ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:250/444)

Pieczona pierś z indyka 227

zaskoczyłam, co ? Upiekłam, ale nie ciasto. No cóż, pieczone mięsko też lubię... Może mniej niż czekoladowe brownie czy kruchą tartę, niemniej jednak, od czasu do czasu piekę i zajadam. Pieczone mięsko, tu akurat filet z indyka, smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno, np do kanapek lub sałatki. A dlaczego indyk ? Indyk to najwartościowsze mięso drobiowe. Zawiera znikomą

kolorowotorcikowo
Francuskie cudo! 145

słono. Zazwyczaj podawane na ciepło, równie dobrze smakują na zimno. Tarty to takie ekskluzywne francuskie wersje pizzy. Tu na pewno fani włoskiej pizzy się ze mną nie zgodzą, ale warto zaryzykować to stwierdzenie :) Na kruchym spodzie można ułożyć dowolnie wybrane składniki, oddać się fantazji i tworzyć. Składniki na ciasto: 200g mąki pszennej 100g schłodzonego masła 1 jajko 3 łyżek zimnej

Kuchnia Pani Wiosny
Placuszki twarogowe z sosem jagodowym 166

trzcinowego dodatki: - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Składniki na ciasto dokładnie mieszam i smażę na dużej ilości oleju, z obu stron na kolor złoty. Jagody gotuję w małym garnczku na małym ogniu, dodaję z cukier. Czekam aż uzyskam konsystencje sosu. Placki podaję zarówno na  ciepło, jak i na zimno

Kuchnia co dnia
Szprotki w tempurze 185

tempura: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki kukurydzianej, bardzo zimna gazowana woda mineralna, szczypta soli , olej do głębokiego smażenia (najlepiej ryżowy) Szprotki oczyścić – odciąć głowę, wypatroszyć, umyć, osuszyć Wymieszać w misce obie mąki z solą i dolewać zimną wodę – powinniśmy otrzymać masę o konsystencji śmietany. Zanurzać szprotki w cieście i delikatnie wkładać ( nie wrzucać) do gorącego oleju. Olej jest

królestwo garów
Sernik na zimno 149

Warto osłodzić sobie koniec wolnego weekendu:) Ale tym razem proponuję coś do czego nie potrzebujemy piekarnika, mąki, jajek... a jedynie dużo gorącej wody:) Sernik na zimno

Lawendowe Niebo
Zapach kawy i Quiche ze szpinakiem 176

połowę startego sera. Dopraw gałką muszkatołową , solą oraz pieprzem.  Ciastem wylep natłuszczoną tortownicę, foremkę do zapiekania bądź ( jeśli jesteś szczęśliwą posiadaczką , jak ja;) ) silikonową formę na tartę. Do środka wlej farsz i posyp górę resztką sera. Zapiekaj 40-45 minut w 180 stopniach. Quiche smakuje równie dobrze na zimno!  Smacznego

Gotowanie to kochanie
Serniczek truskawkowy 1110

Jakiś czas temu dostałam do przetestowania foremkę Liliana od Tupperware Polska  a że sezon truskawkowy trwa więc przygotowałam w niej prosty serniczek na zimno z

Monia miesza i gotuje
PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 214

sałatek, deserów, wypieków np. chleba na zakwasie. Ekologiczny niełuskany czarny sezam wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy z jego dodatkiem uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, zup, potrawek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami oraz musli. skład: 100% sezam czarny niełuskany (surowiec pochodzenia ekologicznego). Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 565 kcal(...)paszteciki reklamy nie potrzebują! Są po prostu bajeczne. Symfonia smaków najlepiej czuje się w towarzystwie dobrego, gorącego, czerwonego barszczu podanego w filiżance. Na gorąco - świeżo wyjęte z piekarnika, na zimno - gdy emocje i temperatura opadną, podgrzewane w piekarniku i posmarowane masłem - gdy jakimś cudem przetrwają... Nie ważne!! One są zawsze rewelacyjne i mówimy to z ręką na sercu. Głupio

Wypisz Wymaluj
Sernik jabłkowy bez pieczenia 490

Sernik jabłkowy bez pieczenia  Pyszny sernik jabłkowy bez pieczenia, a do tego prawie bez użytku cukru! Sernik z tego przepisu wychodzi na prawdę idealny, bardzo

Kuchnia Łukasza
MUSZLE MAKARONOWE Z PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI 142

Makaronowe muszle nadziewane pastą z czerwonej fasoli kindney oraz suszonych pomidorów, zapieczone z mozzarellą. Pyszne wegetariańskie danie, które dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na

Kuchnia MagdaLeny
Pączki bananowe 252

samo, jak klasyczne ciasto drożdżowe. Wymaga ono wyrośnięcia, a także napuszenia po uformowaniu pączuszków. Dzięki temu zabiegowi są one lekkie i puszyste, a także nie chłoną za bardzo tłuszczu. Ciasto na pączki nie zawiera jajek ani innego nabiału . Z poniższego przepisu przygotowałam 28 sztuk . Pączki bananowe Składniki: 230g mąki pszennej 150g bananów (2 małe) 10g drożdży 60ml wody 2 łyżki(...)obtoczenia pączków Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - mąkę przesiać do miski, w mące zrobić dołek - w dołku umieścić pokruszone drożdże oraz 60ml wody (nie powinna być zbyt zimna, ale może być w temperaturze pokojowej) - drożdże i wodę wymieszać, zagarniając nieco mąki, aby w dołku uzyskać konsystencję gęstej śmietany - tak przygotowany rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia

Smakołyki Bereniki
Doskonałe placki z cukinii. Jeden trik, dzięki któremu zawsze wychodzą. PRZEPIS 7056

ziemniaków, jest on pozbawiony naturalnej skrobi, a więc rozrzedza ciasto. Dzięki temu trikowi placki będą zwarte i ładnie się usmażą. Marchewkę zetrzyj na małych oczkach, cebulę na dużych, czosnek drobno posiekaj. Wszystko przełóż do miski z cukinią. Dodaj oba rodzaje mąki, wbij jajka, dopraw pieprzem, wymieszaj na jednolitą masę. Ciasto wykładaj łyżką na rozgrzany olej, formując placuszki. Smaż na ciemnozłoty(...)kolor z obu stron. Rada: podobnie jak placki ziemniaczane, placki z cukinii świetnie smakują z jogurtem lub śmietaną. Najpyszniejsze są prosto z patelni, ale można je jeść także na zimno. Artykuł Doskonałe placki z cukinii. Jeden trik, dzięki któremu zawsze wychodzą. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Placki jogurtowe z jabłkami 89

cieście nie będzie grudek.  Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli byłoby zbyt gęste wystarczy dodać 1 lub 2 łyżki jogurtu, jeśli zbyt płynne łyżkę mąki. 2. Jabłka obieram ze skórki, wykrawam gniazda nasienne. Kroję jabłka na małe kawałki, dodaję do ciasta i krótko mieszam. 3. Na patelni rozgrzewam tłuszcz. Nalewam po dużej łyżce ciasta i smażę po około(...)złotego koloru. Packi jogurtowe można też smażyć bez użycia tłuszczu, jeśli korzystacie z patelni z nieprzywierającą powłoką.  Podaję na ciepło posypane cukrem pudrem albo polane miodem, ale na zimno też super smakują Placki jogurtowe z jabłkami

Cztery Fajery
Sernik limonkowy bez pieczenia 150

Bardzo delikatny serniczek. Smacznego Przepis na wykonanie w thermomix na dole Przygotowanie masy z ciastek – ciastka wrzucić do blendera i zmiksować lub dokładnie pokruszyć bardzo

Kuchnia Pokoleń
Placki ziemniaczane (bezglutenowe + wersja wegańska) 157

wszystkimi składnikami. "Glut" z siemienia świetnie sklei nam ciasto, a przy tym jest bardzo zdrowy. Siemię lniane to źródło kwasów Omega-3. 3. Smażymy na oleju na złoto, dzięki mące kukurydzianej placki nabierają ładnego koloru. 4. Podajemy ze śmietaną lub cukrem lub tak jak się lubi najbardziej. Na zimno też są dobre. Wersja wegańska z jogurtem sojowym zamiast śmietany

Kawa z mlekiem

Proponowane wyszukiwania