część już się ulotniła, ale coś tam zostało np. wiśnie. Deser, który z ich udziałem przygotowałem, najlepiej smakuje na gorąco. Na zimno nie smakowałem :) Składniki : - około 500 g mrożonych wiśni bez pestek, - 2 - 3 łyżki cukru. Ciasto : - 3/4 szklanki mąki orkiszowej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 2 łyżki cukru pudru, - 200 ml jogurtu naturalnego, - 1 łyżka roztopionego masła, - cynamon starty
Przepisy MikołajaCzas przygotowania: 15 minut Czas przyrządzania: 4h 00 min Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Lody truskawkowo-malinowe z mascarpone By Piotr 2 lipca 2018 Lody
Pogotujmy.plKolejna słodka propozycja i znów sernik,ale na zimno bez pieczenia... Taki sernik w sumie jest już na blogu tutaj , ale jak jest coś pysznego
Moje domowe kucharzenieCzekoladowa kopuła to po prostu sernik na zimno w nietypowym kształcie. Zamiast tradycyjniej blaszki użyłam okrągłej szklanej miski. Miskę wyłożyłam folią spożywczą dzięki temu sernik łatwiej
Monia miesza i gotujepowierzchni zaczną się pojawiać pęcherze, wówczas placek przekładamy na druga stronę i dosmażamy ok.30 sekund. W tym czasie rozwałkowujemy kolejny kawałek ciasta. Postępujemy tak aż do usmażenia ostatniej pity. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami, na zimno (są chrupkie) lub po ponownym odgrzaniu. Smacznego
Smaczne Zdroweczęść ciasta ( polecam użyć wyobraźni, zrobić kratkę, powycinać tematyczne kształty, można również ciasta użyć jako "kruszonki"). Pieczemy około 40 minut (gdy ciasto zacznie się rumienić, można przykryć papierem do pieczenia). Najlepiej smakuje na ciepło, ale na zimno też daję radę :) Smacznego ! Najlepszy na ciepło, choć krojenie takiego to sztuka
CynamonemPoOczachjest kremowy) Wystarczy dodać szczypiorek lub przyprawić wg uznania. Po 3-4 dniach serek jest zwarty Możemy użyć do naleśników, ciast lub deserów. Z podanej ilości otrzymałam 500 g sera. Smacznego :) Przepis na sernik na zimno z wykorzystaniem serka KLIK
Pani na deserczęść ciasta ( polecam użyć wyobraźni, zrobić kratkę, powycinać tematyczne kształty, można również ciasta użyć jako "kruszonki"). Pieczemy około 40 minut (gdy ciasto zacznie się rumienić, można przykryć papierem do pieczenia). Najlepiej smakuje na ciepło, ale na zimno też daję radę :) Smacznego ! Najlepszy na ciepło, choć krojenie takiego to sztuka
CynamonemPoOczachpastę paprykową i zioła. I było o niebo lepsze niż jedzenie w wakacyjnych budkach. Koperty były przepyszne na ciepło a na zimno też dobrze się sprawdziły na imprezie jako paszteciki. Podałam z sosem czosnkowym. Składniki: na ciasto: 450 g mąki 270 ml letniej wody 30 g drożdży 4 łyżki oleju łyżeczka soli łyżeczka cukru na farsz: 2 cebule
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatarty, quiches i tarteletki to świetny pomysł na letni obiad lub piknik. Dobrze smakują na ciepło, ale można je również podać na zimno. Smaczne i efektowne, dają wiele swobody w łączeniu przeróżnych składników, dobrze smakują zarówno na cieście kruchym, jak i francuskim, również tym gotowym, co skróci czas przyrządzenia tarty. Ja proponuję Wam dzisiaj tartę z łososiem, ricottą i pomidorkami
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskakażdą postacią co prawda, ale ile można ? Dlatego często staram się proponować jednak jakieś urozmaicenia. Tym razem postawiłam na placuszki. Ciasto jak naleśnikowe, ale porcje mini mini. Placuszki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno - można zabrać ze sobą na spacer jako przekąskę. Przepis podaję na 3 osoby, dziecko jednak zje tylko kilka sztuk;) Składniki: 1 jajo
Gotowanie z pasjąDziś na moim stole gości pyszny sernik na zimno bez pieczenia. Pracochłonny może nie jest tylko wymaga czasu by go przygotować. Myślę ze warto poświecić czas
Kulinarne pyszności Molkimlekiem, doprawić pieprzem, solą ostrą i słodką papryką, ziołami prowansalskimi. Dodać pomidory, pieczarki, ser i cebulę. Dokładnie wymieszać i wylać na ciasto. Piec w 180 stopniach przez 35 do 40 minut. Można podawać na ciepło i zimno
Delusional Trineimprezie i znika ze stołu w mgnieniu oka. Bułeczki ala pizza można przygotować odpowiednio wcześniej i podawać zarówno na ciepło jak i zimno. Przepis na bułeczki ala pizza: Składniki Składniki: Ser mozzarella Salami Oliwa z oliwek Oregano Ciasto na bułeczki: Drożdże – 20 g Mąka typ 450 – 300 g 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Szybki
ale Pysznienastępnych 30 wyciągamy babkę. Dajemy jej jeszcze kolejne 30 minut na ostygnięcie i można wyjmować. Świetnie smakuje na ciepło, ale i zimna jest przepyszna. Gdy podamy taki wypiek na stół, każdy będzie przekonany, że to typowe ciasto, Po przekrojeniu niespodzianka, że z makaronem też tak można. Lekko słodka, cytrynowo - jagodowa, o delikatnej konsystencji dzięki śmietanie. Znakomicie nadaje się na deser
Dieta moja pasja