ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:262/444)

Bezglutenowa tarta z grzybami leśnymi 110

małych, lub średnich oczkach i mieszamy z rozbełtanymi 4 jajkami z dodatkiem łyżki mąki ziemniaczanej. Masę jajeczno-serową doprawiamy solą pieprzem i świeżym rozmarynem, wylewamy na formę wyłożoną ciastem.  Białko jaja ubijamy na sztywną pianę. Należy ją lekko wmieszać w masę jajeczno-serową, na tym układamy grzyby. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Mniej(...)więcej w połowie pieczenia, przykrywamy wierzch tarty folią aluminiową, aby się za bardzo nie spiekł. Po tym czasie tarta powinna być gotowa, możemy ja jeść na ciepło, lub na zimno. Smacznego

Quinoa Raz!
Deser kawowy (Dalgona) 71

Dni są coraz cieplejsze i niekiedy nie ma się już ochoty nawet na tradycyjną gorącą kawę. Dlatego przygotowaliśmy dla Was pyszny deser kawowy na zimno stworzony

Proste-przepisy.pl
Cold brew - przepis 111

Dzień bez kawy, to dzień stracony... zgadzacie się?  Cold brew, to nic innego jak kawa „parzona” na zimno. Coraz częściej można ją spotkać w

Kuchnia Łukasza
Bułki z mąką owsianą 84

zimno 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 2 opakowania suchych drożdży ( 2 szt x 7g ) 2 szklanki bardzo ciepłej wody 1 jajko mak Do maszyny do wyrabiania chleba ( lub miski , jeśli musicie męczyć się ręcznie ) wlewamy olej , wsypujemy oba rodzaje mąki . Następnie sól , cukier i suche drożdże . Włączamy maszynę ,żeby zaczęła mieszać . Stopniowo wlewamy bardzo ciepłą wodę . Jeśli ciasto jest

Ogrodnik w podróży
TRUSKAWKOWA PIANKA Z CZEKOLADĄ 210

Pojawiły się pierwsze truskawki, a u mnie już od tygodnia trwa truskawkowy zawrót głowy 😁 Dziś zapraszam na lekkie truskawkowe ciasto bez pieczenia z polewą z gorzkiej

Kuchnia MagdaLeny
Biała kasza gryczana ze szparagami, kurczakiem i fetą 243

Kolejny przepis z udziałem szparagów. Tym razem przygotowałam je z białą kaszą gryczaną, piersią z kurczaka, fetą, pomidorkami koktajlowymi i uprażonymi ziarnami słonecznika. Danie jest smaczne

Oryginalny smak
Maślane bułeczki z przepisu Tomka Jakubiaka 1078

cukru. Składniki wymieszaj. Rozczyn odstaw na 10 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Do dzieży robota wlej rozczyn. Dodaj masło, jajka, mąkę i cukier. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Z gotowego ciasta formuj małe bułeczki. Oprusz je maką, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki posmaruj rozbełtanym białkiem. Piecz je w 180 stopniach przez 20 minut. Zobacz także filmik jak Tomek(...)wypieku tak też zrobiłem... niepotrzebnie. Nawet zmoczyłem ściereczkę ciepłą wodą aby pieczywo miało wilgotne i ciepłe środowisko do wyrastania. Ale przecież woda w ścierce po jakiś czasie zrobi się zimna i w ogóle ściera gdy zawiera wodę jest cięższa - co utrudnia wzrost bułeczkom. Lepiej nie przykrywać niczym tylko postawić bułeczki na tacy w pobliżu ciepła lub w piekarniku nagrzanego

Right Behind The Kitchen
Ciasto kinder country 284

dopiero teraz. Opinie były podzielone większość była pozytywnych i wychwalających to ciasto ale spotkałam się też z opiniami negatywnymi lub bezstronnymi. Ja przychylam się do opinii bezstronnej. Na mnie ciasto wrażenia nie zrobiło. Zmieniłam jego przygotowanie zmniejszając i zwiększając nie które składniki. Gdyby było przygotowane wg przepisu to już raczej by była klapa.  Składniki: Warstwa biała: 250 ml zimnej(...)czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej Dodatkowo; 1 szkl pszenicy ekspandowanej herbatniki  Przygotowanie: Warstwa biała: Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Odłożyć do ostudzenia. Czekolada powinna być zimna ale płynna. Ciepła w połączeniu z zimn ą kremówką się zważy. Zimną kremówkę razem z mascarpone zmiksować na sztywno. Wlewać powoli czekoladę i mieszać łyżką nie miksować. Wsypywać partiami pszenicę

Ala piecze i gotuje
Ciasto toffi – bez pieczenia / 3 bit 2400

chyba najlepsze ciasto bez pieczenia jakie jadłam. Duże, podzielne, ładnie wyglądające i przede wszystkim pyszne. Tak w skrócie można go opisać. Podobne do ciasta „3 bit”, choć moim zdaniem nieporównywalnie lepsze. Warstwę kremu krówkowego zastępuje tutaj masa toffi, a więc masa krówkowa/kajmakowa wymieszana z ubitą kremówką. Jest bardziej delikatnie i mniej słodko. Do tego mamy pyszną masę(...)masa budyniowa powinna być zimna). Na kremie ponownie wykładamy krakersy. Żelatynę zalewamy około 40 ml zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Po tym czasie podgrzewamy ją w mikrofali lub na palniku, tylko do rozpuszczenia. Lekko studzimy. Schłodzoną kremówkę ubijamy razem z cukrem oraz cukrem wanilinowym na sztywno. Łączymy z płynną, przestudzoną żelatyną. Masę wykładamy na wierzch ciasta. Wkładamy do lodówki, najlepiej

Smaki Na Talerzu
czekoladowe ślimaki w wersji light 133

razie nie mamy upałów. Nie ma nic gorszego jak dla mnie. Zdecydowanie wolę gdy jest mi za zimno niż za gorąco. No bo w sumie jak mi za zimno to zawsze mogę ubrać dodatkową warstwę ubrać czy wypić coś ciepłego a na upał? momentami żałuje, że nie można zdjąć skóry:) Na szczęście jak już mówiłam upały omijają nas szerokim łukiem(...)rodzaj uzależnienia ale gdybym nie ćwiczyła kilka dni to zaczyna mnie nosić po domu. Ruch daje mi dużo radości, zdecydowanie,po za tym dzięki niemu można "wsunąć"  kawałek ciasta z mniejszymi wyrzutami sumienia. Dzisiaj w ramach przygotowania się do wyjścia na plażę proponuję dietetyczne ślimaki z ciasta krucho-drożdżowego. Bardzo smaczna i zdrowa przekąska. Ostatnio chyba już całkowicie przerzuciłam

ciastkarnia na kruchym spodzie
Domowa granola 100

oknem absolutnie nie rozpieszcza (nie cierpię zimna i wilgoci) to kolejną bardzo fajną opcją jest granola z jogurtem. Granola Granola to mieszanina płatków zbożowych, rodzynek, orzechów, suszonych owoców i cukru lub miodu pieczona do chrupkości. Najczęściej podawana jest na śniadanie z mlekiem lub jogurtem, ale bywa także wykorzystywana jako składnik ciast, batoników czy deserów. Pierwsza granola została przygotowana w Dansville

Z notatnika dietetyka
Sernik z malinami 181

tarce o dużych oczkach resztą ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 1 godzinę. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką → Sernik dyniowo – piernikowy → Sernik „puszysty” → Sernik na zimno z borówkami

Oryginalny smak
Pissaladiere, czyli cebularz po francusku 203

pieprz, wymieszać, smażyć jeszcze 5 minut. Ciasto rozwałkować na wielkość formy, ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć cebulę, a na niej ułożyć kratkę z anchois, wypełniając środki oliwkami. Odstawić na 30 minut do napuszenia. Piec w 220 st. C. przez 25 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Dzisiaj za to mamy Ogólnopolski Dzień Pisania Piórem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jagodowe serniczki na zimno (w szklaneczkach) 142

Dziś zapraszam Was na jagodowe serniczki na zimno (w szklaneczkach) . Pyszny i szybki do przygotowania deser w pięknym, apetycznym jagodowym kolorze. Taki deser idealnie sprawdzi się na umilenie chwili, a w większych ilościach na przyjęcie itd. Warto spróbować Kto się skusi? Wieluń Mój Ulubiony twarożek kanapkowo-sernikowy – idealny do deserów, ciast, kanapek Skworcu   – jakość, duży wybór, niska

Słodkie okruszki
PASZTECIKI 153

sytą przekąskę, ponieważ są smaczne na zimno jak i na ciepło. Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem.  Paszteciki są pieczone, ale smażone na głębokim oleju też są pyszne i nie wciągają dużo tłuszczu. Ich wnętrze to oryginalny pomysł na wykorzystanie pasztetu i sera, co w połączeniu tworzy idealną całość.   SKŁADNIKI: Ciasto: mąka pszenna 600 g. masło roztopione zimne

Kuchnia Paulettes
Tarta gryczana ze szpinakiem i błękitnym lazurem 136

pieczenia, jak i przyrządzania smakołyków na zimno. W pierwszej kolejności postanowiłam przetestować ją w piekarniku, bo jeśli w nim wytrzyma to i w lodówce sobie poradzi. A oto wyniki testu ;-) Tarta gryczana ze szpinakiem i błękitnym lazurem TARTA GRYCZANA ZE SZPINAKIEM I BŁĘKITNYM LAZUREM Forma o średnicy 28 cm Na ciasto:    260 g mąki gryczanej

peggiwkuchni
Kluski z serem 168

ciepłą wodę i zagniatamy ciasto.  Ciasto wałkujemy na placek o grubości około 3 mm, kroimy na paski, a te z kolei  na kluski o grubości 3-4 mm.  Kluski wrzucamy na gotującą osoloną wodę z dodatkiem oliwy i gotujemy przez około 4 -5 minuty od wypłynięcia, odcedzamy i przepłukujemy zimna wodą.  Kluski przekładamy do miski

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania