ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:249/444)

Tarte Flambée (Flàmmeküeche). 187

ciasta chlebowego sprawdzano temperaturę pieca przed pieczeniem chleba. Placek umieszczano  w nagrzanym piecu i jeśli po upływie określonego czasu był wypieczony, znaczyło to, że można wkładać właściwy chleb. Jeśli był niedopieczony, należało jeszcze dogrzać piec. T arte flambée jak na proste, wiejskie jedzenie przystało jest tłusta, kaloryczna i bardzo smaczna ;) Można ją podawać na ciepło, ale na zimno będzie(...)świeżo utartej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w wodzie i wlać do misy miksera. Dodać pozostałe składniki  i wyrabiać ciasto przez 10 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Pozostawić na 5 minut, żeby odpoczęło i wyrabiać jeszcze przez 5 minut. Przełożyć do wysmarowanej oliwą dużej miski i zostawić do wyrośnięcia

Codziennik Kuchenny
NUGGETSY Z KALAFIORA 166

Przepis na odczarowanie kalafiora! Kąski kalafiorowe w cieście oraz panierce z płatków kukurydzianych, pieczone w piekarniku. Chrupiąca panierka na zewnątrz, a w środku soczysty kalafior. To jest naprawdę pyszne! Kąski są pieczone w piekarniku, a nie smażone na oleju, dzięki temu są mniej kaloryczne(...)Prosty przepis, a z takiego zwykłego kalafiora można wyczarować niebanalną przekąskę, która smakuje nawet tym, którzy nie przepadają za tym warzywem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je z frytkami z batata i czosnkowym sosem jogurtowym. Składniki: 1 kalafior 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 3 szklanki

Kuchnia MagdaLeny
Serniki zapiekane 114

dziurkami do ziemniaków ) dodać pozostałe składniki i wymieszać. Z ciasta uformować kulki, lekko spłaszczyć i podsmażyć z jednej strony na patelni. Przełożyć na blachę, zrobić wgłębienia, nałożyć w nie dżem i zapiekać około 10 - 15 minut w nagrzanym piekarniku. Zjadać na gorąco z kleksem jogurtu naturalnego lub na zimno

Przepisy Mikołaja
Placuszki z cukinią 156

patelni rozgrzać olej i nakładać po 1-2 łyżce ciasta formując niewielkie placuszki. Smażyć po kilka minut z każdej strony, lub do czasu aż będą miały złoty kolor. Usmażone placuszki przekładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby placuszki odsączyły się z nadmiaru tłuszczu.  Podawać na ciepło lub na zimno, skropione sokiem z cytryny (opcjonalnie). Smacznego

Codzienne Gotowanie
Palaczinki 173

rozgrzaną patelnię (z odrobiną tłuszczu) wylewajcie po ok. 1 chochli ciasta. Smażcie do momentu gdy rant naleśników zrobi się złotawy (ok 1-3 minut, na średnim ogniu) i wtedy przewróćcie na drugą stronę i smażcie jeszcze ok 1,5 minuty. Możecie je podawac zarówno na ciepło jak i na zimno jak i we wszelakich formach (ja składałam w trójkąty

Szybko Tanio Smacznie
Pierożki drożdżowe z farszem meksykańskim 221

świetnie nadają się na obiad. Pyszne zarówno na ciepło i zimno, więc można je z powodzeniem zapakować w pojemniczek i zjeść w pracy lub podróży. Co prawda ich przygotowanie jest nieco czasochłonne, ale uwierzcie mi że warto! 😊 PIEROŻKI DROŻDŻOWE Z FARSZEM MEKSYKAŃSKIM (składniki na 4 blachy pierożków) Składniki na ciasto: - 700g mąki pszennej - 1 całe jajko + 1 białko

Zgrabne Gotowanie
Tarta z musem mandarynkowym 179

Sezon na mandarynki w pełni. Jak każdemu z nas ich zapach kojarzy się z nadchodzącymi świętami. Tak i te ciasto - przypomina nadchodzące święta. Składniki: Tarta 2

Truskawkowa Fiesta
Aksamitny sernik z ajerkoniakiem i pianką. 237

masą serową. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy, najlepiej przez kilka godzin. 4. Pianka: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy. Powinna być letnia, ale nie całkiem zimna. Śnieżkę ubijamy na sztywno, dodajemy odłożoną masę krówkową i dokładnie ubijamy

Izabelawkuchni
Naleśniki kokosowe z serkiem i owocami 140

Mleczko kokosowe, wodę, mąkę, cukier oraz jajko miksujemy na gładkie ciasto. Na odrobinie oleju kokosowego smażymy w miarę cienkie naleśniki. Każdy smarujemy odrobiną dżemu i serka granulowanego. Nakładamy pokrojone drobno owoce i zwijamy najpierw boki, a następnie na pół- do góry. Możemy podać zarówno na ciepło jak i na zimno

Kuchnia w czekoladzie
Kapuśniaczki w cieście francuskim 149

brzeg ciasta nakładamy farsz, następnie ciasto zwijamy w rulon. Ciasto kroimy na równe części i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i oprószamy sol ą . Pieczemy w 170 stopniach 20-25 min, do momentu aż kapuśniaczki będą złociste. Moim zdaniem najlepiej smakują na zimno. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami 156

cukru. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Łososia drobno posiekaj i połącz z serkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Naleśniki posmaruj warstwą serka z łososiem, ułóż na nim szparagi i zawiń w rulonik. Podawaj na ciepło lub na zimno

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe placuszki z serka wiejskiego z truskawkami 193

rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. (Uważać, bo są bardzo delikatne i najlepiej przewracaj je za pomocą szerokiej łopatki.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują.)   Naturalne i zdrowe produkty można znaleźć

Di gotuje
Tarta snickers 847

Tarta snickers to uczta dla wielbicieli masła orzechowego, orzeszków ziemnych, karmelu i czekolady. Wszystkie te składniki znajdziecie w jednym cieście przygotowanym bez użycia piekarnika. Przyrządza się

Smakołyki Bereniki
Dziurkowane naleśniki 234

warstwy przeciw przywieraniu, lepiej dodaj nieco oleju. Nakładaj ciasto po 2-3 małe chochelki. Piecz 2-3 minutki. Pojawi się mnóstwo dziurek. Gdy większość nie będzie już płynna, odwróć delikatnie na drugą stronę. Piecz jeszcze 2-3 minuty. Podawaj na gorąco z dowolnym słodkim nadzieniem lub na zimno - świetnie smakują zamiast chleba na śniadanie z dżemem, a nawet bez niczego

Anioszek w kuchni

Proponowane wyszukiwania