do wystudzenia.   Masło utarłam z cukrem na puch. Nie przerywając ucierania wbijałam po jednym żółtku. Następne dodawałam wtedy, kiedy poprzednie dobrze wmieszało się do masy. Dodałam startą na tarce skórkę z cytryny.    Mąkę zmieszałam

Kuchnia u Krysi
brzoskwiniowiec z delicjami 683

kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: 2 opakowania delicji o smaku brzoskwiniowym 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsączamy z nadmiaru syropu a następnie kroimy w kostkę. wykonanie ciasta: Biszkopt wkładamy do foremki wyłożonej

Domowy Smak Jedzenia
MAKOWIEC - najlepszy z najlepszych (tradycyjny i owsiany - bezglutenowy) 199

Tęsknota za świętami osiągnęła najwyższy poziom! Czas wytoczyć ciężki kaliber. Tajna broń pt. "Najlepszy Makowiec" w pełnej gotowości. I nagle wiesz, że "figa z makiem" to

Wypisz Wymaluj
Ucierane ciasto z dynią 123

szybkie do zrobienia. Poradzi sobie z nim nawet dziecko. O ile ma już pure z dyni A jak zrobić pure z dyni przeczytacie w tym wpisie . Przepis na to ciasto pochodzi stąd . Ciacho robimy podobnie jak muffinki, czyli w jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej składniki mokre i potem łączymy do połączenia składników. Ja do kremu użyłam sera filmy(...)sobie świetnie smakuje i ma odpowiednią konsystencję. Wasz wybór, czy dodacie masło czy nie. Jeśli decydujecie się na jego dodatek, to najpierw ubijacie masło z cukrem na puch, potem dodajecie po trochu ser do masy. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/10\/ciasto-z-dynia.jpg","recipeIngredient":["330 g m\u0105ki pszennej\r","1 szkl. cukru

Mieszam w Garnku
Babka ucierana z chałwą - turecka chałwa sezamowa 167

ostatnie, samotne opakowanie chałwy, które kłuło mnie w oczy swoją obecnością.  Osobiście za tym przysmakiem w jego oryginalnej postaci nie przepadam, więc postanowiłam zaeksperymentować i wykorzystać go w cieście. Zaintrygował mnie przepis panimagoga na Babkę z chałwą i postanowiłam patent wypróbować. Przepis spełnił moje najśmielsze oczekiwania! Babka wyszła bajecznie smaczna, z chałwowym zapachem i sezamowym posmaczkiem. Taką chałwę(...)foremek masło - do natłuszczenia foremek Miękką margarynę utrzeć mikserem z cukrem na biały puch - cukier dosypując po trochu . Mnie co prawda zawsze brak cierpliwości i do białego puchu nigdy nie docieram - ucieram mikserem po prostu do momentu, gdy cukier się mniej więcej rozetrze z margaryną i całość zmieni kolor na bardziej kremowy.   Chałwę rozdrobnić palcami, dodać

Grunt to przepis!
Cappucino na herbatnikach 935

Ciasto bez pieczenia, które nie może się nie udać. Kwaskowate powidła idealnie komponują się w smaku ze słodką masą cappuccino. Idealne do kawy. Moim gościom bardzo smakowało. Masa: kostka miękkiego masła 5 łyżek cappuccino orzechowego 1/3 szkl cukru pudru kieliszek wódki Polewa: 1/4 kostki masła 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny 350g herbatników mały(...)słoiczek powideł śliwkowych 1/2 szkl mleka bita śmietana do dekoracji Masa: Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Cały czas miksując dodać cappuccino a na koniec wódkę. Mleko przelać do głębokiego talerza i maczać w nim herbatniki. Ciastka układać w 2 rzędach po 5 herbatników. Każdą warstwę ciastek posmarować cienko powidłami a następnie masą. Czynność powtórzyć

Smakołyki Asi
Magiczne ciasto – HIT! 1726

jedną rzadką masę, którą wylewa się na blaszkę, a podczas studzenia ciasto rozwarstwia się na trzy części. Góra jest biszkoptowa, środek jest kremem, a dół przypomina zbitą masę budyniową. Ciasto robiłam już dwa razy, jest bardzo smaczne i efektowne. Plus za wielką radość i czekanie niczym dziecko, czy się uda. W wykonaniu jest bardzo łatwe, należy jednak wykonywać je krok(...)Przygotowanie: masło rozpuścić w garnuszku i ostudzić podgrzać mleko otrzeć skórkę z cytryny. Wykonanie: Piekarnik nagrzać do temperatury 160º C Żółtka ubić mikserem z cukrem, łyżką wody – na puch. Dodać skórkę z cytryny, esencję Wlać od razu całe, rozpuszczone masło – ubić do połączenia Na to wsypać przez sitko mąkę – partiami – ubijać Wlać od razu

Mojewlasne.pl
babeczka z krówkami 168

łyżką mąki. Masło utrzeć z cukrem na puch, następnie powoli ucierając dodawać po jednym jajku. Pozostałą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy z masła i wlać ajerkoniak. Krótko ale dokładnie zmiksować. Wsypać krówki i wymieszać łyżką. Foremkę do babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto i piec w 180*C około 45 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ósemkowy tort kwiatowy 111

herbacie rozpuścić cukier, ponczem nasączyć pierwszy blat ciasta. Następnie wyłożyć 1/2 malinowej frużeliny i 1/2 kremu serowego. Przykryć drugim blatem, kolejno naponczować, wyłożyć resztę frużeliny i kremu. Położyć ostatni blat, lekko docisnąć, schłodzić. Jeżeli decydujemy się na dekorację masą cukrową należy przygotować krem maślany (200 g masła utrzeć na puch z 1/2 szkl cukru pudru i odrobiną ekstraktu

6niebo
Ciastka przekładane masą chałwową 167

godz. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na ok 2 mm. i wycinamy ciastka formą, np w kształcie kwiatka. W połowie ciastek robimy w środku dziurkę. Pieczemy na papierze do pieczenia w temperaturze 180 stopni C ok. 10-15 min. W między czasie przygotowujemy masę. Masło ucieramy na puch dodajemy stopniowo chałwę.  Na koniec alkohol

W kuchennym oknie Ewy
Rolada śmietanowa z truskawkami 132

Lekka i delikatna jak puch rolada biszkoptowa z masą śmietanowo-truskawkową, dżemem truskawkowym i kawałkami… a jakże… truskawek! :D Prawdziwa gratka dla wielbicieli tych owoców :) Wykonanie rolady naprawdę nie nastręcza żadnych problemów, jeśli tylko zastosujecie się ściśle do wskazówki odnośnie czasu pieczenia. Zbyt długie pieczenie ciasta spowoduje łamanie się rolady podczas zwijania (będzie sztywna, a ma być miękka

MyCookBook.pl
Tort migdałowy z czekoladą 104

Żółtka z cukrem utrzeć mikserem na biały puch, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie zmiksować.  Następnie małymi porcjami wsypać migdały, można wymieszać mikserem na niskich obrotach. Na koniec dodajemy białka i mieszamy łyżką z całością, by składniki się ze sobą połączyły. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Ciasto pieczemy ok. 30 minut w temperaturze

Wielki apetyt
Babka pomarańczowo-czekoladowa 186

miękki puch. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Następnie wsypujemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. Dodajemy posiekaną na kawałki czekoladę, skórkę startą z pomarańczy kilka łyżek soku i 1 łyżkę kandyzowanej skórki z pomarańczy. Całość dokładnie mieszamy. Formę z kominkiem smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką. Przelewamy do niej gotowe ciasto. Wkładamy

My simple kitchen
szybkie ciasto marchewkowe 128

jogurtu 1 łyżka capuccino ,lub kakao wanilia do smaku opcjonalnie 1 szklanka cukru pudru Piec nagrzać do temperatury 200 ° C .Posiekać orzechy ,zetrzeć marchewkę .Ubić jajka z cukrem, na puch,dodać stopione masło,oraz mleko. Następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i posiekane orzechy. Dobrze wymieszać. Na koniec dodać marchew, cynamon i imbir. Przełożyć do formy wyłożonej papierem(...)minut. Niższa forma szybciej,wyższa dłużej,generalnie do suchego patyczka lukier, w misce wymieszać cukier puder z masłem ,capuccino i jogurtem na jednolita paste. Rozprowadzić na schłodzone ciasto

w mojej kuchni
PIERNIK Z PIGWĄ - BEZGLUTENOWY. 167

pokładające się pod stopami jesienne liście, kierują myśli jedynie do zbliżających się świąt. Nastało odliczanie, rozglądanie się za prezentami, oczekiwanie pierwszego śniegu i... czas piernika. Ale, że biały puch nie wdziera się jeszcze do naszych butów, a pan z brodą ma jeszcze moment, na czytanie listów od wiecznie grzecznych dzieci, to i piernik nie jest typowo świąteczny. Dziś(...)przestygnie dolewamy mleko, w którym wcześniej rozpuszczamy sodę, mieszamy, aż się spieni, na koniec wlewamy roztrzepane jajka, dokładnie mieszamy i bardzo powoli, cały czas mieszając wsypujemy mąkę.Dokładnie wymieszane ciasto wlewamy do wyłożonej papierem i wysmarowanej masłem keksówki.Wykładamy pokrojoną w plasterki pigwę. 3. Pieczenie: około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, góra-dół z termoobiegiem

Wypisz Wymaluj