Świetnie sprawdza się jak zamiennik makaronu, czy ryżu w zupie. Ja osobiście uwielbiam jeść z nim pomidorową lub krem z groszku zielonego. Dodatkowo stanowi pyszną przekąskę
PatiGotujeMuszę Wam przyznać, że uwielbiam pączki hiszpańskie, nazywane również pączkami wiedeńskimi lub pączkami z dziurką. Ich smak kojarzy mi się z dzieciństwem i wczesną młodością. Pamiętam
Passions hobbies lifeGdybyście mnie spytali ile czasu minęło od początku grudnia miałabym duży problem z odpowiedzią, dla mnie to wszystko trwało jak zwariowane kilka dni, no może dwa
Plate of JoyGroszek ptysiowy, to bardzo smaczny dodatek do zup, zwłaszcza zup - kremów. Wbrew pozorom zrobienie go samemu nie jest ani trudne, ani pracochłonne. W dodatku taka produkcja
Opowieści z piekarnikaOj, co to była za zachcianka! Dzień wcześniej naszła mnie chęć na eklery… nadmienić muszę, że nie jadłam ich już dobrych kilka lat, nigdzie ich
Smaki Na TalerzuDziś rano, kiedy wyszłam na balkon, żeby podrapać za uchem mojego kudłatego przyjaciela, poczułam na sobie czyjś wzrok. Coś łypało na mnie spomiędzy dwóch garnków, coś
Kuchnia w Słońcu SkąpanaChurros niby robi się na Nowy Rok, ale umówmy się, ze po pierwsze to dzień w dzień należy coś świętować, a po drugie to nikt mi
ladykitchenPopularne w Polsce gniazdka często goszczą na stole w okresie tłustego czwartku. Jednak są tak pyszne, że warto je zrobić o każdej porze roku Artykuł Gniazdka
Pieprzyć z FantazjąCzebureki - чебуреки są tradycyjnym daniem krymskich Tatarów. Są jednak popularne niemal we wszystkich krajach byłego Związku Radzieckiego, nie tylko na Krymie. Różnią się nadzieniem w zależności
Moje Małe CzarowanieTe bułki najpierw się gotuje a potem piecze. Trochę z nimi "zabawy" ale warto potem zajadać pyszne bułeczki na śniadanie z serkiem czy masełkiem
Moje Małe CzarowanieCiasteczkowy potwór Ciasteczka dla dzieci to coś, co sprawdza się zawsze. Możesz postawić je na stole, a małe rączki z łatwością po nie sięgną, kiedy najdzie
MamaOskarkaWszyscy lubimy ptysie, prawda? Ja także! Jedząc takiego ptysia, czuję się jak małe dziecko i mam wiele pozytywnych wspomnień z dzieciństwa. N igdy nie lubiłam w
Ana Mari's worldWszyscy lubimy ptysie, prawda? Ja także! Jedząc takiego ptysia, czuję się jak małe dziecko i mam wiele pozytywnych wspomnień z dzieciństwa. N igdy nie lubiłam w
Ana Mari's worldTaco, czyli pyszne chrupiące muszelki z mięsnym farszem i orzeźwiającą salsą. Jeśli jeszcze nie próbowałeś, koniecznie trzeba to nadrobić! Składniki: 12 placków kukurydzianych taco shells
Malinowo w kuchnidziś powstało brownie. Bo tak. Bo jest piękna pogoda, dziecko uśmiechnięte, przed nami weekend, czekolada czeka w kuchni a niedawno obchodziłam urodziny… i tak zapraszam na pyszne ciasto czekoladowe. Parzcie kawy, brownie czeka! Składniki: Składniki na blaszkę 25 na 25 lub tortownicę 26 cm, na 28 cm też się uda. 200 g czekolady deserowej 200 g czekolady gorzkiej
Zasmakuj KuchniNa wiosnę to się je sałatki! A jak już się tych sałat i sałatek najem, to nie ma rady, muszę wciągnąć coś przecudnie słodkiego! I dzisiaj
PichceniomaniaDzisiaj mamy dla Was pyszne bezglutenowe bułeczki serowe, które posmakują każdemu. U nas znikają od razu jak są jeszcze ciepłe :) Składniki na bułeczki serowe: – 130
Kuchenne WariacjeDziś przedstawiam b ardz o szybk i i smaczny deser - c hurros - czyli hiszpański przysmak nie tylko na tłusty czwartek czy na zakończenie karnawału . Będąc w
Ana Mari's worldDziś przedstawiam b ardz o szybk i i smaczny deser - c hurros - czyli hiszpański przysmak nie tylko na tłusty czwartek czy na zakończenie karnawału . Będąc w
Ana Mari's worldLubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldLubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Już niedługo zbliża się tłusty czwartek a w ten dzień nie może zabraknąć słodkości takich jak pączki czy faworki. Ja
Marta GotujePierożki trochę podobne do do włoskich ravioli, delikatne z kremowym serkiem ricotta to pyszny obiad czy wczesna kolacja. Polecam wszystkim tym bardziej że robi się je
Moje Małe CzarowanieByły już ptysie, czas na eklerki. Aby urozmaicić zrobiłam je z kremem waniliowym (ale może być również bita śmietana, lub krem czekoladowy). Nowy post Eklerki z
Wypieki i Rumieńce