ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:247/444)

Chrupiąca szarlotka w filiżance. 202

Apple pie in a cup. Jeżeli mamy gotowe jabłka w słoiku ,to robimy tylko kruszonkę ,pieczemy i jemy na  ciepło lub później na zimno. Kruszonka

Kulinarny karnet Christophera
Tarta figowa z kozim serem 178

podpieczony spód.  Zdjąć folię z grochem.  Wylać na ciasto przygotowaną masę jajeczną.  Na wierzchu położyć rozkrojone figi (ja pokroiłam moje na ćwiartki) i posypać pokruszonym serem.  Wstawić tartę do piekarnika i piec przez 25 - 30 minut, aż masa się zetnie.  Podawać na ciepło lub zimno

Sto kolorów kuchni
Trzech Króli z Babcią w kuchni... Czernina i domowy makaron. 156

mąki, 1  jajko, 4 żółtka, 1 łyżka oliwy zimna woda szczypta soli   Na stolnicy usypujemy z mąki kopczyk, pośrodku robimy wgłębienie.  Wbijamy tam jajko, dodajemy jajko, łyżkę zimnej wody, oliwę oraz sól.  Wszystkie składniki mieszamy palcami, a potem stopniowo dodajemy do nich mąkę.  Kiedy ciasto będzie jednolite, ugniatamy je dokłądnie, formujemy kulę i wkładamy

W kuchni Karmel-itki
PARÓWKI Z SEREM W CIEŚCIE FRANCUSKIM. 177

papierze do pieczenia, który wyścieła blachę,  w dość dużych odstępach - ciasto urośnie. Jajko roztrzepuję, smaruję nim wierzch wszystkich niby hot-dogów. Piekę około 25-30 minut w 200 stopniach do chwili, aż wierzch pięknie zbrązowieje. Najlepiej smakują na ciepło, ale także sprawdzają się świetnie jako zimna przekąska. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Pierogi z kapustą świeżą i kiszoną (wegańskie) 183

sojowy) Ciasto: 200 g mąki 1 łyżka oliwy/oleju ok. 90 ml ciepłej wody przygotowanie Kapustę pokrój na mniejsze części, zalej sporą ilością wody i gotuj przez około godzinę – do miękkości. Jeśli w trakcie gotowania woda wyparuje, dolej jej tak, aby zakrywała kapustę. Tę czynność najlepiej zrobić dzień wcześniej, ponieważ kapusta musi wystygnąć. Kiedy kapusta będzie już zimna, dokładnie odciśnij(...)odpowiednio słony i ostry. Czas podsmażania jest różny, ale jest to około 30 minut. Niepotrzebna woda ma nam wyparować, a kapusta lekko się przysmażyć. W tym czasie możesz zrobić ciasto – do mąki dodaj olej, a następnie stopniowo dodawaj ciepłą wodę wyrabiając zwarte, puszyste ciasto (wyrabiaj je kilka minut). Po wyrobieniu dobrze jest włożyć ciasto na 15 minut do foliowego woreczka

Via Gusto
CRUMBLE LCHF czyli OWOCE POD TŁUSTĄ KRUSZONKĄ (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 422

kruszonką LCHF na bazie oleju i mąki kokosowej. Jeśli chodzi o owoce to ogranicza Was tylko makro i wasza wyobraźnia. Smakują doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno choć ja osobiście uwielbiam wersję na gorąco W całym domu unosi się aromat pieczonych jabłek, śliwek i cynamonu Jest to znakomity deser w jesienne i zimowe popołudnia. Składniki na 6 kokilek(...)LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, optymalna) opcjonalnie stewia/erytrytol (keto, LCHF), ksylitol, cukier (optymalna) wanilia sproszkowana 80 g skrojonych jabłek 80 g skrojonych śliwek   Wszystkie składniki na ciasto (poza owocami i cynamonem) wymieszać dokładnie na gładką masę. Można użyć blendera lub miksera. Jabłka i śliwki umyć, wysuszyć a następnie pokroić na drobne kawałki i wyłożyć na dnie kokilek

Ola la LCHF
Sernik na zimno z ciasteczkami (Sernik Oreo) 132

stężeje udekorować polewą i ponownie schłodzić. 9) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża. 10) Podawać udekorowany połamanymi cisteczkami. RADA: Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby ciasteczka miały czas zmięknąć i sernik dobrze się kroił. Artykuł Sernik na zimno z ciasteczkami (Sernik Oreo) pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
TORT WĄTRÓBKOWY 245

TORT WĄTRÓBKOWY Pyszna zimna przekąska, niezmiernie popularna na Ukrainie. Bardzo często gości na stolach w czasie specjalnych uroczystości (święta, urodziny itp.). Uznawana jest za restauracyjne jedzenie. Jeśli ktoś z Was lubi wątróbkę, mam nadzieje, ze posmakuje ona Wam w tej ukraińskiej odsłonie. Bardzo ja polecam. Składniki: 1/2 kg wątróbki 2 średnie cebule 3-4 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka(...)tłuszcz wlewamy nasze wątróbkowe ciasto łyżką np. do sosów, tak by pokryło cale dno patelni i smażymy takie wątróbkowe nalesniki po jednej i drugiej stronie. 8. Ząbki czosnku obieramy z łupiny, przepuszczamy przez wyciskarkę do czosnku i dokładnie rozcieramy. Łączymy z majonezem. 9. Nasze wątróbkowe naleśniki przekładamy czosnkowym majonezem. 10. Dekorujemy  Podajemy na zimno.  SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Pierogi z kapustą świeżą i kiszoną (wegańskie) 128

sojowy) Ciasto: 200 g mąki 1 łyżka oliwy/oleju ok. 90 ml ciepłej wody Sposób przygotowania: Kapustę pokrój na mniejsze części, zalej sporą ilością wody i gotuj przez około godzinę – do miękkości. Jeśli w trakcie gotowania woda wyparuje, dolej jej tak, aby zakrywała kapustę. Tę czynność najlepiej zrobić dzień wcześniej, ponieważ kapusta musi wystygnąć. Kiedy kapusta będzie już zimna, dokładnie(...)odpowiednio słony i ostry. Czas podsmażania jest różny, ale jest to około 30 minut. Niepotrzebna woda ma nam wyparować, a kapusta lekko się przysmażyć. W tym czasie możesz zrobić ciasto – do mąki dodaj olej, a następnie stopniowo dodawaj ciepłą wodę wyrabiając zwarte, puszyste ciasto (wyrabiaj je kilka minut). Po wyrobieniu dobrze jest włożyć ciasto na 15 minut do foliowego

Via Gusto
Mangolada - sernik na zimno 359

kremowy sernik na zimo, na czekoladowym biszkopcie z musem o smaku mago i białej czekolady z chrupiącymi kawałkami mango. Całość zwieńczona deserową czekoladą. Niebo w gębie. MANGOLADA (sernik na zimno) Składniki: spód: (forma 17cm) 2 jajka 1/2 szkl mąki 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka kakao 2 łyżki oleju śmietana z żelatyną (potrzebna do mas czekoladowych(...)czekolady deserowej 100 ml śmietany 30% 650 g sera białego z wiaderka (+ polowa ubitej śmietany z żelatyną) wierzch: 200 g czekolady deserowej 100 ml mleka Przygotowanie: ciasto: Białka ubijamy na sztywno dodając cukier, a następnie żółtka i olej. Do masy przesiewamy kakao oraz obydwie mąki, mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy 17 cm i pieczemy przez 15 minut

Bon appetit mon amie
Ryba w warzywach 141

Bardzo polecamy tę wersję smażonej ryby, z warzywami smakuje wspaniale, nadaje się na ciepło z ryżem na obiadowe danie i na zimno jako przystawka, zwarto wpisać

kgwjanczewo
ŚMIETANOWIEC W BISZKOPCIE 141

łyżki Krem: śmietana kremówka 30 % 1 l.  cukier puder 4 łyżki esencja z wanilii lub aromat kilka kropel sok z cytryny 2 łyżki żelatyna 8 płaskich łyżeczek woda zimna ok. 8-9 łyżek  galaretka owoce leśne 2 op.  woda 800 ml.  Dodatkowo: cukier puder do oprószenia METODA: Biszkopt:  Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić(...)pianę. Dodawać stopniowo cukier puder. Następnie żółtka dalej miksując. Mąkę i proszek przesiać dodać do piany z białek, mieszając delikatnie szpatułką, aby piana nie opadła. Tortownicę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec ok. 20-25 min., do suchego patyczka. Biszkopt odstawić do całkowitego ostygnięcia, przekroić wzdłuż na pół. Śmietanę lekko ubić ( ma być

Kuchnia Paulettes
Dietetyczne,slodkie,orkiszowe gofry bez cukru 146

najczesciej niestasfakcjonujace.W pieczonych ciastach z jej udzialem wyczuwalny byl posmak stewii i psul koncowy efekt wypieku.Gofrom natomiast dodaje tylko slodyczy,czyli slodzik spelnil tutaj swoja role zadawalajaco..By caly deser pozostal bezcukrowy i jogurt grecki rowniez poslodzilam stewia.I tu stewia sprawdzila sie doskonale.Wniosek nasuwa sie sam,stewia nie lubi dlugiego pieczenia.W gofrach i deserach na zimno sprawdzi(...)mleko,szczypte soli, olej,1/2 lyzeczki sody,extrakt z wanilii i 2 zoltka.Zmiksowac na gladka mase bez grudek ubic piane z bialek na sztywno delikatnie przy pomopcy szpatulki polaczyc ciasto z piana gofrownice posmarowc cieniutko olejem.Najlepiej malym, wlosianym pedzelkiem w zaleznosci od mocy gofrownicy piec 5-7 minut  po upieczeniu delikatnie zdejmowac drewniana lopatka i odkladac gofry na kratke

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb bezglutenowy z prażonym amarantusem. Zdrowie w bochenku. Idealnie smaczny. Wegański. 211

Hamuje on też rozwój wrzodów żołądka i nieweluje skutki stresu. Zmielony amarantus jest świetnym substytutem jajek (podobnie jak zmielone siemię lniane) - klei się, co ułatwia tworzenie na jego bazie ciasta na placki i naleśniki, to szczególnie informacja dla wegan.   CHLEB BEZGLUTENOWY Z PRAŻONYM AMARANTUSEM Składniki: 2 duże garści ziaren amarantusa 250 g mąki z niepalonej kaszy gryczanej(...)lnianego 2 łyżki ziaren siemienia lnianego 1 garść słonecznika 1 garść sezamu 1 łyżka miodu naturalnego 1 łyżka soli 1 opakowanie drożdży instant 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 400 - 500 ml ciepłej filtrowanej wody Przygotowanie: Dobrze rozgrzewamy dużą beztłuszczową patelnię. Zmniejszamy ogień i wsypujemy na patelnię ziarna amarantusa. Powoli je prażymy, ciągle mieszając drewnianą łyżką, aż do uzyskania

Naturalna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania