ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:172/444)

Ciasto śliwkowe paleo z kruszonką 169

pojawia się na targu Ostatnio było dużo dyniowych przepisów, wcześniej np. panna cotta czy poziomkowy sernik na zimno . Jako że teraz zaczęły się jedne z moich ulubionych wczesnojesiennych owoców – śliwki, to nie pozostało mi nic innego tylko przygotować ciasto śliwkowe paleo z kruszonką. Jest to jedno z tych dań, które smakuje zdecydowanie lepiej niż wygląda. Sam nie jestem dużym

PaleoLife
Cynamonowe ciasto jogurtowe 152

Uwielbiam takie ciasta. Proste do wykonania, szybkie, a przy tym przepyszne, wilgotne, pachnące, mięciutkie. Idealne do kubka gorącej herbaty, gdy za oknem zimno i ponuro. 220 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka cynamonu 75 g zmielonych migdałów 100 g drobnego cukru do wypieków 2 duże jajka 50 g płynnego miodu(...)olej. Po uzyskaniu jednolitej masy wsypujemy przesiane suche składniki i mieszamy (w jednym kierunku), tylko do połączenia. Do formy o średnicy 23-24 cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 175ºC przez około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Źródło

Smaki Na Talerzu
Ciasto delicje kawowe 141

Dokładnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu około 7 minut. Odstawić do przestudzenia. Kiedy masa będzie zimna wbić żółtka i dokładnie wymieszać. Dodatkowo 2 opakowania delicji 2 galaretki dałam zielone Galaretki przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i poczekać aż lekko stężeją. Składanie ciasta ciasto masa kakaowa delicje galaretka Ciasto delicje kawowe

O kuchni z uczuciem
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #1 Tarta Black Red White 5241

zimnego masła – 2 łyżki kakao – 3 łyżki cukru pudru – szczypta soli – zimna woda według uznania Mąkę łączymy z kakao, cukrem pudrem i solą. Masło siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Zagniatamy tak długo, aż składniki się połączą. Gdyby ciasto było zbyt kruche i się rozlatywało, można dodawać po łyżeczce wody. Ciasto owijamy w folię i wkładamy

Relaxtime
Tarta z gruszkami i nutą pomarańczy 147

spodzie kakaowym z gruszkami i skórką pomarańczową. To z pozoru proste ciasto, zaskoczy Wasze kubki smakowe - obiecuję ! Składniki: Kruchy kakaowy spód:   120 g masła   5 łyżek cukru     1 1/4 szklanki mąki pszennej   2 płaskie łyżki kakao  1 żółtko   zimna woda  Nadzienie: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej ( płaskie

kolorowotorcikowo
Muffiny z Jagodami 134

Były już muffiny z czarną porzeczką w których słodycz ciasta kontrastowała z kwaśnymi porzeczkami. Tym razem słodkie ciastka ze słodkimi jagodami. Pyszne i wspaniale pachnące ciastka, które smakują rewelacyjnie na ciepło jak i na zimno. Składniki: 300 g mąki 80 g cukru 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 250 ml maślanki 130 ml oleju

Mama Gotuje
Drożdżowe racuchy z jabłkami 123

się zatroszczyć, stworzyć mu odpowiednie miejsce do rośnięcia, dzięki temu pięknie wyrośnie i da nam cudownie puszyste ciasto. Dla mnie drożdżowe to miłość, rodzina i dom.  Mam dla Was dziś puchate racuchy z jabłkami, pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealnie smakują obsypane cukrem pudrem! Składniki: (na kilkanaście sztuk) 170 g mąki pszennej, 110 g mleka

Plate of Joy
Jabłecznik z bitą śmietaną. 133

Witajcie :) U mnie dzisiaj strasznie leje, wczoraj się opalałam a dzisiaj już zimno :(  Jutro już piąteczek i wspólne wypiekanie z Dziewczynami :) tym razem jest jabłecznik. Ja upiekłam prosty, tradycyjny na cienkim kruchym spodzie z bitą śmietaną, taki lubimy najbardziej :) Zapraszam do wypróbowania(...)posypać cukrem, cukrem waniliowy i cynamonem, wymieszać i na chwilę odstawić. Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem, dodać margarynę startą na tarce, cukier, cukier waniliowy i jajka, szybko zagnieść ciasto. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą połowę ciasta rozwałkować i przełożyć do blaszki. Jabłka odcisnąć z nadmiaru soku i wyłożyć na ciasto lekko dociskając. Mniejszą połowę ciasta rozwałkować i ( jeśli

Sama słodycz i szczypta chili
Kolorowa karpatka 437

masa zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna wbijamy po jednym jajku cały czas mieszając, aż do skończenia jajek, pod koniec wsypujemy proszek do pieczenia jeszcze raz dokładnie mieszamy mikserem. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do wyłożonych pergaminem dwóch jednakowych blaszek o wym 25/30 cm wkładamy

Wanilia i Kardamon
Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą 132

sobie radę. Ciasto jest bardzo fajne. Spód jest kruchutki i rozpływający się w ustach, kwaśna warstwa owocowa i słodka warstwa bezowa. Ciasto orzeźwiające i szybkie w przygotowaniu, rodzince bardzo smakowało. Warto dzień wcześniej wyciągnąć masło i jajka z lodówki, a rabarbar, o ile macie mrożony, rozmrozić na durszlaku lub ręczniku papierowym. Składniki na tortownicę 21 cm Ciasto kruche(...)włączonym termoobiegiem. Ciasto wstawić na najniższą półkę, piec 20 min, następnie temperaturę zmniejszyć do 170 st lub 160 st z włączonym termoobiegiem, piec kolejne 30 min. Ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce, można podawać jeszcze ciepłe z gałką lodów śmietankowych lub na zimno. Smacznego! Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami

moj przepis na
Babka panettone 104

zaczyn z drożdży oraz esencję waniliowa. Ciasto mieszamy czas 30 s/obr.4 następnie wyrabiamy czas 8 min/Wyrabianie ciasta. Jedna minutę przed końcem wyrabiania dosypujemy odcedzone rodzynki, skórkę pomarańczowa i kandyzowana skórkę. Masa nie będzie zwarta, będzie klejaca. Ale nie dodawajmy maki żeby ciasto nie było po upieczeniu zbite. Ciasto wylewamy do dużej miski (ciasto sporo urośnie), przykrywamy i odstawiamy(...)krawędzie. Wyrośnięte ciasto mieszamy i przelewamy do tortownicy i pozostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku 160 stopni przez 60 minut. Przed wyciagnięciem babki sprawdźmy za pomocą wykałaczki czy jest upieczona. Po wbiciu wykałaczki w ciasto, wykałaczka powinna być sucha. Babkę wyciągamy z piekarnika i studzimy w tortownicy. Kiedy babka będzie już zimna wyciągamy

Themo przepisy
Mufinki kapuściane z mozarellą 119

śmietaną, jajkiem i przyprawami, dodać kapustę, mozarellę i koperek, proszek do pieczenia, curry, mąkę i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do foremek silikonowych. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Na zimno smakują równie dobrze, jak i na ciepło Artykuł Mufinki kapuściane z mozarellą pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
DYNIA PIECZONA 124

większość trudnej roboty z głowy). Dziś pieczona dynia w ulubionych przyprawach w wersji na ostro. Wspaniała domowa przekąska na ciepło lub zimno, dla mnie podobny smak słodkich batatów:) Polecam także moje inne przepisy z dynią w roli głównej: ciasto torcik dyniowy mech zupę krem z dyni krem z dyni pieczoną dynię bigos z dyni z papryką i chorizo SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Babeczki serowe 136

Białka ubić w osobnej misce ze szczyptą soli. Do mieszanki serowej dodawać po łyżce ubitej piany i każdorazowo wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto przelać równomiernie do foremek i wstawić do piekarnika. Piec 30 minut. Babeczki podawać na ciepło lub zimno z dowolnymi owocami

Passions hobbies life
Tartaletki z czerwoną cebulą 185

Małe, niezobowiązujące tartaletki to świetna propozycja na imprezowa przekąską. Smakują świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Słodkawy smak cebuli i wyrazistego boczku otulony delikatną masa jajeczną tworzy przepyszny posiłek. Składniki: (na 12sztuk) ciasto: 100g masła 100g mąki pszennej 100g mąki pełnoziarnistej 2 łyżki zimnej wody sól nadzienie: olej do smażenia 4-5 średnich czerwonych cebul 200g wędzonego boczku

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania