ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:177/444)

Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 195

domowe kucharzenie Ciasto kawowo-migdałowe Kawowe muffinki z cynamonem i orzechami Murzynek z kawą Kawowa pianka Ciastka kawowe Ciasto kakaowo-kawowe na jogurcie Moje gotowanie Sernik-tiramisu Torcik piernikowo-serowy My sweet morning Krwawy omlet Paleo Jedzonko Kawa bananowo-kokosowa na zimno Piecz i gotuj z Kardamo Ciasteczka owsiano-kawowe. Pysznostki Świąteczne babeczki z nugatem Red Hot Chili Cake Kakaowe

Moje domowe kucharzenie
Mumie na Halloween - parówki/kiełbaski w cieście francuskim 614

dopiero za rok, gdyż w tym - czasu było stanowczo za mało. Mumie smakują świetnie na ciepło, jak i na zimno, maczane w ketchupie, jak i bez niego. Tylko spójrzcie na ich minki, jak ich nie schrupać? :) Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego lub 300g domowego - 2 opakowania vege kiełbasek grillowych z papryką POLSOJA (500g) lub innych - 1 łyżeczka majonezu sojowego

Be Fit Be Strong
Roladki z francuskiego ciasta z łososiem 799

Jutro ostatnia sobota karnawału ! Moja dzisiejsza propozycja to szybka przekąska, która może być podana na zimno lub na ciepło. Będzie idealna  jako uzupełnienie szwedzkiego stołu, obok na przykład  jajek faszerowanych pastą łososiową .  Jej przygotowanie jest bardzo proste, a efekt, jak widać na zdjęciach, również miły dla oka. Przepis pochodzi z książki "Pascal kontra Okrasa" wydanej przez Lidla(...)urozmaiciłam go tylko odrobinę świeżym koperkiem dodanym  do łososia. Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 g wędzonego łososia 1 opakowanie serka śmietankowego koperek pieprz 1 jajko Wykonanie: Ciasto wyjmujemy z lodówki, pozwalamy mu się lekko ocieplić, a następnie je rozwijamy.  Brzegi ciasta smarujemy

Kulinarne przygody Gatity
Racuchy z bananami na maślance 194

maślance podawać oprószone cukrem pudrem lub z ulubionymi dodatkami, np. konfiturą. Smakują dobrze również na zimno. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również przepisy: Racuchy na maślance bez drożdży , Placki z jabłkami wg przepisu mojej Babci , Placki z serka homogenizowanego , Jabłka w cieście naleśnikowym , Pancakes – przepis na najlepsze amerykańskie placki oraz Naleśniki budyniowe . The post Racuchy z bananami na maślance appeared

Kulinarne Przeboje
Sernik na zimno z truskawkami 172

Dzisiejszy dzień miał być zupełnie inny. Miał być tort, taki który sobie ostatnio wymarzyłam, ale z pewnością jeszcze będzie. Choć dzisiejsze urodziny spędzam w łóżku chorobowo

Plate of Joy
Niemiecki placek cebulowy - najlepszy Zwiebelkuchen 182

Niemiecki placek cebulowy to tradycyjny drożdżowy wypiek południowych i południowo-wschodnich Niemiec z pysznym cebulowym nadzieniem. Znam smak tego ciasta, bo niejednokrotnie raczyłam się nim na ulicznych jarmarkach i zawsze się nim zachwycałam. Jednak ten domowy placek bije wszystkie inne na głowę. Jeśli obawiasz się cebuli, to zupełnie bez powodu. Powoli duszona cebula jest aromatyczna, delikatnie slodka(...)surowej wersji. Idealny zimowy obiad, kolacja lub przekąska. Pyszny gorący prosto z piekarnika i na zimno ponoć też, niestety nie został ani kawałeczek także nie próbowałam. Wystarczy pominąć boczek, by cieszyć się wegeteriańską wersją. Proste składniki i obłędny smak. Ciasto jest bardzo chrupiące, a nadzienie przepyszne. Bardzo polecam! Składniki na ciasto drożdżowe: 250 g mąki orkiszowej (jasna 700+pełnoziarnista

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z brzoskwiniami 488

kurtek. Marzy mi się skwar, siedzenie w ogródku, mrożona kawa czy herbata a nawet zimne piwo do grilla choć na co dzień preferuję wino…;)! Jak ja mam dość zimna!!! Lato proszę przyjdź:)! Tęsknię!!! A żeby umilić czekanie na lato proponuję przepis na sernik z brzoskwiniami, który to przepis moja Mama znalazła w jakiejś gazecie. Sernik jest bardzo delikatny(...)trzeba wybierać te dobre jakościowo sery z wiaderka lub zwyczajnie mielić ser, żeby sernik z brzoskwiniami czy jakikolwiek który przygotowujemy zawsze dobrze wyszedł.   Sernik z brzoskwiniami – składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny 250g 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa serowa

UgotujmyTo.pl
Pączki cynamonowe 399

łyżka cukru 10g masła DO OBTOCZENIA 3-4 łyżki domowego cukru waniliowego Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - mąkę przesiać do miski, zrobić w niej dołek, umieścić w nim rozkruszone drożdże, 1 łyżkę cukru oraz 50ml wody (nie powinna być zimna), składniki w dołku wymieszać z odrobiną mąki, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany - tak przygotowany rozczyn pozostawić

Smakołyki Bereniki
kruche różyczki z powidłami 175

pogoda u Was? Też zimno? Aby sobie ocieplić troszkę te dni, polecam Wam bardzo fajny przepis na super ciasteczka w kształcie różyczek z powidłami.  Są proste w wykonaniu a wyglądają słodko :-) Są mega kruchutkie i idealnie pasują do kawy czy po prostu jako słodka przekąska.  Zaczynamy Składniki Ciasto  -3/4 szkl maki pszennej -3/4 szkl maki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tarta z fetą i boćwiną 128

Jajka wbijamy do miski i dokładnie mieszamy miotełką. Dodajemy kremówkę i przyprawy i jeszcze chwilę ubijamy. Na rozłożonym cieście układamy boćwinę i ser, zalewamy masą jajeczną. Pieczemy 20-25 minut, aż wierzch się ładnie zezłoci. Można zjeść na ciepło lub zimno- pod ostrzałem zazdrosnych spojrzeń kolegów z pracy;-) Tarta w piecu, albo jeszcze lepiej- w brzuchu? To czas na małą(...)ćwi" to tylko warianty i jedno, i drugie słowo znaczą to samo. End of story. Dlatego dziś- boćwina, a jutro, kto wie, może botwina? :-) *dotarły do mnie komentarze, że ciasto według tego przepisu niektórym sprawia kłopoty. Ja lubię je, bo nie ma jajek i jest cudownie chrupiące. Nie ma ono jednak typowej, dającej się rozwałkować konsystencji. To bardziej zbieranina grubych

les mirabelles
Makowiec świąteczny z bakaliami 234

zasadą - najpierw płynne, później sypkie, a  na końcu w przeciwległych rogach, tak aby nie stykały się ze sobą, suche drożdże i sól. Uruchomić program do wyrabiania i wyrastania ciasta. Dalej postępować według powyższego przepisu. Składniki masy makowej 2,5 szklanki maku 1 szklanka cukru pudru 50 do 80 g rodzynek 50 g posiekanych orzechów włoskich 50 g smażonej(...)bakaliami Całość przesmażyć na niewielkim ogniu około 10 minut. Przesmażoną masę makową pozostawić do całkowitego wystygnięcia (musi być zupełnie zimna) po czym dodać alkohol i wymieszać. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek i ponownie delikatnie wymieszać. Przygotowanie makowca Ciasto drożdżowe wyjąć na podsypaną mąką stolnicę i podzielić na 2 równe części. Każdą z nich rozwałkować na prostokąt o długości

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Karpatka straciatella z galaretkami 192

jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru ¾ kostki masła bez laktozy Mlekowita 50 g startej gorzkiej czekolady 1 galaretka poziomkowa 1 galaretka winogronowa Ciasto:   Masło   przekładamy do rondelka wlewamy wodę dodajemy szczyptę soli opcjonalnie zielony barwnik-tyle aby uzyskać efekt który nas zadowoli kolorystycznie (ja dodałam dosłownie 2 krople)   i gotujemy(...)masa zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna wbijamy po jednym jajku cały czas mieszając, aż do skończenia jajek, pod koniec wsypujemy proszek do pieczenia jeszcze raz dokładnie mieszamy mikserem. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do wyłożonych pergaminem dwóch jednakowych blaszek o wym 25/30 cm wkładamy

Wanilia i Kardamon
,, Ekspresowe minipizze z tortilli’’ 378

solą pieprzem oraz ziołami. Z placków tortilli wykrawamy małe placuszki i przekładamy do formy na muffinki. Na ciasto wykładamy po łyżce sosu pomidorowego a następnie pokrojone kabanosy, kukurydzę i starty ser. Minipizzewkładamy na 15 minut do piekarnika. Podajemy na ciepło lub na zimno z ketchupem czy sos czosnkowym

Podróż w kulinaria
Na piknik - tartaletki z warzywami 157

którym będę dawała Wam pomysły na przekąski do zabrania ze sobą - smakujące dobrze zarówno na zimno, jak i na ciepło! Będą dobrym pomysłem na wycieczkę rowerową, piknik czy na lunch w pracy!  Małe, smaczne i kolorowe taka jest właśnie dzisiejsza propozycja. Tartaletki z ciasta francuskiego z warzywami i ricottą. U nas były z dojrzewającą szynką,  pomidorkami koktajlowymi

Plate of Joy
Drożdżowe paszteciki z mięsem 216

Paszteciki z ciasta drożdżowego z farszem, którego baza to mięso drobiowe z rosołu. Idealne jako  dodatek do czerwonego barszczyku lub samodzielna przekąska na ciepło lub zimno. Składniki: 350 g mąki pszennej 7 g drożdży suchych 2 łyżeczki cukru płaska łyżeczka soli szklanka mleka 2 żółtka 80 g masła szczypta soli farsz: 400 g mięsa drobiowego z rosołu(...)Mąkę przesiać do miski, dodać drożdże cukier i szczypte soli. Wymieszać. Dodać mleko i wymieszać. Ciągle mieszając dodawać żółtka. Następnie stopniowo dodawać miękkie masło.  Wyrabiać do momentu, aż ciasto wchłonie całe masło i będzie gładkie. Ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie.  Mięso

wyzwania kuchenne