ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:259/444)

Sernik z malinami 196

tarce o dużych oczkach resztą ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 1 godzinę. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką → Sernik dyniowo – piernikowy → Sernik „puszysty” → Sernik na zimno z borówkami

Oryginalny smak
Pissaladiere, czyli cebularz po francusku 222

pieprz, wymieszać, smażyć jeszcze 5 minut. Ciasto rozwałkować na wielkość formy, ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć cebulę, a na niej ułożyć kratkę z anchois, wypełniając środki oliwkami. Odstawić na 30 minut do napuszenia. Piec w 220 st. C. przez 25 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Dzisiaj za to mamy Ogólnopolski Dzień Pisania Piórem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jagodowe serniczki na zimno (w szklaneczkach) 155

Dziś zapraszam Was na jagodowe serniczki na zimno (w szklaneczkach) . Pyszny i szybki do przygotowania deser w pięknym, apetycznym jagodowym kolorze. Taki deser idealnie sprawdzi się na umilenie chwili, a w większych ilościach na przyjęcie itd. Warto spróbować Kto się skusi? Wieluń Mój Ulubiony twarożek kanapkowo-sernikowy – idealny do deserów, ciast, kanapek Skworcu   – jakość, duży wybór, niska

Słodkie okruszki
PASZTECIKI 167

sytą przekąskę, ponieważ są smaczne na zimno jak i na ciepło. Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem.  Paszteciki są pieczone, ale smażone na głębokim oleju też są pyszne i nie wciągają dużo tłuszczu. Ich wnętrze to oryginalny pomysł na wykorzystanie pasztetu i sera, co w połączeniu tworzy idealną całość.   SKŁADNIKI: Ciasto: mąka pszenna 600 g. masło roztopione zimne

Kuchnia Paulettes
Tarta gryczana ze szpinakiem i błękitnym lazurem 144

pieczenia, jak i przyrządzania smakołyków na zimno. W pierwszej kolejności postanowiłam przetestować ją w piekarniku, bo jeśli w nim wytrzyma to i w lodówce sobie poradzi. A oto wyniki testu ;-) Tarta gryczana ze szpinakiem i błękitnym lazurem TARTA GRYCZANA ZE SZPINAKIEM I BŁĘKITNYM LAZUREM Forma o średnicy 28 cm Na ciasto:    260 g mąki gryczanej

peggiwkuchni
Kluski z serem 178

ciepłą wodę i zagniatamy ciasto.  Ciasto wałkujemy na placek o grubości około 3 mm, kroimy na paski, a te z kolei  na kluski o grubości 3-4 mm.  Kluski wrzucamy na gotującą osoloną wodę z dodatkiem oliwy i gotujemy przez około 4 -5 minuty od wypłynięcia, odcedzamy i przepłukujemy zimna wodą.  Kluski przekładamy do miski

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pizzerinki z papryką i salami (kat. mięso) 498

dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Można zabrać je ze sobą na wycieczkę, do pracy czy szkoły albo poczęstować gości na domówce. Część z nich można zamrozić po wystudzeniu i wyjąć świeże z zamrażarki kiedy przyjdzie nam na nie ochota. Dzisiejsza wersja jest lekko pikantna. Składniki na 11 sztuk: ciasto: 420 g mąki pszennej

Ze smakiem i z pasją
SZYNKA WIELKANOCNA PIECZONA W CHLEBIE 182

ciepło, jak i później już na zimno- sama lub jako dodatek do pieczywa. Ta szynka to bez wątpienia smak mojego dzieciństwa. Myślę, że moich dzieci również. Mam nadzieję, że kiedyś będą kultywować tę tradycję również w swoich domach. ;-) Składniki: -1 cała wędzona szynka z kością (surowa, nie parzona)- ok.8-11kg  -surowe ciasto chlebowe(ok.5/6 bochenków) -folia aluminiowa (2-3) Blachę

Smaczne Zdrowe
Pieczone pierogi ze szpinakiem (kruche) 274

Chwilę wszystko podsmażyć, aż szpinak będzie mięciutki Ciasto należy cieniutko rozwałkować, wykrawać koła o średnicy ok. 7 cm., nałożyć farsz na środek i zlepiać pierożki. Piec w temperaturze 190 o C przez ok. 25-30 min. (do zezłocenia). Sos jogurtowy. Wymieszać składniki sosu jogurtowego i podawać z lekko ciepłymi pierogami. Na zimno również są smaczne. Smacznego ... i w wersji

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto wuzetka 474

okazję bym go nie upiekła zawsze cieszy się powodzeniem. Ciasto jest lekkie, delikatne i nie jest zbyt słodkie. Z pewnością dla tych osób, które nie lubią ciężkich i tłustych ciast z kremami. Składniki: Biszkopt kakaowy: 7 jajek 7 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao płaska łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana(...)blaty biszkoptu. Bita śmietana: Żelatynę zalać zimną wodą i odłożyć do napęcznienia. Przed wlaniem do kremówki podgrzać do rozpuszczenia się żelatyny. Nie może być zbyt gorąca ani za zimna. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru pudru i wlewać małym strumieniem letnią żelatynę.  Biszkopt posmarować powidłami rozsmarować bitą śmietanę przykryć drugim biszkoptem

Ala piecze i gotuje
Sernik kokosek na zimno 126

aparat i robię zdjęcia. Fotografuję moją córkę, gdy skupiona coś rysuje przy stole, gdy nachyla się, aby powąchać kwiaty, które razem zasadziłyśmy lub gdy stawia pierwsze kroki w przygotowywaniu ciasta… Uwieczniam rozkwitające pąki drzew, białe chmury na błękitnym niebie, ćwiczę na moich ulubionych stylizacjach jedzenia, bo od tego zaczynałam przygodę z aparatem. Wciąż uczę się fotografii, bo wciąż(...)kruszymy jedną Princessę. 7. Masę przekładamy na biszkopty, całość wyrównujemy. Schładzamy w lodówce do stężenia. 8. Schłodzony sernik posypujemy wiórkami i pokruszoną Princessą. 9. Smacznego! Artykuł Sernik kokosek na zimno pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
ROLADA SCHABOWA W MARYNACIE MUSZTARDOWEJ NADZIEWANA CEBULĄ + FILMIK 206

wieloma farszami, dzisiaj przygotowałam go z marynatą francuską, a nadziałam cebulą i pieczarkami. Mięsko wyszło smaczne, kruche, o posmaku musztardy i cebuli. Nadaje się do podania na ciepło lub zimno. Polecam.       SKŁADNIKI :  1,5 kg schabu bez kości  7-8 średnich cebul 30 dkg pieczarek 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego nić do zwinięcia(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso myjemy, nacinamy wzdłuż tak aby powstał płat ciasta. Następnie mięso lekko rozbijamy aż powstanie jednakowa grubość płatu schabu.  Składniki marynaty mieszamy, nacieramy ją mięso z każdej strony i odkładamy do lodówki na 1 godzinę.  Cebulę i pieczarki szatkujemy, podpiekamy na odrobinie oleju, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie podlewamy odrobiną wody i prużymy

Kulinarne Fantazje Marioli
Smażone lody szpinakowe z wafelkami Lusette 170

Może wydawać się Wam to dziwne… Smażone lody? I jeszcze szpinakowe!? A jednak… " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Szpinak nadaje

Oryginalny smak
BUŁECZKI POMIDOROWE SMAŻONE NA PATELNI 128

poranek pachnący chlebem w piekarniku. Staram się aby teraz mojej rodzinie dawać to co ja miałam. Dom pachnący chlebem i chrupiącą skórką. Przygotowałam więc tradycyjne bułki ale zamiast upiec ciasto usmażyłam je na patelni grillowej pod przykryciem. Bułki przygotowałam z dodatkiem oleju rzepakowego Wielkopolski . Olej rzepakowy polecany jest w naszej kuchni bardziej niż oliwa. W porównaniu z innymi tłuszczami olej(...)regularne spożywanie oleju rzepakowego (2 łyżki dziennie to zalecana porcja) chroni organizm przed cukrzycą i jej powikłaniami. Olej rzepakowy jest odporny na działanie temperatury więc można go jeść na zimno jak i na ciepło. Dodatkowo również zapobiega wchłanianiu się cholesterolu w przewodzie pokarmowym. Olej rzepakowy posiada witaminy, które wchłaniają się w organizmie, które korzystnie działają na nasz wzrok czy naczynia

Kuchnia w oparach
46 i 45 tygodni - Sernik na zimno i Zebra 169

swoim blogu Dorota . Ja dodałam do przepisu swoją wariację, jak zwykle z resztą, w postaci biszkoptów, bo nie wyobrażam sobie sernika na zimno bez biszkoptowego spodu. Sernik na zimno  350 g twarogu trzykrotnie zmielonego półtłustego 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego (400 g) 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu z wanilii 1 łyżka żelatyny + 1/5 szklanki gorącej wody(...)drugi odstawić do zastygnięcia galaretki. Przed podaniem udekorować sernik śmietaną ubitą na sztywno z dwiema łyżkami cukru pudru. Smacznego! Moją drugą propozycją, na ósmy tydzień roku, jest ciasto, które towarzyszy mi od trzech lat na każdym wyjeździe wakacyjnym. Jak już kiedyś pisałam, moją mojego małża tradycją wakacyjną, są wyjazdy na Flamberg , w związku z tym, że jest to wypad

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pachnące bułeczki cebulkowe na dobry początek dnia 124

lubią cebulę i wypieki drożdżowe Cebule najlepiej jeść na surowo, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na nieco bardziej kaloryczną wersję podsmażaną. Na przykład w połączeniu z ciastem drożdżowym, które wiele osób po prostu uwielbia. Bułeczki cebulkowe Agaty je się bez dodatków, ale można do nich dołożyć to, co lubimy, masło czy ser. Idealnie nadają się one jako(...)szklanki mąki pszennej (500 g) 1 łyżeczka soli (7 g) 1,5 łyżki roztopionego masła (22 g) 1 duża cebula (150-200 g) 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno (10 g) Wykonanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy cebulkę i smażymy na średnim ogniu, mieszając, aż lekko się zeszkli. Drożdże kruszymy na drobne kawałki, dodajemy

KulinarneImpresje.pl
Pochmurne Święta. Rogaliki na poprawę nastroju. 183

włosy. Pąki powoli dojrzewają. Aż chce się skakać do chmur, wysoko pod samo niebo. Tak być powinno - w trampkach i letnim prochowcu spacerem wędrować po parku. A jak jest? Zimno, szaro i buro. Zwaliste chmury niosące deszcz pokrywają niebo. Kolejne krople pojawiają się na szybie. Czapki, cieplejsze kurtki, u wielu wciąż kozaki nie schowane do lamusa. W niektórych zakątkach kraju(...)daje czekolada! Ukochane endorfiny, do dzieła! Chociaż wiem jedno. I tak sucha nie wytrwam do końca dnia, to pewne. FRANCUSKIE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ. (przepis wymyślony na poczekaniu;) opakowanie francuskiego ciasta nutella / tabliczka czekolady jajko Z ciasta francuskiego wykroiłam małe trójkąciki. Na każdym ułożyłam porcję nutelli / kawałek czekolady. Zawinęłam rogaliki. Jajko rozmąciłam i posmarowałam nim każdego rogalika. Piekłam w 180 stopniach

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania