Tarta porowa ze szparagami

Tarta porowa ze szparagami

Tarta porowa ze szparagami

Na dzisiaj proponuję tartę porową ze szparagami. Sezon na szparagi nie jest zbyt długi, więc korzystajmy dopóki jeszcze można. Tarta jest pyszna. Gorąco polecam. Składniki: Ciasto 100 gram margaryny Ok. 1 ½ szklanki mąki 1 duże jajko ¼ łyżeczki soli Nadzienie 2 spore pory 1 łyżka masła 1 1/3 szklanki śmietany 18% 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonej kolendry z młotkowanym pieprzem ( można zamiennie dodać kolendrę i pieprz ) 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 4 jajka Dodatkowo Szparagi – górna część, nie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.