ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:259/444)

Parówki w cieście francuskim 362

Bardzo proste do przygotowywania parówki w cieście francuskim , to jedna z szybszych przekąsek. Gotowa do pieczenia w kilka minut. Takie parówki warto podać na przyjęciach oraz wtedy, gdy mamy mało czasu. - pomysł na prostą przekąskę - gotowe do pieczenia w 5 minut - można je jeść na ciepło i na zimno

AniaGotuje.pl
Najlepsze przepisy na sernik - 10 sprawdzonych receptur 151

Nadchodzi wiosna, za miesiąc Wielkanoc - z tej okazji na blogu zebrałam dla Was 10 najlepszych przepisów na najlepsze ciasto czyli SERNIK <3  Zakładka znajduje

Moje Kuchenne Rewelacje
Grillowane szparagi w szynce parmeńskiej 207

Grillowane szparagi w szynce parmeńskiej to chyba bardzo na czasie przepis. Za oknem jest już ciepło, pogoda sprzyja grillowaniu, a dodatkowo sezon na szparagi można powiedzieć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chlebek bazyliowy 100

umieszczamy je pionowo w wysmarowanej masłem formie. Wierzch ciasta posypujemy parmezanem, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w ciepłym miejscu do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut. Chlebek bazyliowy pieczemy w rozgrzanym do temperatury 180 o C piekarniku (opcja z termoobiegiem) przez około 30 – 40 minut. Fantastycznie smakuje na ciepło i na zimno. SMACZNEGO. Normal 0 21 false false false

Gotuj Się Kto Może
Tarta z zielonym groszkiem i serem pleśniowym 208

chwilę aż ciasto się zarumieni. Na tak podpieczone ciasto wykładamy groszek z szalotkami. Posypujemy wszystko serem pleśniowym pokrojonym w kostkę a następnie zalewamy wszystko masą jajeczno- mleczną Piecz przez 25-35 minut w temperaturze 190 stopni, aż masa jajeczna zetnie się i lekko zarumieni. Wyciągnij z piekarnika ostudź. Podawaj na zimno lub gorąco. Smacznego   Artykuł Tarta z zielonym groszkiem

I LOVE LIFE
Szarlotka według siostry Anieli 312

Hej! Tym razem podpowiem jak wykorzystać nadmiar jesiennych owoców. Zrobimy fantastyczną szarlotkę z przepisu siostry Anieli. Szarlotka jest bardzo smaczna i na ciepło i na zimno

Tylko pysznie
Łosoś w cieście francuskim 158

łososia,kawałek fety i porcję szpinaku. Złożyć ciasto na połowę i zlepić boki.  Gotowe porcje ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,każdy kawałek posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut.  Przekąska smakuje doskonale na ciepło jak i na zimno

Kolorowa kuchnia Elki
Serniczki z jabłkami 160

Serniczki z sokiem Hortex. Edyta Guhl. Smaczne serniczki z jabłkami. Apetycznym serniczkom z jabłkami nikt się nie oprze, są lekkie, orzeźwiające, trochę takie jak sernik na

dolcevitainmykitchen
Placuszki dyniowe z jabłkami na leniwe śniadanie 156

rozgrzaną patelnię z olejem nakładać łyżką porcje ciasta. Smażyć, aż na powierzchni pojawią się bąbelki. Na wierzchu układać plastry jabłka, przewracać na drugą stronę i smażyć jeszcze kila minut. Podawać gorące z miodem, cukrem pudrem lub syropem klonowym. Smacznego! Nie ma się co oszukiwać - listopad to nie październik . Ciemno, zimno, wietrznie, i już nawet mrozić zaczyna! Odpowiedniego światła do robienia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rafaello 402

najpierw w piekarniku, potem na kratce.   Gdy ciasto się piecze można zacząć przygotowywać masę. Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, mieszając dodać do nich śmietanę, podgrzewać, aż składniki dobrze się ze sobą połączą (nie dopuścić do zagotowania). Zdjąć z ognia i odstawić do zupełnego ostudzenia. Gdy będzie już zupełnie zimna dodać obie śnieżki i ubić na sztywną masę

Simply Food
Łazanki z kurczakiem i warzywami orientalnymi. 136

kulę przykryć ściereczką i odstawić na 10 minut.Gotowe ciasto rozwałkować dość cienko na podsypanej mąką stolnicy i pozostawić na około 15 minut do lekkiego przeschnięcia. Następnie wycinać paski o szerokości 2cm/4cm. W garnku zagotować osoloną wodę, wrzucać partiami łazanki, gotować około 5 minut od wypłynięcia.Wyjąć łyżką cedzakową i przelać zimna wodą na sitku. Na patelni rozpuścić masło, przełożyć mieszankę

Sama słodycz i szczypta chili
Naleśniki amarantusowe z jabłkami i cynamonem 109

Chłodek niezły mamy, no nie :)) Wiem, wiem, zimno trochę, ale jest czym pooddychać, co mnie cieszy :) Teraz troszkę o naleśnikach, które to ostatnio chodziły za mną. Takie  z jabłkami i cynamonem, a że miałam mąkę z amarantusa, to postanowiłam, że zrobię z nią. Ma charakterystyczny smak, więc dodałam do ciasta troszkę cynamonu, ksylitolu i 4 łyżki mąki

kruche babeczki
Tortilla de patatas 132

  Jednym z dań obowiązkowych w Hiszpanii jest tortilla. Ta hiszpańska potrawa ma niewiele wspólnego ze zwiniętym w rulon ciastem z dowolnym farszem. Podstawą są ziemniaki

Szybko Tanio Smacznie
Serowe poduszeczki z nadzieniem 1207

mocno seeerowe. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale na zimno też szybko znikają. Istnieje możliwość podgrzania ich w kuchence mikrofalowej. Są bardzo syte i swobodnie mogą zostać alternatywą dla zwykłej kanapki - b ardziej kaloryczną... Nadzienie można modyfikować wg własnych upodobań. (około 15 sztuk; robiłam bardzo duże, więc mi wyszło 6-7) Ciasto: 100g mąki 50g margaryny 1 jajko 100g żółtego sera

Di gotuje
Ciasto filo z grzybami, papryką i serem feta 151

wymieszać z pokruszonym serem feta i natką pietruszki. Ciasto filo posmarować roztopionym masłem, nałożyć na jednym boku pas nadzienia i zwinąć w rulony. Ułożyć w blaszce, naciąć na kawałki i posmarować masłem wierzch. Posypać odrobiną sezamu. Piec ok 15 min w temp 180 st. Podawać z rosołem, barszczykiem lub na zimno jako przystawki

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania