ciasto parzone - 1655 przepisów (strona:44/111)

Pierożki z sosem grzybowym 159

jest mięso - pierożki są różne . Z samym mięsem, z mięsem i warzywami , z mięsem i kaszami , z mięsem i otrębami , cebulką czy  kiszoną kapustą . Różne jest też ciasto na pierogi- parzone , z jajkami , z przyprawami, szpinakiem , buraczkowe itp. Podaję pierożki gotowane , smażone , odsmażane. Robię też pierożki z różnego rodzaju sosami. Tym razem będą to pierożki z mięsem gotowanego kurczaka

Buniabaje w kuchni
Kluski śląskie – miękkie, delikatne, idealne 1435

cztery równe części. Jedną część wyjmujemy i otrzymane puste miejsce zapełniamy mąką ziemniaczaną. Wkładamy wyjętą część, dodajemy jajko, ok. pół łyżeczki soli i krótko wyrabiamy gorące ciasto na jednolitą masę (uwaga, parzy!). Wyrabiamy tylko do połączenia się ziemniaków z mąką – nie dłużej. Gotowe ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej toczymy otwartą dłonią wałek na blacie lub stolnicy podsypanej

Poezja smaku
Babka czekoladowa z wiśniami i twarogiem 74

Wyjątkowo wilgotna czekoladowa babka z twarogiem i wiśniami. To połączenie słodkiego czekoladowego ciasta doprawionego szklanką świeżo parzonej kawy, wiśni i masy serowej. Czekolada i wiśnie to połączenie, które już dawno podbiło moje podniebienie. Pamiętam, kiedy kilka lat temu po raz pierwszy spróbowałam chaczapuri w gruzińskiej piekarni. Świeże, jeszcze ciepłe ciasto wypełnione masą czekoladową i wiśniami… Stąd właśnie wzięła się

Słodkie Gotowanie
Karpatka po królewsku 76

Dzień dobry mam dziś dla Was wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego autorstwa. Ta delikatna Karpatka składa się z ciasta ptysiowego, zwanego również parzonym, warstwy Crème Pâtissière wymieszanego z ubitą kremówką, warstwy ubitej kremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto

moj przepis na
Karpatka po królewsku 87

Dzień dobry mam dziś dla Was wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego autorstwa. Ta delikatna Karpatka składa się z ciasta ptysiowego, zwanego również parzonym, warstwy Crème Pâtissière wymieszanego z ubitą kremówką, warstwy ubitej kremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto

moj przepis na
Karpatka po królewsku 89

Dzień dobry mam dziś dla Was wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego autorstwa. Ta delikatna Karpatka składa się z ciasta ptysiowego, zwanego również parzonym, warstwy Crème Pâtissière wymieszanego z ubitą kremówką, warstwy ubitej kremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto

moj przepis na
Karpatka po królewsku 230

wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego autorstwa. Ta delikatna Karpatka składa się z ciasta ptysiowego, zwanego również parzonym, warstwy Crème Pâtissière wymieszanego z ubitą kremówką, warstwy ubitej kremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto użyć lekko kwaśnych owoców: u mnie

moj przepis na
Tartaletki z białą kiełbasą 116

jest bardzo aksamitny i delikatny. Całość jest naprawdę szybka w przygotowaniu i efektowna :) A do tego bardzo smaczna! Składniki (na 6-8 tartaletek): 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 szt. parzonej białej kiełbasy 1 duża cebula 1 duże jajko 10 dag sera pleśniowego (użyłam sera Lazur z niebieską pleśnią) ½ szklanki śmietany 30-36% kilka gałązek świeżego tymianku i majeranku (ewentualnie można

MyCookBook.pl
Ciasto z malinami 144

mnie maliny i ser twarogowy, nie miałam wyboru gdy otworzyłam lodówkę, ale jest pysznie! Polecam ciasto nie tylko na weekend   Jest PYSZNIE – parzcie kawy, zapraszajcie znajomych i częstujcie się smacznym ciastem na weekend     Składniki: 3 jajka 2,5 szklanki mąki pszennej ½ szklanki oleju, u mnie rzepakowy 1 szklanka drobnego cukru 1 szklanka kefiru lub maślanki

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z malinami 141

mnie maliny i ser twarogowy, nie miałam wyboru gdy otworzyłam lodówkę, ale jest pysznie! Polecam ciasto nie tylko na weekend   Jest PYSZNIE – parzcie kawy, zapraszajcie znajomych i częstujcie się smacznym ciastem na weekend     Składniki: 3 jajka 2,5 szklanki mąki pszennej ½ szklanki oleju, u mnie rzepakowy 1 szklanka drobnego cukru 1 szklanka kefiru lub maślanki

Zasmakuj Kuchni
Pieczeń pod ciastem drożdżowym – kuchnia podkarpacka 152

Pieczeń pod ciastem drożdżowym - kuchnia podkarpacka Ziemia Mielecka to obszar leżący na terenie dawnej Puszczy Sandomierskiej. Współcześnie kojarzy się on głównie z przemysłem lotniczym, jednak niegdyś były to dobra ziemskie należące do znamienitych polskich rodów – Mieleckich, Ossolińskich, Starzeńskich. Z tych właśnie okolic, a konkretniej z Czermina i Wadowic, pochodzi jedno z najbardziej nietypowych podkarpackich dań, jakie widziałam. Już sama nazwa(...)układa się surowe ciasto drożdżowe. Garnek przykryty pokrywką wstawia się do piekarnika, albo całość dusi się na niewielkim ogniu. Sposób przyrządzania wpływa na efekt końcowy. Z piekarnika otrzymamy warzywa z mięsem pod warstwą puszystego pieczonego ciasta drożdżowego. Jeśli jednak dusimy całość na ogniu/płycie, wówczas ciasto drożdżowe nie będzie upieczona a zaparzone, przyjmując konsystencję zbliżoną do parzonych klusków. W Czerminie

Trzeci talerz
Wytrawne ciastka alpejskie 194

ciastka z ciasta francuskiego, nadziane cukinią, boczkiem i pastą z suszonych pomidorów, które świetnie sprawdzą się jako przekąska na zabawę sylwestrową. Do przygotowania ciastek użyłem: 2 płatów ciasta francuskiego, 20 plasterków parzonego boczku, 2 małych cukinii, słoiczka (300 gram) pomidorów suszonych w oliwie, 2 ząbków czosnku, 30 gram parmezanu, 1 jajka. Przygotowanie ciastek zacząłem od pokrojenia cukinii na podłużne, cienkie(...)zmiksowałem dokładnie na jednolitą masę. Pasta pomidorowa powinna być dość gęsta, ale nie sucha, jeżeli jest zbyt rzadka polecam dodać więcej parmezanu, jeżeli zbyt gęsta - odrobinę więcej oliwy. Płat ciasta francuskiego rozłożyłem na blacie. Ułożyłem na nim plastry cukinii wzdłuż krótszego brzegu. Płaty te układałem równolegle do siebie, tak by na siebie zachodziły bokami. Uważałem też, aby były one ułożone

Wyprawy kulinarne
małe ptysie z budyniem waniliowo-czekoladowym... 64

Składniki: ptysie: woda 1 szklanka, margaryna 125 gram, mąka tortowa 1 szklanka, jajka 5 sztuk "M" krem budyniowy: mleko 400ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, budyń czekoladowy

W Mojej Kuchni Lubię
Pielmieni z Mikhail’s Pierogis – Resident Evil 2 i 3 Remake 75

wyróżniają się głównie tym, że farsz mięsny wkładany jest do ciasta w surowej formie, dzięki czemu po ugotowaniu pielmieni zawierają w sobie soczysty, pełen mięsnego buliony farsz. W naszej wersji przepisu ciasto nie zawiera jajka, co jest lekkim odstępstem od tradycyjnej formy – ale uważamy, że bez niego ciasto jest delikatniejsze. Zapewniamy, że potencjalne flagowe danie z Mikhail(...)masło (albo z zupą) pieprz czarny – świeżo mielony PRZYGOTOWANIE 1. CIASTO (10 min) Mąkę i sól wsyp do miski. Zagotuj wodę i wymieszaj ją z olejem, odstaw na minutę. Wlej wodę do miski z mąką i solą, dokładnie wymieszaj widelcem. Gdy ciasto nieco ostygnie, tak, aby nie parzyło rąk, wyrób je na sprężystą, jednolitą masę przez kilka minut. Jeśli

Nerds Kitchen
Makowiec z serowym nadzieniem 143

bardzo starego numeru "Poradnika Domowego". Znajduje się też  na forum Smaczny.pl pod nazwą "Kruche z makiem inaczej". Można by powiedzieć szybki makowiec, gdyż nie trzeba parzyć i mielić maku. Ciasto: 3 szklanki mąki 15 dag cukru pudru 250 g margaryny 1 jajko + 2 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa makowa: 250 g suchego

Praktyczna pl