ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:260/444)

Drożdżowe ślimaczki z cheddarem i boczkiem 206

Należę do tych dziwnych osób, które ze słodyczy najbardziej lubią tatara i śledzia z cebulą. Oczywiście z drugiej strony kocham miłością pierwszą domowe ciasto drożdżowe, takie, które ma dużo kruszonki i jeszcze więcej kruszonki. Umówmy się, każdy kocha – nie ma nic lepszego niż ciepła drożdżówka z masłem popijana szklanką mleka. Jednak moje parszywe serduszko domaga się konkretów. Ostro, wytrawnie(...)wypieki, które nie wyszły – to czas na dzisiejszą propozycję. Drożdżowe ślimaczki z boczkiem, cheddarem i żurawiną. Genialne na ciepło z barszczykiem, jako dodatek do zup typu krem, na zimno, posmarowane masłem, popijane herbatą i nawet profanowane „keczukiem”. No cholera, dobre są. Zróbcie i jedzcie 🙂 Potrzebujemy: 400 g mąki pszennej typ 550 1 płaska łyżeczka soli 50 g rozpuszczonego masła

ladykitchen
Tortilla z Kurczakiem 112

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Połączenie świeżych warzyw z idealnie doprawionym mięsem zawsze jest świetnym i smacznym pomysłem. Idealnym sposobem na wykorzystanie tego duetu będzie nic innego jak

Przepiski.pl
Egzotyczne crumble z bananem i kiwi 146

palców - tak, aby powstało grudkowate ciasto. Na dnie formy wysmarowanej odrobiną tłuszczu ułożyć plasterki banana, skropić je sokiem pomarańczowym i umieścić plastry kiwi. Całość posypać kruszoną. Crumble wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 30 minut w 190 stopniach. Owoce pod kruszonką świetnie smakują na ciepło, bezpośrednio po przygotowaniu lub ostudzone, na zimno. Przed podaniem można udekorować je świeżymi

Di gotuje
Pachnące cynamonem jabłka zapiekane w cieście francuskim 137

szerokości 1 cm. 4. Paskami ciasta francuskiego owinąć plastry jabłka, przewlekając je przez otwór po gnieździe nasiennym. Gotowe ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciastko posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem cynamonowym. 5. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-25 minut. 6. Podawać na zimno z lub ciepło z gałką lodów

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z brzoskwiniami na zimno 🍑 167

Cześć! Dopadła mnie mania sernikowa ostatnio. To pewnie skutki uboczne upałów ;-) Dzisiaj mam dla Was przepis na sernik tym razem z brzoskwiniami. Wykonanie ciasta krok po

RITA food channel
Tarta z truskawkami i rabarbarem 291

ciasteczka, wyłożyć owocowe nadzienie. Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić na paski, ułożyć w kratkę na wierzchu tarty. Kratkę posmarować białkiem, posypać płatkami migdałowymi. Tartę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut w temp. 180stC (20 minut dolna grzałka, 10 minut termoobieg). Można podawać na ciepło np. z gałka lodów, ale dobrze smakuje również na zimno. Smacznego

Obiad gotowy
Krucha tarta z botwinką, szparagami i wędzonym twrogiem (bez glutenu, bez laktozy) 182

Taka tarta sprawdzi się o każdej porze dnia, możecie zjeść ją na lunch, albo zrobić na kolację, na pewno zachwyci domowników. Bezglutenowe ciasto zrobione jest na

Quinoa Raz!
Owocowy sernik na zimno na biszkopcie 174

przełożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Ciasto rozprowadzić równomiernie po formie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, bez termoobiegu, na 25 minut. Po upieczeniu biszkopt wyjąć i wystudzić. Zajmuje to ok 30 minut. Przygotować masę sernikową. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody i odstawić do całkowitego wystygnięcia. W momencie, kiedy będzie zimna ale jeszcze nie tężeje można zacząć

Ze smakiem bez glutenu
Drożdżowe racuchy serowe z jabłkiem i gruszką 244

ilości oleju po 1 łyżce ciasta na porcję, jeśli chcesz średniej wielkości racuchy lub po 2 łyżki na porcję. Im większe i grubsze, tym dłużej będą potrzebowały się smażyć. Smaż na ciemnobrązowy kolor z obu stron na średnio dużym ogniu. Usmażone racuchy odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawaj na ciepło lub zimno posypane cukrem pudrem

Anioszek w kuchni
Surówka z młodej kapusty 142

mnie rzepakowy tłoczony na zimno) Natka lub koperek do podania Wykonanie Kapustę kroimy lub szatkujemy. Pomidory, paprykę kroimy w kosteczkę. Doprawiamy do smaku octem, cukrem, solą i pieprzem. Polewamy olejem. Mieszamy. Przed podaniem posypujemy zielonym. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-mlodej-kapusty/ BosowKuchni Artykuł Surówka z młodej kapusty pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Paszteciki francuskie 153

Lekko zwilżyć go wodą. Ciasto zrolować, zaczynając od dłuższego boku z farszem. Po zwinięciu lekko docisnąć aby lepiej się trzymało. Pokroić w plastry grubości około 1.5 cm. Układać plastry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 15 minut. Najlepsze są ciepłe, ale na zimno też są smaczne. zastawa

królestwo garów
Naleśniki z mąki razowej 267

obiad do pracy ;) Na zimno smakują tak samo dobrze, szczególnie w formie placuszków z kawałkami owoców :)   Składniki: 50g mąki żytniej razowej typ 2000 100ml maślanki 1 jajko (może być samo białko) opcjonalnie: stewia/erytrol/ksylitol/fruktoza do smaku opcjonalnie: jabłko/śliwki   Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w jednej misce, tak, by nie było grudek. Ciasto ma konsystencję gęstej śmietany. Jeśli

Jak gotować i nie zwariować
Naleśniki bananowe (paleo, z mąką kokosową) 231

każdy z jednej łyżki ciasta – jest je dużo łatwiej obrócić . Dzieci uwielbiają te naleśniki , ale dla całkowitych niejadków można je uatrakcyjnić – na zdjęciu powyżej jeden z naleśników przypomina pieska i używając kakao albo wiórków kokosowych można na nim narysować oczy, nos i buzię. Naleśniki bananowe z mąką kokosową są także pyszne na zimno i świetnie się nadają jako

PaleoSMAK
Tarta ze szparagami 170

mieszaniny śmietany i jajka.  Ciasto rozwałkować na grubość około pół centymetra, wyłożyć nim naczynie do pieczenia tarty, zalać sosem śmietanowym, na wierzchu ułożyć szparagi i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.  Piec w temperaturze 200 stopni przez 20-30 minut, lub aż masa się zetnie, a wierzch zarumieni. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Bułgarska Banica wersja wegańska 175

ciepło jak i zimno, według mnie nadaje się idealnie na zabranie na przysłowiowego girlla bo fajnie się „kupy” trzyma . Składniki: 500 g przesianej mąki pszennej 1 banan 150 ml ciepłej wody płaska łyżeczka soli 2 łyżki oliwy/oleju pęczek zieleniny dowolnie: bazylia, koperek, oregano, tymianek (to samo zielsko zastosować w farszu) Przygotowanie ciasta: Banana zblendować razem z zielskiem

greenscarf