ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:260/444)

Sernik z malinami 541

Latem często robię ciasta bez pieczenia. Lubimy takie schłodzone smakołyki jeść w ogrodowej altance z dodatkiem pachnącej kawy z ekspresu. Jednak w tym roku lato plata nam figle z pogodą, ale mam nadzieję że nadejdą jeszcze ciepłe letnie dni. W ten weekend zrobiłam sernik na zimno z malinami. Użyłam sera z wiaderka kanapkowo - sernikowy "Mój Ulubiony" firmy Wieluń. Ser jest

Ala piecze i gotuje
Tarta z warzywami 153

łyżka); - czosnek niedźwiedzi (1 łyżka); - sól morska (1 łyżeczka); - pieprz ziołowy (1 łyżka); - pieprz cayenne (szczypta lub dwie:) ); - ser mozzarella (ok.200g);  - 2 łyżki oliwy; - 3 cienkie arkusze ciasta (ja używam firmy Henglein) - są bardzo cienkie dzięki czemu wykorzystując tylko 3 na całą tarte - tarta jest mało kaloryczna (w jednym opakowaniu Henglein jest ok.10 arkuszy). Oczywiście można dodać również inne(...)oraz pieprzem ziołowym cebulkę, aby się zeszkliła; g dy marchewka zmięknie wycedzam ją i łącze z zeszkloną cebulką (zazwyczaj gotuję większą ilość marchewek, gdyż taka marchewka jest dobra na zimno jako przekąska np. na kolację.); - następnie pokrojone wszystkie inne warzywa wrzucam na rozgrzaną patelnię, na którą wlałam wcześniej łyżkę oliwy, i w której smażyłam uprzednio cebulkę; - do warzyw dodaję wszystkie

MintTaste
Jajko na miękko zapieczone w bułce 221

chrupiącym cieście czymś fajnym a co spełnia zawartość takiego wielkanocnego koszyczka. Zapraszam do wypróbowania. Jajek na miękko zapieczone w pysznym chrupiącym bułce na jogurcie z dodatkiem sera chedar. Ślinka leci. Po dotarciu do środka płynne żółtko rozpłynie się po chrupkiej otoczce. Szybkie do zrobienia bo jajka możemy ugotować dużo wcześniej. Pyszne na ciepło i na zimno. SKŁADNIKI: 130 g mąki(...)pracujemy szybko: na papierze rozłożonym na blaszce rozkładamy ok. połowę masy na cztery kupki, wciskamy w nie pionowo jajka nie dociskając ich całkowicie do dna a następnie oblepiamy jajka ciastem dookoła. Możemy pomóc sobie łyżką. Na jajka nakładamy po równo pozostałe ciasto i oblepiamy równomiernie wokół jajka od góry. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika do 245*C Piec jajka

Sztuka gotowania w/g Samiry
Greckie chlebki pita – miękkie i elastyczne, bez kieszonek 340

okrężnym, do siebie, żeby jak najmocniej ją wysklepić i napiąć.   Kulki ciasta przykrywamy bawełnianą ścierką i dajemy im 15 minut na odpoczynek i napuszenie – zrelaksują się pasma glutenu, ciasto zmięknie, będzie elastyczne i da się łatwo formować. Bierzemy jedną napuszoną kulkę, rozpłaszczamy palcami na okrągły placek (zobaczycie bąble od pracujących drożdży) i wałkujemy na grubość około 3mm, nie cieniej(...)pieczemy kolejny. Gorące placki układamy jeden na drugim i od razu nakrywamy ścierką – dzięki temu zostaną miękkie.   Można jeść je ciepłe, zaraz po upieczeniu, smakują też na zimno. Bez problemu można je odgrzać, np. w opiekaczu czy na grillu kontaktowym. Zaraz po upieczeniu można też je zamrozić – przełóżcie chlebki warstwami papieru do pieczenia i włóżcie do woreczka z grubej

Karo in the Kitchen
Kotlety z jajek i pieczarek 77

Dość często robię kotlety jajeczne, które wszyscy lubimy, natomiast dzisiaj chciałabym zaprosić Was na kotlety jajeczne z dodatkiem pieczarek. Są bardzo łatwe do przygotowania i smakują

To co lubię - gotuję i polecam
PIECZONA ROLADA Z CUKINII Z BOCZKIEM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 161

polecam też z łososiem, mięsem mielonym czy jajkami. Tak naprawdę ogranicza Was tylko fantazja i makro Pieczona rolada z cukinii smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno w formie śniadania, obiadu czy przystawki w towarzystwie różnego rodzaju dipów. Składniki – pieczona rolada z cukinii: 1300 g wydrążonej cukinii 200 g cebuli 1 duży ząbek czosnku 4 jajka(...)rolady. Ciasto zwijać w roladę za pomocą papieru, na którym była pieczona. Roladę ponownie zapiekać przez ok 15-20 minut w temperaturze 150 ° C pilnując by nie przypiekła się za bardzo. Używając innego farszu np z mięsa mielonego trzeba dobrać odpowiednia temperaturę. Gotową roladę lekko ostudzić a następnie pokroić. Smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno

Ola la LCHF
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 105

wersji na ciepło, jednak na zimno również będą przepyszne. Najczęściej przygotowuje je na Boże Narodzenie oraz na Sylwestra, ale nadają się również na imprezy rodzinne. Mimo, iż są czasochłonne, są warte pracy poświęconej na ich wykonanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki drożdżowe z pieczarkami – Składniki Paszteciki składają się z ciasta drożdżowego oraz farszu pieczarkowego. Farsz pieczarkowy można przygotować wcześniej, jeśli

To Musisz Wiedzieć
Groszkowe placuszki z wędzonym łososiem i sosem jogurtowo chrzanowym 67

szczypiorkiem 150 g łososia wędzonego na zimno MOWI pure (6 plastrów) 6 łyżek gęstego jogurtu 2 łyżki chrzanu ze słoiczka olej do smażenia Wykonanie Mrożony groszek wykładamy na sitko i płuczemy chwilę pod bieżącą letnią woda, osączamy.  W misce mieszamy trzepaczką jajo, mąkę, mleko i szczyptę soli do uzyskania ciasta naleśnikowego. Dymkę siekamy, białą część i osączony groszek dodajemy

Tajemnice Smaku
Focaccia z czarnymi oliwkami 101

ciepłe miejsce. Ciasto ma podwoić swoją objętość. W cieście robimy palcami zagłębienia. Układamy oliwki, lekko dociskając. Oprószamy solą oraz suszonym oregano. Skrapiamy oliwą z oliwek-wierzch będzie pięknie złocisty! Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200-200 st. C. Pieczemy przez 25 minut. Upieczone studzimy. Idealnie smakuje na ciepło i na zimno. Podajemy posypane solą morską. Świetny zamiennik tradycyjnego, polskiego pieczywa

Moja smaczna kuchnia
Przekąski imprezowe dla wybrednych 350

ciasta również cienko rozwałkować i przykryć nią ciasto z nadzieniem. Boki ze sobą skleić. Za pomocą noża, wykroić paski, które należy delikatnie zwinąć w spiralę. Przygotowane paluszki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15-18 minut w  180ºC.  Przekąski świetnie smakują podane na ciepło jak i na zimno. Przygotowywanie ślimaczków z pikantnym nadzieniem Przygotowywanie paluszków

Ugotować
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 329

polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jogurtowy sernik na zimno

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno, ku chwale truskawkom! 149

bardzo umiem piec ciasta, ale słodkości lubię, owszem. Uczę się, próbuję, ale jednak pieczenie wymaga często dużej precyzji, której niestety zwykle mi brakuje. Nie mówię, że nic nie wychodzi. Niby wychodzi, ale żeby rezultaty były jakieś spektakularne, to nie powiedziałabym. Niedawno postanowiłam spróbować przygotować sernik... na zimno, bez pieczenia, czyli przepis idealny dla mnie. Przewertowałam dużą ilość przepisów z przeróżnymi

Pichceniomania
Zielone naleśniki z wytrawnym nadzieniem 164

wymieszać ciasto. (można dodać kilka łyżek oleju do ciasta lub smarować patelnię, jak kto woli) Smażyć naleśniki niezbyt cienkie ponieważ są delikatniejsze od zwykłych. Sery rozetrzeć, w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki mleka , oliwki pokroić w kosteczkę, doprawić pastę do smaku i nadziewać naleśniki. Podawać w temperaturze pokojowej lub na zimno, z dowolnym sosem pomidorowym i oliwkami Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Ziemniaczane, panierowane pierożki z pieczarkami 6268

podsmażyć (do czasu odparowania płynów). Przestudzić. Ciasto wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę, rozwałkować. Szklanką wykroić placuszki, nałożyć porcje farszu i zlepić brzegi (docisnąć). Pierożki delikatnie obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.  Podawać gorące z porcją kwaśnej śmietany. Świetnie smakują również na zimno - jako przekąska do barszczu czerwonego

Nie tylko w kuchni
z serkiem homo i powidłami pyszne naleśniki z mąki chlebowej... 128

powidła śliwkowe 5 łyżek jajka, mleko, woda zimna nie gazowana, cukier, sól, olej, mąka chlebowa typ 750 umieścić w dzbanku miksera i wszystko dokładnie zmiksować, przelać do innego naczynia i odstawić na 30 minut patelnia naleśnikarka 22 cm - patelnię ręcznikiem papierowym przetrzeć z ciut olejem i dobrze rozgrzać, nakładać porcję ciasta i smażyć złociste naleśniki serek bezsmakowy homogenizowany włożyć

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania