Marchewki z ciasta francuskiego nadziane pastą jajeczną. Nadzienie możecie zrobić dowolne np. pasta z łososiem, sałatka jarzynowa itp. Za każdym razem nowy smak. Idealna przekąska na zimno na stół. Pięknie się prezentuje i jest smaczna. Na blogu w zakładce PRZEKĄSKI znajdziecie inne pomysły i przepisy. Jeżeli przygotowaliście potrawę z mojego przepisu to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach
O kuchni z uczuciemidealnie komponuje się ze słodkością gruszki i żurawiny oraz wyrazistym smakiem sera pleśniowego. Składniki: Ciasto kruche: 190g mąki pszennej 95g masła extra 1 jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli bułka tarta do oprószenia formy masło do wysmarowania formy Nadzienie: 150g wędzonego na zimno łososia Mowi (6 plastrów) 170g sera camembert 2 gruszki 1 łyżka soku z cytryny(...)jajka 90ml śmietany 30% szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto kruche: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło, jajko, proszek do pieczenia, sól i zagnieść na jednolite ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować, wylepić formę tarty o średnicy 24 cm, wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą. Całe ciasto nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
Szalona Kuchnia Ewelinyzostało z nich przygotowane? Ja wprost uwielbiam. Bo przecież śliwki w kuchni są niezastąpione. Oprócz popularnych kompotów, dżemów, marmolad oraz powideł, ciast, sorbetów, pierogów i knedli, można robić z nich również marynaty i sosy do wędlin. W zimnie goszczą na naszych stołach w postaci suszu podczas wigilijnej kolacji. A wiele odmian, takich jak węgierka zwykła czy renkloda zielona, należą(...)wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy zimne masło i siekamy nożem do połączenia masła z mąką w niewielkie grudki, dodajemy jajko, śmietanę i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto i chłodzimy godzinę w lodówce. Śliwki myjemy, osuszamy i kroimy na połówki. Schłodzone ciasto wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy na kształt koła, następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
Życie zaczyna się w kuchnitaką roladę podsunęła mi teściowa. Roladę można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Także z powodzeniem sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad/kolację jak i na domową imprezkę. Spróbujcie i oceńcie sami, czy wam odpowiada czy nie... Składniki: 1 op. ciasta francuskiego ok 500-600g piersi z indyka lub kurczaka 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku
IMPRESJA SMAKUkwitnącej wiśni i chociaż nie użyłam kwiatów, to godnie zastąpiły je owoce. A dodatkowo biszkopt w tym cieście zawiera japońską zieloną herbatę Matcha. Pieczone połowicznie, bo tylko biszkopt, reszta bez pieczenia, na zimno. Serniczek jest wyjątkowo puszysty i rozpływa się w ustach, a najlepsza jest… wisienka na torcie. Składniki: Biszkopt(...)rozpuściła. Wystudzić. • Do masy serowej wlać żelatynę, wymieszać szybko i dokładnie. • Masę wylać na przygotowany biszkopt i wyrównać wierzch. • Frużelinę wyłożyć łyżeczką na wierzch ciasta, po czym delikatnie przemieszać wiśnie z serem. • Wstawić ciasto do lodówki na kilka godzin, najlepiej
To co kochampiątej. Była szczęśliwa, że w domu czekał na nią obiad i coś niecoś do kawy. Tarta gruszkowa z migdałami to typowe ciasto dla tej pory roku. Tarta z owocami i migdałami smakuje cudownie na ciepło z lodami lub zimno z waniliowym sosem. Tarta gruszkowa z migdałami Składniki: okrągła forma o średnicy 30 cm Spód do tarty 225 g mąki(...)łyżeczka waniliowego ekstraktu szczypta soli 5 gruszek średniej wiekości Posiekaj zimne masło z mąką, cukrem i otartą skórką z cytryny. Kiedy już powstanie kruszonka dodaj jajko i zagnieć delikatnie ciasto. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkuj ciasto i wyłóż nim formę. Nakłuj dno widelcem i wstaw do nagrzanego na 175ºC piekarnika
codojedzeniachcecie mieć jeszcze bardziej puchate placuszki, oddzielcie żółtka od białek i ubijcie białka na pianę, którą dodajcie na sam koniec robienia ciasta na placuszki. Wybornie placuszki smakują z dżemikiem domowym lub posypane cukrem. Na ciepło i na zimno…pięknie pachną Jeśli jedzą je tylko dorośli, warto dobrze je doprawić porządnie, bo nie każdemu dziecku duża ilość przypraw typu goździki(...)złoty kolor z obu stron Podajemy z cukrem pudrem lub powidłami 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/puszyste-placuszki-dyni/ BosowKuchni Artykuł Puszyste placuszki z dyni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuprzez 40-50 minut, aż masa się zetnie. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Mam tyle zaległych przepisów, dwie książki i restaurację wartą odwiedzenia, że zupełnie nie wiem, od czego powinnam zacząć. A przecież w piekarniku znów siedzi kolejne ciasto (długo nie potrafiłam się powstrzymać przed pieczeniem...), w głowie pomysły na kolejne, na półce tyle cudownych powieści... Macie może jakieś
Pożeraczka, czyli raz adobrzedobrze smakuje jak również fajnie się prezentuje. Można ją podać na ciepło ale świetnie smakuje też na zimno. Poza tym to zawsze jakaś inna odmiana podania białej kiełbasy a nie tylko z żurkiem. składniki: 6 małych białych surowych kiełbasek * 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 2 duże cebule tymianek sól olej do smażenia cebuli 1 jajko do posmarowania ciasta sezam
Monia miesza i gotujeInna wersja klasycznej szarlotki , dla łasuchów lubiących wyraźne smaki. Kruche ciasto zastąpione delikatnym biszkoptem, jabłka z dodatkiem galaretki cytrynowej, i do tego bita śmietana a całości
RAROSSABrr... Zimno, nie? Czy tylko tu, w moim regionie maj - nie-maj nastąpiłw pogodzie? Zimno! Marzę o słońcu, o ciepłym powiewie wiatru. A nieo chłodzie i
W kuchni Karmel-itkiprzyjemnie. Chce się więcej i chce się częściej. Lepiej chyba być nie może? Tym razem nasza wariacja to nietypowy sernik (z sera, serka mascarpone i śmietany) na zimno, posypany owocami kandyzowanymi, schowany pomiędzy mocno czekoladowymi blatami biszkopta bezglutenowego i oblany genialną, czekoladową polewą . Jest pyszny. Przepis czeka na Ciebie tutaj, a nas z lodówki wołają ostatnie dwa kawałki. Niby(...)niechaj delektuje się smakiem 'ostatków'). SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY: - 6 jajek, - 1 szklanka cukru, - 2 budynie czekoladowe (bezglutenowcy - czytajcie skład), - mąka (około 3 łyżek) bezglutenowcy - mąka bezglutenowa do ciast, - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 3 łyżka słodkiego kakao lub 1 łyżkę gorzkiego, SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: - 330 ml śmietany 30%, - 300 g sera mielonego (z wiaderka), - 200 g serka mascarpone
Wypisz Wymalujoliwie z bazylią ) sól morska – gruba kilka gałązek rozmarynu Składniki na ciasto umieszczamy w misce lub maszynie do wyrabiania chleba ( bardzo pomocne urządzenie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) Drożdże wsypujemy z innymi składnikami . Pamiętajmy ,żeby woda była letnia , nie zimna , wtedy drożdże prawidłowo zaczną współpracę " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wyrabiamy(...)gładką masę . Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , rozciągamy palcami , wcześniej natłuszczonymi oliwą z oliwek – ciasto , tak żeby utworzyło cieniutką warstwę – kształt dowolny . Nakłuwamy wykałaczką focaccie , żeby podczas pieczenia nie utworzyła ogromnego bąbla . Wierzch dekorujemy pokrojonymi oliwkami , pomidorami , posypujemy solą i rozmarynem w lubianej ilości . Wkładamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 220 C i pieczemy około
Ogrodnik w podróżytarty wypełnione kurkowym farszem są doskonałą propozycją na kolację lub przystawkę. Świetnie smakują na ciepło, jak również na zimno. Mi bardzo posmakowały podane z keczupem. Z podanych proporcji otrzymałam 6 małych tart o śr. 8cm i jedną o śr. 16cm. Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 150 g masła 1 łyżka kwaśnej śmietany jajko szczypta soli Farsz kurkowy(...)składniki posiekać i schłodzić w lodówce przez pół godziny. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm i wylepić nim natłuszczone foremki. Nakłuć widelcem. Spody podpiec ok 15 minut w 180 stopniach. Napełnić farszem i piec jeszcze ok 20 minut do ścięcia się masy. Takie tarty można podawać na ciepło lub na zimno. Są pyszne polane keczupem
Smakołyki AsiJogurtowiec leśny z borówkami w wersji bezglutenowej. Spód sernika z jogurtów leśnych zrobiliśmy z preparowanej kaszy jaglanej oraz białej czekolady. Ułożone na wierzchu dorodne borówki zanurzyliśmy
niecodziennikpary