ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:261/444)

Rabarbarowy szał - najprostsze ciasto świata z rabarbarem i kompot jak u babci 173

temperaturze ok. 160C 8. Po upieczeniu możemy posypać ciasto cukrem pudrem. Zostało Wam za dużo rabarbaru? Zróbcie pyszny kompot! Wystarczy wrzucić rabarbar do garnka, zalać wodą, dodać kilka jabłek i pogotować przez co najmniej pół godziny. Później dosładzamy do smaku i gotowe. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i podany na zimno z kostkami lodu. Można dodawać do niego inne

two broke sisters
Paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami. 221

ciepła przekąska na śniadanie. Pyszne zarówno na zimno jak i na ciepło. Polecam!!! Składniki na paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami: NADZIENIE: 800 g karkówki 50 g suszonych grzybów 1 duża cebula 1/3 szklanki rosołu sól pieprz 1 czerstwa kajzerka lub pół bułki + trochę ciepłej wody do namoczenia tymianek olej CIASTO DROŻDŻOWE: 800 g przesianej mąki tortowej

Rozpustne gotowanie
Brownie z kaszy gryczanej z musem truskawkowo-miętowym 143

warzyw, świetnie sprawdzają się w sałatkach, deserach na zimno i słodkich wypiekach, a nawet jako samodzielna przekąska. Postanowiłam wykorzystywać je częściej w swojej kuchni. Pierwszym kaszowym eksperymentem było docenione w konkursie w konkursie "Lubię kaszę" sushi z kaszą jaglaną, szparagami i bryndzą . Drugim moim eksperymentem, bardzo udanym zresztą jest to oto ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej. Nie jest to odchudzające

Zawsze głodna!
Kotlety krojone z kurczaka 133

mąkę, majonez i pomału mleko, mieszamy aż ciasto będzie miało gęsta konsystencję. Dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy na 30min.  Rozgrzewamy dużą patelnie z olejem. Dużą łyżką (taką od zupy) nakładamy przygotowaną masę z kurczaka na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Kotlety smakują na ciepło i na zimno. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Placuszki z tuńczykiem - zdrowa przekąska dla małych i dużych;) 203

pietruszki - wymieszać z dodać do ciasta. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia - połączyć z masą jajeczno-tuńczykową. na koniec dodać żółty ser, trochę soli i pieprzu -  wszystko dobrze wymieszać. Smażyć na złoto na oleju - a dla dzieci na teflonowej patelni. Można jeść na ciepło i na zimno! UWAGA! Danie odpowiednie dla diabetyków. Inne dania

Kulinarne Inspiracje
Ryba po japońsku - ryba w cieście z sosem pomidorowym z marynatami (przystawka na zimno) 352

nazwa jak nazwa. Rybę się je na zimno i przygotowuje dzień wcześniej, aby smaki się przegryzły.   Ja robię ją często i na stałe zagościła w menu imprezowym. POLECAM:-) Składniki: 1 kg filetów z ryby (np. Dorsz, Morszczuk itp.) 1 słoik papryki konserwowej 1 słoik ogórków konserwowych 2 duże cebule Składniki ciasto naleśnikowe: 1 szkl. mąki 1/2 szkl. wody

IMPRESJA SMAKU
Biszkoptowe placuszki z miętowym jabłuszkiem i syropem klonowym 236

proszek do pieczenia, mleko i przestudzoną margarynę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Placuszki pieczemy z obu stron na średnio rozgrzanej suchej patelni na lekko rumiany kolor - tak samo jak pancakes'y. Placuszki są bardzo puszyste i po przestudzeniu można je zajadać jak biszkoptowe ciastko :) Podajemy na ciepło lub na zimno, polane syropem klonowym z dodatkiem miętowego jabłuszka. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bezglutenowa tarta z grzybami leśnymi 114

małych, lub średnich oczkach i mieszamy z rozbełtanymi 4 jajkami z dodatkiem łyżki mąki ziemniaczanej. Masę jajeczno-serową doprawiamy solą pieprzem i świeżym rozmarynem, wylewamy na formę wyłożoną ciastem.  Białko jaja ubijamy na sztywną pianę. Należy ją lekko wmieszać w masę jajeczno-serową, na tym układamy grzyby. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Mniej(...)więcej w połowie pieczenia, przykrywamy wierzch tarty folią aluminiową, aby się za bardzo nie spiekł. Po tym czasie tarta powinna być gotowa, możemy ja jeść na ciepło, lub na zimno. Smacznego

Quinoa Raz!
Deser kawowy (Dalgona) 73

Dni są coraz cieplejsze i niekiedy nie ma się już ochoty nawet na tradycyjną gorącą kawę. Dlatego przygotowaliśmy dla Was pyszny deser kawowy na zimno stworzony

Proste-przepisy.pl
Cold brew - przepis 114

Dzień bez kawy, to dzień stracony... zgadzacie się?  Cold brew, to nic innego jak kawa „parzona” na zimno. Coraz częściej można ją spotkać w

Kuchnia Łukasza
Bułki z mąką owsianą 89

zimno 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 2 opakowania suchych drożdży ( 2 szt x 7g ) 2 szklanki bardzo ciepłej wody 1 jajko mak Do maszyny do wyrabiania chleba ( lub miski , jeśli musicie męczyć się ręcznie ) wlewamy olej , wsypujemy oba rodzaje mąki . Następnie sól , cukier i suche drożdże . Włączamy maszynę ,żeby zaczęła mieszać . Stopniowo wlewamy bardzo ciepłą wodę . Jeśli ciasto jest

Ogrodnik w podróży
TRUSKAWKOWA PIANKA Z CZEKOLADĄ 211

Pojawiły się pierwsze truskawki, a u mnie już od tygodnia trwa truskawkowy zawrót głowy 😁 Dziś zapraszam na lekkie truskawkowe ciasto bez pieczenia z polewą z gorzkiej

Kuchnia MagdaLeny
Biała kasza gryczana ze szparagami, kurczakiem i fetą 247

Kolejny przepis z udziałem szparagów. Tym razem przygotowałam je z białą kaszą gryczaną, piersią z kurczaka, fetą, pomidorkami koktajlowymi i uprażonymi ziarnami słonecznika. Danie jest smaczne

Oryginalny smak
Maślane bułeczki z przepisu Tomka Jakubiaka 1082

cukru. Składniki wymieszaj. Rozczyn odstaw na 10 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Do dzieży robota wlej rozczyn. Dodaj masło, jajka, mąkę i cukier. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Z gotowego ciasta formuj małe bułeczki. Oprusz je maką, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki posmaruj rozbełtanym białkiem. Piecz je w 180 stopniach przez 20 minut. Zobacz także filmik jak Tomek(...)wypieku tak też zrobiłem... niepotrzebnie. Nawet zmoczyłem ściereczkę ciepłą wodą aby pieczywo miało wilgotne i ciepłe środowisko do wyrastania. Ale przecież woda w ścierce po jakiś czasie zrobi się zimna i w ogóle ściera gdy zawiera wodę jest cięższa - co utrudnia wzrost bułeczkom. Lepiej nie przykrywać niczym tylko postawić bułeczki na tacy w pobliżu ciepła lub w piekarniku nagrzanego

Right Behind The Kitchen
Ciasto kinder country 286

dopiero teraz. Opinie były podzielone większość była pozytywnych i wychwalających to ciasto ale spotkałam się też z opiniami negatywnymi lub bezstronnymi. Ja przychylam się do opinii bezstronnej. Na mnie ciasto wrażenia nie zrobiło. Zmieniłam jego przygotowanie zmniejszając i zwiększając nie które składniki. Gdyby było przygotowane wg przepisu to już raczej by była klapa.  Składniki: Warstwa biała: 250 ml zimnej(...)czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej Dodatkowo; 1 szkl pszenicy ekspandowanej herbatniki  Przygotowanie: Warstwa biała: Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Odłożyć do ostudzenia. Czekolada powinna być zimna ale płynna. Ciepła w połączeniu z zimn ą kremówką się zważy. Zimną kremówkę razem z mascarpone zmiksować na sztywno. Wlewać powoli czekoladę i mieszać łyżką nie miksować. Wsypywać partiami pszenicę

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania