ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:249/444)

Babeczki z fasolą szparagową 145

sporo zrobiłam w ciągu kilku dni..Tym razem wykorzystałam fasolkę szparagową..skorzystałam z tego  przepisu, z tym ,że ja zrobiłam babeczki...na gorąco posmakowały..a na zimno już mniej..ale zjedzone i przez moich domowników i przez sąsiadów [ chyba ] - dałam na spróbowanie. 300 g młodej fasoli szparagowej 80 g cukru 100 g mąki 5 jajek 1 duża cytryna(...)ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka i ubijać przez kolejne 5 minut. Następnie dodać przesianą przez sito mąkę, masę fasolową oraz proszek do pieczenia. Wymieszać i przelać ciasto do formy lub małych foremek i pieczemy przez 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
sernik jogurtowy z brzoskwiniami 206

już nawet maliny się skończyły. Na szczęście zostały jeszcze brzoskwinie, winogrona czy gruszki. Dzisiejszymi bohaterkami będą brzoskwinie w połączeniu z delikatnym sernikiem na zimno. Dosyć często robię serniki na zimno, nie tylko latem i najbardziej smakuje mi w tej wersji, nie jest słodki lekko kwaśny smak, idealny do popołudniowej kawy. Polecam:)  Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: spód(...)lekko stężała. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu i kroimy owoce. Gdy galaretka będzie zima to układamy na masie serowej owoce i zalewamy je galaretką. Ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto biszkoptowe z malinami i bitą śmietaną 562

Lubicie letnie ciasta z owocami, bitą śmietaną i galaretką? To dziś zapraszam na właśnie takie pyszne lekkie ciasto z malinami. To wersja ciasta z truskawkami i bitą śmietaną , które pojawiło się już u mnie na blogu. W sam raz do weekendowej kawki. Pychotka Składniki:     6 jajek większych     1,5 szklanki mąki tortowej(...)jesiennych, które tak się nie rozpadają     2 galaretki czerwone Rady:     Składniki na biszkopt powinny mieć temperaturę pokojową     Śmietana powinna być zimna, wyjęta z lodówki w ostatniej chwili przed ubijaniem Sposób wykonania: Najpierw starannie oddzielam białka od żółtek. Żółtka mieszam z proszkiem do pieczenia i zostawiam aż "urosną". Białka ubijam w misce

Cukiernia Pychotki
Tarte Flambée (Flàmmeküeche). 176

ciasta chlebowego sprawdzano temperaturę pieca przed pieczeniem chleba. Placek umieszczano  w nagrzanym piecu i jeśli po upływie określonego czasu był wypieczony, znaczyło to, że można wkładać właściwy chleb. Jeśli był niedopieczony, należało jeszcze dogrzać piec. T arte flambée jak na proste, wiejskie jedzenie przystało jest tłusta, kaloryczna i bardzo smaczna ;) Można ją podawać na ciepło, ale na zimno będzie(...)świeżo utartej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w wodzie i wlać do misy miksera. Dodać pozostałe składniki  i wyrabiać ciasto przez 10 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Pozostawić na 5 minut, żeby odpoczęło i wyrabiać jeszcze przez 5 minut. Przełożyć do wysmarowanej oliwą dużej miski i zostawić do wyrośnięcia

Codziennik Kuchenny
NUGGETSY Z KALAFIORA 152

Przepis na odczarowanie kalafiora! Kąski kalafiorowe w cieście oraz panierce z płatków kukurydzianych, pieczone w piekarniku. Chrupiąca panierka na zewnątrz, a w środku soczysty kalafior. To jest naprawdę pyszne! Kąski są pieczone w piekarniku, a nie smażone na oleju, dzięki temu są mniej kaloryczne(...)Prosty przepis, a z takiego zwykłego kalafiora można wyczarować niebanalną przekąskę, która smakuje nawet tym, którzy nie przepadają za tym warzywem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je z frytkami z batata i czosnkowym sosem jogurtowym. Składniki: 1 kalafior 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 3 szklanki

Kuchnia MagdaLeny
Serniki zapiekane 105

dziurkami do ziemniaków ) dodać pozostałe składniki i wymieszać. Z ciasta uformować kulki, lekko spłaszczyć i podsmażyć z jednej strony na patelni. Przełożyć na blachę, zrobić wgłębienia, nałożyć w nie dżem i zapiekać około 10 - 15 minut w nagrzanym piekarniku. Zjadać na gorąco z kleksem jogurtu naturalnego lub na zimno

Przepisy Mikołaja
Placuszki z cukinią 147

patelni rozgrzać olej i nakładać po 1-2 łyżce ciasta formując niewielkie placuszki. Smażyć po kilka minut z każdej strony, lub do czasu aż będą miały złoty kolor. Usmażone placuszki przekładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby placuszki odsączyły się z nadmiaru tłuszczu.  Podawać na ciepło lub na zimno, skropione sokiem z cytryny (opcjonalnie). Smacznego

Codzienne Gotowanie
Palaczinki 163

rozgrzaną patelnię (z odrobiną tłuszczu) wylewajcie po ok. 1 chochli ciasta. Smażcie do momentu gdy rant naleśników zrobi się złotawy (ok 1-3 minut, na średnim ogniu) i wtedy przewróćcie na drugą stronę i smażcie jeszcze ok 1,5 minuty. Możecie je podawac zarówno na ciepło jak i na zimno jak i we wszelakich formach (ja składałam w trójkąty

Szybko Tanio Smacznie
Pierożki drożdżowe z farszem meksykańskim 214

świetnie nadają się na obiad. Pyszne zarówno na ciepło i zimno, więc można je z powodzeniem zapakować w pojemniczek i zjeść w pracy lub podróży. Co prawda ich przygotowanie jest nieco czasochłonne, ale uwierzcie mi że warto! 😊 PIEROŻKI DROŻDŻOWE Z FARSZEM MEKSYKAŃSKIM (składniki na 4 blachy pierożków) Składniki na ciasto: - 700g mąki pszennej - 1 całe jajko + 1 białko

Zgrabne Gotowanie
Tarta z musem mandarynkowym 170

Sezon na mandarynki w pełni. Jak każdemu z nas ich zapach kojarzy się z nadchodzącymi świętami. Tak i te ciasto - przypomina nadchodzące święta. Składniki: Tarta 2

Truskawkowa Fiesta
Aksamitny sernik z ajerkoniakiem i pianką. 228

masą serową. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy, najlepiej przez kilka godzin. 4. Pianka: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy. Powinna być letnia, ale nie całkiem zimna. Śnieżkę ubijamy na sztywno, dodajemy odłożoną masę krówkową i dokładnie ubijamy

Izabelawkuchni
Naleśniki kokosowe z serkiem i owocami 130

Mleczko kokosowe, wodę, mąkę, cukier oraz jajko miksujemy na gładkie ciasto. Na odrobinie oleju kokosowego smażymy w miarę cienkie naleśniki. Każdy smarujemy odrobiną dżemu i serka granulowanego. Nakładamy pokrojone drobno owoce i zwijamy najpierw boki, a następnie na pół- do góry. Możemy podać zarówno na ciepło jak i na zimno

Kuchnia w czekoladzie
Kapuśniaczki w cieście francuskim 139

brzeg ciasta nakładamy farsz, następnie ciasto zwijamy w rulon. Ciasto kroimy na równe części i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i oprószamy sol ą . Pieczemy w 170 stopniach 20-25 min, do momentu aż kapuśniaczki będą złociste. Moim zdaniem najlepiej smakują na zimno. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami 143

cukru. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Łososia drobno posiekaj i połącz z serkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Naleśniki posmaruj warstwą serka z łososiem, ułóż na nim szparagi i zawiń w rulonik. Podawaj na ciepło lub na zimno

Kuchnia bezglutenowa

Proponowane wyszukiwania